European People's Party / Wikimedia (CC BY 2.0 AKTE)

Hongaarse Europarlementariërs in het Europees Parlement kunnen hun stemrecht kwijtraken. Tenminste als de liberale Finse Europarlementariër Petri Sarvamaa zijn zin krijgt. Dinsdag diende hij een petitie in die het Parlement moet ondertekenen. Als deze petitie voldoende steun krijgt, zal Hongarije niet meer kunnen stemmen over besluiten van de EU, bericht Samnytt.

Sarvamaa heeft de petitie ook gepost in een draad op X waarin hij verwijst naar een artikel in het EU-verdrag dat Hongarije volgens hem heeft geschonden door conservatieve standpunten in te nemen waar hij en anderen liberale standpunten innemen. Sarvarnaa stelt dat hij Hongarije zijn democratische stemrecht wil ontnemen om de democratische waarden van de EU te verdedigen.

Hij stelt dat Hongarije door gebruik te maken van zijn democratisch recht belangrijke beslissingen tegenhoudt, waaronder die over het sturen van miljarden extra belastinggeld van de EU naar Oekraïne in de oorlog tegen Rusland. Als je het hier niet mee eens bent, moet dat volgens Savarnaa worden gezien als obstructie en een weigering om mee te werken.

Tweetrapsraket

De procedure om Hongarije zijn democratisch stemrecht in de EU te ontnemen is, indien succesvol, een proces in twee stappen. De eerste stap vereist een unanieme stem voor het vaststellen van wat men beschouwt als de problemen van Hongarije, zoals het niet hebben van de juiste wetten of de aanwezigheid van corruptie. In de volgende stap, waar een gekwalificeerde meerderheid voldoende is, kan dan worden besloten dat Hongaarse leden van het Europees Parlement niet mogen stemmen.

Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan om een lidstaat stemrecht te ontnemen. Of het initiatief van de heer Sarvamaa succesvol is, valt nog te bezien.

Nieuwste poging om conservatief land op te doeken

Het initiatief is slechts de laatste in een reeks pogingen om Hongarije te dwingen op één lijn te komen met de links-liberalen. Op belangrijke gebieden, met name het immigratiebeleid, heeft het land een andere en succesvollere weg gekozen dan de overgrote meerderheid van de andere EU-landen. Het wordt daarom bijna niet geconfronteerd met dezelfde ‘uitdagingen’ op het gebied van asocialiteit, criminaliteit, islamitisch radicalisme enzovoort als de meer liberale immigratielanden.

  De EU heeft geen leiderschap, alleen NGO's en denktanks die haar vertellen wat ze moet doen, zegt Hongaarse minister

Veel van de laatstgenoemde landen beweren dat Hongarije zich daarmee aan zijn verantwoordelijkheden heeft onttrokken en de asielregels van de EU heeft overtreden, terwijl Hongarije beweert dat het alleen het nationale migratiebeleid voert waar het recht op heeft – zelfs als lid van de EU – en waarvan het gelooft dat het in het belang van het land en zijn burgers is.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Indien onderstaande link niet werkt, met rechter muisknop aanklikken en openen in nieuwe tab of venster.

De Europese Unie: De verliezer in het Oekraïne-conflict – Hoe het ook aflooptVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe zullen ze deze laatste cijfers over oversterfte verklaren?
Volgend artikelNetanyahu en IDF bagatelliseren toenemend aantal Israëlische doden en zwaargewonden in Gaza + Video
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

59 REACTIES

 1. Finland ook bombarderen als die zn zin krijgt, klaar met de zogenaamde democratie . Alleen als t hun uitkomt . Vernietig het ….

 2. Her is vooral Guy Verhofstadt die Hongarije het veto stemrecht wil laten schrappen… Het begin van het einde van de democratie of wat daar nog voor door kan gaan.

   • Rikke,’
    Links is de EU niet hoor net als de VS zijn zij superrechts, zij steunen het fascisme in Kiev en de zionisten in Jeruzalem, die zijn verre van wat men links noemt, ook zeer ondemocratisch dat zijn we misschien wel met elkaar eens?

  • Helemaal mee eens, hoe haalt zo iemand het in zijn hoofd om over democratische waarden te spreken???

   Die bestaan allang niet meer en ik hoop maar dat Hongarije en andere Balkanstaten zo snel mogelijk de eu doorzien voor wat deze is en en masse de kuierlatten zullen nemen, zodat het einde van de eu zich in zal zetten.

   Voor ons in dit land hoop ik een zo snel mogelijk vertrek uit dan wel ondergang van de eu, de navo/nato en de vn.

   Allemaal begoochelingen van onrecht en satanisme

 3. Guy Verhofstadt is een kakkerlak, die niets meer te betekenen heeft in de politiek, daarmee toch een postje kunnen vatten heeft bij het gefinancierd corrupt groepje.

  Europa is een clubje dat moet vallen, heeft alleszins GEEN meerwaarde, en wij maar betalen voor die kak organisatie waar afgeschreven politiekertjes nog hopen geld verdienen…

  Horen wij nu nog van dat Grieks kieken en haar vader die betrapt zijn met zakken vol met geld? (ik citeer: oei, ik wist nie waar da geld vandaan komt… LOL)

  WEG MET EUROPA !

