Pixabay

Een sterke man kan een zwakkere niet helpen, tenzij de zwakkere bereid is geholpen te worden, en zelfs dan moet de zwakke man sterk worden van zichzelf; hij moet, door zijn eigen inspanningen, de kracht ontwikkelen die hij in een ander bewondert. Niemand anders dan hijzelf kan zijn toestand veranderen.” ~ James Allen, As a Man Thinketh

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is “wakker worden”, als in het zoeken en aanvaarden van de waarheid, niet iets waarvoor hulp, dwang of consensus van buitenaf nodig is. Het is niet iets dat gekocht kan worden. Het is niet iets dat u gegeven kan worden. Het is niet iets dat de collectieve massa in één keer kan overkomen. Er is geen oplossing die een volk kan doen ontwaken. Er is geen “leider” die de kudde kan doen ontwaken. Er is alleen het individu, en elk individu is verantwoordelijk voor zijn eigen ontwaken. Dat o zo zeldzame ontwaken betekent voor zichzelf het vermogen verwerven om te denken, om als individu te denken, om kritisch te denken, om te aanvaarden wat hij alleen denkt, om de waarheid te zoeken en te kennen, en om naar die individuele kennis te handelen. Dit feit is volgens mij de reden waarom de meeste mensen hun hele leven lang volledig onbewust blijven, en nooit de waarheid begrijpen, of iets van waarde of eerlijkheid, en alleen leven om de mening van anderen te aanvaarden, vooral van de regering, de media, beroemdheden, en zogenaamde deskundigen en gezagsdragers. Zij moeten in de menigte blijven, nooit afdwalen van het “groepsdenken,” nooit een risico nemen, en dus ook nooit een originele of onafhankelijke gedachte hebben. Dit wordt beschouwd als de “veilige plaats,” en in de hoofden van dit collectief betekent dit bescherming tegen de werkelijkheid, schrijft Gary D. Barnett.

  COVID en de Wet van Karma

Bijna dagelijks wordt mij gevraagd: “Wat is uw oplossing voor deze waanzin?” “Welk plan heeft u om onze problemen op te lossen?” “Wat doet u om iedereen wakker te schudden?” “Wie moeten wij “kiezen” om ons te redden?” Ik word soms zwaar bekritiseerd omdat ik de waarheid zeg in plaats van “positief” te blijven. Ik word vervloekt omdat ik te kritisch en “negatief” ben. Vragen en opmerkingen als deze zijn een zeker teken van een onbewuste geest, een niet-denkend mens, en een trots lid van de niet-ontwaakte schaapskudde.

Een belangrijk voorbeeld van de niet-ontwaakten zijn zij die zich vastklampen aan de ene of de andere politieke partij. In wezen is de “partij” gewoon een plaatsvervanger voor de oorspronkelijke kudde. Men is Republikein, men is Democraat, men is rechts en men is links, men is conservatief en men is “liberaal”. In feite zijn het beide kudden die door niet-denkende darren gesteund worden. Door te beweren dat men het een of het ander is, hoeft men niet na te denken, want alle denken wordt volbracht door de linkse of rechtse kudde als geheel. Als iemand stemt, kiest hij natuurlijk een collectieve kant, en kiest hij wie zijn heerser zal zijn, en daarmee wordt hij een slaaf, maar hij legt zich ook neer bij het “denken” van de groep, in plaats van zelf na te denken. Deze politieke structuur was geen toeval, want deze ontworpen vijandigheid van de één tegen de ander waarborgt het groeps”denken”, en neemt daardoor de behoefte aan individualiteit, zelf, en verantwoordelijkheid weg. De hoeveelheid tijd en energie die in dit stompzinnige circus gestoken wordt, bewijst genoeg van de waardeloosheid van dit alles.

  Waarom de Globalistische Elite de Georgia Guidestones moest vernietigen in 2022

Door naar anderen te kijken, door naar buiten te kijken, en door meningen van de groep te zoeken in plaats van in zichzelf te geloven, wordt men afhankelijk van wat meestal propaganda is, en geeft men bloot dat men geen vertrouwen in zichzelf heeft. Dit is de reden waarom deze schijnbaar hulpeloze mensen zichzelf niet kunnen repareren of de waarheid onder ogen zien. Dit is de reden waarom capitulatie en onderwerping aan het gezag door de massa nu zo welig tiert. Dit soort gedrag lijkt op verslaving, in die zin dat hoe meer mensen wegkijken voor antwoorden in plaats van naar binnen te kijken, hoe minder waarschijnlijk het is dat zij ooit zullen veranderen, en eigenlijk zullen zij naarmate de tijd verstrijkt meestal steeds afhankelijker worden.

