Alisdare Hickson /flickr / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Netanyahu’s oorlog tegen Gaza is zo wreed, verwoestend en objectief onmenselijk geweest dat zelfs de grootste public relations machine ter wereld de gruwelen die het heeft veroorzaakt niet kon verdoezelen, schrijft Tom Fowdy.

De afgelopen week heeft slecht nieuws gebracht voor de meest fervente aanhangers van “Israël”. Ten eerste kondigde het Internationaal Strafhof (ICC) aan dat het een arrestatiebevel zou aanvragen tegen Benjamin Netanyahu naar aanleiding van oorlogsmisdaden in Gaza. Ten tweede, en dit is het meest kritieke punt, kondigden een aantal Europese landen, waaronder Ierland, Spanje en Noorwegen, aan dat ze de staat Palestina volledig zouden erkennen, wat Tel Aviv ertoe aanzette zijn ambassadeurs in deze landen terug te roepen. Verwacht wordt dat er de komende weken nog meer zullen volgen.

Zelfs nu de VS “Israël” fel en onvoorwaardelijk blijft verdedigen, biedt de plotselinge stap naar verdere erkenning nieuwe hoop op lange termijn voor een “tweestatenoplossing.” Het bevestigt ook dat “Israël” de oorlog om de wereldwijde publieke opinie al heeft verloren door Netanyahu’s wrede oorlog tegen Gaza, en terwijl we mogen verwachten dat ze zich niet gemakkelijk van hun huidige pad zullen laten afbrengen, bevestigt het niettemin de opkomende realiteit dat “Israël” met een groeiend politiek en diplomatiek isolement te maken zal krijgen.

Gedurende het grootste deel van zijn geschiedenis heeft “Israël” algemene en onvoorwaardelijke steun gekregen van de Westerse wereld. Gesteund door de politieke en media-elite heeft Tel Aviv gediend als een voorpost om Westerse macht en belangen in de regio te projecteren, zelfs ten koste van Palestijns land en levens. Het is geen verrassing dat ditzelfde establishment zich tegen elke prijs fel heeft verzet tegen kritiek op de staat, haar critici steeds vaker bestempelt als antisemitisch en zelfs zover gaat om degenen die zich zorgen maken te beschuldigen van buitenlandse invloeden. De Britse Labourpartij onder Keir Starmer zuiverde tegenstanders van het zionisme genadeloos uit haar gelederen, terwijl Amerikaanse politici de universitaire kampbewegingen die zich over het hele land verspreidden verguisden.

  Nou, jammer dan

Maar desondanks is de oorlog van Benjamin Netanyahu tegen de Gazastrook zo wreed, zo verwoestend en zo objectief onmenselijk geweest dat zelfs de grootste public relations machine ter wereld de gruwelen die het heeft veroorzaakt niet kon verdoezelen. Dit conflict als zodanig heeft een historisch keerpunt gemarkeerd dat, of Amerika het nu leuk vindt of niet, een blijvende en onomkeerbaar negatieve invloed heeft gehad op het aanzien van “Israël” in de wereld en de “onvoorwaardelijke” steun van westerse hoofdsteden heeft gebroken. Niet alleen zien we machtige landen zoals Frankrijk erkennen dat Netanyahu gearresteerd zou moeten worden, maar we zien ook het einde van een langdurig politiek taboe in Westerse landen nu tegen de erkenning van Palestina.

Spanje is de eerste grote westerse natie die dit standpunt inneemt en het zal niet de laatste zijn – zelfs Groot-Brittannië heeft deze mogelijkheid niet uitgesloten. De door de VS geleide trans-Atlantische eenheid over deze kwestie zal binnenkort ophouden te bestaan. Zelfs in Amerika zelf is de steun voor “Israël” buiten de politieke klasse sterk gericht op de oudere generaties. Jongeren staan steeds kritischer tegenover het zionisme. Deze trend is zelfs nog duidelijker in Europa, dat altijd een meer liberale houding heeft gehad dan de Verenigde Staten, gesteund door moslim diaspora populaties.

Desondanks hoeven we geen onmiddellijke koerswijziging van “Israël” te verwachten, zelfs niet nu de tendens verschuift. Voor de meest fervente zionisten is politiek eigendom van de bezette gebieden op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza ononderhandelbaar. Pogingen om zich in deze gebieden te vestigen en ze te domineren zullen waarschijnlijk doorgaan en dus is de benarde situatie van de Palestijnen nog niet voorbij. Maar één ding dat anders zal zijn dan voorheen, is dat buiten Amerika de wereldwijde tolerantie voor “Israël” uiteindelijk op is en dat pogingen om de deksel erop te houden een steeds grotere politieke aansprakelijkheid vormen, zelfs voor Biden zelf. De voortdurende bezetting van deze gebieden door “Israël” zal steeds meer politieke kosten met zich meebrengen en zal het land steeds meer in een diplomatiek isolement brengen.

