Yoav Gallant, links, met premier Benjamin Netanyahu, rechts, op 13 februari 2023. (IDF Spokesperson’s Unit, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant kondigde maandag een “volledige belegering” van de Gazastrook aan, waarbij hij verklaarde dat hij de toegang van voedsel en brandstof tot de bezette enclave zou blokkeren en de elektriciteit in het gebied zou afsluiten – stappen die door deskundigen op het gebied van internationaal recht en andere waarnemers werden veroordeeld als een duidelijke oorlogsmisdaad die burgers zal vernietigen, schrijft Jake Johnson.

“Er zal geen elektriciteit zijn, geen voedsel, geen brandstof, alles is afgesloten,” zei Gallant.

Met retoriek die een commentator “schaamteloos genocidaal” noemde, voegde Gallant eraan toe dat “we tegen menselijke beesten vechten en daarnaar handelen.”

Israël legt de Gazastrook al bijna twee decennia een land-, lucht- en zeeblokkade op, waardoor een groot deel van de bevolking van de overbevolkte enclave verarmt en miljoenen mensen niet voldoende toegang hebben tot schoon water en andere benodigdheden. Kinderen, die ongeveer de helft van de bevolking van Gaza uitmaken, zijn onevenredig zwaar getroffen.

Een intensivering van de blokkade tegen Gaza – vaak omschreven als ’s werelds grootste openluchtgevangenis – zou zowel onwettig als catastrofaal zijn, waarschuwden analisten.

Kaart van het U.N. Office for the Coordination of Humanitarian Affairs van de barrière tussen Gaza en Israël in 2019. (Wikimedia Commons, Public Domain)

“Het uithongeren van 2 miljoen mensen die zich niet kunnen verplaatsen en onder een land- en zeeblokkade staan, is genocide,” schreef de Pakistaanse schrijfster Fatima Bhutto op sociale media. “Dit is een oorlogsmisdaad.”

Tom Dannenbaum, een rechtsgeleerde en universitair hoofddocent internationaal recht aan de Fletcher School of Law and Diplomacy, was het met die beoordeling eens en wees op de statuten van het Internationaal Strafhof.

“Gallant geeft opdracht tot een massale oorlogsmisdaad (ICC 8(2)(b)(xxv)) en zeer waarschijnlijk een misdaad tegen de mensheid (ICC 7(1)(b), 7(2)(b) [uitroeiing] / 7(1)(k) [onmenselijke daden]),” schreef Dannenbaum. “Aanwezigheid van strijders binnen een burgerbevolking tast het civiele karakter ervan niet aan (AP I 50(3)). ICC heeft jurisdictie.”

Omar Shakir, directeur Israël en Palestina bij Human Rights Watch, noemde de opmerkingen van Gallant “weerzinwekkend” en zei dat “het onthouden van voedsel en elektriciteit aan de bevolking in een bezet gebied een collectieve straf is, wat een oorlogsmisdaad is, net als het gebruik van uithongering als oorlogswapen.”

  VS staan voor nederlaag in geopolitieke oorlog in Gaza

“Het Internationaal Strafhof zou nota moeten nemen van deze oproep tot het plegen van een oorlogsmisdaad,” zei Shakir.

De aankondiging van een totale blokkade van Gaza komt op een moment dat Israël zich voorbereidt op een grondinvasie van het Palestijnse gebied en de VS vraagt om de militaire steun op te voeren in de nasleep van de dodelijke aanval van Hamas op zaterdag, waarbij meer dan 700 mensen om het leven kwamen.

Israël heeft sindsdien een golf van luchtaanvallen gelanceerd in Gaza, waarbij meer dan 500 doden en duizenden gewonden vielen. Tientallen Palestijnen zouden maandag gedood zijn bij een Israëlische aanval op het grootste vluchtelingenkamp in Gaza.

“Het intense bombardement heeft tot nu toe meer dan 120.000 mensen ontheemd in de belegerde Palestijnse enclave,” meldde Al Jazeera.

In een eerder dit jaar gepubliceerde analyse van de mensenrechtengroep Euro-Med Monitor wordt geschat dat de 16 jaar durende blokkade door Israël “meer dan 61% van de totale bevolking van Gaza heeft verarmd” en “bijna 53% van de bevolking met voedselonzekerheid heeft geconfronteerd.”

In een verklaring op maandag zei de Israëlische mensenrechtengroep B’Tselem dat Israëlische functionarissen “die nu oproepen om de inwoners van de Gazastrook te doden, te vernietigen, te verpletteren en zelfs uit te hongeren” in de nasleep van de aanval van Hamas “vergeten dat dit al Israëlisch beleid is.”

