Het werd tijd. Op 22 november, zeventien jaar na de oprichting door Geert Wilders, behaalde de Partij voor de Vrijheid (PVV) een enorme overwinning bij de Nederlandse verkiezingen. Met 23% van de stemmen ging de PVV van 17 naar 37 zetels in de 150 zetels tellende Tweede Kamer. De conservatieve Britse commentator Paul Joseph Watson noemde het “de grootste politieke aardbeving in Europa sinds Brexit.” De linkse mensen die waren komen opdagen om de uitslagen te volgen op de hoofdkantoren van andere partijen, toonden dezelfde schok en hetzelfde verdriet dat we zagen op de gezichten van Hillary Clinton-stemmers in het Javits Center op Election Night 2016, schrijft Bruce Bawer.

Terwijl de definitieve resultaten werden getabelleerd, kwam een groep “deskundigen” over Nederland bijeen in het hoofdkwartier van het American Enterprise Institute in Washington, D.C., voor een 90 minuten durende discussie over de exit polls. Er stonden vijf mensen op het podium, maar hun meningen varieerden nauwelijks. Alle vijf waren ze verontrust door het succes van Wilders. Erik Voeten, die Geopolitics and Justice in World Affairs doceert aan Georgetown University, beschuldigde Wilders van “islamofobie” en “xenofobie” en beweerde dat hij “dingen wil doen die in strijd zijn met de huidige Nederlandse wetgeving, de Europese wetgeving en de internationale wetgeving.” Stan Veuger van AEI noemde de PVV “extreem radicaal.”

Hoe radicaal? Wilders, beschuldigde Veuger, “wil de Koran verbieden, moskeeën verbieden, islamitische scholen verbieden.” Zich woordelijk aansluitend bij Voeten’s opmerking dat dergelijke stappen in strijd zouden zijn met “de Nederlandse wet, de Europese wet en het internationale recht,” verklaarde Veuger dat het idee alleen al van Wilders als regeringsleider een “ondenkbare optie” was. Hij suggereerde zelfs dat de “strenge veiligheidsmaatregelen” waar Wilders 24 uur per dag mee moet leven het “moeilijk voor hem zouden kunnen maken om als premier te functioneren.” En waarom leeft Wilders precies met “strenge veiligheidsmaatregelen”? Omdat moslims hem herhaaldelijk met moord hebben bedreigd. Natuurlijk was Veuger veel te discreet om dat delicate detail te vermelden.

  Europa's energie-armageddon komt van Berlijn en Brussel, niet van Moskou

Matthias Mattijs, een Belg die Internationale Politieke Economie doceert aan Johns Hopkins, hield vol dat Wilders onmogelijk premier kan worden. En Arthur van Benthem, die bedrijfseconomie en overheidsbeleid doceert aan de Wharton School, maakte zich zorgen dat de verkiezingsuitslag belangrijke actie op het gebied van “klimaatverandering” en “energietransitie” zou vertragen. De Nederlandse regering heeft zich namelijk ten doel gesteld om in 2030 alle niet-elektrische auto’s uit het verkeer te halen en om “de veeteelt te halveren” om te voldoen aan de EU-regels voor stikstofuitstoot. Hoe, vroeg Van Benthem, zou Nederland deze overduidelijk waardige doelen kunnen bereiken nu Wilders, dat erbarmelijk figuur, zulke cijfers heeft gehaald?

Pas na een uur en 26 minuten in het gesprek noemde Brookings Institution collega Constanze Stellenmüller, die Duitse is, de recente gebeurtenissen in het Heilige Land – die natuurlijk verklaren waarom de steun voor de PVV na 7 oktober van 12% naar 23% sprong. Hoe kon een Nederlandse kiezer het nieuws volgen over de slachtingen in kibboetsim en op dat woestijndansfeest en niet denken aan de boze jonge mannen in de moslimenclaves in hun eigen steden?

Al in 2004 voelde 68% van de Nederlanders zich “bedreigd door ‘allochtone of moslimjongeren'” en 47% “vreesde dat zij te zijner tijd in Nederland volgens islamitische regels zouden moeten leven.” Sindsdien is de moslimbevolking van Nederland explosief gestegen – al veertien jaar is de burgemeester van de op één na grootste stad, Rotterdam, een Marokkaan genaamd Ahmed Aboutaleb – en de zorgen over waar dit allemaal toe leidt zijn alleen maar toegenomen. De aanvallen van Hamas op Israël brachten de ergste fantasieën van de Nederlanders tot leven.

