In het conflict over de zogenaamde zogenaamde “rechtsstatelijkheid” dat de betrekkingen tussen de EU enerzijds en Hongarije en Polen anderzijds al geruime tijd onder druk zet, beschuldigt de Hongaarse minister van Justitie Varga Brussel er nu van een “politiek wapen” te hebben gecreëerd met de “rechtsstatelijkheid”-procedure die op elk moment tegen elk land kan worden gebruikt.

Met betrekking tot de onderhandelingen over de EU-begroting en het EU-steunfonds, die momenteel worden geblokkeerd door een Hongaars-Pools veto, zei de minister: “Als de uitbetaling van EU-middelen in de toekomst wordt gekoppeld aan de naleving van de rechtsstatelijkheid, zou dit kunnen dienen als een politiek chantagemiddel”. De EU zou in een Sovjet-Unie veranderen als het niet naleven van de “heersende ideologie” bestraft zou worden. Een op ideologie gebaseerde “bestraffing” van individuele landen zou niet verenigbaar zijn met de “Europese waarden” en verdragen.

De minister zei ook dat de economische situatie in Polen en Hongarije stabiel is, waardoor de twee landen geen steunpakketten nodig hebben. Beide landen hebben zich meermaals uitgesproken over illegale migratie, multiculturalisme en een open samenleving, en: “Wij willen zelf beslissen met wie we willen samenleven, en we willen geen centraal mechanisme om te beslissen wie zich in onze landen vestigt. We willen onze cultuur, tradities, gewoontes en geloofsovertuigingen behouden, waarbij we graag mensen in moeilijkheden helpen”.

Hongarije wil geen moslims meer toelaten op zijn grondgebied

 

  EU keurt 50 miljard euro steun aan Oekraïne goed
Vorig artikelAartsbisschop Viganò: Corona is het alibi voor de introductie van de “Great Reset”
Volgend artikelNadert de burgeroorlog? Duitse politie krijgt gepantserde voertuigen met draaibare geschuttoren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in