Saleh Najm and Anas Sharif / Fars Media Corporation (CC BY 4.0 DEED)

De gevechten tussen het Israëlische leger en de Palestijnse strijdkrachten gaan door, terwijl het aantal slachtoffers toeneemt.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldde dat er 560 doden en 2900 gewonden zijn gevallen in de Gazastrook. Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid meldt dat meer dan 800 Israëlische burgers gedood werden en bijna 2400 gewond raakten.

Het aantal slachtoffers neemt snel toe, vooral in de Gazastrook, waar de vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht doorgaan met massale aanvallen op zowel militaire als burgerdoelen.

De Israëlische minister van Defensie Yoav Galant gaf het bevel om de intensiteit van de luchtaanvallen op de Gazastrook te verhogen. Volgens Israëlische media werden reservepiloten opgeroepen.

Hamas had gedreigd om te beginnen met het executeren van gijzelaars uit Israël als het Israëlische leger niet zou stoppen met de aanvallen op de Gazastrook. De groep zei dat het één gijzelaar zou executeren als reactie op elke aanval op een burgergebouw.

Eerder beweerde Hamas dat vier Israëlische gevangenen en twee Palestijnen die hen gevangen hadden genomen, gedood werden als gevolg van de massale bombardementen op de Gazastrook.

Er worden nog steeds gevechten gemeld op Israëlisch grondgebied in Sderot, bij Nahel Oz, Mefalsim, Kfar Aza, Magen en Kisufim.

De IDF beweerde dat ze de evacuatie van burgers uit de gebieden bij de grens met de Gazastrook hadden voltooid. Israëlische media beweren dat het grondoffensief in Gaza vanavond zal beginnen.

Tegelijkertijd blijft de situatie gespannen aan de Israëlisch-Libanese grens. De afgelopen dag zijn er meer dan 10 granaten afgevuurd op het noorden van Israël. Geen van de groepen, inclusief Hezbollah, eiste de verantwoordelijkheid op. Als reactie daarop lanceerden Israëlische troepen aanvallen op de Libanese grenssteden Bustan, Marwahin, Az-Zawiya en Ad-Daher.

  Biden moet Israël - en zichzelf - komen redden

Eerder meldde de Israel Defense Forces dat het leger vier militanten had gedood die vanuit Libanon het land waren binnengekomen, evenals mortiervuur van zijn kant. De Palestijnse Islamitische Jihad eiste de verantwoordelijkheid op voor de grondaanval. Naar verluidt raakten zes Israëlische militairen gewond.

Via Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

‘Zee van lijken’ in Israël, vele doden in Gaza als schokaanval Hamas oorlog ontketentVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraëlische rabbijn tegen christenen: “Je moet niet één Jood aanbidden, je moet ons allemaal aanbidden”
Volgend artikelRussen bestoken Avdiivka met zware bommen. Nadert het verwachte Russische offensief?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. tot aan september van 2023 had israel al 189 palestijnse civilians, aka open air prison gijzelaars, omgebracht.

  een week geleden hebben 600 talmudische rabbijnen de al aksah moskee binnengedrongen met behulp idf en talmud rituelen uitgevoerd. dit is waarschijnlijk de belangrijkste aanleiding voor de hamas aanvallen

  denk eens als moslims of christenen dat bij een synagoge hadden gedaan dan was de wereld te klein geweest op zog tv…

 2. Zomaar e3ne vraagje: als een groep je aanvalt en willekeurig alles en iedereen doodschiet, dus man, vrouw, baby, bejaarde, hond…..ga je daarna nog enige waarde hechten aan gijzelaars? De drempel van menselijke waarde is totaal weggeveegd met deze aanval, dus alsie weg is dan isie ook weg.

  Zijn die Arabieren dan zo aghterlijk? en ja, de g heeft opzettelijk de c vervangen….. transgender letter alvabed.

  Tijden zijn veranderd, grenzen van ridderlijkheid, menselijkheid of puur wederzijds respect zijn niet meer, komen de eerste twee eeuwen niet meer terug ook niet.
  De enige juiste zet voor Israël is om Gaza met Daisycutters te bestoken en alle leven erin en helaas ook de gijzelaars totaal weg te vegen. Een paar zuurstoftanks met explosieven…. Maak er een grote parkeerplaats van…..

  De Arabieren doen er verstandig aan massaal tussen de Israëli’s te kruipen….en daar de oorlog verder ter vechten….anders wacht hun een ellendig bestaan….

  geen goed of fout, gewoon moorden om zelf te kunnen leven, beide partijen….

