We beginnen hier met een rechtstreeks citaat: “Plotseling hebben wij niet alleen een tekort aan benzine en diesel, maar ook aan kunstmest, wat waarschijnlijk tot een groot voedseltekort gaat leiden. De meest kwetsbaren in de samenleving, zowel in het Westen als in de ontwikkelingslanden, zullen de komende jaren voor enorme problemen komen te staan door een fysiek gebrek aan voedsel en zeer duur voedsel, als je er al aan kunt komen, of zeer dure brandstof, als je er al aan kunt komen. En dat zal voor veel regeringen niet veel goeds voorspellen.” ∼ Richard Masson Executive Fellow aan de School of Public Policy van de Universiteit van Calgary.

Hoewel wij geen benzine of gas “eten”, is het absoluut van cruciaal belang voor ons vermogen tot voedsel, kleren, elektronica. Zowat alles wat in een winkel te koop is, moet om te beginnen in die winkel geleverd worden… meestal door vrachtwagenchauffeurs, die brandstof moeten hebben, schrijft Allnewspipeline.com.

Dan zien wij de recente waarschuwingen over de komende tekorten aan dieselbrandstof, dieseluitlaatvloeistof en dieselmotorolie, samen met de uitleg van de truckers over de problemen die zij nu al ondervinden, niet alleen met de hoge prijzen, maar ook omdat zij gestrand zijn op de snelweg, wachtend op brandstof omdat de diesel op een station op was.

Afzonderlijke staten horen bittere waarschuwingen van Farm Bureau specialisten, waarover lokaal bericht wordt, terwijl de nationale media meer gericht zijn op politiek gemanoeuvreer, en het Biden-regime beschermen tegen zijn eigen beleid.

“We hebben dat punt bereikt waarop het heel dicht bij een zinkend schip is. We wankelen op het randje op dit moment,” getuigde Kotzmoyer, een specialist wetgevende zaken voor het Pennsylvania Farm Bureau, dinsdag voor staatswetgevers.

Niet alleen hebben de truckers brandstof nodig om goederen naar de winkels te vervoeren, maar de boeren hebben het ook nodig om het voedsel te verbouwen.

De kwestie van de gasprijzen en de brandstoftekorten zullen ontegenzeggelijk allemaal leiden tot ernstiger komende voedseltekorten, waardoor de druk op de bevoorradingsketen toeneemt, en zoals we zagen in het citaat bovenaan dit artikel, nog jaren zal aanhouden.

Dat is iets wat de mainstream media ofwel negeert, of er verslag van uitbrengt en het verhaal dan begraaft, terwijl zij zich weer haasten om zich te concentreren op de J6 commissie, of de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, of iets anders waarvan zij denken dat het de politiek kan beïnvloeden. Zich concentreren op de pijn en het lijden van de Amerikanen omdat het Biden-regime zich meer zorgen maakt over de toegang tot abortus en het grijpen naar wapens, staat niet bepaald op hun agenda.

  Canada komt met plan om kinderen te euthanaseren zonder ouderlijke toestemming

Door de eerder genoemde problemen met de landbouw, de diesel en de enorme inflatie, die sommigen “Bidenflation” hebben genoemd, zien we nog meer waarschuwingen dat de voedselinflatie “nog maar net begonnen is”.

Een citaat van Capitalist Exploits, via Zero Hedge viel mij onlangs op:

Wanneer het Economisch Wereldforum het heeft over insecten eten, dan suggereren zij dat niet alleen, zoals een bedrijf dat een nieuw product op de markt brengt dat zou doen. Nee, zij zeggen het u.

Voeg daarbij de “bijgewerkte lijst van Amerikaanse fabrieken die vernietigd, beschadigd of getroffen zijn door ’toevallige branden,’ ziekten, of algemene oorzaken,” 99 stuks, waarover Stefan Stanford onlangs berichtte, en we hebben het over een ramp in wording.

