© European Parliament, Ursula Von der Leyen – April 2022, (CC BY 2.0)

De Europese Unie wordt geconfronteerd met een tekort aan gas dat volgend jaar in de tientallen miljarden kubieke meters loopt. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen maandag tijdens een persconferentie bekendgemaakt, bericht Breitbart.com.

Von der Leyen probeerde de waarschuwing te compenseren met de bewering dat het blok de energiecrisis dit jaar “heeft weten te beheersen,” ondanks het feit dat deskundigen hebben gewaarschuwd dat Europa permanent dreigt te deïndustrialiseren doordat energie voor veel bedrijven volstrekt onbetaalbaar wordt.

Bij de presentatie van een rapport van het Internationaal Energieagentschap over de toekomstige energievooruitzichten van de EU, prees de voorzitter van de Commissie het blok dat het met succes “Russische chantage” heeft weerstaan toen Moskou de toevoer via pijpleidingen met 80% verminderde.

Von der Leyen gaf echter ook toe dat de EU dit jaar over het algemeen veel geluk heeft gehad, omdat zowel het ongebruikelijk warme winterweer als de strenge COVID-lockdownstrategie van China de internationale vraag naar koolwaterstoffen heeft helpen drukken.

“Het is mogelijk dat Rusland de rest van de gastoevoer via pijpleidingen stopzet; China zou de COVID-19-beperkingen kunnen opheffen en zo de energievraag op de wereldmarkt weer op het niveau van vóór de COVID-19 brengen; en natuurlijk hebben we dit jaar geprofiteerd van een buitengewoon warme winter – dat zou volgend jaar ook anders kunnen zijn,” gaf von der Leyen toe.

De voorzitter van de Commissie stelde dat de EU, zelfs met de huidige gasbesparingsmaatregelen, volgend jaar een energietekort van “maximaal 30 miljard kubieke meter gas” kan hebben, iets wat volgens haar alleen kan worden gecompenseerd door nog meer groene maatregelen en door de hoeveelheid vloeibaar aardgas die het blok jaarlijks importeert, te verhogen.

  Situatieverslag: Operatie Z - 6 verschillende buitenlandse nationaliteiten huurlingen vastgepind in Mariupol schreeuwen om hulp

De beweringen van Von der Leyen werden grotendeels herhaald door Fatih Birol, de uitvoerend directeur van het Internationaal Energieagentschap, die ook de zogenaamde “vernietiging van de vraag,” veroorzaakt door massale prijsstijgingen, aanhaalde als een van de redenen waarom veel landen het beter hebben gedaan dan aanvankelijk verwacht.

Deze “vernietiging van de vraag” kan echter enorme gevolgen hebben voor het bedrijfsleven in het blok. In september waarschuwden industrie-experts al dat de EU nu het risico loopt van “permanente deïndustrialisatie” als gevolg van de stijgende energieprijzen.

“Wij zijn zeer bezorgd dat de komende winter een beslissende slag kan toebrengen aan veel van onze activiteiten, en wij roepen de leiders van de EU en de lidstaten op om noodmaatregelen te nemen om hun strategische elektriciteitsintensieve industrieën te behouden en permanent banenverlies te voorkomen,” aldus een brief van de metaalindustriegroep Eurometaux aan von der Leyen.

“De producenten worden geconfronteerd met elektriciteits- en gaskosten die meer dan tien keer zo hoog zijn als vorig jaar en die de verkoopprijs van hun producten ver overstijgen,” ging de brief verder. “Wij weten uit ervaring dat wanneer een fabriek eenmaal gesloten is, dit heel vaak een permanente situatie wordt, aangezien heropening aanzienlijke onzekerheid en kosten met zich meebrengt.”

Om het nog erger te maken: terwijl de voorzitter van de EU-Commissie zichzelf al op de schouder lijkt te kloppen omdat ze dit jaar een complete energiechaos heeft voorkomen, blijkt uit berichten dat Duitsland nog steeds in de problemen kan komen.

