Twitter/X baas Elon Musk heeft teruggeschoten naar de Europese Unie (EU) nadat ongekozen Eurocraten gedreigd hadden om zijn sociale media platform te blokkeren voor vermeende “desinformatie” overtredingen.

Musk reageerde op een brief van de EU waarin hij beschuldigd werd van het helpen verspreiden van “desinformatie” op het platform, schrijft Frank Bergman.

EU-commissaris Thierry Breton, een ongekozen bureaucraat die over verontrustende bevoegdheden beschikt om het belastingbetalende publiek van soevereine naties te censureren, schreef de brief aan Musk met een lijst met eisen.

Breton beval Musk om binnen 24 uur een “snel, nauwkeurig en volledig antwoord” te geven aan “relevante wetshandhavingsinstanties.”

Hij waarschuwde Musk dat “uw platform wordt gebruikt om illegale inhoud en desinformatie in de EU te verspreiden.”

De vermeende “illegale inhoud en desinformatie” zou verband houden met de aanhoudende situatie in Israël.

Breton haalde de nieuwe Digital Services Act van de EU aan.

De wetgeving is in wezen bedoeld om hard op te treden tegen afwijkende online inhoud die als “desinformatie” wordt beschouwd.

“Publieke media en maatschappelijke organisaties maken op grote schaal melding van gevallen van valse en gemanipuleerde beelden en feiten die op uw platform in de EU circuleren, zoals hergebruikte oude beelden van ongerelateerde gewapende conflicten of militaire beelden die eigenlijk afkomstig zijn van videospelletjes,” beweerde Breton.

“Dit lijkt duidelijk valse of misleidende informatie te zijn.”

  EU keurt Oekraïne goed voor lidmaatschapsproces

Breton waarschuwde Musk verder dat als hij niet aan de eisen voldoet, “er sancties kunnen worden opgelegd.”

“We zullen uw antwoord opnemen in ons beoordelingsdossier van uw naleving,” voegde hij eraan toe.

The Guardian meldt dat Musk volgens de EU-regels een boete van 6 procent van zijn inkomsten uit X kan krijgen en dat het platform zelfs geblokkeerd kan worden in de EU.

Ze hebben Musk hiermee gedreigd toen hij Twitter kocht en nu houden ze voet bij stuk:

Musk reageerde door specifieke details te eisen in plaats van loze beweringen.

Zoals Musk al aangaf, zijn er wederom geen specifieke details bij de beweringen over “desinformatie.”

Velen beweren dat X een enorm wereldwijd openbaar centrum van discours is, en dat het niet gecontroleerd en gecensureerd zou moeten worden.

  Hongarije wil geen moslims meer toelaten op zijn grondgebied

De leiders van de staten Israël en Iran wisselen zelfs woorden uit op het platform.

In zo’n voorbeeld zou een inmenging in het gesprek door een gezichtsloze “factchecker” of inhoudsmoderator rampzalig kunnen zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Machtsgreep door de EU



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe medeplichtigheid van het Westen aan de Hamas-aanval
Volgend artikelIsraëlische journalist zegt dat hij geen bewijs heeft gezien van “door Hamas onthoofde baby’s” tijdens media-rondleiding door dorp
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Hopelijk houdt Elon Musk voet bij stuk.
  Helaas glijdt hij al af met “modereren” van ‘lawful, but awful’ en wel ‘free speech’, maar geen ‘free reach’.

  De EU is illegaal bezig : is EN niet bevoegd, EN schendt Grondwettelijke rechten.
  Geen enkel persoon, bedrijf of overheid mag censureren.
  Vrijheid van Menings-Uiting is onbeperkt.

  Alleen de onafhankelijke rechter mag bepalen of iets strafbaar zou zijn.

  • Hahha, dit is toch lichtjes naïef? Rechters zijn apparatsjiks die een vastgestelde lijn juridisch moeten dichtspijkeren. Kijk maar naar het MH-17 proces. Blijkbaar kennen wij in Vlaanderen Charlotte van Rijnberk beter dan de Nederlanders?

 2. “valse en gemanipuleerde beelden en feiten die op uw platform in de EU circuleren, zoals hergebruikte oude beelden van ongerelateerde gewapende conflicten of militaire beelden die eigenlijk afkomstig zijn van videospelletjes”
  blijkbaar verkeerd geadresseerd, we kunnen dergelijke zaken vooral bij de msm zien.

 3. Eens……klopt!

  Heb op de leestafel van de leraren kamer van de school waar ik mijn jongste dochter heb kunnen plaatsen ( dat kind moet onder leeftijdsgenoten en niet thuis met haar kop tegen de muur vliegen) de Volkskrant gevonden en doorgelezen.

  Dat doorlezen was nogal vluchtig.

  Een stuk msm in handen van oorlogshitsers…….niks veranderd dus in de jaren dat ik mijn lidmaatschap naar het archief van de gemeentelijke afvalverwijdering heb verwezen.

  Zó vuil……..!……….blerkh!

 4. Dit wordt alleen maar gezegd omdat Israël in beeld is, en ooh je mag niks ergs over joden zeggen! Altijd mag Israël alles doen en maken wat ze maar willen en er wordt altijd het hand boven hun hoofd gehouden. Waarom? Omdat ze leugens verspreiden over dat er 5 miljoen joden stierven met de 2e wereld oorlog… Totale leugens zijn dat! Rusland heeft er 20 mijoen die zijn gestorven maar het is wel altijd Rusland zijn schuld…. Zie je het nou! Landje pik van Palestina dat is waar Israël goed in is. En ik zeg niet dat het alle Joden zijn, het is vooral de overheid van Israël die stinken als kakkerlakken.

 5. Het pragmatische Frankrijk had al langer geen God of hoger leidend beginsel in haar grondwet, dat is misschien oké als je enkel materiële doelen hebt als bestaan.
  Maar iedere vrijheid van expressie draait uiteindelijk om de ziel die zich uitdrukt in de vorm. De krachten van materie willen de ziel in de vorm vasthouden.
  De eerste die een beetje de leidende intellectuele, joodse cultuur van de Sorbonne wat wist te relativeren was misschien Houellebecq.

 6. Ja, dat is dezelfde EU waarvan het ‘opperhoofd’ beweert dat de Russen wanhopig chips uit wasmachines zouden slopen omdat ze daar op een andere manier niet meer aan kunnen komen. Dat is een ‘waarheid’ die van de EU niet ontkend mag worden.

  Het vierde rijk..

 7. Uitgekost ongekozen stuk halalvreten EU-commissaris Thierry Breton met zijn bril half op zijn neus, twijfel of het allemaal wel oprecht is, net zoals rechercheurs met een verdachte bad cop good cop spelen om het Europese publiek een rad voor ogen te draaien. Weet zeker dat de nationale politiek zowel de EU politiek de social media strenger aan banden wil leggen net zoals narr het voorbeeld China.

 8. Volgens mij zijn het juist regeringen en hun media aanhang die nepinformatie verspreiden. Kijk maar naar Biden met zijn onthoofde babies.

 9. Wat volgt hierna?
  Gab en MeWe soms?
  Ook daar is vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel. Zolang je anderen maar niet terroriseert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in