Voor sommigen zijn de gas- en voedselprijzen, samen met de tekorten, nu al rampzalig voor hen en hun gezinnen.

Het punt hier is dat hoe erger het brandstofprobleem wordt, hetzij door de piekende prijzen, hetzij door de tekorten, hoe erger het voedselprobleem zal worden, en voor velen wordt voedsel nu al duurder dan zij zich kunnen veroorloven en hebben zij hun eetgewoonten moeten veranderen.

The Organic Prepper geeft ons een blik op hoe snel wij weer gedwongen voedselrantsoenering zouden kunnen gaan toepassen, zoals wij vele winkels zagen doen tijdens het begin van de pandemische lockdowns.

De Europese landen kunnen echter niet hetzelfde zeggen. De Duitse supermarkten Aldi, Lidl, en Rewe hebben de verkoop van artikelen als brood, pasta, en bakolie beperkt tot “normale huishoudelijke hoeveelheden” om hamsteren te voorkomen.

Er zijn zeer reële problemen in elke schakel van de keten tussen de akkers en de huizen van de consumenten, geen twijfel mogelijk. Maar zijn ze al erg genoeg om rantsoenering te rechtvaardigen? Laten we daar eens een beetje over nadenken.

Zoals een SQ nota over het verhaal hierboven op de website van Steve Quayle zegt, “tekorten zijn een vorm van rantsoenering.”

  Het Nieuwe Normaal Links

Een lezeres stuurde ons onlangs een reeks emails met beelden van hun plaatselijke boerenmarkt, met als onderwerp: “De mythe van de “laaggeprijsde” boerenmarkt”.

De e-mail was lang en vol links en feiten, maar ook een persoonlijk verslag van wat zij hoort en ziet, dus ik zal hier maar een gedeelte citeren.

Ik heb honderden artikelen/boeken gelezen over voeding en natuurlijke gezondheid, waarin ze altijd aanraden om, als u budgetbewust bent, “op uw plaatselijke boerenmarkt te kopen voor lage prijzen”. Die afgezaagde “journalistieke” troop van de “lage prijzen te krijgen op de boerenmarkt” is een DELUSIE.

Waar precies zijn die mythische “lage prijzen” boerenmarkten? Ik stel me weemoedig een boerenmarkt voor op het platteland van het Midwesten, of een schilderachtig stadje waar jumbo eieren $2 per dozijn kosten, die de boer vanmorgen net van de kippen heeft gehaald, en kippenborst $3 per pond van de kippenboer van uw buurman.

Vandaag vertelde een bijenboer mij dat hij 3 1/2 uur van Ithaca, NY rijdt om zijn honing hier te verkopen. Hij zei dat “wij vorig jaar rond deze tijd $2.800 betaald hebben om de halve benzinetank van de vrachtwagen te vullen. Dit jaar hebben we net $6.000 betaald om de halve tank van de vrachtwagen te vullen.” Met deze brandstof zouden zij 3 maanden moeten doen.

Ik begrijp en respecteer dat de boeren de prijzen moeten vragen die zij vragen om te overleven. Waarschijnlijk zullen zij deze zomer hun prijzen moeten verhogen.

Het komt op het punt, en bij sommigen gebeurt het al, dat maaltijden met aparte vlees-, aardappel- en groentekanten, niet meer de standaard zullen zijn, maar stoofpotten, eenpansgerechten, soepen, pasteitjes, en salades met vlees en groenten erin om het vlees te rekken, de enige betaalbare manier zullen zijn om een evenwichtige maaltijd te eten.

Opnieuw kijken wij naar noodoverlevingsvoedsel, vooral vlees, fruit en groenten, waar slechts een handvol gedehydrateerde porties voor elke maaltijd gebruikt kunnen worden, en dat niet langer alleen voor “noodgevallen” is, maar veeleer een manier om te overleven met slechts beperkte artikelen die uit de winkel zelf nodig zijn.

