De Hongaarse premier Orbán neemt deel aan een breed gerapporteerd debat in Berlijn. Facebook

Tijdens een paneldiscussie van het politieke tijdschrift Cicero in Berlijn nam hij geen blad voor de mond: “Het sanctiebeleid van de EU tegen Rusland is primitief in zijn uitvoering en catastrofaal in zijn effecten,” zei Orbán en legde verder uit dat het Brusselse sanctiebeleid “de Europese belangen verwaarloost” en de Duitse en Hongaarse economie “vernietigt”, terwijl het Moskou helpt om in zes maanden evenveel geld te verdienen met de verkoop van energiebronnen als anders in een jaar, bericht Freewestmedia.com.

Orbán benadrukte dat hij niet per se tegen het instrument is: sancties moeten “intelligent” en alleen vanuit een sterke positie worden opgelegd.

Orbán benadrukte nogmaals dat het beleid van Brussel heeft geleid tot een situatie waarin “een dwerg een reus sanctioneert” en “de dwerg sterft”. “Als we de sancties correct hadden gebruikt, zouden de energieprijzen niet zo hoog zijn,” zei de regeringsleider.

Volgens Orbán is het niet Europa’s belang op langere termijn om de energieafhankelijkheid van Rusland te vervangen door die van de VS, aangezien Europa als koper vier of vijf aanbiedingen op tafel wil hebben waaruit het kan kiezen op basis van economische of politieke overwegingen. “We willen niet van meester veranderen, we willen onafhankelijkheid,” zei de premier.

Bij deze gelegenheid maakte hij nogmaals duidelijk dat “Hongarije deel uitmaakt van het vredeskamp” en pleitte hij voor een onmiddellijke wapenstilstand en vredesonderhandelingen.

De deelname van de Hongaarse leider aan een paneldiscussie met de hoofdredacteur van het politieke tijdschrift en de eigenaar van de uitgeverij van de krant Berliner Zeitung, is breed uitgemeten in de Duitse en internationale pers. Sommige van zijn suggesties werden als “provocerend” beschouwd.

  Meer prominente landen verlaten de Amerikaanse dollar en negeren het pleidooi van de VS om de olieproductie te verhogen

Deutsche Welle censureerde het grootste deel van wat Orban had gezegd, waaronder het oproepen tot onderhandelingen tussen de VS en Rusland, het verwijt aan de regering Biden dat zij het conflict heeft veroorzaakt en verlengd, het zeggen dat president Biden te ver was gegaan door Poetin uit te schelden, en tot slot het zeggen dat de verkiezing van Donald Trump de enige kans op vrede was.

Daarmee benadrukte de Hongaarse premier ook dat het conflict niet tussen Oekraïne en Rusland, maar tussen de VS en Rusland ging.

“Het staakt-het-vuren moet niet tot stand komen tussen Rusland en Oekraïne, maar tussen Amerika en Rusland,” zei Orbán in het interview. Hij voegde eraan toe: “Iedereen die denkt dat deze oorlog zal worden beëindigd door Russisch-Oekraïense onderhandelingen leeft niet in deze wereld. De realiteit van de macht is anders.”

Oekraïne, zei Orbán, kan zijn defensieve strijd alleen voeren omdat het militaire steun heeft van de Verenigde Staten. De oorlog gaat vandaag alleen maar door omdat de Amerikanen dat zo willen. “Daarom moeten de Amerikanen in het reine komen met de Russen. En dan is de oorlog voorbij.”

Orbán maakte overduidelijk dat hij de geriatrische Amerikaanse president niet als de juiste onderhandelaar aan Amerikaanse zijde beschouwt. “De Amerikaanse president is te ver gegaan,” zei hij. Biden heeft dingen over Kremlin-chef Poetin gezegd die het voor de twee moeilijk maken om over vrede te onderhandelen.

“Nu zal wat ik zeg brutaal klinken. Maar de hoop op vrede is Donald Trump,” zei Orbán. Na het uitbreken van de oorlog had Biden Poetin beschreven als een “slager”, “oorlogsmisdadiger” en “moorddadige dictator”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

  Scott Ritter: "Oekraïne Overwinning Resolutie" - Een waanzinnig zelfmoordpact

Lees meer over:

Vorig artikelVals vlag “vuile bom” gebeuren om een wereldoorlog met Rusland te ontketenen, maar Europa en de VS hebben niet genoeg functionerende industrie om een oorlog te winnen
Volgend artikelVideo: Verrassingsontmoeting van Oekrainse tank met Russische vrachtwagens aan de frontlinie van Kherson
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. “Het sanctiebeleid van de EU tegen Rusland is primitief in zijn uitvoering en catastrofaal in zijn effecten,” zei Orbán en legde verder uit dat het Brusselse sanctiebeleid “de Europese belangen verwaarloost” en de Duitse en Hongaarse economie “vernietigt”

    Wanneer de Duitse economie wordt vernietigd door het toedoen van Amerikaans zionistische boycotbeleid, daarmee vergeet de de auteur van het artikel te zeggen dat het World Economic Forum het beleid bepaald, had ergens het idee opgedaan bij Irma Schiffers dat zij stelde dat 3 overbevolkte landen de Nieuwe wereld orde geïmplementeerd zou worden, namelijk Haïti, Japan en Nederland, hang mij er niet aan op.

    De Amerikaanse zionistische vazalstaat van Israhel heeft als politieman van de wereld het boycotten tot kunst verheven, elk land die niet aan democratische eisen van die Amerikaanse, psychopathische idioten voldoen, die worden economisch gestraft, blijkbaar heeft de VS de power en doorzettingsvermogen om ieder land ter wereld de duimschroeven aan te draaien wanneer een paar hoge knuppels het niet bevalt enfin China en Rusland zijn de enige tegenstander van formaat om die tering yankees een lesje te leren.

    • Wij de EU WEF en Brussel hebben ons of zijn bezig met de vernietiging van de mensheid op deze aarde Boven ons speelt zich een drama af waarvan wij geen weet van hebben Echter de NASA dus de YANKS die weten meer dan de gehele wereld behalve dan RUSLAND die het spellletje mee spelen dat er meer is dan deze aardkloot….. in het heelal waar miljarden sterren (planeten) staan die ons lot gaan bepalen Dit fenomeen heeft zich al diverse malen voorgedaan maar toen zouden er geen mensen op deze aardkloot zijn geweest ook dat weet de huidige mens niet maar ,,,,,geleerden,,,, beweren dat wel echter soms weten de ,,,ge,,,,, eleerden,,!????,nog niet meer eens dat we in vorige eeuwen ook zeer strenge winters hadden en beweren nu dat deze winter 2022 de strengste zal zijn Echter vandaag 26 oktober wordt het 25 graden in sommige herst/winter landen De mens is dus een zielige hoopje wezen die denken dat wij nu de beste zijn dan ooit van tevoren?????
      Echter steeds meer ondekkingen opgravingen en wetenswaardigheden van misterieuse gebouwen leidt naar het verre verleden toen de mens slimmer was dan de huidige arrogante mens die oerstom blijkt te zijn en bezig is de aarde onbewoonbaar te maken door zijn hebzucht en geldziekte??????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in