Het domste wat het gecentraliseerde Amerikaanse imperium ons wil doen geloven is dat de militaire omsingeling van zijn twee grootste geopolitieke rivalen een defensieve actie is, in plaats van een daad van extreme agressie.

De manipulatoren die over ons heersen, vragen ons veel extreem domme narratieven te geloven, maar ik denk dat deze de kroon spant. Het idee dat de VS Rusland en China militair omsingelen eerder een verdedigingsdaad is dan een daad van agressie, is zo in-your-face en transparant idioot dat iedereen die er kritisch genoeg over nadenkt, het onmiddellijk zal afdoen als de schuimhersenen onzin die het is, maar toch is het het mainstream narratief in de westerse wereld, en miljoenen mensen aanvaarden het als waar. Want dat is de kracht van Amerikaanse propaganda, schrijft Caitlin Johnstone.

Het wordt steeds absurder hoe meer je erover nadenkt. Hun argument is eigenlijk: “Nee, je begrijpt het niet, de VS hebben hun belangrijkste geopolitieke concurrenten in allerijl omsingeld met oorlogsmachines, omdat ze willen voorkomen dat ze iets agressiefs gaan doen.” Ze hebben zoiets van: “We kunnen niet zomaar toestaan dat naties willekeurig militaire agressie uitoefenen, daarom moesten we al deze oorlogsmachines naar de andere kant van de planeet verplaatsen, naar de grenzen van onze primaire strategische rivalen.”

Kunt u iets krankzinnigers bedenken dan dat? Dan alle machtigste en invloedrijkste figuren in de politiek, de regering en de media die tegelijkertijd beweren dat een land dat zwaarbewapende proxy-troepen verzamelt aan de grenzen van zijn vijanden moet worden beschouwd als een actie om agressie te voorkomen, in plaats van als een opruiende daad van extreme agressie op zich?

  Honger, vriezen, ratten: Frankrijk laat NAVO-soldaten in Roemenië wegrotten

Onlangs vertelde iemand mij dat de VS het volste recht hebben om hun immense militaire aanwezigheid in de buurt van China uit te breiden, en om zijn punt te illustreren zei hij dat als China een basis in Mexico zou opzetten, de VS er niets op tegen zouden hebben dat ze dat niet zouden doen. Maar dat argument illustreert eigenlijk mijn punt, niet dat van hen: alleen de meest propagandistische denkers zouden geloven dat de VS China ook maar één seconde zouden toestaan een militaire basis in Mexico op te zetten. Er zou al kinetische oorlog worden gevoerd lang voordat de fundamenten zijn gelegd.

Dit betekent ontegenzeggelijk dat de VS de agressor is in deze conflicten. Zij was de agressor toen zij de NAVO uitbreidde en van Oekraïne een feitelijk NAVO-lid begon te maken, en zij is de agressor nu zij haar omsingeling van China versnelt en zich opmaakt om de sluizen van de wapens naar Taiwan te openen. Als zij aan de grenzen van haar geopolitieke rivalen dingen doet die zij die rivalen nooit zou toestaan, dan is zij de agressor, en is alles wat haar rivalen doen een defensief antwoord op die agressie.

Zo handelt het gecentraliseerde Amerikaanse imperium altijd. Het valt voortdurend landen aan, hongert ze uit en bedreigt ze die niet gehoorzamen aan de decreten die het uitvaardigt in zijn zelfbenoemde rol als leider van de zogenaamde “op regels gebaseerde internationale orde”, en zodra zijn agressie ook maar de geringste tegenreactie krijgt, veinzen zijn spindoctors Bambi-ogen onschuld en doen ze alsof ze slechts passieve getuigen zijn van de niet-uitgelokte agressie door de ongehoorzame landen.

