De EU wil geld uit de sancties tegen Rusland gebruiken om de wederopbouw van Oekraïne te financieren. Maar het geld moet eerst gevonden worden – en de juridische situatie is onduidelijk, zoals blijkt uit niet-gepubliceerde documenten. Maar Brussel heeft een list bedacht.” – Welt

Maar, maar… nu concluderen ze dat de EU deze fondsen niet mag aanraken en dat ze moeten worden teruggegeven aan Rusland zodra de vijandelijkheden voorbij zijn, met dien verstande dat ze ze zullen vinden;)) Nou, zoals Carole King zong – het is te laat. Het gecombineerde Westen heeft dit geld van Rusland gestolen en nu is elke poging om het “gerechtelijk” te spelen lachwekkend – het is te laat. EU liet zien wat het is en er is niets om over te praten: de EU zal betalen voor het herstel van Oekraïne, inclusief de gebieden die deel zijn gaan uitmaken van Rusland en dat zal niet gebeuren door het geld van Rusland te “investeren” in een of ander lullig EU-papiertje en de rente daarop te gebruiken om het herstel van Oekraïne te betalen. De EU is, net als de VS, niet in staat een overeenkomst te sluiten, punt. De Russische kant heeft de juiste conclusies getrokken.

In gerelateerd nieuws, CIA’s big honcho Burns opgemerkt:

De dominante wereldwijde rol van de VS kan niet langer worden gegarandeerd, aangezien het land een tijd van verandering doormaakt “die zich een paar keer per eeuw voordoet”, heeft CIA-directeur Bill Burns verklaard. In zijn toespraak tot het Baker Institute eerder deze week zei Burns dat Washington weliswaar “nog steeds een betere hand heeft dan al onze rivalen”, maar dat het “niet langer de enige grote jongen op het geopolitieke blok is en dat onze positie aan het hoofd van de tafel niet gegarandeerd is”. De CIA-chef wees op de groeiende banden tussen China en Rusland, die volgens hem de komende jaren een “geduchte uitdaging” zullen vormen voor zijn agentschap. Volgens Burns is Peking “niet tevreden met een plaats aan de tafel; het wil de tafel leiden”, terwijl Rusland probeert “de tafel helemaal omver te gooien.” – RT

Veel succes met het “bespioneren” van Rusland of China. Maar ik heb wat nieuws voor de CIA en hun World Factbook – de meeste economische gegevens over Rusland daar zijn meestal onzin geschreven door de volgelingen van de Wall Street “methodes”, net als trouwens de gegevens over de Amerikaanse economie, die dramatisch kleiner is dan wordt afgeschilderd. Ze zouden het gebruik van de Amerikaanse dollar als maatstaf voor alles wat met de reële economie te maken heeft, moeten vergeten, want het is niets anders dan pseudo-economische kunstgrepen die de Verenigde Staten gebruiken om financiële instellingen te besturen. En ja, de tafel is helemaal omgegooid en het is een voldongen feit. Maar zelfs het IMF kan geen feiten meer verbergen, zelfs niet als het zijn eigen gegevens uitdoktert:

  Poetin en Xi zijn wereldstaatsmannen terwijl de westerse elites de echte bedreiging voor de wereldvrede blijken te zijn

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn raming van de Russische economische groei in 2023 opgewaardeerd, aldus het fonds in zijn op 12 april verschenen rapport over de wereldwijde economische ontwikkelingsvooruitzichten. Het IMF verwacht dat het Russische nationale bbp in 2023 met 0,7% zal groeien, tegen een eerdere prognose van 0,3% groei voor dit jaar. Het verwacht ook dat de groei volgend jaar 1,3% zal bedragen, minder dan de vorige prognose van 2,1% omdat de sancties blijven doorwerken. De inflatie in Rusland bedroeg vorig jaar gemiddeld 13,8%, aldus het IMF. Verwacht wordt dat de inflatie de komende maanden zal dalen tot onder het streefcijfer van de CBR van 4%, als gevolg van lage basiseffecten, maar in de tweede helft van dit jaar weer zal stijgen tot ongeveer 8%, aldus de CBR. Het fonds voorspelt dat de inflatie zal dalen tot 7% in 2023 en tot 4,6% in 2024.

Weet u wat deze groei aandrijft? Nee, niet de diensteneconomie – die is wat gekrompen omdat er maar zoveel spa-salons en “succescoaching”-bedrijven nodig zijn. De echte groei zit in de reële economie (hint: die ligt minstens rond de 4-5%), van transport tot scheepsbouw, tot luchtvaart en extractie. U weet wel, tastbare zaken die de mensheid doen leven en bloeien. Ondertussen zijn hier de resultaten van de “activiteiten” van het IMF in Argentinië (naast vele andere landen):

Er is een reden dat Argentinië zich wil aansluiten bij de BRICS. Veel beter dan een financiële slaaf te zijn van het IMF. Rusland heeft het in de jaren negentig aan den lijve ondervonden – een favoriete truc van de westerse bankiers is bezuinigen, omdat een of andere klootzak uit NYC, Miami of L.A. zich niet de nieuwste Lamborghini of een vakantiehuis op Martha’s Vineyard kan veroorloven.

