Demonstration 'Iceman' Wim Hof, March 24, 2007, Rotterdam. / Aad Villerius (www.flickr.com/photos/daaynos) from OudBeijerland, Netherlands. / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED) / (Uitsnede van originele foto)

Het menselijk leven lijkt soms kwetsbaar – mensen zijn gedood door schijnbaar onschuldige voorwerpen, zoals balen hooi, lavalampen, parasols en blikjes slagroom.

Maar veel mensen hebben de grenzen van de menselijke bekwaamheid en veerkracht getest – sommigen met opzet, anderen per ongeluk – en hebben hun verhaal kunnen vertellen, schrijft

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat mensen over het algemeen drie minuten zonder lucht, drie dagen zonder water en drie weken zonder voedsel kunnen overleven (de “regel van drie”).

Het is niet echt ethisch om te testen hoe lang mensen kunnen overleven zonder slaap, water, lucht of voedsel.

We kunnen echter wel leren van mensen die ongelooflijke gebeurtenissen HEBBEN overleefd en erover hebben kunnen praten.

Mensen zijn in staat tot fascinerende, ongelooflijke prestaties

Mensen zijn tot verbazingwekkende prestaties in staat, waaronder sommige die alles wat we over het lichaam weten lijken te tarten. Kijk eens naar de volgende gedocumenteerde atletische prestaties:

 • Sprinter Usain Bolt is momenteel de snelste mens ter wereld, met een topsnelheid van 43.45 km per uur.
 • Vrijduiker Herbert Nitsch daalde 214 meter af in het water van Griekenland – hij is houder van 33 wereldrecords en kan zijn adem meer dan 9 minuten inhouden.
 • Aleix Segura Vendrell hield zijn adem 24 min 3,45 seconden in en vestigde daarmee een wereldrecord (en versloeg het vorige record, dat hij ook had gevestigd).
 • Strongman Zydrunas Savickas heeft respectievelijk 955 en 903 pond gesquat en geblokkeerd.
 • Annette Fredskov, die multiple sclerose heeft, rende een jaar lang elke dag 428 kilometer. Op de laatste dag liep ze 83 kilometer.
 • Alex Honnold beklom de bijna 1000 meter hoge verticale rotsformatie El Capitan in Yosemite State Park zonder gebruik te maken van touwen of andere veiligheidsuitrusting.
 • Dean Karnazes liep 563 kilometer achter elkaar – wat 80 uur en 44 minuten duurde – zonder te stoppen om te slapen of te eten.
 • “Iceman” Wim Hof liep een halve marathon boven de poolcirkel op zijn blote voeten en stond meer dan 112 minuten in een container bedekt met ijsblokjes.
 • Op 64-jarige leeftijd zwom Diana Nyad 177 kilometer (tussen Cuba en Florida) in 52 uur, 54 minuten en 18,6 seconden.

Niet alleen atleten hebben indrukwekkende dingen gedaan

Af en toe hoor je over iemand die iets heeft gedaan dat alle verwachtingen lijkt te tarten.

Hier is een compilatie van ongelooflijke menselijke prestaties en verhalen over overleven.

Brandweerman Chris Hickman tilde in 2008 een SUV 12 centimeter van de grond, waardoor andere reddingswerkers een vastzittende vrouw in veiligheid konden brengen.

Roy Sullivan, een parkwachter in Virginia, werd zeven keer door de bliksem getroffen – het hoogste aantal ooit.

De zwaarste mens ooit was Jon Brower Minnoch, die naar schatting 1.400 pond woog.

  Stanford Universiteit zegt dat het slachten en oogsten van bloed en organen van kinderen volwassenen kan helpen "onsterfelijkheid" te bereiken

Juliane Koepcke overleefde een beproeving die sommigen een “dubbel wonder” noemen:

Op kerstavond 1971 werd een vliegtuig dat vertrok uit Lima, Peru, getroffen door de bliksem en brak midden in de lucht uit elkaar. Het ongeluk kostte alle inzittenden het leven, op één na… een tienermeisje genaamd Juliane Koepcke. Het was een wonder dat ze het vliegtuigongeluk overleefde, maar ze had nog een tweede wonder nodig om in haar eentje te overleven in het gevaarlijke regenwoud van de Amazone. Ze kreeg het. Na elf dagen in het regenwoud en het overwinnen van verschrikkelijke omstandigheden werd Koepcke gered. De meeste mensen komen in hun leven nooit één wonder tegen, maar in anderhalve week tijd in 1971 beleefde Koepcke twee wonderbaarlijke overlevingen. (bron)