Er is geen manier om het zeker te weten, maar mijn overtuiging is dat minstens 80% of meer (misschien veel meer) van deze bevolking deel uitmaakt van de collectieve kudde die weinig of geen vermogen heeft om over zaken van belang zelf na te denken. Ik besef absoluut dat dit een opzienbarende conclusie is, maar gezien alles wat er tot nu toe gebeurd is, hoe kan hieraan getwijfeld worden?

Er is geen manier om de kudde wakker te schudden met geweld, met politieke middelen, met eisen, of zelfs met overreding. Elk individu moet in zichzelf graven, en zijn eigen geest wakker maken, zodat hij de moed kan vinden om zichzelf te verbeteren in plaats van op de menigte te vertrouwen. Dit zal leiden tot het zoeken naar de waarheid, en dat is de eerste stap op weg naar onafhankelijkheid. Dit is geen gemakkelijke taak, want vertrouwen op zichzelf vereist persoonlijke verantwoordelijkheid voor elke gedachte, elke handeling, en elke levenssituatie. Wanneer dit gebeurt, verdwijnt alle angst, en opent het geestesoog zich voor helder licht in plaats van duisternis.

  De Top 10 van de griezeligste en meest dystopische dingen die door het Wereld Economisch Forum (WEF) gepushed worden

Misschien is enige bezinning op zijn plaats. Er is geen echte zekerheid in de groep, er is alleen consensus, verwarring en leegte. De volgende keer dat u merkt dat u anderen om een oplossing voor uw problemen vraagt, of vragen stelt over uw eigen vrijheid en hoe die te bereiken, stop dan, sluit uw ogen, en zoek uw antwoorden van binnenuit. Wanneer die antwoorden komen, vertrouw er dan op, en ontsnap uit het helse en dorre bestaan dat de niet-denkende collectieve horde is.

“Toen ik ophield met het zoeken naar een thuis in anderen en de fundamenten van een thuis in mijzelf optilde, ontdekte ik dat er geen intiemere wortels zijn dan die tussen een geest en een lichaam die besloten hebben heel te zijn.” ~ Rupi Kaur


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Wie zal je redden van deze krankzinnige tirannie? Alleen jij hebt de macht om jezelf te reddenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe zal de Nederlandse regering de asielcrisis oplossen?
Volgend artikelEuropa’s deugdzame zelfmoord
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Met een chronisch lege maag, nul komma nul bezit en een door gifspuitjes verslechterde gezondheid worden een aantal pas wakker.
  Dat valt zelfs nog te bezien…..

  • Snellere manier is de Protocollen van Zion lezen of Europa the Last Battle bekijken. Wie de Two Seedline — Seed Wars niet begrijpt kan t heden niet correct duiden.

   • De documentaireserie ‘De val van de cabal’ van Janet Ossebaard is ook zeer de moeite waard; ondertussen wereldwijd door miljoenen mensen bekeken.
    Of lees Robin de Ruiters boek ‘De 13 satanische bloedlijnen’.
    Tenslotte voor de diehards: ‘Beyond Esoteric’ van de Amerikaanse auteur Greg Olsen.

    • Beste mensen

     Dat is zeker een beginpunt
     Als men ze allemaal wil kennen
     Het zijn er immers meer dan 666
     En die heten de family Daytyas
     God en de Duivel bevinden zich hiertussenin als èèn van de kinderen in het All van het Alomtegenwoordige èèn

     Hiervoor duikt men in hetzelf
     Lees dat onbeschreven echte boek

     Dat is het begin van het grote verhaal
     Dat zijn de eerste paar bladzijden en vervolgens komt men bij de
     Dayvas
     En zo gaat men verder met lezen
     En men zal steeds maar mooiere dingen tegen komen

     De een mooier als de ander

     Tot men het licht zal zien
     Die is veele malen mooier dan deze Aardse Zon waar dus zoveel wezens allemaal kinderen van hem in allerlei vormen en gedaanten over Moeder Aarde vertoeven

     Dank U

 2. Hier in Belgie zijn het 95% die zo Dom als een stuk brood zijn, 3jaar geleden ook geprobeerd kennissen proberen Wakker te rammelen no chance Nu tot de conclusie gekomen dat ik met so called mensen nix Meer kan aanvangen, gewoon laten doen en we zien wel ✌🏻

 3. Je bent dus inderdaad, al je hele leven op jezelf aangewezen om ‘wakker’ te worden.

  De tegenstanders van de objectieve waarheid, zullen altijd zeggen: “Wat is je bewijs?”

  Maar zo werkt het niet, omdat alles als één groot narratief in elkaar haakt.

  Wanneer je dus bewijs levert over een claim die je hebt gemaakt, dan lijkt dat los te staan van de gebeurtenissen om ons heen.

  Het zijn tegenstanders van de objectiece waarheid, welke bewust schermen met deze uitspraak, want ze weten dat je dit grote narratief, waarbiu alles verbonden is en in elkaar haakt, nooit in één post als bewijs kan presenteren, waardoor je voor de leek, als een malloot over komt.
  Althans, dat is de jedoeling daarvan.