  Over het mislukken van de Oekraïense tegenaanval

P.S. Duitsland heeft ingestemd met de overdracht aan Oekraïne van zijn MiG-29’s die het in 2002 aan Polen had gegeven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Washington’s plan om Rusland op te splitsenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWachten op het einde van de wereld
Volgend artikelDe Russen “maken” Bakhmut af: Oekraïners “ingesloten” door Russische luchtlandingstroepen (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Freedom is another word for nothing left to lose….het is ook de rem die mensen hebben om te behouden wat van hun is die verdwijnt…..overlevings modus….kill tot eat….kill for the sake of killing volgt….de buikpijn bij de eerste dode verdwijnt , de pijn van honger nooit meer…

  Dat de Great Reset zegt dat niemand iets bezit en iedereen gelukkig zal zijn is ongeveer het meest achterlijke dat kan worden uitgesproken, de menselijke natuur gaat zonder bezit in paniek modus….

  Enkel wie dood is en dus niets meer bezit en gelooft in hemel kan mogelijk gelukkig sterven…maar dat is dan ook de enige versie van niets bezitten en gelukkig zijn die ik kan noemen. De religieuze aso die alles achterlaat en stelt niets te hoeven bezitten leeft van wat anderen geven….niet echt een solide boodschap dus.

  Economische crisis is en word veroorzaakt door bankiers en beursbeleggers, lui die rijk willen worden zonder arbeid te verrichten, door gokken en manipuleren, door bedriegen en door “slim” zijn.
  Iemand elders betaald daarvoor de prijs en is meestal machteloos en kansloos om iets tegen deze smeerlapperij te doen.
  Het is de politiek van ene land die economische crisis kan stoppen of accelereren….niets anders. Beleid is ofwel negatief voor de bevolking, ofwel beschermend en positief dan wel behoudend. Politici zijn, nee horen herders te zijn van de kudde die men volk noemt, wij hebben slagers die in het donker werken.

  Ken hun namen en hun gezichten, en weet waar hun huis woont…

  In naam van balans is dit voor een volk pure noodzaak, te weten wie hun benadelers zijn. Anoniem is funest voor een vrije en rechtvaardige maatschappij.

  • De meeste mensen worden bezeten door hun bezit. We weten niet eens meer dat als het trauma groot genoeg wordt, dat bezit er dan niet meer toe doet. Bezit houdt ons klein, gevangen in illusies. Het oude normaal gaat imploderen, bereid je maar voor op delen ipv bezitten tenzij je liever om alles vecht. Door geld zijn we extreme egoïsten geworden, afkicken gaat een sociale ineenstorting veroorzaken.

 2. Vergeet nooit dat de “keizer geen kleren draagt” en ons continue voorliegt over de (opzettelijke) inflatie en energie schaarste in de “gezonde economie” die inmiddels aan de rand van de afgrond is belandt. Nadat Nixon/Kissinger de goudstandaard heeft getorpedeerd in 1971 is de petrodollar-trade een voor de VS zeer lucratieve manier geworden om de wereld economisch te chanteren en financieel leeg te trekken! Nu toch alweer zo’n jaar of 50…

  Maar, het begint erop te lijken alsof de wereld wakker wordt en zich eindelijk realiseert aan welke satanische corruptie zij zijn over geleverd? Het verval van de VS en de val van de waardeloze $$ is in gang gezet door Xi en Putin. De BRICS groeit als kool want iedereen die ooit slachtoffer van de westerse Banksters is geworden wil graag meedoen met de nieuwe leiders uit het Oosten.

  Menige ogen zijn inmiddels geopend door wat de VS met Ruslands tegoeden heeft uitgehaald en de laffe europese landverraders in dienst van de WEF lopen er als Marxistische monetaire zombies achteraan. Na het wegsluizen van miljarden aan belastinggeld naar de neonazionisten in Oekrainazie en hun corrupte geldscheiters voor een nieuwe (undercover) ronde van high tech herbewapening van de slapende Gladio projecten hier in de EU hebben gezorgd. Het wachten is op een volgende “Bataclan-hoax” of andersoortige False-Flag aanslag waarmee de fascisten ons de laatste burgerrechten gaan afnemen…

 3. Daarom moeten wij ook zuinig zijn op “onze” landbouwproducten.
  Dat is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse reële economie.

 4. Ken hun namen en hun gezichten, en weet waar hun huis woont…

  Juist, hoewel die ratten wel als eerste het zinkend schip zullen hebben verlaten, maar dat geeft niet, die piramide kan ook prima van onderaf gesloopt worden. Die bankdirecteur, die burgermeester, die judas romeo…

  Die eerste zijn simpel, die wonen boven de spoorlijn, die kasten van hutten, eerst naar buiten slepen, de touwen zijn al getest op reksterkte, lantaarnpaal, beuk, maakt niet uit. Tribunaal? Neuh, volksgericht. Sweet bye and bye.

  Dan die kelders leegvreten en zuipen. Geduld, de rest komt echt aan de beurt. Nacht und nebel. Niks dat verhaal van die andere wang, wil, nee eis gerechtigheid. Oog om oog, tand om tand, laat ze sidderen.

  • Je kon mijn broer/zus zijn gvd…eenzelfde instelling en wijze van aanpak.
   De eerste laag ratten geven maar al te graag de namen etc… van de tweede laag ratten..en dat totdat de uppersfere is bereikt…met alle glamour vandien…wat zullen ze piepen/jammeren/janken/ en gillen als ze hun satan ontmoeten in hun helllll

 5. Oekraïne opbouwen of de Amerikaanse industrie spekken?

  Oo… al die fabrieken, Pharma, chemie, graan, wapendepots en plaatsing van kernraketten,

  Daarbij wat is kapot? Alleen het Russische gedeelte is kapotgeschoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in