  Een nucleaire oorlog riskeren voor een corrupt, steeds repressiever Oekraïne

Maar het imperium is niet passief, het is niet onschuldig, en het is primair verantwoordelijk voor de uiterst gevaarlijke huidige en opkomende conflicten op het wereldtoneel. Het Amerikaanse imperium brengt ons allemaal in gevaar met zijn laatste wanhopige poging om de unipolaire planetaire hegemonie veilig te stellen voordat de multipolariteit de overhand krijgt, door middel van bizarre agressieve acties aan de grenzen van de nucleair bewapende landen die zijn macht uitdagen.

En ik denk dat het de moeite waard is om dat van tijd tot tijd te herhalen. Als we onszelf er niet aan blijven herinneren wat waar is, zullen die klootzakken ons allemaal gek maken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin – Door het Westen als “gek” gebrandmerkt – Zei dit in een van de beste toespraken van het jaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Groene duurzame energie” is een eufemisme voor ontvolking
Volgend artikelDouglas Macgregor: De waarheid komt nu naar buiten !!! Wees voorbereid (Engelse ondertitels)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Kwaad maken wel..Gek maken neen hoor..de toekomst lijkt me duidelijk, het einde van hun rijk doet ze de meest onmogelijk beslissingen nemen…daar heeft Cicero dan weer wel gelijk in..(de verrader)….

 2. Het rijk der Uni polairen
  Zijn de regeringen in vrijwel alle landen, de list en bedrog leden van WEF, NAVO, WHO, VN, en een lijst eraan vast.
  Hoopgevend dat 2 landen zich verzetten.
  Wel druppel op een gloeiende plaat.

  • Als mn Afrikaanse landen wijs zijn,

   van Europa hoef je niets te verwachten, volk wat een democratie – Romeins slaven systeem ambieert.

   Kicken ze de WHO , VN, WEF, UNICEF alle non- goverment instellingen eruit.
   Verdragen , is papierwerk.
   Als men zich niet houdt aan afspraken
   Sinds ca 1945 ; ieder mens heeft recht op…
   Is het contractbreuk.
   Geen gezeik – kansen genoeg gehad.
   Pogingen tot afpersing , foto’s ect.
   Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
   En doorgaan met leven.

   • Ieder mens is persoonlijk verantwoordelijk/ aansprakelijk
    Voldoe je hieraan . Mooi
    Voldoe je niet, wegwezen.
    Als ik niet functioneer, zit ik zonder werk
    Als een minister zijn zakken vult , 15 jaar slaapt, of anders.
    Blijft hij/zij zitten.
    Of komt een wachtgeld regeling / EU baan.
    Baan op kwaliteiten; lijkt mij handig ,
    geen druil bv die bonnetjes kwijtraakt, geen hersens heeft voor gezondheid en welzijn.

    • Stemmen ;
     Je stemt van 100 %
     50 uitgaven om 50 inkomsten.
     Daar onderverdelingen in maken.
     Uitgave is bv onderwijs, zorg- kan 100 x goedkoper mi zie saliering graaigrab 🩺 nog corrupt ook.

     • En heeft iemand het lef om 100 hectare grond zich toe te eigenen voor niet gemeenschappelijk. belang bv gezond voedsel. Einde verhaal met dat stuk grond in ‘ eigen’ bezit.

 3. Ik ben het boek “Imperium USA – Een wereldmacht zonder scrupules” van de Zwitserse historicus en vredesactivist Daniele Ganser aan het lezen. We moeten idd om de zoveel tijd ons en iedereen om ons heen eraan herinneren WIE de agressor idd is. Enfin, de meest absurde president ooit, die de US nu heeft laat iig de wereld met een zekere regelmaat weten / merken, dat het idd het einde v/e tijdperk is.

  • Daniele Ganser was ook aanwezig bij het congres ‘Bevrijding van bedrog’ op za 21.06.2019 in het Delamar Theater in Amsterdam over de leugens van 9/11.

 4. USA–met zijn slaafjes Nato, zijn totaal verrot door corruptie, oorlog zoeken onder valse voorwendsels.
  In feite is hun gedrag gewoon middeleeuws.
  Crimineel en asociaal.
  Maar dat is Links.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in