In een gesprek met de Duitse krant Tagesspiegel waarschuwde Klaus Müller, hoofd van de energiewaakhond van het Bundesnetzagentur, dat het land nog steeds gevaar loopt door de plotselinge temperatuurdaling in Noord-Europa.

  Eten of verwarmen: Europeanen staan nu al voor voorheen ondenkbare dilemma's

Volgens de ambtenaar heeft de recente milde koudegolf het land afgehouden van zijn plan om het gasverbruik met 20% te verminderen, een maatregel die naar verluidt nodig is om ernstige tekorten te voorkomen.

“…momenteel is de totale besparing slechts 13 procent,” zei Müller tegen de krant. “Bij temperaturen van min tien graden schiet het gasverbruik omhoog. Dat is een risico, vooral als zo’n koudegolf langer duurt.”

Hij vertelt de krant niettemin dat, ondanks de ernstige problemen, de dreiging van stroomuitval “hem niet al te veel zorgen baart.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Levering gas via Nord Stream-pijpleiding – als de EU dat wilVolg Frontnieuws op Telegram>Lees meer over:

Vorig artikelAls ze de kans krijgen, zullen ze onze samenleving veranderen in een Dystopische hel
Volgend artikelCanada begint met euthanasie van klinisch depressieve mensen om geld te besparen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. omdat we dit jaar een heel zachte winter achter de rug hebben???
  mijn inziens is de winter nog maar pas begonnen EN is ze niet zo zacht….
  we hebben nu al een pracht van een degelijke winterprik dat wel ff gaat blijven duren en de winterprikken kunnen blijven voorkomen tot tenminste maart met vriestemperaturen en sneeuw die zelfs nog kunnen voorkomen in april…de beruchte maartse buien en aprilse grillen
  omdat we dit jaar een heel zachte winter achter de rug hebben….lol

 2. Wanneer wordt Obersturmbannführer en hardcore crimineel Ursula von der Leyen ingerekend en levenslang opgesloten voor haar miljardenzwendel met Pfizer?

 3. Het usa plan om Europa aan de bedelstaf te brengen loopt op hoog toeren. Onthoudt de uitspraak van de usa denktank Statfor, adviesorgaan onder Obama:
  Een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  Het laten springen van de North stram gasleiding is m.i. Ook onderdeel van dit smerige plan, evenals het gedonder in Oekraïne.
  En het ergste is dat Brussel en de regeringen in west Europa daar keihard aan meewerken.
  In plaats van doei te roepen tegen de yankees en zelf de weg te bepalen.
  Europa mag nooit een concurrent van usa worden, wel een derde wereldcontinent met volop armoede.

 4. Ze ziet er niet heel gezond uit, ik denk dat ze een booster teveel heeft gehad. Die kleding kan ook niet nu het volk kou moet Leyen. Frau merkel deed het iets beter, die kon goed met Putin overweg. Die zei iets van “solang Sie da sind wirden wir kein Krieg anfangen”. Straks geen Basf meer, geen Duitse premium automobielen, gewoon niks, allemaal naar USA en China. De motor weg uit Europa en de Euro … waardeloos! Even nog wat miljarden naar Oekraine voor de wederopbouw … van nieuw Rusland! Al die politici zijn leugenaars, het volk kan stikken maar moet wel de lasten dragen, dat is democratie!

  • Ja idd, met zoveel miljoenen op de rekening zou ik als prutselaar v/h lyden ook eens een tandarts bezoeken, met die rotte bek van haar.

 5. Uh, Rusland de gastoevoer met 80% verminderd.
  Het was toch wel degelijk Brussel die van het Russiche gas af wilde en Rusland zeker niet zijn eigen miljarden kostende pijpleiding opgeblazen heeft.