Wij krijgen nu al van de American Farm Bureau Federation (AFBF) te horen dat onze “fourth of July cookouts” in 2022 17% meer zullen kosten.

  Wij zijn nu allemaal Nederlandse boeren

Via Epoch Times (Geen betaalmuur bij deze link):

In mei is de voedselprijsindex met 10,1 procent op jaarbasis gestegen, waarbij de kosten van typische huishoudelijke basisproducten de pan uit rezen. Volgens het consumentenprijsindexbericht van het Bureau of Labor Statistics steeg de prijs van rundvlees met 10,2 procent, van varkensvlees met 13,3 procent, van ham met 13,3 procent, van kip met 17,4 procent, van vis en zeevruchten met 13,1 procent, en van eieren met 32,2 procent.

Nogmaals, overlevingsvoedsel voor noodgevallen is niet langer alleen voor noodgevallen, maar kan heel goed het verschil betekenen tussen het binnenkrijgen van uw eiwitten in uw dieet, of ervan afzien omdat de prijzen veel te hoog worden.

Wat u ook in gedachten moet houden als u denkt “dat haal ik volgende maand wel”, is dat gevriesdroogd voedsel gemaakt is van “echt” voedsel, wat betekent dat die prijzen ook stijgen, alleen nog niet zo snel, als wij in de winkels zien.

Samengevat

De gasprijzen leiden tot allerlei problemen, waaronder brandstoftekorten, die gelijk staan met een toename van voedseltekorten. Of het nu aan de landbouwkant is, of om goederen naar de levensmiddelenwinkels te brengen, zonder vrachtwagenchauffeurs die goederen vervoeren, krijgen de winkels ze niet, met als gevolg lege schappen, nog erger dan die waarvan onze lezers ons de afgelopen twee jaar beelden hebben bezorgd.

Hoewel de tekorten niet beperkt zullen blijven tot voedsel, kunnen wij wel overleven als wij geen extra paar schoenen kunnen krijgen, of sokken, of een broek, enz.., maar men kan niet overleven zonder voedsel en water, dus richten wij ons hier over het algemeen op overleven tegenover gemak.

Ons eigen voedsel verbouwen zal de komende maanden en jaren de sleutel zijn, maar wat u verbouwt aanvullen met noodvoedsel om te overleven, vooral vlees, kan de sleutel zijn tot het overleven van de toegenomen tekorten waarvoor wij door deskundigen gewaarschuwd worden, die nog jaren kunnen duren.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAan de vooravond van de NAVO-top publiceert het Russisch Ruimte Agentschap coördinaten van Westerse “besluitvormingscentra”
Volgend artikelDe G-7 krijst, maar zij hebben de oorlog tegen Rusland al verloren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Dat het schip is nu begint te zinken dat zien wij zelf ook wel. Deskundigen waarschuwen voor voedseltekorten zonder zicht op een einde. Dat is allemaal bruikbare info. Maar wat de bevolking nog bruikbaarder vindt: hoe ver staat he nu met die rechtbanken om die moordenaars op te pakken en te straffen??? Of wordt dit vergeten?

   • De hele bende. Ik krijg nog vele duizenden euro’s terug van de Nederlandse Belastingdienst. Kreeg net bericht dat ik nog minimaal een jaar moet wachten maar misschien nog wel drie jaar.
    Het blijven criminelen.
    Zij hebben niets geleerd van wat er gebeurd is.
    Traineren is hun doel.
    Gelukkig hebben ze me er niet mee, ik kan zonder geld. Maar je zult maar in de penarie zitten, dat je dat geld nodig hebt.
    Criminelen. Eigenlijk zou je al die lui die bij die dienst werken af moeten schieten. Ze hebben het verdiend.