Harrison Okene was de enige overlevende van de Jacson-4, een sleepboot die omsloeg nadat deze was geraakt door zware deining voor de kust van Nigeria in 2013. Elf andere bemanningsleden kwamen om toen het schip 100 meter diep zonk. Okene overleefde 60 uur in een luchtbel van 4 vierkante meter. Hier zijn de ongelooflijke beelden van Okene’s redding (kijk goed vanaf 5 minuten – je ziet Okene zijn hand uitsteken om de hand van de reddingsduiker te pakken).

Wat zijn de uiterste grenzen die het menselijk lichaam aankan?

Hoewel de wetenschap en de geneeskunde hun best hebben gedaan om ons te vertellen hoeveel ons lichaam aankan, zijn er mensen die gebeurtenissen hebben meegemaakt die deze parameters in twijfel lijken te trekken.

Enkele intrigerende voorbeelden zijn de lichaamstemperatuur.

Het menselijk lichaam is vrij goed in het reguleren van zijn eigen thermostaat, met een normale kerntemperatuur tussen 97˚F en 99˚F. Gemiddeld is de normale lichaamstemperatuur 37˚C (98,6˚F). Om deze temperatuur zonder hulp van verwarmings- of koelapparaten te behouden, moet de omgeving ongeveer 28˚C (82˚F) zijn.

Als je lichaamstemperatuur daalt tot 35°C (95°F) of lager, heb je onderkoeling, een aandoening die kan leiden tot een hartstilstand, hersenbeschadiging of overlijden.

Als je lichaamstemperatuur 40°C (104°F) bereikt, heb je hyperthermie. Als de temperatuur stijgt tot 42 °C (107,6 °F), kun je hersenbeschadiging oplopen of overlijden. Hitte doodt jaarlijks meer mensen dan enige andere weersgerelateerde factor.

Hoe lang het duurt voordat je sterft aan extreme lichaamstemperaturen varieert, zoals Live Science uitlegt:

De meeste mensen krijgen hyperthermie na 10 minuten in extreem vochtige hitte van 140 graden Celsius. Dood door kou is moeilijker af te bakenen. Iemand sterft meestal wanneer zijn lichaamstemperatuur daalt tot 21 graden Celsius (70 graden F), maar hoe lang dit duurt hangt af van hoe “gewend” iemand is aan kou en of er een mysterieuze, latente vorm van winterslaap optreedt. (bron)

Wat betreft de mogelijkheid dat mensen een latent vermogen tot winterslaap hebben:

  De valse hoop van de nieuwe media

Af en toe worden er schijnbaar wonderbaarlijke gevallen gemeld van mensen die in en uit een winterslaap-achtige toestand komen. In 2006 werd bijvoorbeeld een 35-jarige man gered op een besneeuwde berghelling in Japan, 24 dagen nadat hij vermist was geraakt. Hij leek te hebben overleefd door in een staat van bijna uitgestelde animatie te geraken: Zijn organen waren uitgeschakeld, zijn lichaamstemperatuur was gedaald tot 21 °C en zijn stofwisseling was bijna tot stilstand gekomen. Vervolgens herstelde de man volledig.

Een celbioloog genaamd Mark Roth en zijn collega’s van het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle denken dat een gasvormige verbinding genaamd waterstofsulfide de sleutel kan zijn tot uitgestelde animatie. (bron)

“Niemand is dood totdat ze warm en dood zijn.”

Anna Bågenholm overleefde nadat ze tijdens een skiongeluk in 1999 80 minuten lang vastzat onder een laag ijs in ijskoud water. Ze wist een luchtzak onder het ijs te vinden, maar kreeg na 40 minuten in het water een circulatiestilstand. Gedurende deze tijd leed ze aan extreme onderkoeling en haar lichaamstemperatuur daalde tot 13,7 °C (56,7 °F), een van de laagste overlevende lichaamstemperaturen ooit gemeten bij een mens met onbedoelde onderkoeling.