 6. De burgers hebben de afgelopen 75 jaar, hun zelfbeschikkingsrecht en zelfredzaamheid overgedragen aan de Staat. De Staat bepaalt nu wat wel en niet mag. De bovengestelde bepalen hun eigen regels. En 1 maal per 4 jaar mag je je stem uitbrengen. Je gaat nieuwe meesters kiezen, die daarna hun orders gaan geven aan de kiezers, die natuurlijk moeten gehoorzamen.
  Tja, wil je je macht terug hebben, is er maar 1 methode, en die is niet vriendelijk.
  Let op: er zijn genoeg mensen waarvan de overheid zo diep in de kop zit, dat zij zich zullen verzetten tegen de ontmanteling van de staat. De Staat kan gevaarlijk zijn, maar de volgelingen ervan, zijn nog veel gevaarlijker. Links, midden en Rechts is voor mij allemaal hetzelfde. Alle 3 stromingen willen macht over mensen hebben.

  • “A society whose citizens refuse to see the facts or investigate them, who refuse to believe that their government and their media will routinely lie to them and fabricate a reality that is contrary to verifiable facts, is a society that chooses and deserves the police state dictatorship its going to get.”
   -Ian William Goddard

   ” To be governed is to be watched, inspected, spied upon, directed, law
   driven, numbered, regulated, enrolled, indoctrinated, preached at,
   controlled, checked, estimated, valued, censured, commanded by
   psychopathic creatures who have neither the right, nor the wisdom, nor
   the virtue to do so. To be governed is to be at every operation, at
   every transaction noted, registered, counted, taxed, stamped, measured,
   numbered, assessed, licensed, authorized, admonished, prevented,
   forbidden, reformed, corrected, punished…Then at the slightest
   resistance, the first word of complaint, to be repressed, disarmed,
   bound, choked, imprisoned, judged, condemned, shot, deported,
   sacrificed, suicided, sold, and betrayed.”
   -Pierre Joseph Proudhon

   We are fast approaching the stage of the ultimate inversion:
   the stage where the government is free to do anything it pleases,
   while the citizens may act only by permission; which is the stage
   of the darkest periods of human history, the stage of rule by brute force
   – Ayn Rand

 7. Gas tekort? Er is gas genoeg…in de EU en ook erbuiten. Tijd dat die tirannen in de biomassacentrales gaan… hebben we er nog wat aan 😆
  Geven we Putin een hand en verontschuldigingen voor de dwalingen van de EU. In NL de gaskraan weer open, leidingen vanuit Rusland weer open en netjes in goud betalen. Goud accepteert Rusland denk ik ook wel.

 8. prinses ursula doet haar overbodige verhaaltje opzeggen, idem zijzelf is.
  zit er ongetwijfeld met paus klaus “met goddelijke krachten” warmpjes bij deze winter.

 9. Ondertussen…

  ´D66, GroenLinks en PvdA pleiten voor de opname van “seksuele gerichtheid” in Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet.

  Deze partijen pushen ook een Transgenderwet, waardoor omgebouwde kerels in de kleedkamers van minderjarige meisjes kunnen komen.

  Het offensief is gestart door COC. Die lobbyclub wordt voor wel 98 procent betaald door de overheid.

  Ofwel: door de belastingbetaler.

  Ondertussen lanceert D66 het plan om kinderen langer op school en minder bij hun gezin te laten zijn. (.)

  Zo hebben ouders nog minder kans om hun kinderen te beschermen tegen de seksuele indoctrinatie van staatswege!´

  (.) Terwijl gedurende de tijd steeds meer huishoudens de boel niet meer zullen kunnen verwarmen, zullen de scholen de verwarming mogen aanhouden… Wellicht zal dit ter motivatie worden aangevoerd?

  • Opmerking: Zowel binnen de ´zorg´ als binnen het ´onderwijs´ is het merendeel van het personeel bezig om patiënten / kinderen / adolescenten toe te schreeuwen / af te zeiken / te indoctrineren met grauw en snauw. Ondertussen zijn er stuurlui aan wal met het papiertje ´pedagoog´ die de methodiek van een ´time out´ binnen het gezin afkeuren. Ik denk dat menig mens vanzelf schizofreen wordt door alle controversie wanneer het al geen woede oplevert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in