 2. Als dit zich verergert en het een definitief plan
  Is , waar is dan het eind ervan?
  Dus inderdaad zelf voedsel gaan verbouwen!
  Dat kan als de mensen zich verbinden.
  Werkelijk verbinden!
  In het glossi tijdschrift van landleven of buiten wonen vind u geen oplossingen.
  Het zijn de stadjers die zich van u hebben gedistantieerd en met hun 4- WD’s pronk houden in het buitengebied waar de boer is weggejaagd.
  En toch moet er landbouwgrond gevonden worden van bv boeren die stoppen.
  Dat hun land zonder tussenkomst vd overheden of schatrijken over kan gaan op mensen die in hart en nieren zjch willen inzetten voor voedsel verbouwen
  Dan zijn er nog de honderden havezates en andere landgoederen die ingezet kunnen worden voor voedselvoorziening en woongemeenschappen in het buiten-gebied dat landbouwgebied is!!
  Woningdelen lost niet op wat gevraagd wordt.
  Je moet een halfmiljoen meebrengen om ergens buiten te wonen.
  Met ietsje grond eromheen.
  Het lost niets op van waar vraag naar is. .
  VOEDSEL!!
  Samenwerken op akkers met een nieuw doel.
  Gemeenschapszin!
  Enz.

  • Waar slaat het op? Boeren(zoals ik) moeten weg en dan moeten jullie zonder kennis van zaken ons weggekaapte land vol gaan zetten met plantjes? Zonder mest. Want waar gaan jullie mest vandaan halen? Poepen jullie je eigen land vol?
   Zonder kennis van plagen, van schimmels en insecten. Van welke combi’s het doen en welke niet. Op welke grond je je aardappels niet kunt zetten. Hoe het weer de beschimmeling van de bladeren beïnvloedt om maar wat lullige dingetjes te noemen. Om moederkoorn te vermijden(kun je ook akelig aan doodgaan).
   Die paar hobbytuinders die nog ergens vanaf weten kunnen niet voor het hele land zorgen.
   Boeren weg, dan moet het wiel weer helemaal opnieuw worden uitgevonden door de Nederlanders. Die van toeten nog blazen weten. Het gaat duizenden doden kosten. Door de hand van Rutte en consorten. De massamoordenaar van de eeuw. Ik zie het met optimisme tegemoet en laat me niet tot een burgeroorlog verleiden. Want dan krijgen wij boeren de schuld.

   • Je hebt gelijk Gradius het is een vak dat niet zo maar even vervangen kan worden.
    En de mensen laten zich gewoon wijs maken dat ze met een moestuintje zelfvoorzienend kunnen worden. Het is al heel lang bezig, onkruid en ongedierte bestaat zogenaamd niet en alle goede verdelgingsmiddelen zijn verboden.

  • Is niet zo nieuw, de volkstuintjes bestaan al sinds de middeleeuwen.

   Werk van den Akker

   Victory gardens of ‘oorlogstuinen’ waren groente-, fruit- en kruidentuinen die werden geplant in tuinen van particuliere woningen en openbare parken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië tijdens WO1 en WO2

 3. Dus terug naar paard en wagen, kleinschalig voedsel verbouwen, eigen beveiliging/ milities per dorp/ stadsdeel… Hmmmmm, we worden dus een jaartje of 400 teruggezet in de tijd. En nog steeds ziet het overgrote deel van de mensen het niet en gaan gewoon elke dag naar hun treurige (kantoor-)baantje, boeken een vakantie en maken zich druk om voetbal op tv, de krant niet is bezorgd, of de bezorgtijd van hun nieuwe keuken/bank/elektrische fiets of whatever…

 4. Ik verbouw al voedsel, maar met een tuintje van 100 m2 levert dat lang niet voldoende op voor mijn gezin van 4 personen (twee pubers). Qua oogst hoogstens een paar weken aan eten. Ik verbouw peterselie, munt, druiven, bloemkool, aardbeien, prei, etc… Verder heb ik zonnepanelen, zonneboiler, inductie koken en vloerisolatie… en toch nog steeds 1000m3 gas op jaarbasis bij een tussenwoning uit 1994. Elektriciteitsrekening overigens helemaal gesaldeerd. Om in je behoefte aan aardappels te voorzien (2 a 3 maaltijden per week) heb je 15 vierkante meter nodig per persoon, dus dan zou ik al in meer dan de helft van de tuin (60 m2) aardappels moeten inplanten…

