Na de sterkste verstrakking van het monetaire beleid in decennia door de Amerikaanse Federal Reserve, heeft India zijn munt aangeboden als alternatief voor de handel met landen die een tekort aan dollars hebben, meldt Bloomberg.

Als gevolg van het rampzalige economische beleid van Joe Biden zijn er nu gecoördineerde inspanningen om de wereldwijde afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verzwakken, bericht Gateway Pundit.

Het nieuwe buitenlandse handelsbeleid van India werd op 1 april van kracht, aldus Reuters.

De krant meldt:

De Zuid-Aziatische natie is bereid in roepies te handelen met landen die een tekort aan dollars hebben om hen “rampbestendig” te maken en haar export effectief te stimuleren, vertelde minister van Handel Sunil Barthwal op een persconferentie in de hoofdstad New Delhi.

De maatregelen omvatten industriespecifieke doelstellingen om tegen 2030 een export van 2 biljoen dollar aan goederen en diensten te bereiken, zei Santosh Kumar Sarangi, hoofd van het directoraat-generaal Buitenlandse Handel (DGFT).

Dat is een bijna verdrievoudiging ten opzichte van de verwachte export van $770 miljard in het boekjaar 2022/23, voegde hij eraan toe, ondanks de wereldwijde onzekerheden die het exportscenario enigszins uitdagend maken.

India lanceert ook een nieuwe amnestieregeling voor eenmalige vereffening van achterstallige exportverplichtingen, aldus Sarangi.

De regeling, die bedoeld is om handelsgeschillen sneller op te lossen, loopt tot september 2023, maar is niet van toepassing op gevallen van fraudeonderzoek.

Het nieuwe beleid van India zal ook bepaalde handelsgoedkeuringen automatiseren en de kosten voor middelgrote en kleine bedrijven verlagen om bepaalde door de overheid gesteunde voordelen veilig te stellen.

Bhagwat Karad, de Indiase minister van Financiën, zei dat de Reserve Bank of India in 60 afzonderlijke gevallen de opening van speciale roepie-rekeningen (SVRA’s) van correspondentbanken uit 18 landen heeft goedgekeurd.

Paus zegt christenen minder uit te geven aan Kerstmis en hun bespaarde geld naar Oekraïne te sturen

De landen zijn Botswana, Fiji, Duitsland, Guyana, Israël, Kenia, Maleisië, Mauritius, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Oman, Rusland, Seychellen, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Oeganda en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens een hoge Russische functionaris zijn de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) ook bezig met de ontwikkeling van hun eigen munt, die zal worden gepresenteerd op de komende top van de organisatie in Zuid-Afrika.

Hieronder vindt u een overzicht van landen die de afgelopen weken afstand hebben genomen van hun afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar:

 • Saoedi-Arabië gaat een handelsalliantie aan met China, Rusland, India, Pakistan en vier Centraal-Aziatische landen om verder af te stappen van de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar.
 • China en Frankrijk voltooien eerste LNG-gashandel met Chinese yuan, waarmee een einde komt aan de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar voor energiehandel.
 • China en Brazilië regelen de handel in hun eigen valuta en stappen af van de Amerikaanse dollar.
 • Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (BRICS) ontwikkelen een nieuwe munt, aldus de vice-voorzitter van de Doema.
 • Saoedi-Arabië werkt samen met China aan de bouw van een Chinese olieraffinaderij voor 83,7 miljard yuan (12,2 miljard dollar).
 • Kenia tekent deal met Saudi-Arabië en VAE om olie te kopen met Keniaanse shillings in plaats van Amerikaanse dollars.
 • President van Kenia vertelt burgers dat ze zich moeten ontdoen van Amerikaanse dollars.
 • Associatie van Zuidoost-Aziatische staten overweegt de Amerikaanse dollar, euro, yen en het Britse pond te laten vallen voor financiële transacties in lokale valuta.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Alarmsignaal voor het Westen: 16 landen willen toetreden tot de BRICS-groepVolg Frontnieuws op Telegram

Dit wordt steeds vreemder en vreemder...

Lees meer over:

Vorig artikelMiljardair wil “ongevaccineerd sperma” online veilen
Volgend artikel77% van de jonge Amerikanen te dik, geestesziek, aan de drugs en meer om in het leger te gaan, zo blijkt uit onderzoek van het Pentagon
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Destijds is de dollar de wereld reservemunt geworden omdat deze was gekoppeld aan goud. Na ervaringen als de hyperinflatie in weimar, is er behoefte aan een stabiele valuta, zekerheid. Helaas is de dollar niet meer stabiel en wordt het een nieuwe weimar inflatie mark variant.
  Geen wonder dat landen gaan handelen via de eigen valuta.
  Landen / mensen willen stabiliteit.

 2. prachtig dit dat noem ik VERTROUWEN en elkaar steunen zonder angst dat het westen het weer verpest ga zo door heren daaaaaaaaaag USE EU VK NATO

 3. Landen die de dollar laten vallen als aankoopvaluta voor energie worden door de usa economisch geboycot of militair aangevallen. Ze krijgen het dus druk de komende tijd.

  Ondertussen in het onwelriekend sompig moeras, genaamd nederland, bereiden de corrupte EU/WEF/WHO schandknaapjes en snollen hun coup d’etat voor, a.s. dinsdag; alles erdoorheen jassen voordat er bezwaar kan komen vanuit de 1e kamer.
  De ‘bestuurlijke elite’ wil blijkbaar een complete oorlog met boeren en burgers? Dan kan de ‘bestuurlijke elite’ een complete oorlog krijgen.