  VS zet grote troepenmacht in - Ogen op Syrië

Terwijl Tel Aviv ambassadeurs terugtrekt en denkt dat het degene is die de Europese landen straft, doet het dit met een gebrek aan zelfbewustzijn en overmoed, zich niet realiserend dat de Rubicon al is overschreden. Het staat dus voor de nieuwe en onmiskenbare keuze om concessies te doen of uiteindelijk het “Zuid-Afrika van de 21e eeuw” te worden. Hoewel Netanyahu een vernietigingsoorlog tegen Hamas had gezworen en geloofde dat Gaza onder controle van “Israël” brengen de hardliners in zijn regering zou sussen en de veiligheid zou verbeteren, heeft hij aantoonbaar meer gedaan om de positie van “Israël” te verzwakken dan enige andere leider sinds de oprichting van “Israël.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

John J. Mearsheimer – Dood en vernietiging in GazaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBilderberg
Volgend artikelICJ spreekt zich uit tegen Israel terwijl Oekraiene een belangrijke rode lijn overschrijdt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Natuurlijk zijn er vele israeli die demonstreren tegen hun regering. Maar we zien het wereldwijd….. DEMOCRATIE IS EEN LEUGEN…..

  Deze oorlog zal er voor zorgen dat het joodse volk alle sympathie zullen verliezen nu ze laten zien hoe extremistische ze zijn…. ze zijn geen haar beter dan de duitsers in WW2.

  De banken en de elite bepalen wat er in de wereld gebeurt. Zolang wij de macht niet van de banken en de elite afnemen en de belangen van het volk niet waarborgen zal er nog veel meer leed ontstaan.

  Alle organisaties zoals VN, WHO,WEF,IMF,BIS,WORLD BANK ETC moeten bij wet verboden worden. Er moet een verbod komen op NGO’s en lobbyen.
  Voor ALLE grote beslissingen inclusief veranderingen aan de grondwet MOET een bindend referenda gehouden worden.
  Koningshuizen moeten verboden worden en achterstallige belastingen over de laatste 500 jaar moeten vorstenhuizen betalen , zodat ze allen failliet zullen gaan.

  • Beste Patriot,
   Helemaal mee eens.
   Ik ben voor.
   Helaas ben ik bang dat wij dat niet meer zullen meemaken.
   Wellicht onze kinderen of kleinkinderen.

  • “De banken en de elite bepalen wat er in de wereld gebeurt. Zolang wij de macht niet van de banken en de elite afnemen en de belangen van het volk niet waarborgen zal er nog veel meer leed ontstaan.”

   En wie controleert die banken en elite? Juist, de zionistische joden.
   Big Finance : in handen van de joden
   Big Tech : in handen van de joden
   Big Pharma : in handen van de joden
   Big Media : in handen van de joden

   Het joodse volk heeft veel ellende doorstaan, maar wie gewoon de moeite neemt om het OT te lezen kan niet anders concluderen dat ze het wel erg vaak over zichzelf hebben afgeroepen. Geen wonder dat ieder volk dat met hen in aanraking komt een pesthekel aan ze krijgt.

 2. Haatvolle Joodse wereld… gestraft worden geloven ze niet want de Hell bestaat Niet in hun misvormde geesten…toch janken ze de sterren uit de wereld als ze moeten sterven…en vooral als ze dan ook eenzaam moeten sterven, want dan gaan ze niet naar hun God of zoiets…of is er toch een HELLLL 👹👹

 3. In Nederland echter is het zionistisch addergebroed heilig verklaard. Kritiek op deze psychopaten is wettelijk strafbaar, moet niet gekker worden.

 4. Iedereen kijkt te kort terug vanaf 7 oktober
  De duivel wint momenteel aan kracht.

  Zij die kennis hebben van dit reliqueze conflict zien een heel andere strijd.

  Ik zie veel meningen voorbij komen, indrukken, maar weinig feiten

  • Jeroen,
   Ik zag zonet een Richard Medhurst iets geweldigs en feitelijk juist zeggen, de Palestijnen zijn antisemieten volgens de Westerse media en de leiding van het beloofde land uit jeruzalem, Bibi en vele andere zionisten hebben hun namen veranderd om meer semitisch te lijken, de Palestijnen zijn zelf een semitisch volk en hebben geen enkele schuld aan de genocide op de Europese Joden, bizarre feiten, rechten,wetten en regels dienen voor allen hetzelfde te zijn, voor zowel Hamas als de zionisten!

 5. Gedurende het grootste deel van zijn geschiedenis heeft “Israël” algemene en onvoorwaardelijke steun gekregen van de Westerse wereld.
  bedoelen ze daar ook de burger mee?

 6. Als het plan van de massamoordende ziopaten was om de hele wereld “anti-semitisch” te maken, is het hen zeker gelukt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in