De stabiliteit van de aardgasreserves van de EU hangt nu af van een zachte winter. Maar nieuwe weersvoorspellingen voor volgende week geven aan dat “de kou van de Noordpool volgende week over West-Europa zal waaien en de eerste test zal zijn van de bereidheid van mensen om het aanzetten van de verwarming uit te stellen in een poging om energie te besparen en het huishoudbudget te ontlasten”, aldus Bloomberg.

Voorspeller Maxar WeatherDesk zegt dat de temperaturen in Londen 5 graden Celsius onder het gemiddelde zullen zakken en op 27 september ’s nachts zelfs 6,5 graden Celsius kunnen bereiken. In Frankfurt, Duitsland, zullen de temperaturen op de 28e 3,5 graden Celsius onder het normale niveau zakken, terwijl Frankrijk en Spanje temperaturen zullen zien die 3-4 graden onder de seizoensnorm liggen, bericht Zerohedge.com.

“Het zal begin volgende week nog kouder worden als een golf van Arctische lucht zuidwaarts stroomt, en een sterke noordelijke wind zal het kille gevoel versterken”, aldus het Britse Met Office.

Duitsland, Frankrijk en Spanje hebben energiebesparingsmaatregelen goedgekeurd om de vraag naar aardgas te verminderen, terwijl de EU als geheel de doelstelling van 80% (nu 86,9%) heeft bereikt om de opslagtanks tegen 1 oktober te vullen.

Volgens Aurora Energy Research kunnen de EU-landen deze winter minstens drie maanden volstaan met een volledige NatGas-opslag. In Duitsland, de grootste economie van het blok en de thuisbasis van een kwart van de EU-opslag, is er ongeveer 80-90 dagen brandstof in opslag.

Maar met een druk op de regionale voorraden, nog verergerd door westerse sancties tegen Rusland die een averechts effect hebben gehad, plus de sluiting van Nord Stream 1 door de Russische energiegigant Gazprom naar Europa, hangt de stabiliteit van de Europese aardgasreserves af van een relatief zachte winter, want als het koud genoeg wordt, zal de vraag toenemen en de reserves sneller aanspreken, waardoor de aardgasprijzen nog verder zullen stijgen.

Oekraïne: Nu begint de oorlog pas echt

De koudegolf van volgende week is problematisch omdat het stookseizoen in de EU pas in de eerste helft van oktober begint.

Het is aan de Europese landen om de vraag naar aardgas te blijven verminderen, want uit de laatste gegevens van National Grid Plc blijkt dat de vraag naar brandstof in het VK ’s ochtends vroeg al toeneemt. Er moet een grotere besparingsinspanning worden geleverd vóór de koudere maanden, anders wacht ons een zeer donkere en dure winter.

Je zou denken dat de Europeanen deze winter opwarming van de aarde wensen om de snelle afname van de aardgasreserves af te remmen, aangezien de verlammende energiecrisis tot ver in 2023 kan voortduren. Dit is geen verhaal van één winter.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het plan “Rusland verkrachten” slaat terugVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland beantwoordt Amerika’s plan om WO III te winnen
Volgend artikelEuropa lijdt onder huiveringwekkende stijging van 755% oversterfte onder kinderen sinds EMA het COVID-vaccin voor kinderen heeft goedgekeurd
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

30 REACTIES

 1. Niet zo bang zijn stelletje schijters. Als je meegaat met de seizoenen dan gaat het best. Al jaren kou gewend omdat ik het al jaren niet kan betalen. Heb mezelf afgewend om de verwarming hoger te zetten. Ben bezig mezelf te trainen om zonder te kunnen. Dan is er geld om te stoken als het onder de zeven graden komt.
  Daardoor kan ik nu nog in een t-shirtje buiten rondlopen. Terwijl iedereen al met jassen en truien in de weer is. Alles is een kwestie van training. Vroeger zaten we ook in de kou dus dat kan nu ook. Mietjes die Nederlanders.

 2. Gisteren de weerman op1. Verwachting voor de komende week maximum 12-15 gr. Langdurig gemiddelde 18 gr.
  18 september de koudste 18 september ooit gemeten en daarna is het niet beter geworden behalve gisteren.

 3. In mijn verleden zat ik een winter zonder hout; ik liep iedere dag naar een bekende, 12km, was dar een uur of twee, en dan weer terug.

  Als ik moet kiezen tussen 3 dagen geen eten of 3 dagen kou, kies ik 3 dagen geen eten.

  Ooit , na een maagbloeding, ruim en week niet gegeten.Na een paar dagen went het en is het niks bijzonders meer.
  Koude went nooit.

  Zal wat worden in Mofrikana; want geen electriciteit is geen CV; ik lach me rot…..recht zal komen….

 4. Als Poetin de electriciteits voorziening van de steden uitschakelt, is de oorlog aldaar zo voorbij….ook de nazi’s willen niet in de koude zitten; en in de steden zijn weinig houtkachels.

 5. Even een opmerking voor hout gestookte boilers.

  Die waren altijd gevaarlijk; druk kon oplopen tot 8 atmosfeer.
  Oplossing: simpel.
  Vul beperking: met een mechanische vlotter (zoals in toilet spoeling)
  zZo’n 10 cm leeg laten; op hoogste punt een automatische ontluchter.

  Dan handmatig vullen; aftappunt 10cm van de bodem.

  Staat die in de schuur of zo: een mini hydrofoor erop aansluiten.

 6. Met je tablet naar een dienstencentrum of ander publieke instantie of hall van ziekenhuis, ook stations. Stopcontact is voorhanden. Ze mogen u niet wegjagen. In dienstencentrum krijg je een koffie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in