“Op dit moment valt Israël aan in de Gazastrook, terwijl het duidelijk is dat opnieuw veel van de slachtoffers burgers zijn – waaronder vrouwen, kinderen en ouderen,” voegde de groep eraan toe. “Het opzettelijk toebrengen van schade aan burgers is altijd verkeerd en verboden. Dergelijke misdaden kunnen niet worden gerechtvaardigd, niet wanneer ze worden gepleegd als onderdeel van een strijd voor vrijheid en bevrijding van onderdrukking, en niet wanneer ze worden gerechtvaardigd als een strijd tegen terrorisme.”

  Globalisten bewapenen voedsel- en energievoorziening om de weg vrij te maken voor wereldwijde "Holodomor"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Globalisten openen tweede front in Derde Wereldoorlog: Aanval op Israël activeert ‘zero hour’ over de hele wereld, en het Westen is er niet immuun voorVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuw rapport van de Verenigde Naties signaleert noodzaak voor modder- en strohutten tegen 2050
Volgend artikelHistorische missie: Gezamenlijke Amerikaans-Israëlische operatie om 150 gijzelaars te redden – Delta Force, Seal Team 6 en Shayetet 13 gaan het hart van Gaza binnen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Of je, als burger, wordt gedood door een kogel van Hamas, of door gebrek aan eten en water, maakt m.i. niet veel verschil.
  Uitroeien dat isl. zootje, dat gebeurt andersom óók n.l. !

 2. Nu ken ik al die statuten van het Internationaal strafhof niet maar een ding weet ik wel: Waar was dit strafhof om Big Pharma / regeringen met z’n dodelijke prikkies en mandaten aan te pakken??

 3. Als je wat ouder bent zie je zoveel verbanden.
  Wij zitten ook op die gaza strook.
  We hebben gas water licht, alleen wordt het onbetaalbaar.
  We krijgen geen raketten maar injecties.
  Wat ik wil zeggen, de burgerbevolking wordt momenteel wereldwijd uitgeroeid.

 4. Als hamas zonnepanelen en windmolentjes gekocht hadden i.p.v. wapentuig, en zelf voedsel zouden verbouwen, minder kindertjes op de wereld zouden zetten, dan hadden die blokkades geen tot weinig effect gehad.

 5. Je kunt dit ook een vorm van “UITROKEN NOEMEN.”

  Helaas hebben mensen die in GAZA wonen geen enkele keus.
  Ze moeten wel op Hamas stemmen anders worden ze door Hamas dood gemaakt.
  Ze moeten wel contributie aan Hamas betalen anders krijgen ze geen gezondheids zorg……
  Ze zijn in alles afhankelijk van Hamas……
  Hamas oefent ook op hun eigen bevolking grote terreur uit: in alle opzichten b.v. Ook scholing…..

  Een mogelijkheid is Een paar kleine grens openingen maken en ze open zetten en de uitgaande bevolking gecontroleerd naar de grens laten komen en ze één voor één controleren.
  Deze mensen opvangen in een goed bewaakt kamp ( ruimte genoeg in de Sinaï)totdat Gaza leeg is.
  Dit is m.i. De enige manier om van deze terroristen af te komen.

 6. Die hele aanval is opzettelijk georkestreerd! Normaal gezien zou Hamas NOOIT zo gemakkelijk de grenzen over gekund hebben als je bedenkt dat bij wijze van spreken een muis al opgemerkt zou worden, normaal gezien, zo goed als die bewaakt werden! Waarom konden ze zomaar passeren? Dit zijn opzettelijke blunders. Er wordt een zodanig vies spelletje gespeeld dat er zeg maar een vrijbrief aan de Israelische regering werd gegeven om de Palestijnen nu voor eens en altijd uit te roeien. Daar waren ze min of meer al mee bezig in die Gaza-strook, maar nu dus voorgoed! De Israelische regering en de leiders van Hamas horen allemaal opgeknoopt te worden aan de hoogste bomen wegens genocide en de verschrikkelijkste oorlogsmisdaden!

 7. zo zo of zo, een oorlog heeft altijd 2 verliezers… en de slachtoffers zijn altijd de laagste in rang. de stichters zitten in hun bunkertje en roepen houd moed houd moet. gewoon triest dat de bevolkingen zich tegen elkaar laten ophitsen. mja het kwade regeert…. de volledige informatiestroom is in handen van het kwade, en die propaganda machine loop wereldwijd op volle kracht. het doel… tja uiteindelijk gaat het altijd om overtuiging, geld en vooral wat na geld komt.. MACHT !. de geschiedenis herhaald zich. daarom zijn bijbelse toestanden ook profetie. de geschiedenis herhaalt zich… de mens zal het nooit leren het is een vicieuze cirkel waar wij ons in begeven.

  lees eens de interpretatie van 2 wijze mensen :
  https://archive.org/details/freud-einstein-1933-oorlog/mode/2up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in