  Ja, dit weten en kunnen zien, kan weleens frustrerend zijn, daar moet ik jullie in kunnen beamen, maar sterk als wij zijn geworden, (door de realiteit onder ogen te leren zien) weten wij ook dat wij ons daar gemakkelijk over kunnen zetten…

  Het ontwakings-proces, begint al op zeer prille leeftijd, waarbij jij jezelf vragen stelt over sommige dingen, maar daar geen antwoord op krijgt.

  Dit is het punt, waarbij ieder voor zichzelf bepaald: “Of ik laat het varen, of ik zal het uitzoeken, en ik zal het VINDEN. (!)

  Dit is het punt, waar jij uw geest bewust zal vormen, in het leren begrijpen, van het onbegrijpbare.

  Hetvresultaat hiervan, is dat jij op latere leeftijd, kan zien wat anderen niet kunnen zien. (omdat je met deze instelling, je geest EXACT zo gevormd hebt.

  De ene al wat vroeger dan de andere, maar waar het werkelijk om draait, is dat wij mekaar hiermee aanvullen, dit begrijpen,:en daar eigenlijk zeer dankbaar voor zijn, want, deze verschillende geesten, met dezelfde mentaliteit, vormen samen, één hive-mind, en daar zijn we bewust of onbewust, dankbaar voor.

  • Kan ik me bij aansluiten. Goede samenvatting @Chip.

   Een ieder volgt zijn/haar eigen levenspad met inherente leringen.
   Aan de ene kant is dat mooi en kunnen we van elkaar leren en/of elkaar aanvullen.
   Anderzijds dodelijk vermoeiend omdat er geen schot inkomt.
   Ik lees hier soms over ´het volk´ dit en ´het volk´ dat, doch in mijn optiek is er niet zoiets als ´het volk´, maar slechts vele subcultuurtjes en elk van die subcultuurtjes bestaat uit subcultuurtjes en een ieder is bezig met z´n eigen levens- en leerpad.

   Ik heb het allang opgegeven. Eigenlijk.

 4. Zelf ben ik wakker geworden tijdens de 9/11 gebeurtenis en dan ga je steeds meer zien en ontdekken. De meeste mensen werden de afgelopen 2 1/2 jaar bezig gehouden (vooral als ze een gezin hadden) met alle ballen in de lucht houden. Contacten met collega’s via Zoom (terwijl je jongste alle aandacht trekt), kinderen bijstaan met lessen via Zoom, steeds wisselende maatregelen waar op ingespeeld moest worden, invallen voor collega’s die uitvielen door een “positieve test”, Je bedrijf draaiende houden en ga zo maar door. Dan heb je geen tijd om alternatieve bronnen op te zoeken. En ondertussen bespeelt worden door de media. Ik begrijp wel dat het wat langer duurt voordat mensen in gaan zien wat er werkelijk speelt.

  • Tja of ze gaan zien wat er werkelijk speelt waag ik te betwijfelen Ella , tot de bom barst en die zal barsten 100%zeker anyway ik zie Nu Al lege rekken in de Winkels hier in Belgie het is een voorsmaakje Well see beste groetjes vanuit Belgie, Danny

 5. ( ik zie Nu Al lege rekken in de Winkels hier in Belgie )

  Hier in Nederland ook Danny. Of ze vullen het niet bij ? Maar er zijn heel veel rekken leeg.

 6. Beste Mensen

  Niemand is in staat om een ander te kunnen veranderen

  Persoon in kwestie is zelf degene die zichzelf continu aan het veranderen is

  Mensen kunnen van alle kanten informatie verkrijgen
  Naar gelang de filtering in hetzelf zal automatisch een nieuwe gedachtengang groeien
  Dat is nooit de gedachtengang van de persoon welk verbeeld een ander te kunnen veranderen naar eigen Ego maatstaven

  Immers een ieder heef een eigen Ego ik waarlangs die gene leeft handelt wandelt
  In het ilusionaire Wereld of Maya
  Hallucinatie dus Nep
  Vertoeven dus in een eigen gecreëerde gevangenis door hunzelf

  Slaaf maken is een andere verhaal
  Westerse Ego ik mentaliteit
  Gedwongen opleggen een ander
  Dit of Dat
  Zus of Zo
  Satanische Overmacht uitoefenen Geen keuzes
  Opgelegde keuzes
  Linksom of rechtsom eindpunt blijft altijd hetzelfde
  De Wet van de sterkste geld als het goede
  Terwijl die Wet altijd Misdadig Crimineel Corrupt is
  Denk zelf na Beste Mensen

  Dank U

 7. De is onthutsend voor die gene die nog steeds op een roze leven en hun ogen sluiten.
  De waarheid kunnen ze niet aan.
  Ze geloven heilig in de overheid en Media.
  Volgen blindelings en hun denkvermogen is op hol geslagen.
  BESTE burgers alles wordt aan gort geholpen 2030 AGENDA is aan de gang
  You’ll Own Nothing and you,ll be Happy !!!???
  Wat is de eigenlijke gedachten achter deze slogan ?????

