In een zoveelste poging om de internationale handel te vernietigen, dringt het Wereld Economisch Forum (WEF) er bij bedrijven op aan om terug te gaan naar het gebruik van “windaangedreven boten” (d.w.z. “zeilboten”) om de scheepvaartindustrie koolstofarm te maken, bericht Keean Bexte.

In een artikel getiteld “Van elektrische veerboten tot door wind aangedreven boten: zo kan de scheepvaartindustrie koolstofarmer gemaakt worden,” zegt het WEF dat de scheepvaartsector verantwoordelijk is voor 3% van de wereldwijde uitstoot. Dat is blijkbaar onaanvaardbaar, en de scheepvaartmaatschappijen moeten sneller overschakelen op “duurzamere” alternatieven, zoals wind- en zonne-energie.

“Wind, zon en andere vormen van hernieuwbare energie kunnen op schepen worden ingezet om ze te helpen voortstuwen. De Zweedse scheepsbouwer Wallenius Marine en zijn partners ontwikkelen de “Oceanbird,” een door wind aangedreven vrachtschip dat 7.000 auto’s kan vervoeren,” schrijft het World Economic Forum.

Foto’s van het schip zijn minder indrukwekkend dan de beschrijving, want het schip lijkt slechts een moderne versie te zijn van een 19e eeuws vrachtschip – een nieuwe jas van een oud ontwerp en een poging om een methode nieuw leven in te blazen die commercieel verlaten werd na de komst van door stoom, kolen en diesel aangedreven zeeschepen.

Het WEF schept ook op dat sommige bedrijven ondoeltreffende zonne-energie en windenergie willen gebruiken om “hybride batterijsystemen” te ontwikkelen. Aangezien de vervanging van een Tesla-autobatterij een automobilist meer dan vijf cijfers kan kosten, zullen deze “hybride batterijsystemen” hoogstwaarschijnlijk zeer duur worden wanneer zij onvermijdelijk defect raken.

  De GREAT RESET: De lang geplande, hoog georganiseerde gecontroleerde afbraak van de post-moderne beschaving

Misschien interessanter is de volledig elektrische veerboot die ontwikkeld wordt door de Zweedse botenbouwer Candela.

Maar hoewel de veerboot met 20-30 knopen de hoogste snelheid van een elektrische veerboot heeft, wordt deze met gemak overtroffen door veerboten met brandstofaandrijving van een decennium geleden, waarbij de Francisco van Wärtsilä bij snelheidstests 58,1 knopen (107,6 km/u) haalde.

Helaas ziet het er niet naar uit dat het laatste hersenspinsel van het WEF in de toekomst werkelijkheid zal worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Het Economisch Wereldforum promoot het ‘Smart Masker’ van de toekomst dat je waarschuwt als je het vergeet te dragenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWanneer zal Rusland zijn speciale operatie eindelijk eens echt beginnen?
Volgend artikelDr. Coleman: De persoon die u het meest waarschijnlijk zal doden is uw dokter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Als er nog iemand denkt dat het om CO2 reductie gaat dan moet ie les gaan volgen over CO2 vorming. Beide oceanen vormen nml CO2. Moeten ze nu de oceanen nu gaan afdekken?

 2. Als we dit idee moeten uitwerken vrees ik dat Klaus Schwab het voorbeeld moet geven en de volgende keer met een zweefvliegtuig naar Davos moeten vliegen, en ja, ze mogen er nog trappers inzetten ook ! 🙂

 3. En de WEF club vliegt op vrije energie naar mooie oorden waar de slaven niet mogen komen vanuit hun smart steden en suf gestraald door de masten .

 4. Die soort aandrijving , bestaat al lang , is al eerder geopperd , maar heeft niets te maken met de w.e.f. , De w.e.f. is alleen destructief

  • Had Jacques Cousteau ook al niet zo’n boot met van die windpijpen erop?
   Die ouwe lullen van het WEF zijn al achterhaald terwijl ze (nog) leven.

 5. Niet te ver doorslaan…..
  Dit is geen idee van WEF.
  Concept bestond al lang en is een heel goed ding.
  Dan maar een paar dagen extra wachten op goederen…

  Het WEF gewoon houden als één van de architecten van coronaplandemie.
  Genoeg om die club op te laten doeken.

  • Het leek een goed idee in het verleden maar het bleek toch niet echt goed te werken. Dat ze dat bij het WEF niet weten snap ik niet. Ze vinden zichzelf toch zo slim?