Maar kijk eens hoe Stellenmüller het verwoordde. De Nederlanders, zei ze, hebben “de grootste Turkse minderheid per hoofd van de bevolking in Europa,” plus “aanzienlijke Arabische minderheden,” en de oorlog tussen Israël en Hamas vertaalt zich daardoor “in toenemende spanningen in eigen land.” Dit, zei ze, vormt een uitdaging voor Wilders: hij “heeft nu de keuze om tegen deze bijenkorf te schoppen of een verantwoordelijk politicus te zijn.”

  Nederlandse politiechef verguisd om "pride" opmerkingen

Snap je dat? Als Wilders een “verantwoordelijk politicus” wil zijn, zal hij zijn retoriek over immigratie drastisch temperen en het goed maken met moslims; als hij – ervan uitgaande dat zijn overwinning zich vertaalt in meer macht – zijn beloften nakomt door te proberen zijn land te redden van de islamisering, zal hij “tegen een bijenkorf schoppen.”

Het is duidelijk dat alle vijf de deelnemers aan dit evenement op dezelfde lijn zaten. Wilders, zoals een van hen het uitdrukte, staat “buiten de mainstream”. Maar wie definieert “de mainstream” – zij of de kiezers? Wilders, uitgesproken als Voeten, gaat “ver over de schreef” wat betreft immigratie. Ja – ver van de consensus van het politieke establishment. Mattijs herinnerde nostalgisch aan het “korte moment” in 2020″ toen “kosmopolitische elites” veronderstelden dat de uitdaging van de COVID-pandemie ertoe zou leiden dat kiezers “serieuze mensen in de regering” zouden willen en zo een einde zouden maken aan “populisme”. Natuurlijk bedoelde Mattijs met “serieuze mensen” mensen zoals hijzelf en zijn medepanelleden; met “populisme” bedoelde hij Wilders.

Terwijl ik naar dit belachelijke AEI-evenement keek, moest ik steeds denken aan een eendaagse conferentie die ik vele jaren geleden bijwoonde, ook in Washington, D.C. Het onderwerp was de toekomst van Europa. Er waren twee of drie dozijn sprekers – de een nog pompeuzer en zelfingenomener dan de ander – en ik was de enige, denk ik, die geen diplomaat of ex-diplomaat was. Ik was ook de enige die de toekomst van Europa niet rooskleurig en zonnig zag. Nadat ik mijn kleine liedje en dansje had gedaan – een lunchpraatje van een half uur over het gevaar van massale moslimimmigratie – werd ik het onderwerp van de unanieme minachting en neerbuigendheid van deze menigte. Is de islam een gevaar voor Europa? Wat een onbeschoft voorstel! Wie heeft deze hufter binnengelaten?

Ik verliet die conferentie met de gedachte: naar de hel met ze allemaal. En ik dacht hetzelfde over de clowns bij AEI. Als moskeeën geweld prediken, sluit ze dan; als madrassa’s Jodenhaat onderwijzen, sluit ze dan; en als moslimimmigranten een strafblad hebben, stuur ze dan meteen naar huis. Is dit alles in strijd met de Nederlandse wet? Zo ja, verander dan de wet. Is het tegen de EU-wetgeving? Stap dan uit de EU, zoals de Britten hebben gedaan. Is het in strijd met het internationaal recht? Naar de hel met het internationaal recht.

  VS Mini-kernbom raketten om gebruikt te worden in "Een Nucleaire Eerste Aanval" binnenkort in Italië, België, Duitsland, Nederland

In hemelsnaam, Nederland zit in een existentiële crisis. Eenentwintig jaar geleden werd Pim Fortuyn – een welsprekend socioloog die politicus werd en als belangrijkste onderwerp het gevaar van massale moslimimmigratie had – op brute wijze vermoord toen hij negen dagen verwijderd was van verkiezingen waarvan verwacht werd dat ze hem het premierschap zouden bezorgen. Op die dag kreeg de zaak van het behoud van de Nederlandse vrijheid in het licht van de islamisering een rampzalige klap. Jaren gingen voorbij. Uiteindelijk richtte Wilders de Partij voor de Vrijheid op, die in de loop der jaren op en neer ging in de peilingen, verleidelijk dicht bij de macht kwam en dan weer wegzakte, omdat de zaak van het redden van Nederland van de islam in de hoofden van de kiezers concurreerde met andere kwesties van de dag.

