Pixabay

In een verklaring van 5 november riepen vertegenwoordigers van het Inter-Agency Standing Committee (IASC) van de Verenigde Naties op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in het Midden-Oosten en merkten verder op dat tientallen VN-functionarissen in Gaza zijn gedood door de Israel Defense Forces (IDF) sinds het begin van de genocide op 7 oktober, schrijft Ethan Huff.

“Al bijna een maand lang kijkt de wereld geschokt en vol afschuw naar de situatie in Israël en de bezette Palestijnse gebieden, waar steeds meer levens verloren gaan en uit elkaar worden gerukt”, luidt de verklaring, die werd ondertekend door 18 hoofdpersonen.

Na het noemen van de Israëlische doden die vielen aan het begin van dit alles, gaat de verklaring verder met het benadrukken van Israëls massaal buitensporige reactie, waaronder het “afsluiten voor 2,2 miljoen Palestijnen van voedsel, water, medicijnen, elektriciteit en brandstof”, waarbij dit “een schande wordt genoemd, net als het buitenproportionele doden van burgers in Gaza”.

“In Gaza zijn volgens het Ministerie van Volksgezondheid bijna 9.500 mensen gedood, waaronder 3.900 kinderen en meer dan 2.400 vrouwen,” gaat de verklaring verder. “Meer dan 23.000 gewonden hebben onmiddellijke behandeling nodig in overbelaste ziekenhuizen.”

Israëlische genocide op Gaza kost wereldeconomie $2 biljoen, waarschuwt econoom

Het officiële dodental in Gaza heeft nu de 10.000 mensen overschreden, waarvan ongeveer 4.000 kinderen – en het bloedbad is blijkbaar nog maar net begonnen.

  Wat zou Israël doen als de situatie andersom was?

Allerlei civiele gebieden in Gaza liggen nu in het vizier van Israël, waaronder ziekenhuizen, vluchtelingenkampen, schuilplaatsen, gebedshuizen zoals kerken en moskeeën, maar ook de huizen van mensen.

Na dit “onaanvaardbaar” te hebben genoemd, meldde de VN dat tot nu toe 88 UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) zijn omgekomen door toedoen van de Israëlische strijdkrachten.

“88 UNRWA-collega’s – het hoogste aantal dodelijke slachtoffers onder de Verenigde Naties ooit geregistreerd in één conflict,” legt de verklaring uit.

“We herhalen ons pleidooi voor de partijen om al hun verplichtingen onder internationale humanitaire en mensenrechtenwetgeving te respecteren. We herhalen onze oproep voor de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van alle burgers die gegijzeld worden. Burgers en de infrastructuur waar zij van afhankelijk zijn – waaronder ziekenhuizen, schuilplaatsen en scholen – moeten worden beschermd.”

Volgens Gregory Daco, hoofdeconoom bij EY-Parthenon, Ernst & Young’s wereldwijde adviesbureau voor strategie, zou de Israëlische genocide op Gaza de wereldeconomie uiteindelijk meer dan $ 2 biljoen kunnen kosten.

De VN-Veiligheidsraad heeft meerdere resoluties ingediend om een einde te maken aan de acties van Israël. Zoals verwacht hebben Israël en zijn westerse “bondgenoten” (marionetten), waaronder de Verenigde Staten, ze allemaal verworpen. Dit is te verwachten omdat Israël zijn zogenaamde bondgenoten controleert.

Op 5 november wees de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een verzoek om een staakt-het-vuren direct af toen hij bemanningen van het Zuid-Israëlische luchtmachtstation Ramon toesprak.

“Er komt geen staakt-het-vuren zonder de terugkeer van de gijzelaars,” zei hij. “Dit zou helemaal uit het woordenboek geschrapt moeten worden.”

  Blinken levert een van de sterkste publieke kritiek op Israëls gedrag tijdens de oorlog in Gaza

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Gaza, Oekraïne en de val van de liberale internationale orde, of: Hoe de westerse politiek zo krankzinnig werd en waarom ze alleen nog maar erger lijkt te wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe meeste mensen worden gemakkelijk bij de neus genomen om alles te geloven
Volgend artikelWesterse media publiceren leugens om de Israëlische GENOCIDE in Gaza te rechtvaardigen en verdoezelen de geschiedenis achter het conflict
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Israhel is de gierput van de menselijke ziel, de kroon op het kwaad van de wereld, waar al eeuwen verderf uit stroomt. Hamas is net zo goed een truc uit die meurende doos van Pandora die nu opengetrokken is om de globale onderdrukking verder te helpen. Nu hobbelen de deugmensen naar de ‘kristalnacht’ en de joodse musea en dergelijke, maar ze kunnen of willen niet inzien dat ze van alle kanten in de maling worden genomen door de kwaadaardigheid. En zo strompelt de mensheid langzaam maar zeker de afgrond in, en sleuren ze de weldenkenden ook dat duistere gat mee in… maar zo is het ook bedoeld door het noodlot. Helaas. Maar het maakt de Eeuwigheid niks uit. Wees maar blij als je nog een beetje vreugde kan vinden in je dagelijks bestaan, en vergeet ook niet af en toe een glimlach voor een ander over te hebben.

  2. 88 UNRWA leden , die het niet zijn opgevallen, dat er 500 km tunnels werd gegraven.
    Dat de knooppunten van die tunnels, (overladen met wapens) altijd precies onder ziekenhuizen, moskeeën en scholen werden gegraven was natuurlijk toeval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in