Dr. Jel Coward, een huisarts in Tywyn, Noord-Wales, en een expert op het gebied van wildernisgeneeskunde, vertelde de BBC dat mensen die lijden aan extreme onderkoeling vaak de indruk wekken dood te zijn, vooral omdat het moeilijk kan zijn om ademhaling of een pols te detecteren:

“Dit geval laat ons echt zien hoe voorzichtig je moet zijn voordat je de dood vaststelt bij mensen die onderkoeld zijn.”

Er is een oud gezegde dat zegt dat niemand dood is totdat ze warm en dood zijn.” (bron)

In 2011 overleefde de 7-jarige Stella Berndtsson een lichaamstemperatuur van 13,0 °C (55,4 °F) en herstelde volledig na twee maanden revalidatie.

Mensen (eigenlijk alle zoogdieren) hebben een duikreflex. Dit is de fysiologische reactie van het lichaam op een onderdompeling in koud water en omvat het selectief uitschakelen van delen van het lichaam om energie te sparen om te overleven.

Hoe hoog kunnen we gaan?

Op een hoogte van meer dan 4.500 meter begint het bewustzijn af te nemen – tenzij je geacclimatiseerd bent. Dit komt omdat we de neiging hebben om flauw te vallen als de druk onder 57 procent van de atmosferische druk zakt.

Klimmers kunnen grotere hoogtes weerstaan omdat ze hun lichaam geleidelijk laten wennen aan de zuurstofdaling, en mensen die op een hoogte van meer dan 2.500 voet leven hebben zich ook aangepast aan lagere zuurstofniveaus.

Hoogtes boven de 12.000 meter worden “dode zones” genoemd omdat niemand op die hoogte lang kan overleven zonder zuurstoftank.

  Peetvader van AI Geoffrey Hinton waarschuwt voor 'gevechtsrobots'

Hoe lang kunnen we zonder voedsel en water?

Ondanks het “regel van drie” gezegde, zijn er geen harde en snelle regels over hoe lang we kunnen overleven zonder voedsel of water, legt Healthline uit:

Er zijn enkele studies die oud onderzoek naar verhongering onderzoeken, maar ook recentere gevallen van verhongering in de echte wereld. Deze gevallen omvatten hongerstakingen, religieuze vasten en andere situaties.

Deze onderzoeken hebben verschillende observaties over verhongering aan het licht gebracht:

Een artikel in Archiv Fur Kriminologie stelt dat het lichaam 8 tot 21 dagen kan overleven zonder voedsel en water en tot twee maanden als er voldoende water is.

Hedendaagse hongerstakingen hebben inzicht gegeven in verhongering. Een studie in het British Medical Journal vermeldde verschillende hongerstakingen die na 21 tot 40 dagen eindigden. Deze hongerstakingen eindigden vanwege de ernstige, levensbedreigende symptomen die de deelnemers ervoeren.

Er lijkt een bepaald “minimum” te zijn op de body mass index (BMI) schaal om te overleven. Volgens het tijdschrift Nutrition kunnen mannen met een BMI van minder dan 13 en vrouwen met een BMI van minder dan 11 het leven niet volhouden.

Een artikel in het British Medical Journal concludeert dat mensen met een normaal gewicht sneller een hoger percentage van hun lichaamsgewicht en spierweefsel verliezen dan mensen met obesitas wanneer ze de eerste drie dagen honger lijden.

Volgens het tijdschrift Nutrition zijn vrouwen door hun lichaamssamenstelling langer bestand tegen uithongering. (bron)

Hier zijn meer fascinerende feiten over het menselijk lichaam en overleven

Mensen zijn lichtgevend. De reden waarom je je familie en vrienden nog niet hebt zien gloeien? Het licht is gewoon niet waarneembaar voor het menselijk oog.

Je hersenen kunnen vijf tot 10 minuten overleven zonder zuurstof.

Maagzuur kan metaal oplossen. Als het je huid zou raken, zou het er dwars doorheen branden.

Op een bepaald moment heb je misschien tegen kanker gevochten.

Als je wakker bent, produceren je hersenen genoeg elektriciteit om een gloeilamp te laten branden.