 4. Tip:

  Straks is Amerika dé plek om naar te ontsnappen uit de technocratie. Daar kun je straks in alle rust nog een leuk moestuintje onderhouden op je ouwe dag, op het mausoleum van de gecastreerde en tandeloze pitbull die in het vuil wordt achtergelaten door de Anglo-Ziomaffia. Het terrein is nog redelijk onaangetast en zuiver, en Bill Gates is dood. Het verval van eeuwenlange pogingen om heerser te zijn en blijven ligt te koop op de schroothopen en overal springt nieuw leven tevoorschijn – kunstenaars, muzikanten, handwerkers, tuinierders, boeren, etc bouwen hier een aangename samenleving op. De BRICS landen zijn leuk om te bezoeken, om daarna weer terug te keren naar de ‘back to basics’ regelmaat van de voormalige VS, waar de 5G kastjes staan te verroesten en de satellieten hangen te kreunen in de lucht. Paard en wagen voor je deur die niet meer op slot hoeft. De gekkies zijn al lang gestorven aan Bill zijn gifspuit.

 5. “Saudi Arabia, UAE, other OPEC+ oil producers announce voluntary output cuts”.
  Eigen volk en de portemonnee eerst, dixit de prins. Wie heeft hem ongelijk.
  Inflatie gaat door het dak in het najaar. Griekenland aan de Noordzee stuikt onder schulden beladen in mekaar.
  “No blood for Syria’s oil”.
  https://english.alarabiya.net/business/energy/2023/04/02/Saudi-Arabia-UAE-and-other-countries-to-cut-oil-output-for-market-stability
  https://english.almayadeen.net/articles/opinion/no-blood-for-syrias-oil

 6. Dit is één van de gevolgen van de oorlog in Ukraine❗️

  Putin heeft in het verleden ( vanaf het begin van zijn bewind) herhaaldelijk toenadering gezocht bij het westen en naar Amerika.
  Iedere keer opnieuw werd hij als “ de vijand “ weggezet gehoond, en gekleineerd.

  Nu met Ukraine zag Putin zijn kans……….
  In het begin van de oorlog is hij alle vrije landen langs gegaan met persoonlijke bezoeken en heeft hij uiteen gezet hoe ze nu onder de “ financiële bevelen “ van Amerika leven en hier onder uit kunnen komen.
  En dat begint nu vruchten af te werpen.
  DE DOLLAR WORDT EENVOUDIGWEG “ BUITEN SPEL GEZET”.

  Putin zijn voorstel was betrekkelijk eenvoudig…… “waarom heeft Amerika met de dollar de wereld macht als wij de niet aan Amerika / dollar gebonden landen SAMEN veel GROTER EN MACHTIGER ZIJN.”
  Zijn verhaal was verder……… “Je ziet nu wat er met ons gebeurd, wij Rusland verhinderen de militaire operatie van Zelensky om de Donbas binnen te vallen, en Amerika sluit ons af van het internationale betalings systeem. Wij kunnen niet meer bij ons geld” …….. ( het SWIFT systeem)
  “ Dat kan jullie als landen ook overkomen” …… vooral Saudie Arabië met zijn olie was voor de dreiging van het afsluiten van de toegang tot hun geld heel belangrijk….. voor de USA……… ze hadden de macht over SA en de oliesjeik. ( ook militair) En de oliesjeiks schrokken en zagen het gevaar……!!
  Joe Biden ging nog op bezoek bij hen maar werd als een “oliemannetje”… ontvangen.
  En SA sloot zich aan bij de BRICS en andere onafhankelijke landen. !!
  Putin zei “als we ons verenigen. In een nieuw wereld wijd betaling systeem kan de USA ons niets maken……. ,en geraakt de dollar vanzelf in VERVAL.”
  EN DIT IS WAT WE NU ZIEN….❗️❗️❗️.Amerika is financieel aan het “ doodbloeden” Dit is nog maar het begin , maar het zal voortgaan…..
  Amerika Altijd op te grote voet geleefd en via de olie, die in dollars werd afgerekend kwam het geld toch wel binnen.
  DAT IS NU VOORBIJ.❗️
  Een bijkomend probleem is dat ze ook helemaal geen goud als onderpand voor hun dollars hebben dus de
  GELD ONTWAARDING IN DE U.S.A. ZAL DESASTREUS GAAN WORDEN…..

  Wordt vervolgd!!!!! Let maar op !!!!

 7. Nog een aanvulling bij bovenstaande.
  En omdat wij in Europa als “ trouwe hondjes “ achter Amerika aan lopen en onze leiders OOK ONZE FINANCIËLE LEIDERS, geen leiders maar meelopers zijn….. die pappen en nathouden, en noodverbandjes aanleggen, zal dit voor Europa, inclusief wij in Nederland, grote gevolgen hebben.
  Ze wurmen en proberen nu nog met digitaal geld de boel te redden maar het avondland gaat ook financiël, over in de nacht……….

 8. Dit is nieuws voor de meute.
  Rusland, China en India hebben al aangekondigd samen 1 gezamenlijke digitale munt te omarmen en te gebruiken.

  Dat zei Babakov. (Brave of desnoods Google het maar: (Babakov Brics Digital Currency)

  Dat heeft de hoogste prioriteit.
  De Brics wil de dollar helemaal aan gort slaan.
  En het lijkt mij niet waarschijnlijk dat ze daarvoor Bitcoin of Ethereum gaan gebruiken. 😅😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in