  • Klijnsma: ‘Vul je pensioen aan met een moestuin’

   Staatssecretaris Klijnsma adviseert Nederlanders een moestuin te nemen als aanvullend pensioen. Dat zegt ze vandaag in een interview met het AD. Volgens Klijnsma behouden we in de toekomst een fatsoenlijk pensioen, maar moeten we ons ook niet rijk rekenen. ‘Ik raad mensen wel aan om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken,’ zegt de bewindsvrouw.

  • Wauw, ik bijna 600 kuub op jaarbasis. Dan doe ik het toch goed in mijn honderden jaren slecht geïsoleerde oude huis dat vol in de wind staat. Ben helemaal blij met mezelf. Mag ook wel eens.

 5. De great reset draait op volle toeren, oorlog uit lokken, boeren weg werken, en iedereen uit hongeren. Creëer eerst chaos en dan verdeel en heers. Maar of ze dat gaat lukken betwijfel ik. Er zit altijd wel een adder onder het gras waar ze (w.e.f) geen rekening mee hebben gehouden. Een gigantische volks opstand misschien?

  • We zullen de veroorzakers moeten verwijderen. Er is geen andere weg. Zo lang wij hen niet stoppen gaan ze door. Rutte heeft het zelf gezegd. Hij heeft in feite de leiding aan het volk gegeven met zijn “Als jullie willen dat het stopt, stopt het. we leven per slot van rekening niet in een dictatuur” op 21 augustus 2020. Als we hem niet stoppen stopt die grijnssmoel Rutte niet. We moeten het zelf doen. Zonder geweld. Want dat is het waar ze op hopen, dat we net zoals de boeren gewelddadig gaan worden zodat de politie en het leger, de dienaren van de macht, eens lekker tekeer kunnen gaan. De politiechef heeft het gezegd voor de radio, bij Astrid Kersseboom ’s ochtends. Dus ze het van plan om ons te vermoorden ligt er al.

   • Klopt op Ron Paul’s Liberty Report was van de week een statistiek dat vreedzaam verzet 2 tot 3 x meer kans van slagen heeft. Laat je niet verleiden door geweld.

    • Nog geen enkele keer heeft vreedzaam verzet resultaat gehad. Gandhi had ook soldaten die voor hem vochten, de Anjerrevolutie in Portugal is de enige uitzondering en ook daar is relatief geweld gebruikt…

     Geweldloosheid is een utopie, onder regering kan niet geweldloos functioneren, enkel de Zwitserse regering kan dat, omdat de macht bij de burgers ligt en die volle medezeggenschap hebben over het te voeren beleid. niks achterkamertjes daar, dat is het einde van een politieke carrière.

     Onze democratie is een dictatuur geworden doordat er lieden zijn en warend ei achter gesloten deuren afspraken maakten en daarmee ons rech5tsbetel buiten werking hebben gezet….om die reden blijft dezelfde kliek aan de macht, en als er een Pim fortuin langskwam was de kogel snel gekocht.
     Politieke oppositie in Nederland word met geweld kapot gemaakt door andere politiek partijen en nog roepen mensen op om geweldloos te demonstreren…doe je dat ook als je voor een kuil staat waar je met ene nekschot in word geschopt door regering vertegenwoordigers?

