Fotofuck FRONTNIEUWS

Van alle nieuw ontdekte gevallen van HIV in Nederland is de massa-immigratie goed voor 39 procent van de gevallen. Dit toont een nieuw onderzoek naar de verspreiding van de ziekte in Europa aan.

In Publico’s artikelreeks “De nieuwe AIDS-epidemie” schrijven de auteurs dat er redenen tot optimisme zijn in de globale strijd tegen AIDS en ook binnen de EU. Maar niet voor alle lidstaten.

Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de verschillende Europese landen wat betreft het aantal nieuwe gevallen, de wijze van overdracht en het effect van migratie op de situatie.

Over het geheel genomen is het aantal nieuw ontdekte hiv-gevallen in de EU-landen (inclusief het Verenigd Koninkrijk) tussen 2007 en 2017 elk jaar met 11 procent gedaald, terwijl het aantal mensen met aids met 58 procent is gedaald. Slechts in zes landen is het aantal aidspatiënten gestegen.

In Nederland blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 39 procent van de nieuwe hiv-dragers asielzoekers zijn. Dit is op de twaalfde plaats van het aandeel in de EU en kan worden vergeleken met Zweden met een schokkende 77 procent en Roemenië waar slechts 5 procent van de nieuwe hiv-gevallen afkomstig is van migranten.

In totaal zijn migranten goed voor 40 procent van alle nieuw ontdekte gevallen in de EU. Het gaat vooral om Afrikanen uit landen ten zuiden van de Sahara.

Globaal zijn de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara goed voor maar liefst 70 procent van de HIV-patiënten, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse National Library of Medicine.

Schurftepidemie in Duitsland: Migranten besmetten hele regio’s met een parasitaire huidziekte

Diversificatie van de Nederlandse politie: een ramp in wording

1 REACTIE

  1. Het
    Is
    Verschrikkelijk.
    (Zou het corona-virus ook via die parasieten zijn binnengekomen ? Men zegt dat het door vleermuizen zou komen, maar ik vertrouw niemand meer)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here