Toen kwam 7 oktober. Het lijkt niet vergezocht om uit de verkiezingsuitslag te concluderen dat het nieuws van de huiveringwekkende slachtpartij van Hamas meer Nederlanders dan ooit tevoren deed inzien hoe kwetsbaar hun vrijheid en veiligheid zijn en, als gevolg daarvan, het karakterloze establishment – zoals vertegenwoordigd door die panelleden bij AEI – afwees ten gunste van Wilders. En met een goede reden. Zij willen dat hun land wordt gered.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NEDERLAND DOSSIER

Mega overwinning! Populistische antimassamigratiepartij Geert Wilders wint meeste zetels in Nederlandse verkiezingenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHevige protesten in Ierland over massa-immigratie na massa-steekpartij bij school
Volgend artikelHet recht heeft gezegevierd: de VS zullen lijden onder een recorddaling in productieorders in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. De bovenstaande deskundigen van het Amerikaanse Enterprise Institute bezitten het vermogen om met hun beweringen een enorme woede te genereren.
  Wie denken zij wel niet dat ze zijn ?
  Met hun manipulerende opmerkingen.
  Schijnheilige moraalridders die oordelen over hoe anderen moeten leven en wel eens even bepalen wat goed en slecht voor hun is.
  Wilders is op een bepaalde manier een antwoord van de gewone mensen op deze luchtfietsers in hun ivoren torens.
  En de verkiezingsoverwinning is gezien de jarenlange shame and blame behandeling (inclusief de media) des te opmerkelijker.
  De mensen hebben helemaal genoeg van deze niet parlementair gekozen rijke influencers !

  • Even afwachten, maar kan nu al een voorspelling doen,
   Ons Geert blijkt hun Geert te zijn, aapje moet nog uit de kast komen, maar verraad ligt met dit soort wel zeker op de loer..
   Benieuwd wat de PVV achterban er van gaat vinden.

   • je laatste zin is meest interessant: laten we even goed naar de uitslag kijken: als wilders1 er komt moet dat met vvd en/of omzigt, omzigt is gewoon cda misschien nog wel erger , blijft vaag en was vrij recent nog overspannen. kunnen we ons de val van rutte1 herinneren? wilders kreeg de schuld en kreeg klappen bij verkiezingen daarna, maar wie gaf jaren later toe de “schuldige” te zijn, ja cda lekker stiekum en achterbans in hun geen. dus onbetrouwbaar, zoals wilders toen ook over #rutte (is nog steeds bepalend binnen vvd) concludeerde, en daarmee moet hij nu weer willen regeren? mijn vermoeden: kabinet #vettefrans1 na snelle val #wilders1, kunnen genoeg zetels binnen harken voor meerderheid. maakt t uit? nee, wilders is moslimhater (zie zijn juichen bij gaza genocide) en wolf in schaapskleren. Maar nog veel belangrijker: de overheid is de grootste vijand van ons allemaal, we moeten en kunnen t als mensen zonder leiders veel beter!

 2. HOE noemen we dan de actie van Bibi en zijn leger in de GAza dan, als Hamas een slachtpartij aanricht { mee eens } ? Nieuwsgierig naar FN en een antwoord!

  • mensen die live beelden op al jazeera volgen: wordt echt misslijk van dat joodse tuig (er zijn ook goede maar die accepteren hun fascistische landgenoten) , zelfs nazi duistland ging niet zo ver en weten allemaal de “waarheid” over de holocaust. maar t goede nieuws: hele wereld buiten israel, t westen en usa, is helemaal klaar met t westen. o ja : veel moslims hebben in nederland pvv gestemd, in wijk de baarsjes (echte allochtone wijk) zelfs 70% (ja als eerlijk is geteld) heb steeds meer begrio voor moslims, zij zien wel wat voor tuig westerse overheid is.

