Foto Credit: Andrew Korybko's Newsletter

Het Westerse publiek wordt wijsgemaakt dat het een zegen in vermomming kan zijn dat Rusland weer in de aanval is na de spectaculaire mislukking van het tegenoffensief van Kiev afgelopen zomer, omdat dit het Westen een hernieuwd gevoel van urgentie zou geven om ervoor te zorgen dat Oekraïne niet verliest, schrijft Andrew Korybko.

De overwinning van Rusland in Avdeevka bewees dat Oekraïne weer in het defensief is en dat het ergste scenario vanuit het Westen, een totale nederlaag van Kiev, niet langer kan worden uitgesloten. Dit veroorzaakte zoveel paniek onder hun leiders dat ze vorige week naar verluidt hebben gesproken over een conventionele interventie ter ondersteuning van hun proxy, hoewel velen sindsdien de onthulling van hun Franse tegenhanger hierover hebben ontkend. Om de perceptie van het publiek te beheersen, hebben ze echter net een nieuwe partij “copium” vrijgegeven.

Dit neologisme op internet verwijst naar een vals narratief dat door een bepaalde partij wordt verzonnen om de hoop van hun achterban kunstmatig op te blazen bij onwelgevallige feiten. Het combineert coping [verwerken] met opium om te suggereren dat dergelijke informatie-oorlogsproducten zeer verslavend zijn omdat ze inspelen op de wensvervullende verwachtingen van de doelgroep. De meeste copium berust op een variant van de “5D chess master plan” samenzweringstheorie om te suggereren dat zelfs onbetwistbare tegenslagen deel uitmaken van een masterplan voor de overwinning.

Het artikel van CNBC van vrijdag over hoe “de verliezen van Oekraïne op het slagveld de oorlog gevaarlijker kunnen maken voor Rusland” is hier een perfect voorbeeld van. Holly Ellyatt beweert dat “het voordeel van Rusland op het slagveld de Oekraïense steunpilaren ertoe zou kunnen aanzetten het land meer te geven van wat het wil en nodig heeft om de oorlog te winnen”. Hoewel er enige logica in dat idee zit, wordt het in dit geval duidelijk uitgebuit voor copiumdoeleinden.

  Oekraïne - Geen weg naar vrede zonder verdere oorlog

Het doelpubliek in het Westen wordt wijsgemaakt dat het een vermomde zegen kan zijn dat Rusland weer in het offensief is na de spectaculaire mislukking van het tegenoffensief van Kiev afgelopen zomer, omdat dit het Westen een hernieuwd gevoel van urgentie zou geven om ervoor te zorgen dat Oekraïne niet verliest. Wat niet in Ellyatts artikel staat, is dat elke conventionele interventie ter ondersteuning van hun proxy het risico op een Derde Wereldoorlog door misrekening zou verhogen en dat dit alleen uit wanhoop wordt overwogen.

Rusland heeft de “logistieke race”/”uitputtingsslag” met de NAVO ruimschoots gewonnen en daarom overweegt de NAVO nu of ze een rode lijn in het zand moet trekken om hun geopolitieke project te redden als Rusland in de nabije toekomst door de Line of Contact zou breken, iets wat ze eerder hebben uitgesloten. Dit toont aan hoe slecht de proxyoorlog verloopt voor het Westen, aangezien ze het er vroeger over hadden dat Rusland uit wanhoop kernwapens zou gebruiken en zelf niet zou ingrijpen in Oekraïne om dezelfde reden.

De enige manier om het moreel onder de Oekraïense aanhangers onder deze omstandigheden hoog te houden, is door je voor te stellen dat er binnenkort meer Russen gedood zullen worden omdat het Westen Oekraïne nu misschien eindelijk “meer geeft van wat het wil en nodig heeft om de oorlog te winnen..” Nogmaals, sommige landen zoals Duitsland zouden inderdaad hun betrokkenheid bij dit conflict kunnen opvoeren in het licht van de laatste ontwikkelingen (ongeacht of dit eenzijdig door hun strijdkrachten wordt gedaan of door hun regering wordt goedgekeurd), maar dat zal er niet toe leiden dat Kiev wint.

  Washington Post: VS betwijfelt of tegenoffensief Oekraïne grote winst zal opleveren, aldus uitgelekt document

Bovendien was de standaard die eerder door de mainstream media werd toegepast dat de gerapporteerde aankoop door Rusland van respectievelijk Iraanse en Noord-Koreaanse drones en granaten uit wanhoop werd gedaan om een nederlaag te voorkomen, maar nu wordt de vage hoop dat het Westen iets soortgelijks doet met Oekraïne gesponnen als een overwinning. Om zeker te zijn, die eerdere rapporten zouden zeker een signaal zijn geweest dat Rusland ernstige moeilijkheden ondervond als ze waar bleken te zijn, maar het punt is dat er cynisch met twee maten wordt gemeten.

In de toekomst zullen er naar verwachting meer van dit soort berichten circuleren via mainstream en social media naarmate de Oekraïense verliezen zich blijven opstapelen en Rusland zijn terreinwinst geleidelijk uitbreidt. Wat echter zo oneerlijk is aan dit verhaal is dat het het publiek niet informeert over hoe gevaarlijk deze verhoopte kruipende NAVO-missie is, in tegenstelling tot speculaties over Rusland dat uit wanhoop kernwapens gebruikt, wat onverantwoordelijk de risico’s van een Derde Wereldoorlog door misrekening bagatelliseert.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Willen jullie de totale deïndustrialisatie?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat we verloren tussen toen en nu
Volgend artikelVK: Rechtse Britse activist Sam Melia veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor anti-immigratiestickers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Oh maar, msm, zoals ons Vlaamse ‘Het Laatste Nieuws’ , brainwashen hun lezers zodanig ,dat afgaande op de gecensureerde lezers commentaren, men inderdaad de indruk krijgt dat Jan met de Pet voorstander is van een rechtstreekse aanval op Rusland ! Wat Jan met de Pet blijkbaar niet beseft is dat aan zijn sociaal, ‘alles gegarandeerd’ luilekkerleventje spoedig een eind zal komen in geval van een totale oorlog … onverschillige onwetende klote IDIOTEN …daar gaat de wereld aan kapot !

    • En dit met toestemming van nog krankzinnigere landgenoten. Wie is slechter? de daadwerkelijke dader of de omstanders die de misdaad aanschouwen en er niets tegen ondernemen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in