Screenshot YouTube video The Telegraph

Honderden boeren daalden maandag neer in Brussel. Ze raakten slaags met de politie, besproeiden agenten met mest en bekogelden EU-gebouwen met eieren toen ze protesteerden tegen een landbouwtop die in de stad werd gehouden.

Er braken chaotische taferelen uit in Brussel toen boeren protesteerden tegen de groene agenda van de Europese Unie en tegen plannen om een vrijhandelsakkoord te sluiten met het Zuid-Amerikaanse ‘Mercosur’-blok van Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay, waarvan boeren in Europa vrezen dat het hun prijzen verder zal ondermijnen en hun mogelijkheden om zaken te blijven doen zal bedreigen, schrijft Kurt Zindula.

Terwijl honderden tractoren zich verzamelden in de de-facto hoofdstad van de EU, waaronder boeren uit zelfs Italië en Spanje, probeerde de politie in Brussel barricades op te werpen om de boeren de toegang tot delen van het stadscentrum te ontzeggen.

Er ontstonden gewelddadige confrontaties, waarbij boeren met hun tractoren door de barricades ramden en flessen en geïmproviseerde projectielen naar agenten gooiden. Anderen bespoten de politie met mest, staken banden en stro in brand en bekogelden het Lex-gebouw van de Europese Unie met eieren.

De Brusselse politie zette op haar beurt traangas en waterkanonnen in tegen de demonstranten, meldt Het Laatste Nieuws.

In een reactie op de geweldsuitbarsting zei Tijs Boelens, woordvoerder van het Boerenforum: “De rellen hier vandaag zijn het gevolg van een Europees landbouwbeleid dat altijd kiest tegen economische zekerheid in onze sector… Wie ellende zaait, zal woede oogsten.”

  Het Westen vecht om zijn tanende hegemonie te behouden

“Ik ben geen voorstander van de rellen, er heerst hier een vriendelijkere sfeer. Maar tegelijkertijd is het het resultaat van Europees wanbeleid; boeren worden altijd als betaalmiddel gebruikt om economische deals voor de industrie in Europa veilig te stellen.

“Hiermee creëren we geen voedselzekerheid, maar zorgen we ervoor dat onze eigen boeren in permanente economische stress moeten leven. We zijn hier vandaag in het Europese hoofdkwartier omdat we ons punt duidelijk willen maken aan de Europese leiders: we moeten kiezen voor voedselzekerheid en voedselsoevereiniteit. De tijd van het neoliberalisme is voorbij.”

De Vlaamse Boerenbond distantieerde zich maandag van de rellen en zei dat het “niet onze manier van campagne voeren is.”

“De protestacties in Vlaanderen zijn de afgelopen weken altijd sereen en veilig verlopen. Wat we vandaag in Brussel zien, staat in schril contrast. Dat is niet onze manier van actievoeren. Deze organisaties en individuen doen dit op eigen verantwoordelijkheid,” zegt woordvoerster Elisabeth Mertens.

“Voor ons gaat het om de boodschap die we hier vandaag willen geven, namelijk om Europese beleidsmakers op te roepen om het strategische belang van de landbouwsector te erkennen,” voegde ze eraan toe, waarbij ze uitlegde dat Europese boeren door Brussel onder strenge regelgeving worden geplaatst en daardoor worden ondermijnd door vrijhandelsovereenkomsten met landen met lagere normen.

De problemen waar boeren in Europa mee te maken hebben, zoals de hoge brandstofprijzen, hoge belastingen, buitensporig papierwerk dat door bureaucratieën wordt opgelegd, de oorlog in Oekraïne, de orthodoxie van de vrijhandel en milieuvoorschriften zullen een belangrijke rol spelen bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement in juni. Naast massale migratie en de kwetsbare economieën van Europa, zal het verzet tegen de groene agenda waarschijnlijk in het voordeel werken van populistische partijen, die naar verwachting al aanzienlijke winst zullen boeken.

De woede van boeren over het globalistische bestuur was dit weekend ook te zien in Frankrijk, waar woedende boeren zondag de beveiliging doorbraken om de Parijse landbouwshow te betreden en de confrontatie aan te gaan met de Franse president Emmanuel Macron, die hem ervan beschuldigde meer te geven om de mensen in Oekraïne dan om zijn eigen boeren. Macron probeerde op zijn beurt de woede onder de boeren te wijten aan “politieke manipulatie” van de zogenaamde extreemrechtse National Rally (RN) van Marine Le Pen.

  AAN DE LANTAARN!

