European Commission (Dati Bendo) / Wikimedia / (CC BY 4.0)

De Europese Commissie zal naar verwachting vrijdag besluiten de lidmaatschapsonderhandelingen met Oekraïne te openen. Georgië krijgt echter een afwijzing als straf voor zijn anti-invloedwet.

Volgens de Financial Times, die zich beroept op drie niet nader genoemde bronnen, zal Oekraïne nu de volgende stap zetten op weg naar het EU-lidmaatschap, schrijft Mattias Albinsson.

De Europese Commissie zal naar verwachting vrijdag een besluit nemen over de kwestie en de onderhandelingen zullen naar verwachting in juni van start gaan.

Het probleem Hongarije

Een van de redenen waarom de Commissie de beslissing wil versnellen, is dat België momenteel het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleedt – een rol die Hongarije op 1 juli zal overnemen. En de Raad wil de onderhandelingen op gang brengen voordat het stokje wordt doorgegeven.

Hongarije heeft de afgelopen jaren onenigheid gehad over zowel de steun aan Oekraïne als de uitnodiging van het land om lid te worden van de EU en de NAVO. Een groot deel van het conflict tussen Boedapest en Kiev komt voort uit de behandeling van de Hongaarse minderheid in Oekraïne.

In de herfst van 2017 nam het Oekraïense parlement een wet aan die het onderwijzen van andere talen dan het Oekraïens op scholen verbood. De wet was bedoeld voor de grote Russische minderheid in Oost-Oekraïne, maar trof ook de 150.000 etnische Hongaren die in het meest westelijke deel van het land wonen, langs de grens met Hongarije.

De wet maakte zelfs een einde aan Hongaarstalige scholen die door de Hongaarse staat werden gefinancierd, waardoor de betrekkingen tussen de twee landen en tussen Hongarije en de lidstaten in het westen van de Unie ernstig werden geschaad.

  Professor Bhakdi over COVID-19 vaccinaties: We stevenen af op een ramp

Stop voor Georgië

Terwijl de Europese Commissie lidmaatschapsonderhandelingen wil beginnen met Oekraïne, zal Georgië niet worden uitgenodigd om toe te treden. De reden hiervoor is de wet tegen buitenlandse inmenging die het parlement van het land vorige week heeft aangenomen.

Georgië diende in maart 2022 een aanvraag in om lid te worden van de EU, kort nadat Oekraïne hetzelfde deed.

Tegelijkertijd heerst in het land de angst dat de VS, de EU, Oekraïne en de NAVO Georgië proberen mee te slepen in het internationale machtsspel door van het land een tweede slagveld te maken in de oorlog tegen Rusland. Dit is een van de redenen waarom het Georgische parlement de mogelijkheden voor buitenlandse inmenging wil reguleren.

De VS en de EU vinden de nieuwe wet echter ondemocratisch en een bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting en hebben verklaard dat ze zullen proberen de huidige regering af te zetten bij de verkiezingen in oktober.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De 5 redenen waarom Frans Timmermans een gevaarlijke gek isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVergeet nooit dat je eigen regering je probeerde te vermoorden
Volgend artikelCubaanse Raketcrisis 2.0
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

  • Het laatste deel van het artikel trok mijn aandacht.
   De VS en de EU, verklaren dat ze in Oktober bij de verkiezingen de regering
   “AF TE ZETTEN”…!!!
   Dus Victoria Nuland wordt naar Georgië gestuurd voor een Staatsgreep.!
   Dan wordt er weer een Proxy oorlog gestart tussen de VS en Rusland,
   Die de Russisch sprekende mensen weer zal beschermen, kopie Oekraïne.!
   De NAVO zal deze oorlog weer voeren onder begeleiding van het Pentagon.!
   Europa koopt weer wapen van Amerika, om ze in Georgië te vernietigen, en moet deze gaan betalen met waardeloze dollars die ze eerst hebben in gewisseld met waardeloze euro’s.
   Zo houdt Europa de Amerikanen uit een hoge inflatie, kost wel weer miljoenen mensen levens.
   Maar die zijn in het westen toch al “NIETS WAARD”……!!!!!!

 1. Welk Oekraïne? Nog effe en Kiev zal plat gegooid worden als de US en Europa lange afstand rakketen blijft sturen naar Rusland.

 2. Ze blijven doorgaan totdat de bevolking in een oorlog getrokken wordt. De elite, politiek en royalty’s zullen vluchten. Jaren later kan Europa opnieuw opgebouwd worden, op hun manier. (Great Reset, Build Back Better)

 3. Interessant experiment. We zullen zien achter 10 jaar welk land het meest vooruitgang zal hebben inzake welvaart en welzijn. Ukraine of Georgië?

 4. Op de foto 2 mensen die over de rug van honderdduizenden mensenlevens hun economische doelen willen halen.
  Elkaar lachend de hand schuddend.
  Gewoon verschrikkelijk.

 5. Als Oekraïne lid van de NAVO en/of EU wordt, is het driedubbel balen:
  dit gaat gebeuren.
  Belangen van wereldburgers zijn ver ondergeschikt gemaakt aan de belangen van het grootkapitaal.
  ‘zoals bij iedere oorlog’

 6. De Verschillen.
  De EU breid uit met FAILLIETE landen, Oekraïne, Georgië en Moldavië.
  De BRICS breidt uit met Landen die in ECONOMISCHE groei zijn.
  De EU “DWINGT” landen lid te worden, zonder het volk dat te vragen.
  De BRICS “ONTVANGT” landen die zich “VRIJWILLIG” aanmelden.
  De EU “DWINGT” hun leden, lid te worden van de NAVO, zonder het Volk dit te vragen.
  De BRICS laat de leden Vrij, zijn Soeverein, Autonoom en onafhankelijk.
  De EU is FAILLIET…..!!!!
  De BRICS is rijk aan Grondstoffen en GOUD en GOUD gedekte valuta’s.
  De EU is “ENORM ARROGANT” en loopt met schoenen zonder zolen, komt van een Vietnamees.
  De BRICS is bescheiden, en staat met beide benen op de grond..!!
  De EU is alleen maar met anderen bezig.! (Vergeet hun eigen Volk).
  De BRICS is bezig met verbeteringen voor hun VOLKEREN.
  Enz. enz.

  • En deze verschillen zijn heel duidelijk waarneembaar aan het uiterlijk en de ogen van de twee verschillende groepen.

   de BRICS helder, fris, open ogen en vrouwen die nog vrouw zijn, met de mondhoeken opwaarts en warmte in de ogen/de ziel

   de eu, als gefrustreerde losers, die werkelijk niet meer weten of ze nu man of vrouw zijn, met een seniele pedofiel aan het hoofd en een stel onvolwassen, gestoorde, leugenachtige pubers als volgende regeringsleiders.

   Dit enorme verschil in uitstraling laat heel duidelijk de winnaars en de verliezers zien, maar dat zal zonder Hoger Ingrijpen helaas heel veel slachtoffers kosten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in