  • p.s. net bericht dat ruim 40 babies zijn afgemaakt….ik denk niet dat er ooit nog een onderhandeling plaats gaat vinden daar….doodvonnis voor de politieke lulhannes van dienst.

   Voor de mossels zijn Joden EN christenen legitiem doelwit en wat er op dit moment al aan berichtgeving is kunnen we erop rekenen dat er overal aanslagen gaan plaats vinden, in Europa dus. Vrijdag is er weer een moskeefeest waarbij nogmaals word geroepen dat alles niet mossel dood moet, en gezien wat er nu dar gebeurd zal de dapperheid van mossels hier in Europa met een veelvoud zijn toegenomen….aanvallen op burgers overal ligt eigenli9jk in de lijn van verwachtingen….

   wees alert en naar wens: wapen u.

  • Duchesne,
   Ken je blanke geschiedenis, die meer dan 2000 jaar terug gaat aan overheersing. Wij blanken hebben deze barbaarse wereld gecreëerd, en uiteindelijk komt er een kentering in de geschiedenis.

 3. Kan iemand uitleggen waarom vanaf het begin toen de Palestijnse bevolking nog uit 80 duizend zielen bestond er geen oplossing is bedacht is voor het probleem. Waarom niet die 80 duizend zielen verdelen over de verschillende M.O. landen?
  De bevolking is inmiddels gegroeid tot 2 miljoen op deze strook grond.
  Er werd wel gezegd dat als de palestijnen zich aan Israël hadden (min of meer) aangepast ze mee hadden kunnen liften met het succes van Israël.
  Ook gezegd is dat die omringende landen de Palestijnen speciaal niet wilden opnemen juist om dat wat er speciaal is aan hen.
  Ze in Israël opnemen zoals er veel arabieren tot de Israëlische bevolking al behoren zou een scheve bevolking geven. Minderheid/ meerderheid.
  Je zou nu denken dat het bewust tot ontbranden is gebracht door de Israëliers om de finale afrekening te kunnen uitvoeren.
  In tijden waarin gepraat wordt over Great Reset bevolkingsreductie èn uitgevoerd zullen ze, de globals, niet geven om doden door oorlogen.
  De meesters gediend door de VN wat Steven hierboven zegt.

  • netanyahu heeft met hand en tand er voor gezorgd, inclusief de moord op rabin tegen een vredesoplossing met de palestijnene, en mr security is nu verantwoordelijk voor wat er nu gebeurt is…

  • Na de val van het Ottomaanse Rijk is Arabië opgedeeld geworden. Jordanië is toen aangewezen als het thuisland voor dat gedeelte dat Arafat de Palestijnen ging noemen.
   Ik ben ervan overtuigd dat Jordanië dit tuig niet wil

  • Uhm, zij zijn degene die in 1948 plaats moesten maken want toen was er geen Israël. En dan worden er telkens meer nederzettingen gebouwd door Israël op de westbank. Op de duur is de maat vol en de koek op.

   • Precies Sjaak, het was en blijft vragen om, treiteren, kleineren, opjagen, in een hoekje duwen, concentratiekamp Gaza, en dan wat Globalisten veelal Je… KM die een lont ontsteken voor hun doelen, ze geven geen moer om ‘hun’ eigen Je… of Palestijnen of Christenen or whatever, the Cult.

    M Jackson son het al vaak, they don’t really care about us, en tja met hem liep het ook niet goed af, net als wat vrienden 😉 van de Clintons en soorten.

  • Precies Cor de klootzakken zijn op dreef, Corona is niet gelukt. Nu weer op de primitieve toer. Met de camera’s erbij.

   Trap er niet in. maar het leed is echt, geen ontkennen aan. Wat een opportunistische honden!

   Alle partijen tenzij, tenzij, tenzij, het gene wordt gedaan door Israël wat niet mag worden gezegd. Dat zij de agressor zijn. Maar dat heb ik niet gezegd hoor, stel je voor. Maar als ik het kan bedenken, kan het ook waar zijn. In ieder geval zal energie weer stijgen en zullen veel mensen kou gaan lijden deze winter. Ook hier. De vervloekte klootzakken, wie het ook zijn.

 4. “Hamas waarschuwt gijzelaars te zullen doden bij elke aanval op Gaza”
  Hamas, domme fundamentalisten. Zo uitspraak wordt in Israel vertaald als: “Tijd om aan te vallen en wraak te nemen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in