Jordan Bardella, voorzitter van de Nationale Rally, die maandag aanwezig was op de Landbouwshow, zei: “De Macronisten voeren al zeven jaar een beleid van degrowth, waarbij ze zich onderwerpen aan de doelstellingen van het Groene Pact, dat pleit voor een vermindering van de landbouwopbrengsten en het aantal stuks vee. Degenen die de Franse landbouwmacht verdedigen zijn de RN.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische Special Forces tonen hun operaties in Oekraïense achtergebieden (Video’s 18+)
Volgend artikelTucker, Poetin en de nieuwe geopolitieke orde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. In de filmpjes kan je goed zien dat dit de reden is dat de boeren kapot moeten. Die stoere politie verandert is laffe pubertjes tegenover echte mannen in machines die niet te stoppen zijn. De boeren zijn ons leger!!! In Nederland is iedereen zo high als een vlieger van alle geld en consumeren, want Nederland moet Tristate City worden!!! Dus Nederlanders zijn dieper gehersenspoeld dan wel ander land in Europa (misschien zelfs ter wereld). Vergis je niet. In Nederland willen ze totale controle houden, daarom hebben de mensen die rustig moeten blijven geld, heel veel geld… eindeloos veel geld, zodat ze niet gaan klagen.

  Deze beelden… dit is waarom boeren kapot moeten, want de boeren kunnen nog echt verzet leveren.

  • @Theme, niet alleen Nederland maar ook Vlaanderen & de Duitse bondsstaat Noordrijn-Westfalen moeten volgens het WEF gaan deel uitmaken van TriState City.

  • No way that farmers are going to give up. I would say farmers , drive your tractors into their buildings and spray cow shit.

 2. Is die Vlaamse Boerenbond ook al ingelijfd? Keurig en beleefd blijven tegenover die liegende, stelende, rovende, en tot op het bot corrupte hoerenkermis van de EU?……..tegenover dat graaiende zootje ongekozen onbeschoft, wat met zijn stomme kop in de reet van de deep state zit?

  Boeren…….hou vol.

 3. Van de situatie in Vlaanderen ben ik niet volledig op de hoogte maar volgens mij heeft de Vlaamse Boerenbond zich net als de Nederlandse LTO geconformeerd aan de CO2- en stikstofleugen. Het afstand nemen door de Boerenbond van de protesten is een overduidelijk voorbeeld van verdeel & heers in de landbouwsector, want als belangenvereniging blijf je achter je leden staan.
  Het overbodige, corrupte & jaknikkende europarlement gaat onverminderd door op de ingeslagen weg en stemt in met alle vanuit de europese commissie gedane voorstellen om de landbouwsector verder de nek om te draaien.

 4. Op welk gebied is er geen wanbeleid door de bende in Brussel. Niets, helemaal NIETS hebben ze daar voor de belastingbetalende bevolking van de bijbehorende landen over. De waanideeën van de globalistische instanties zijn toch veel belangrijker dan die van de burgers. Als je bij die flut organisaties binnen mag komen, dan wordt je egootje toch zo heerlijk gestreeld. Lekker bij Schwabber aan tafel tijdens het diner met kogelbiefstuk, toastje kaviaar en een wijntje erbij.
  En dan nog de miljarden die in allerlei duistere, corrupte landen gestopt worden, bv. In Dat in en in corrupte Oekriland.
  En voor het volk….Kakkerlakken, droog brood en een slok water erbij. En natuurlijk geen gas om te stoken, te verwarmen, want ooooooh, dat is toch zo schadelijk voor het klimaat. De waanzin ten top. Waarom horen we niets van de hypocriete EU over de wapen verontreiniging daar in dat Oekriland / Gaza en over moordpartijen / genocide in Oekriland en Gaza? Zij, de EU, zou toch ook kunnen streven naar vrede ipv als schoothondje voor usa te dienen? Waf, waf…

 5. uiteindelijk gaat politie hazenpad kiezen. Zij zijn niet gek ,zij zien zelf ook dat dit niet te stoppen is en dat steeds meer mensen in opstand komen

 6. Prachtige beelden. Kunnen ze tegelijkertijd ook niet alle gebouwen in de fik zetten?! Zijn we gelijk van die gigantische burocratie af!

  • Ongeveer 10 jaar geleden was er ook een “spontane” betoging in Kiev, waarbij honderden politieagenten levend werden verbrand met benzine bommen, en waarbij honderden politieagenten en aanwezige burgers werden afgeslacht, toevallig waren bijna alle kogels van het kaliber, dat in gebruik is bij de nato . Eveneens werden verschillende regeringsgebouwen verwoest. De reaktie van de toenmalige president hollande en van C. Michel na afloop op deze gruwelijke staatsgreep was dat de europeanen, aan deze werkwijze van “de betogers” een voorbeeld moesten nemen , wil men bij betogingen iets bereiken.

  • The police in Holland who are fighting the farmers instead of helping the farmers , one day will find them self getting attacked , some will be killed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in