 3. We zullen gaan zien wat de stemmen op Wilders serieus gaan brengen, ik hoorde dat hij voor de vrede schijnt te pleiten tussen Putin en Azovs Zelensky en als je dat zou bereiken dan kunnen er een grote groep vluchtelingen weer terug en komen er huizen vrij, natuurlijk reageren zij in de media met dat Wilders een Putin vriend is maar ik noem het gezond verstand.
  Nieuwsgierig ben ik ook hoeveel ruimte je nog hebt als regering om af te wijken van de Navo of de EU in Brussel, we weten toch allemaal dat er inmiddels minimale ruimte is voor soeverein denkenden internationaal. Nee, ik kom zeker niet uit de hoek van die PVV stemmers, sterker nog ik heb blanco gestemd voor het eerst in mijn leventje, ik was Rutte zo MOE en al die personen die dat beleid steunden, dus ook buiten die VVD, de oorlogen die nu spelen en de toeslagenaffaires, Groningen of de corona, misschien kan ik OOIT weer een keuze maken, tot nu toe kan ik alleen maar hopen op een verandering en welke?
  Eerst zien en dan geloven en geloven doe ik al heel lang niet meer, we zullen zien.

 4. Het zal mij niet verbazen als men dezelfde smerige streek uithaald als destijds van Agt en (was het Lubbers?) met den Uijl die net 51 zetels had behaald eind jaren zeventig.
  De achterkamertjes politiek is zo sterk dat dit soort negeren van de wil van de kiezers ten behoeve van de “macht” bij de grotere partijen als het ware ingebakken zit.
  Wat Rutte met de 12 a 13 jaar in de politiek heeft gedaan is NIET plotseling verdwenen.
  Ik acht de kans dat Geert Wilders met zijn partij in de regering komt ZEER klein

  • Bij de tk-verkiezingen van mei 1977 had de PvdA tien zetels winst winst geboekt en dit is tijdens de onderhandelingen voor een nieuw kabinet vertaald in onredelijke eisen richting het CDA. Daarom gaf CDA-leider Van Agt na vijf maanden onderhandelen er de brui aan en timmerde hij met Wiegel van de VVD in een paar weken een CDA-VVD-kabinet in elkaar met een minimale meerderheid van twee zetels. Het heeft de politieke rit overleefd en daarmee is alles gezegd.

   • Klopt. Sindsdien is politiek voor mij niks anders dan de hoerenkast van machtsgeile glibberige huftertjes. Dat bewees zichzelf veertig jaar keer op keer……..en deze verkiezingen zijn gemanipuleerd en gestolen.
    Van een hoerenkast kun je niks beters verwachten, en zolang er hoerenlopers bestaan gast dit allemaal door.
    Te stom voor een relatie is seks met een hoer het adagium van de arrogante droplul met machtsbehoefte…….en struikelen we over dat soort in de politiek.

 5. Het interesseert de meeste mensen geen ruk wat deze “deskundigen” zitten te oreren die hebben wel andere zorgen.

  Diezelfde “deskundigen” dragen niets bij aan de maatschappij met hun geleuter. Vreten uit de belasting en/of subsidie pot en hebben nog nooit echt met hun poten in de klei gestaan.

  Wat wel duidelijk voor mij is dat ze vrezen voor hun lucratieve leuter baantjes! Vandaar hun kortzichtige reacties op Wilders.

  • Helemaal eens. Wat een slecht artikel. Aanname na aanname en van alle kanten voel je dat de schrijver bezig is om verdeeldheid en haaf te voeden. De meeste hoernalisten zijn walgelijke propagandisten. Deze hele verkiezingen zijn zo smerig en fake. Nederland heeft express een zwaar difuus politiek landschap, dat maakt sjoemelen namelijk heel makkelijk. Let ook op hoe ze ons van verwarring naar verwarring gooien. Eerst maandenlang een polarisatie dans tussen BBB en NSC, dan FvD helemaal negeren, dan Groenslinks en PvdA ineens op het schild hijsen en vervolgens uit het niks de PVV laten winnen, MAAR de het kartel net genoeg stemmen geven dat het weer een jaartje touwtrekken wordt. Pfff… wat een totale bullshit allemaal. En er blijven maar lemmings die denken dat ze wakker zijn door al hun tijd en energie in de politiek ipv zichzelf te stoppen. Bosjes met zogenaamd wakkere mensen die nog heilig in verkiezingen blijven geloven. Koekoek… komend jaar gaan jullie hopelijk allemaal beseffen dat dit piramidespel niet te winnen is!!! Nu krijgen we een jaar verdeel en heers in een totaal vastgelopen land terwijl de EU haar machtgreep pleegt en de NWO zich ontpopt. We zitten naar een goochelshow te kijken… de goochelaar gaat ons nu landelijk afleiden, zodat we niet doorhebben wat de verborgen handen doen. De bevolking zit als kleine kinderen naar het poppentheater te kijken, terwijl op de achtergrond hun ouders en familieleden en de hele maatschappij worden vernietigd. Blijf vooral allemaal heel aandachtig naar de show kijken, want als U links of rechts kijkt, ziet U in het midden/heden niks.