Je draagt gemiddeld ongeveer vier pond bacteriën met je mee. Minder dan 1 procent van de bacteriën kan ziektes veroorzaken.

De hoogst geregistreerde koorts ooit was 46.1 graden Celsius.

Het menselijk brein heeft een geheugencapaciteit die gelijk is aan meer dan vier terabytes op een harde schijf.

Wat denk jij?

Heb je overlevingsverhalen gehoord die je doen twijfelen aan de grenzen van de menselijke veerkracht? Deel je gedachten in de commentaren.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Coronacrisis toont het falen van de EU aan – natiestaten handelen veel beterVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOndanks Westers aandringen dat Iran faalde, deed Iran wat het van plan was in Israël
Volgend artikel1 op de 4 gevaccineerden zal vroegtijdig sterven, toont topstudie aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. telt het ook mee dat je 74 jaar geleden dood geboren bent door dat de navelstreng drie maal rond de nek vastzat en 8 minuten later door interventie van de huisdokter toch beginnen te ademen bent…ook de moeder is in accuut levensgevaar geweest vandaar dat de baby even werdt opzij gelegd…en neen het was Niet in een Hospitaal..maar met behulp van een vroedvrouw…de dokter in spé was de huisdokter die opgebeld was toen de geboorte dramatisch scheen te worden…(Ps Dr Proost uit Turnhout)..

 2. Tegenwoordig zijn er mensen/jongeren die zowat dood lijken te gaan zodra hun mobieltje stuk is.
  Ook een schokkende extreme van de mens…….

 3. “e hebt waarschijnlijk gehoord dat mensen over het algemeen drie minuten zonder lucht, drie dagen zonder water en drie weken zonder voedsel kunnen overleven (de “regel van drie”).”

  Aanvulling; regel 4
  3 seconden zonder mobiel.

 4. “Annette Fredskov, die multiple sclerose heeft, rende een jaar lang elke dag 428 kilometer”
  “Dean Karnazes liep 563 kilometer achter elkaar – wat 80 uur en 44 minuten duurde –”

  Waarom geloof ik deze onzin niet?

  • Waarschijnlijk werd bedoeld ‘in een jaar in totaal 428 kilometer’.
   Dan is het nog best geloofwaardig in combinatie met MS. Om 428 km te rennen in één dag lukt zelfs de snelste marathonrenner niet.
   Die 563 km is extreem, maar zou voor een uitzonderlijk goedgetrainde marathonrenner mogelijk te doen zijn. Het is ongeveer 6 uur per marathon.

   • Er staat duidelijk elke dag 428km. en het ging om de vergelijking.
    In mijn sportieve carrière (40 jaar geleden) liep ik 3:40h over een marathon en dat was niet echt snel dus 6 uur is erg langzaam..

 5. De privileges van de meesters (en die zijn er op de miljard maar een handvol) die de wetten van materie hebben overstegen (of liever doorgrond) zijn te danken aan dienst of zelfopoffering meer in de zin van ‘opnemen’ dan ‘opgeven’, en daarmee bewustzijnsverruiming. Ze hebben dat niet te danken aan competitie of nummer 1 willen zijn, integendeel. Christus gaf het voorbeeld door zelfverzaking waardoor hij onsterfelijk werd. Maar het aanwenden van hogere krachten voor persoonlijke doelen neemt ook energie, en ze vermijden dat zo veel mogelijk.

 6. het meest ben ik verbaasd van mensen die 300kg of meer wegen en het lichaam het niet opgeeft. Ongelooflijk! beetje doorligplekken maar eenmaal met 4 helpers op de been toch een stap kunnen zetten. Het lichaam is een wonder! Dus je propt er van alles in wat volgens de wetenschappers ongezond is en toch blijf je lichaam doorploeteren ook al eet je al 20 jaar schuim (zag ik laatst) je blijft in leven, en ik maar etiketten lezen en binnen moestuinen ivm alle troep die moedwillig in de lucht over ons wordt uitgestrooid.
  Elk lichaam heeft blijkbaar een andere houdbaarheidsdatum bij wat dan ook.

 7. Uit ervaring weet ik dat levitatie en mentale communicatie (zoals telepathie of communicatie met een apparaat zoals een radio-CD speler) behoren tot de mogelijkheden van de mens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in