     Geweldloosheid is er nooit geweest, het is geweld of beter het potentieel geweld dat de aanhang van partijen op straat kan brengen wat maakt dat er gepraat kan worden wen afspraken gemaakt….DAT is waarop ene parlement bestaat, bij de gratie van mogelijk geweld. daarom werd er vroeger gepraat, tot oplossingen gekomen. Nu kan iemand van extreem links een politicus afschieten na aansporing van linkse politici en na een verlengd centerparcs verblijf loopt de clown weer rond, maar een half volk is machteloos en monddood gemaakt.
     Het juiste antwoord had geweest als er linkse politici waren geweest die de wraak van die daad fysiek ook voelden, als er straffen waren geweest voor de lui uit de politiek en overheid die het demoniseren deden wat tot moord heeft geleid….DAT is hoe je een democratie en grondwettelijke rechten heel houd, door ergens het wederzijds respect in stand te houden.

     Daar is onze vrijheid kapot gegaan, door toen niet te doen wat gedaan moest worden, omdat we “geweldloos” willen leven….maar wel wapens aan terroristen geven om een gekozen regering proberen af te zetten….wel terroristen vrijkopen en hier verzorgen en belonen….

     Geweldloosheid is wat lafaards roepen om hun onvermogen en onnozelheid te verbergen.

     Vandaag kots ik erop.

   • Ze verwachten een opstand of wat dacht u ? U heeft te maken met een elite die al duizenden jaren de macht heeft op deze aardbol.
    Die weten hoe de massa psychologisch in elkaar zit…

 6. Ik zou zeggen koop een Bijbel daar staat alles in beschreven wat nu aan de hand is en wat nog komen gaat, ook de hongersnoden staan erin. De wereld noemt het The great reset de Bijbel noemt het de 7 jaren van de Grote Verdrukking. Als je de Bijbel leest weet je hoe je eraan kunt ontsnappen, doe je dat niet dan worden het 7 zeer zware jaren, ik maak me voor mezelf geen zorgen en ik leg ook geen voedselvoorraden aan want ik zal niet op deze aarde zijn in die 7 jaar, alle mensen die er wel zullen zijn wens ik veel sterkte want ze zullen het nodig hebben.

 7. Het grootste probleem zal zijn om aan brandstof te komen om te kunnen gaan werken etc…

  De gele hesjes in Frankrijk waren 3 jaar geleden al op de barricaden omdat het woon werk verkeer onbetaalbaar werd ( je loon gaat deels op aan de kosten om op je werk te komen) plus het landelijke karakter van Frankrijk, waarbij soms 10 of meer kilometers moeten worde3n gereden om boodschappen te halen, omdat de buurtwinkel al decennia geleden kapot is gegaan door de concurrentie van Super U, intermarche, etc….
  Brandstof die dus duur, te duur was maar wel gewoon te koop….nu komt de vraag wie er nog brandstof MAG kopen aan een achterlijk bedrag….komt eraan, de chipkaart of het appje waar je brandstof mee mag kopen tot je aan je quota zit. Dat word dus voor de een wel tanken, voor de ander niet.

  Zelf eten verbouwen is leuk, maar het zal altijd een deel zijn van wat je nodig hebt, een enkeling die alles in eigen tuin voor elkaar krijgt.
  Je kunt dus , mits je grond kunt gebruiken, een deel van je behoefte aan voedsel zelf voor een deel van het jaar verbouwen, maar dat zal het dan ook zijn.
  simpele zaken zoals zout zullen moeilijk worden, omdat de winst laag is tegenover transport en andere kosten….de goedkope producten zullen dus verdwijnen of rete duur worden…

  Er zijn in principe geen voedsel tekorten maar ze worden gecreëerd, alle andere manieren om uit te leggen waarom alles duurder word en ons geld dus minder waard zijn leugens, inflatie is pure diefstal gepleegd door regeringen. De komende crisis is gemaakt door onze politici, en zeer waarschijnlijk bedacht door nog weer anderen. Met een totale crash van geld kan men zonder tegenstand beginnen met alles digitaal te laten betalen, alles direct te belasten en niemand heeft een keus. Ja, je kunt ruilen en handelen met zilver, goud en koper, maar je zal altijd deels afhankelijk zijn van het grote industriële systeem. De hoeveelheid mensjes die in Europa rondlopen zijn via off grid of andere methoden niet te voeden. Zo werkt het gewoon niet.
  Alle bijgedrukte euro’s, alle pensioen premies ooit opgebracht, alles is ineens weg bij een crash, en de politici kunnen met de vinger wijzen naar anderen om zelf schuld en straf te ontlopen….

  investeren in onroerende zaken heeft al risico dat bij een crash alles ineens onteigend kan worden, dat je je huis uit moet voor nieuwe burgers….en geweld door overheid is daarbij het wisselgeld.