   Het moet gaan zoals het gaat. Ik kan alleen nog bidden dat de mensen/kleuters in dit land zullen ontwaken uit de links/rechts psychose die de politiek in stand houdt.

  • Sandra ,directe communicatie met demonen

   Channeling: Mensen die kunnen communiceren met overleden dierbaren en dingen weten die niemand anders weet.

 6. Hopelijk beginnen de reguliere media zich nu te realiseren welke verwoesting ze zullen aanrichten door te blijven doorgaan met het verdraaien van de werkelijkheid. Als de berichtgeving over Gaza waarheidsgetrouw was geweest, zoals ooggetuigenverslagen van de gebeurtenissen van 7/10, zouden we een andere verkiezingsuitslag hebben gehad.

 7. Helaas hebben de huidige kartel partijen nog steeds een meerderheid in de 2e kamer. Wilder wordt dadelijk gewoon weer aan de kant geschoven en zelfs premier zal ie niet worden. Alles blijft bij het oude.
  Mocht ie toch op een of andere manier meer macht verkrijgen, dan ligt er een noodlottig ongeluk in het verschiet…

 8. De groen linkse woke gemeenschap zal er wel een draai aan geven door te zeggen dat 3/4 van de Nederlanders NIET voor PVV stemde , toch ?

 9. Toch begrijp ik iets niet , waarom huilen en klagen de andere partijen als Wilders bijv zoals vaak beweerd wordt controlled oppositie zou zijn.
  Ik had overigens liever de FVD met dat aantal zetels gezien.

  • Het antwoord ligt besloten in de volslagen onwetendheid op het gebied van de massapsychologie. Dat is één.

   Haal mensen uit het vermogen om hun geweten te gebruiken, en cognitieve dissonantie als gevolg creëert een dusdanige verwarring dat de angst om alleen te staan gaat overheersen. Da’s twee

   Dan wordt er aansluiting gezocht bij wat het beste uitkomt……en als je geboren bent in zo’n ambtenarenmentaliteit-nest, waarin je leert dat het jezelf schikken naar wat zich aandient noodzakelijk is, dan wordt je vanzelf een stomme volgeling van het systeem. Da’s drie.

   Nergens van bewust. Makkelijk aan te sturen. Een verwrongen persoonlijkheidsstructuur. Geen zelfbeeld. Een schaap. …..en dat heeft een goede herder nodig. En als dan de hond van de herder een goede drijver is, holt de meute schapen keurig de kant op die de herder beoogt……..heeft de hond zijn bakje brokken……..de herder zijn zin.

   En het schaap kauwt en kauwt …….omdat het niet anders kan.

   En waar de herder door wordt aangestuurd, bereikt het schapenbrein echt niet………. en dat het uiteindelijk geslacht wordt is voor de herder niks anders dan handel. Die verbindt zich beter niet met het schaap, want dan krijgt hij last van zijn geweten.

   Ook die herder is vervangbaar. Dat weet hij, en dat wordt gelaten geaccepteerd .

   Trieste bende…….en de slager lacht.

 10. Ondertussen in Den Haag: vrijdagmorgen 24.11 heeft het koppel Van Amsberg – Zorreguieta alle 33 Nederlandse leden van het Europees parlement ten paleize ontvangen. Deze geldverslindende in Brussel/Straatsburg zetelende club heeft ingestemd om de verkoop van het ultragiftige Roundup (Bayer/ Monsanto) toe te staan t/m 2023, zodat de schepping vakkundig naar de gallemiezen wordt geholpen.
  Onder de aanwezigen was ook kartel-MEP Marcel de Graaff (FvD) die zo dapper bezig is de vaccinatieleugen te helpen ontrafelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in