In het conflict over de zogenaamde zogenaamde “rechtsstatelijkheid” dat de betrekkingen tussen de EU enerzijds en Hongarije en Polen anderzijds al geruime tijd onder druk zet, beschuldigt de Hongaarse minister van Justitie Varga Brussel er nu van een “politiek wapen” te hebben gecreëerd met de “rechtsstatelijkheid”-procedure die op elk moment tegen elk land kan worden gebruikt.

Met betrekking tot de onderhandelingen over de EU-begroting en het EU-steunfonds, die momenteel worden geblokkeerd door een Hongaars-Pools veto, zei de minister: “Als de uitbetaling van EU-middelen in de toekomst wordt gekoppeld aan de naleving van de rechtsstatelijkheid, zou dit kunnen dienen als een politiek chantagemiddel”. De EU zou in een Sovjet-Unie veranderen als het niet naleven van de “heersende ideologie” bestraft zou worden. Een op ideologie gebaseerde “bestraffing” van individuele landen zou niet verenigbaar zijn met de “Europese waarden” en verdragen.

De minister zei ook dat de economische situatie in Polen en Hongarije stabiel is, waardoor de twee landen geen steunpakketten nodig hebben. Beide landen hebben zich meermaals uitgesproken over illegale migratie, multiculturalisme en een open samenleving, en: “Wij willen zelf beslissen met wie we willen samenleven, en we willen geen centraal mechanisme om te beslissen wie zich in onze landen vestigt. We willen onze cultuur, tradities, gewoontes en geloofsovertuigingen behouden, waarbij we graag mensen in moeilijkheden helpen”.

Hongarije wil geen moslims meer toelaten op zijn grondgebied

 

Via Darknet: Oekraïners overspoelen Europa met zojuist afgeleverde wapens

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here