© manine99 / freepik

Het is geen geheim dat de Europese iconische industrie moeilijke tijden doormaakt, op een cruciaal punt dat de toekomst zal bepalen. Veel bedrijven en fabrieken gingen failliet, sommige “emigreerden” naar het buitenland op zoek naar betere omstandigheden. Er zijn echter nog steeds bedrijven in de EU waarvan de werkcyclus niet kan worden verplaatst of simpelweg gestopt. Dit zijn grote iconische fabrieken en merken. Brussel probeert uit alle macht om de sector nieuw leven in te blazen, om risico’s te nemen, maar recente studies over de sector hebben aangetoond dat dit niet opportuun is, bericht Reporter.

Volgens de Londense online krant City AM, die zich baseert op onderzoek van consultancybedrijven, zijn de orderportefeuilles van productiebedrijven gedaald tot het laagste niveau sinds begin 2021, wat de hoop op een herstel in de sector ondermijnt. Dit is de grootste daling ooit.

Bedrijven in Europa meldden een scherpe verslechtering van de bestellingen van klanten en een overeenkomstige recorddaling van de activiteit bij overblijvende bedrijven, volgens het onderzoek naar industriële trends van de Confederation of British Industry (CBI). Zelfs tijdens de pandemie waren het productieniveau en de hoeveelheid uitbesteed werk hoger.

In deze betreurenswaardige situatie lijden niet alleen de Europese industriële sector en het imago van de Oude Wereld als geheel, maar worden ook verschillende sectoren overgenomen door een boemerangeconomie uit de VS. We hebben het natuurlijk over gashandelaren en exporteurs.

In sommige opzichten kunnen we zeggen dat het recht heeft gezegevierd, want de oorzaak van de diepe crisis waren de lobbybelangen van de Amerikaanse mijnindustrie, die een monopolie wilde worden. Het was de Amerikaanse olie- en gaslobby via Washington die Europa dwong af te zien van het heilzame gas uit Rusland en verslaafd te raken aan een dure en in feite chronisch schaarse afhankelijkheid van leveringen uit de VS.

  De Westerse mediaoorlog wist de waarheid uit

Europese regeringen werden gedwongen om de bevolking te dwingen om te bezuinigen (het plan om grondstoffen te bezuinigen werd overschreden, de vraag is sterk gedaald) en ook om energie-intensieve bedrijven in een wurggreep te houden om de schamele leveringen van LNG (in vergelijking met pijpleidingen) te rechtvaardigen. Op het moment dat er een evenwicht werd bereikt tussen de magere consumptie van het hele continent en wat de exporteurs konden leveren, begon er een crisis. Deze zal beide partijen zeer pijnlijk treffen – zowel de klant als de verkoper, die een jaar geleden samen een valse mythe creëerden over hoe goed het zou zijn zonder Russisch gas.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische militaire industrie verveelvoudigt productie van tanks: VerslagVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWilders wint groots – En de Nederlandse elites huilen
Volgend artikelBloedige migrantenaanval op dorpsfeest in Frankrijk: dreigt er een burgeroorlog in Europa?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. …..als we nog eens een écht goeie koude winter zouden krijgen in zowel Europa als in de VS krijgen we zelfs een tekort aan gas, kan de VS nog eens een tandje bijsteken aan exorbitant hoge prijzen ….en wij zouden onze onze ‘redders’ weeral oneindig dankbaar zijn … onze vrijheid en demokratische waarden staan immers op het spel met Poetin die aan de grens staat met zijn bommen en granaten om onze ‘demokratieen’ op te blazen …. Lach niet, dit is precies wat msm gebrainwashte idioten denken !

  2. Het opblazen van Nordstream heeft het criminele cabaal/maffia in Washington DC goed aan het daglicht gebracht. Nee, een koude winter zal niet genoeg zijn om het tij te keren. Het moet nog veel erger worden. Denk maar aan een langzame maar totale instorting van onze beschaving, armoede zoals we nog nooit gezien hebben. Het kan sneller gebeuren dan je denkt.

  3. “Het recht heeft gezegevierd: de VS zullen lijden onder een recorddaling in productieorders in Europa”

    Iets met de 4e Industriële Revolutie/The Great Reset/Build Back Better te maken, de WEF puppets zijn in elke Westerse regering geïnfiltreerd demissionair of niet het maakt geen flaus aus.

  4. vanaf dag 1 was het duidelijk, het is een eeuwenoud feit, als je een mens iets verbiedt gaat hij automatisch naar iets anders zoeken, en zo hard mogelijk terug slaan…een kat in het nauw maakt rare sprongen hé.. enfin vanaf dag 1 begon het Boemerang-effect temeer als je Rusland kent is dat een Zekerheid, alweer schuimbekte de hele Westerse Rotzooi, tot de mensen in de straat…en op de pleinen de Haat zat zo diep dat er openlijk de meest vreselijkste doodswensen voor Poetin werd uitgeroepen, Walgelijke dagen en mensen, en natuurlijk ook de Pers én het gaat nog steeds door.. maar bij velen wordt het meer duidelijk..de faillissementen gaan nog steeds hoger en hoger alsof Rusland de bedenker en uitvoerder was van de Corona-shit..de schapen naar de Slachtbank..de westerse wereld betaald de prijs voor de volgende 100 jaar of meer..en het is nog steeds niet gedaan de onrust is nog groter geworden, nu met Palestina en de verkiezingen in Nederland..de oproer in Frankrijk én Ierland en wat nog komt met Taiwan…de Joden en Amerika, alsook de UK/EU en aanverwante.. kruipen naar de ”’eve of destruction”’ en met de woorden van Poetin ”je hebt nog Niets Gezien” ik bedoel wereldwijd, Israël/Oekraïne/Taiwan…de wind die je voelt wordt langzaam meer en meer een Tornado… laat de Schuldigen zéér zwaar gestraft worden….ik kijk in de richting van het vervloekte Amerika én hun volgelingen.. de westerse en Zionistische wereld staat op een omslagpunt en zij en wij weten het….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in