  • “Dan maar een paar dagen extra wachten op goederen…”

   Dat gaat wel meer dan een paar dagen wezen, en wie gaat dat betalen denk je?

 6. Deze a-technische idioten op hun Rode Communistische Ivoren Komkommergroene zelfbedachte torens hebben geen flauw benul wat het totaal rendement is van wat zij “elektrische” voortgestuwde schepen.
  Deze Clowneske vertoning uit de Zwitserse Gatenkaasdorp DAvos moet zo snel mogelijk naar het land der fascistische fabelen verbannen worden tezamen met de duitser Klaus Barbi Schwab en zijn Terroristische DEEP STATE democratieën ondermijnende medeplichtige infiltranten en participanten vip-leden van het WEF World ENTLÖZUNGS Fascists

  • Tribunalen, ik vond de gedachte eraan eerst belachelijk, maar zie nu ook wel in dat die er zullen gaan komen. Dat de veroorzakers van alle ellende zullen gaan hangen of levenslang zullen krijgen. Dan hebben ze nog geluk. Het is te hopen dat het volk hen niet eerst in handen zal krijgen. Dan krijg je taferelen zoals met de gebroeders de Witt.
   Die bloeddorst is er al. Je hoort het overal om je heen. Hoe ze ze gaan pakken.
   Ik hoop altijd nog dat Rutte en co hun LANDVERRAAD inzien. Dat ze op hun schreden terugkeren. Erkennen dat ze fout zitten. Helaas zitten ze er tot over hun oren in, dus ze zullen de fascistenclub van Schwab etc. tot hun levenseinde dienen. Helaas. Het is gedaan met hen vrees ik.

 7. Wanneer worden al die facisten kapot gemaakt? Want de great reset is zoals kanker als je dat niet optijd verwijderd dan zaait dat zich uit overal op de Wereld!

 8. Yeah, dat bootje is zo te zien, net als zo’n hypermodern zeiljacht, grotendeels van koolstof en andere niet recycleerbare materialen gemaakt…

 9. Maar werkelijk, dat er mensen zijn die zelfs de lagere school gedaan hebben, en die die vette zwaar gestoorde idioot geloven en volgen….. achtelijkheid is zonder grenzen.

  Laat die gek nou eens zelf nsecten vreten en zijn bezit opgeven…

  • Dat is altijd het verschil tussen de leiders en het volk. De leiders mogen alles en het volk mag niks.
   Al die volgevreten vetzakken gaan echt niet aan de insecten hoor. Die blijven lekker koe of varken eten. Ze kunnen zich nu al niet eens inhouden wat vreten betreft.
   Terwijl wij straks aan ons maximale portie insecten per dag zitten. Je mag er niet teveel van eten omdat insecten chitine bevatten. Een stofje dat een beetje giftig is. Dus dat wordt op een houtje bijten geblazen.

 10. Ze bedoelen dus terug maar zeilboten. Laat ze dat verdomme -voor degenen die dat uit vrije wil willen- doen. Dus met zeilen!
  Deze leipe dingen gaan bij hun eerste klimaatingreepstormpje om.

  Heeft die leipo uit oekriland soms coke voor de groep meegenonen toen ze over het gepeupel en hun aarde gingen brainstormen?

  • Voor zover ik las en zag in een filmpje is het niet nodig dat die leipo voor NL coke meeneemt. Men weet het zelf wel te vinden. Zelfs indertijd werd in een praatprogramma op TV vertelt dat er in de toiletten van bepaalde politieke partijen restjes waren aangetroffen. Ik vrees dat er meer mensen/politici dan gedacht dit soort middelen gebruiken. Iemand kan toch ook niet langdurig 20 uur werken (vertelde de Jonge indertijd niet dat hij slechts 3-4 uur sliep?) en nog fit blijven zonder hulpmiddelen lijkt me.

 11. Tja,
  al duizenden jaren varen we op windkracht en zelf doe ik dat nog steeds on zorgen zonnepanelen en een windmolen ervoor dat alle elektrische spullen inclusief kookplaat en oven werken. Voor mij gewoon een uitdaging om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken en technologie te ontwerpen om te besparen. Ik ben in elk geval achter dat we veel kunnen wat dat betreft.
  Waar mijns inziens het grote probleem zit zijn de multinationals, die elke vorm van locale economie om zeep helpen. Tegenwoordig komt alles van ver en gaat ook naar verweggistan, sommige producten gaan eerst de wereld rond on komen op ongeveer dezelfde plek bij de consument terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in