Banken zouden de surfgewoonten van hun klanten moeten kunnen aftappen om hun kredietwaardigheid beter te kunnen beoordelen, volgens discussies tussen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB) in het najaar, zo schrijft het IMF op zijn website.

In een nieuwsupdate schrijft het IMF dat bedrijven die zich bezighouden met “fintech” het probleem oplossen dat klanten die geen creditcard hebben gehad geen bankleningen kunnen krijgen, omdat ze geen kredietverleden hebben.

“Fintech lost het dilemma op door verschillende niet-financiële gegevens af te tappen: het type browser en hardware dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het internet, evenals de geschiedenis van online zoekopdrachten en aankopen”, schrijft het IMF.

De financiële technologie-industrie kan dan gebruik maken van “kunstmatige intelligentie” en machinaal leren om erachter te komen hoe de onderschepte informatie kan worden gebruikt om de kredietwaardigheid van een persoon te bepalen. De kredietwaardigheid kan vervolgens worden overgedragen aan banken, die hiermee de kredietwaardigheid van een individuele klant kunnen berekenen.

Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler maken

  EU keurt 'digitale ID' van Bill Gates goed die niet-conforme burgers uitsluit van deelname aan samenleving
Vorig artikelDe verkeerde pandemie
Volgend artikelDonkere eeuwen van wetenschap: topdokter ontslagen na het in twijfel trekken van lockdowns
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. O jee, nou heb ik een probleem.
  Ik heb alleen een bankpas, nog nooit een kredietkaart gehad. Ik kijk wel uit.
  Ook ben ik nog nooit geregistreerd geweest bij het BKR,.
  Ik leen namelijk nooit geld en heb geen schulden. Dan heb ik dus geen krediet verleden.
  Wel mag ik nogal vrij veel rood staan bij mijn bank, wat tegenwoordig zeldzaam is.
  Dus blijkbaar vertrouwd de bank mij wel. Ik heb al 45 jaar dezelfde bank en rekening nummer.
  Dus eigenlijk ben ik nogal krediet waardig.
  Ik kan overal probleemloos een lening krijgen, als ik dat wil. Maakt niet uit waarvoor.

  • Hoi BertG., je zegt dat je niet geregistreerd staat bij het BKR ? Je schrijft dat je rood mag staan bij je bank…je weet dit klaarblijkelijk niet, maar dan sta je nu dus wél geregistreerd bij het BKR. Een roodstand ( of dat nu 500 of 5000 euro is, wordt gezien als een Doorlopend Krediet en derhalve als zodanig geregistreerd.
   Toen ik daar achter kwam heb ik mijn bank gebeld en deze de mogelijkheid tot roodstand er af laten halen.
   ( deze notering blijft vijf jaar zichtbaar in de gegevens van het BKR, ongeacht je nu goed of slecht van betalen bent ) Groetjes van een mede-Bert.

 2. Toch interessant hoe links altijd gilt en brult als de ‘privacy’ van een crimineel zou worden geschonden door een datatap, of bewijs dat is verkregen via een omweg, maar er blijkbaar nooit moeite mee heeft om de privacy van de gewone burger bij het grofvuil te zetten als ze weer eens wat extra middelen willen hebben om die burger te controleren.

  Overigens kan het inderdaad een probleem zijn. Voordat ik naar de VS verhuisde heb ik nooit een credit-card gehad. En anders dan mijn hypotheek die ik al voor 70% had afgelost had ik geen schulden, noch leningen.
  Maar kredietwaardigheid in de VS wordt niet zozeer bepaald door wat je op de bank hebt staan, maar meer door het verleden aan wat je hebt geleend en of je je betalingen regelmatig doet. Die ‘creditscore’ bepaalt ook mede je premies voor verzekeringen etc. Ik moest dus beginnen met de slechtste rating die er was, ondanks dat ik na de verhuiskosten, belastingen, hypotheek afbetalen etc zo’n $80.000 op de rekening had staan. Om die score te verbeteren heb ik een lening afgesloten om een auto te kopen, met mijn eigen geld als onderpand, (dus mijn eigen geld lenen en daar rente over betalen ipv gewoon die auto te kopen) en zaken met een creditcard met een belachelijk hoog rentepercentage kopen en dan afbetalen.
  Maar 3 jaar later was alles afbetaald en was mijn ‘creditscore’ ongeveer zo hoog als het maar kan zijn zonder een miljoen op de bank te hebben. Gewoon een kwestie van discipline en geduld en geen geld over de balk smijten.
  Ik heb echter wel een probleem met het idee dat alles wordt bepaald aan de hand van leningen. Anders dan een hypotheek zou men gewoon geen geld moeten lenen. “Borgen baart zorgen” is een oud spreekwoord en dat is een wijsheid die velen lijken te zijn vergeten.

  • Dat wat hier in het artikel staat wordt dus al toegepast in de VS.
   Jij hebt het mee gemaakt.
   Dan moet ik morgen maar eens een nieuwe scooter kopen (een met de hand gebouwde Vespa uit Italië of zo) van 4000 – 5000 euro met een afbetaling regeling van 25 euro in de maand en een levensgrote tv van een paar 1000 euro om mijn krediet waardigheid wat op te poetsen.
   En meteen dan maar een kredietkaart gaan aanvragen.
   En ik maar denken dat geen enkele schuld of lening je krediet waardigheid verbeterd.
   Daar zat ik dus mooi naast.

  • Koop een 2de hands laptop, betaal STEEDS cash (nu het nog kan), surf niet via uw eigen internettoegang, gebruik nooit uw naam/adres/email/bankbetalingen… op die computer. Ga NOOIT naar facebook (als een website een icoontje van FB heeft, heeft FB al gegevens verzameld), Installeer VPN (virtual private network), gebruik GEEN chrome (google spyware), GEEN microsoft browser. Ikzelf gebruik Firefox, je kan ook meer privaat op internet gaan (en instellingen ervan aanpassen).
   Ga niet zonder VPN op een website en in een andere tab in de browser met VPN want dan zien ze twee verschillende IP-adressen. Dan is het duidelijk en hebt ge uzelf verdacht gemaakt.
   Wil je e-mail? Koop anonieme telefoonkaart (desnoods in andere land), koop 2de hands oude telefoon (geen smartphone maar van die simpele oude), maak op 2de hands laptop vanop een ander adres met internettoegang (macdonalds heeft gratis wifi) een emailadres aan, een code zal naar uw anonieme 2de hands simpele gsm worden verstuurd. Anonieme telefoonnummer en emailadres, steeds vanop een ander adres, en steeds met VPN! Nooit vanuit uw thuis, dan heb je al die moeite voor niets gedaan. Gebruik uw huidige laptop voor onschuldige doeleinden.

  • Sarcasme ui hier niet op z’n plaats! De wereld dat de geachte elite wilt creëren, is al lang geopenbaard. Kort gezegd, noord-korea, china en de wereld van de gestapo gecombineerd! In angst leven opdat uw eigen zoon/dochter u niet verlinkt om uw persoonlijke gedachten! Niet grappig dus. Al zal ik die wereld nooit meemaken, ik wens die niemand toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in