 4. Hoe dik is de plaat voor je kop als je jezelf wenst te profileren als een oligofreen…..en zo volledig in het zicht van de wereld.

  Voor de duidelijkheid…….oligofrenie is rand-niveau debiel.

  Die plaat voor zijn kop een paar meter dik schokbeton.

  Grote God.

  Wat een lul!

 5. Beetje ophitserig stuk. De kans dat Hongarije zijn stemrecht verliest is nul.

  Het feit dat wordt geprobeerd het stemrecht te ontnemen is schandalig, maar niets nieuws.

  • Sarcoff,
   Ik denk juist dat Hongarije een arm land is en zij dus vooral gechanteerd worden door geld om toch soms aan het einde van het verhaal toch akkoord gaan, misbruik van je macht is dat, walgelijk, dit flikken ze ook vaak met Erdogan en zijn Turkije, ik kijk vooral naar hun daden en die zijn dan weer zo en dan weer zo, daden van personen en landen zijn bepalend en veelzeggend, althans zo bezie ik het, ik blijf beiden niet helemaal vertrouwen trouwens, aan de ene kant de Russische hand vast en tegelijk aan de andere hand de Amerikanen (Turkije en Hongarije), we zullen zien.

 6. Hongarije zou lekker uit de EU moete stappen, gewoon zonder waarschuwing op een ochtend mededelen “wij zij weg, ajuus”. Kijken of er landen gaan volgen. Daar gaan ze niks slechter van worden.

 7. Hongarije was vroeger een machtig natie die wel wat te vertellen had in Europa Maar vandaag de dag wordt Hongarije beschouwd als en klein land die geen militaire macht meer heeft zoals veel kleine landen in de EU die alleen maar goed zijn om het lidmaatschap in stand te houden zodat er meer leden de EU moeten vormen Ook de gestoorden in Brussel doen er alles aan om die uit te breiden met beloften en worden met geldelijke steun erbij gehaald Ja zelf Russische bondgenoten halen ze met oorlog te voeren geldelijke steun erbij Maar de rijke EU landen beginnen nu langzamer te beseffen dat hun schatkist leeg raakt en dat de bevolking zich aan te verzetten is tegen deze idiote geld verspillingen van debiele regeringsleiders……..

 8. Hongarije neemt terecht beslissingen in het belang van zijn bevolking, en niet voor het belang van de EU . Aan de 26 andere landen om dit als een schoolvoorbeeld te nemen .

 9. Het grote kwaad is het liberalisme – Rutte in Nederland, De Croo in België, Macron in Frankrijk, Michel in de EU, Tusk in Polen enz.. – die hun ideologie verankeren in systeemwetten en systeemdenken zoals de nazi’s en de communisten deden. Anders denkenden zijn invloed van fake-news is hun huidige devies.

 10. Zoals alle nonsens uitgevonden in de EU dienen de politici enkel ja te knikken. Op het thuisfront mogen ze het dan in ( ) democratische teksten gieten. Bij klachten wordt je doorgestuurd naar de EU die je vervolgens doorverwezen naar de marionetten in uw landelijke regering. In België hebben ze dan ook nog deelregeringen handig niet? Ik noem het dictatuur.

 11. Hongarije, sluit je aan bij de bricks eens kijken wat de Eu doet geen ene moer en Rusland is zo slecht nog niet hebben normale waarden en geen transgender gedoe

 12. Ja hoor, ze hebben een usefull idiot uit Finland gevonden om hun maakbare wereld vorm te geven.
  Willst du nicht mein bruder sein , so schlag ich dir den schaedel ein.
  Hoe goedkoop is de “elite”toch.
  En iedereen staat er bij en kijkt er naar.

 13. Not a fan of Orban, if he has a spine he will call for a referendum and leave the EU.

  I mean what benefit does Hungary have at this point, the EU keeps billions of Euro’s they owe to Hungary.
  Orban keeps coming for these meetings with EU “leaders” and do the photo thing like a good little puppy.
  He could REALLY stick it to them when leaving the EU and join BRICS.. oh man would I love to see the faces of Ursula, Borrel and Verhofstadt’s when this happens.

  European countries did much better before 2002, now the EU pirates just took over without the top being elected.

  The same goes for Greece, what is basicaly a third world country now.

 14. Not a fan of Orban, if he has a spine he will call for a referendum and leave the EU.

  I mean what benefit does Hungary have at this point, the EU keeps billions of Euro’s they owe to Hungary.
  Orban keeps coming for these meetings with EU “leaders” and do the photo thing like a good little puppy.
  He could REALLY stick it to them when leaving the EU and join BRICS.. oh man would I love to see the faces of Ursula, Borrel and Verhofstadt’s when this happens.

  European countries did much better before 2002, now the EU pirates just took over without the top being elected.

  The same goes for Greece, what is basically a third world country now.

 15. Helaas, ik wil niet zoals zij zijn en doden……

  Levenslang zonder enige vorm van luxe is voldoende, dan kan men nadenken over zichzelf

 16. Net kleine kleuters. Als jij niet doet wat ik wil mag je niet meer meedoen. Dat is blijkbaar een nieuwe vorm van democratie. Het riekt naar dictatuur. Weg met die EU. NEXIT en voor Hongarije HOEXIT. Voor allen TOTEXIT. Lang leve de vrijheid zoals het was voor het EU-gezwel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in