  We komen nu in de buurt van de instorting, vandaag en volgende week boze boeren, morgen artsen etc die naar Den Haag optrekken, dan is er nog de 5G groep, het anti vax gebeuren en gisteren nog de baas in broek beweging…dat plus al dat andere wat niet deugd en waar haat naar regering en overheid door is ontstaan, de arrogantie van de macht en het komende failliet van de halve bevolking.
  Onze samenleving is vast aan het lopen op alle fronten, en ongeacht wat men als oorzaak aanvoert, het is de politiek die verantwoording draagt en schuld heeft, niet die man in Rusland of polair Korea of China….

  Dat boeren naar ministers thuis trekken om te protesteren is het enige werkende middel tot protest dat is overgebleven, files maken en andere burgers klem zetten is NIET verzet tegen de regering voeren maar onderlinge haat creëren.
  Hen die verantwoordelijk zijn persoonlijk aanspreken is de enige weg die de burger kan bewandelen, in het parlement word oppositie monddood gemaakt of gewoon dood gemaakt, met hulp van derden.

  Mijn advies is te investeren in goede schoenen die gerepareerd kunnen worden, goede kleding en een rugzak c.q. ander middel om spullen te vervoeren, want je zal zelf op pad moeten voor je eten.
  Ook is alvast kijken welke plekken zowel bewoonbaar zijn als goed afsluitbaar en waar in de winter leefbaar kan worden verbleven. Waar dus gestookt en gewassen kan worden, en geslapen. De meeste huizen in dit land zijn daar niet geschikt voor, al die betonbouw MOET worden warm gestookt met centrale verwarming, want anders zal schimmel op slaapkamers en badkamers en in de longen ieders deel zijn. Betonbouw valt of staat bij goede verwarming in herfst winter en lente….

  Niet enkel koude voeten dus in het gros van onze huizen…maar ook een sluipmoordenaar in de vorm van zwarte schimmel….

  Om die reden is het wijs met meerderen te verbinden/ verenigen/ samen te spannen en plekken te kiezen waar geleefd, gestookt , gewassen en veilig geslapen kan worden. Historische gebouwen zijn daarbij een goede optie…

  Schimmel en vocht zijn in een betonbouw zonder centrale verwarming de grootste lastpakken….dodelijk ook.

 8. Onzin;er is geen voedsel tekort, en dat komt er dit jaar ook niet.
  Die kut is vergeten haar ei vibrator uit te schakelen….

  Maar voor de linksen is dit ideaal.
  De voedsel productie in NL is ruimschoots voldoende.

  De diesel kan wat probleempjes scheppen; maar op een vrachtwagen gaat een heleboel…

 9. kunstmest: die mest kunnen we missen als kiespijn: er is volop echte/natuurlijke mest: compost, dierlijke mest.

  • Natuurlijke mest en compost brengen schimmels, bacteriële in fecties, ziekten, en zaad van onkruitop het land.
   Na gebruik van “natuurlijke gewasverpesters” moet je zware chemische middelen gebruiken om de boel te ontsmetten.

  • Tot mijn pépé naar het hospice ging hebben we altijd van zelfgeweekte groenten gegeten, in het begin een volkstuintje, later in zijn stadstuin, de ene helft groenten de andere helft bloemen. Elk jaar leegde hij de beerput over de grond.
   Weg javel, weg wc-eend,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in