 8. Steeds meer mensen worden wakker Toen kon ik voor het eerst voelen dat ik onderdeel van die wij was, en kreeg ik spontaan een kundalini ervaring omdat mijn geblokkeerde levensenergie vrij mocht stromen. Niet dat ik mijn hart toen ineens wagenwijd open had, maar het was een zeer goed begin. Volgens mij is dat ook collectief gaande. Steeds meer mensen laten hun eigen levensenergie steeds meer stromen. Niet abrupt en ineens, maar wel geleidelijk en steeds meer. Op weg naar dat volkomen open hart. En de hemel op aarde.

  Er wordt ook gesproken over een collectief onbewuste, waarbij een generatie (zoals soldaten uit de 1e of 2e wereldoorlog) de tijdsinvloed (oorlog) draagt in het onbewuste. Sigmund Freud, een belangrijk zenuwarts uit de 19e eeuw, was van mening dat er een 2e bewustzijnslaag is naast het ‘onbewuste’, het onderbewuste. Binnen dit bewustzijn vallen alle waarnemingen die niet bewust worden waargenomen maar wel worden geregistreerd. 

  https://www.nieuwetijdskind.com/bewustzijn-de-lagen-van-ons-bewustzijn-ontrafeld/?goal=0_e02bc3e900-a1630cb4df-429105369&mc_cid=a1630cb4df&mc_eid=b52685dbf7

  THE PEOPLE WHO ASKED NOTHING.
  https://medium.com/@createyourownworld/the-people-who-asked-nothing-1f275bdabd02
  People who do not love their country are not likely to defend it when it is under attack by toxic people all over the world. In fact, they are likely to be amongst those who are doing the attacking — the traitors from within.

 9. Steeds meer mensen worden wakker.
  Ik denk dat het klopt hoewel ik kort geleden weer eens een gesprek had met een kennis van mij.
  Hij kent verschillende standpunten van mij maar ik weet hoe weinig hij en velen met hem er echt van snappen.
  Als je dan weer eens wat verteld en uitgesproken hebt dan is het eind van het liedje;
  Maar je wil toch niet alles weten. Daar wordt je toch ongelukkig van.
  Gesprekken voeren met mensen over deze onderwerpen is als lopen over eieren.
  Iets uitleggen over 9/11 aan iemand met een hbo denkniveau. Je voert gewoon natuurkundig bewijs
  aan….wordt niet gesnapt en je wordt meewarig aangekeken.
  De schrijver van bovenstaand artikel heeft natuurlijk helemaal gelijk.
  Als die drive om te willen weten niet uit jezelf komt dan wordt het niets.

 10. De meeste mensen zijn en blijven gelovers, volgers en vertrouwers, altijd. overal en in alle tijden..
  En kiezen daarvoor omdat zij hebben ervaren dan wel anderszins weten dat zij niet de tijd, noch de gelegenheid of de capaciteit hebben voor meer… Let wel, er is in principe niets mis met loyaliteit aan, zelfs rotsvast vertrouwen in en trouw aan leiders, bepaaalde mensen, systemen whatever…het wordt ook vaak gezien als een hoge deugd..!!! Mááár…óók de overgrote meerderheid van diezelfde mensen die zo willen functioneren hebben overal op de wereld in hun jeugd in hun cultuur enkele morele basisprincipes meegekregen wat hun verantwoordelijkheid geeft om in ieder geval zo goed mogelijk op grond daarvan te kiezen wie en wát zij dan hun loyaliteit en blinde vertrouwen geven…En dat is de reden waarom zij op die keuze toch afgerekend zullen worden…Géén soldaat of blind gehoorzame burger zal dus ooit weg kunnen komen met het “Befehl ist Befehl’-argument…Al is het volkomen terecht dat de ideologen en sowieso de intellectuelen en leiders, die wél geacht mogen worden over meer gelegenheid en capaciteiten te beschikken harder tot zeer hard op hun bedrog dan wel nalatigheid worden afgerekend en aangepakt… Dit blijft altijd staan, ook waar het waarschijnlijk een irreële droom is en zal blijven om de grote massa ‘wakker’ te maken in de zin van iedereen te leren eerlijk, kritisch en zelfstandig te (over)denken en te oordelen…
  Bedenk ook even dat er al heel lang klasssejustitie bestaat overal, maar ook vaak in díe zin dat juist de leiders en grote namen extra hard gepakt werden, wat ook begrijpelijk is…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in