Mohammadreza Jabbari / Tasnim News Agency / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

De meeste westerse analisten lieten gisteren hun champagnekurken knallen en verkondigden de “massale” overwinning van Israël op de gecombineerde aanval van Iran op doelen in Israël op 14 april met een dronesysteem, kruisraketten en ballistische raketten. Ik weet niet of ze echt zo blind zijn voor wat er is gebeurd of dat ze gewillige deelnemers zijn aan een psychologische operatie om Israël ervan te overtuigen dat het een overwinning heeft behaald en niet hoeft te escaleren. Hoe dan ook, laten we ons richten op de feiten, schrijft Larry Johnson.

Iran vertelde de Verenigde Staten en verschillende buurlanden precies wat het ging doen. We weten dit dankzij een artikel in de Financial Times dat op 12 april werd gepubliceerd – 36 uur voordat Iran de aanval lanceerde.

Iran heeft zijn bondgenoten en westerse landen laten weten dat het een vermoedelijke Israëlische luchtaanval op het consulaat in Damascus op een “gekalibreerde” manier zal vergelden om een algeheel regionaal conflict op afstand te houden, aldus functionarissen die op de hoogte zijn van de gesprekken.

Het is onwaarschijnlijk dat Teheran Israëlische diplomatieke faciliteiten in de regio als doelwit zal kiezen, aldus een functionaris die op de hoogte is van gesprekken tussen Iran en Oman, de Golfstaat die vaak diplomatieke besprekingen tussen Teheran en Washington heeft gefaciliteerd.

Amerikaanse inlichtingen over een dreigende aanval lijken gedetailleerd en specifiek te zijn, volgens de functionarissen die op de hoogte zijn van de situatie, waardoor Israël een venster heeft om zijn verdediging voor te bereiden…

Zelfs een directe aanval op Israëlisch grondgebied zou waarschijnlijk “gekalibreerd” worden op een manier die een robuuste reactie zou tonen, zonder een Israëlische vergelding uit te lokken die zou leiden tot de decimering van Iraanse activa in Libanon en Syrië, zei de westerse functionaris, terwijl hij waarschuwde dat een misrekening mogelijk is.

Het doel van Iran was om aan te tonen dat het Israël kon raken als het dat wilde, maar het waarschuwde van tevoren om de Israëli’s de tijd te geven om hun personeel te beschermen en zo het aantal slachtoffers tot een minimum te beperken. Iran probeerde geen massaslachtoffers te maken.

Reuters bevestigde vandaag de berichtgeving van de Financial Times:

  VIDEO: Palestijnse strijder verlaat tunnel, rent op IDF-tank af en blaast deze op met handmatig geplaatste explosieve lading

Turkse, Jordaanse en Iraakse functionarissen zeiden zondag dat Iran dagen voor zijn drone- en raketaanval op Israël ruim van tevoren waarschuwde, maar Amerikaanse functionarissen zeiden dat Teheran Washington niet had gewaarschuwd en dat het erop uit was om aanzienlijke schade te veroorzaken…

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amirabdollahian zei zondag dat Iran de buurlanden en Israëls bondgenoot de Verenigde Staten 72 uur van tevoren had aangekondigd dat het de aanvallen zou uitvoeren.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het voor de aanval met zowel Washington als Teheran had gesproken en voegde eraan toe dat het als tussenpersoon boodschappen had overgebracht om er zeker van te zijn dat de reacties proportioneel zouden zijn.

“Iran zei dat de reactie een respons zou zijn op de aanval van Israël op zijn ambassade in Damascus en dat het niet verder zou gaan dan dat. We waren ons bewust van de mogelijkheden. De ontwikkelingen waren geen verrassing,” zei een Turkse diplomatieke bron.

Het is geen verrassing dat Biden-functionarissen heftig ontkennen dat ze volgens het rapport van Reuters van tevoren gewaarschuwd waren:

“Dat is absoluut niet waar,” zei de ambtenaar. “Ze hebben geen waarschuwing gegeven, noch hebben ze een gevoel gegeven van … ‘dit zullen de doelwitten zijn, dus evacueer ze.'”

Teheran stuurde de Verenigde Staten pas een bericht nadat de aanvallen begonnen en de bedoeling was om “zeer destructief” te zijn, zei de ambtenaar, eraan toevoegend dat de bewering van Iran van een wijdverspreide waarschuwing een poging kan zijn om het gebrek aan grote schade van de aanval te compenseren.

“We ontvingen een bericht van de Iraniërs toen dit aan de gang was, via de Zwitsers. Dit bericht suggereerde in feite dat ze hierna klaar waren, maar dat het nog steeds een doorlopende aanval was. Dus dat was (hun) boodschap aan ons,” zei de Amerikaanse functionaris.

Verklaringen van Amerikaanse functionarissen kunnen niet langer als juist worden geaccepteerd gezien hun geschiedenis van liegen. Dit is een “cover-my-ass” ontkenning. Kun je je de politieke verontwaardiging voorstellen die zou ontstaan als het team van Biden zou toegeven dat ze een waarschuwing van Iran hadden gekregen? Denk je dat de Turkse en Jordaanse functionarissen Washington niet hebben verteld wat hen was verteld? Natuurlijk wel.

  Toonpolitie oppositie tegen genocide

De Iraanse aanval in de vroege ochtenduren van zondag was een symbolische vergelding. De mullahs en IRGC-commandanten lieten Israël weten dat verdere aanvallen op Iran, vooral op Iraans grondgebied, beantwoord zullen worden met Iraanse aanvallen op Israël. Iran demonstreerde een opmerkelijk geraffineerde aanval met drie verschillende wapensystemen – drones, kruisraketten en ballistische raketten. Ze gebruikten niet hun meest geavanceerde, geavanceerde wapens.

De drones werden op dezelfde manier gebruikt als pionnen in een schaakspel – de tegenstander uitdagen en kwetsbaarheden creëren. Israël gebruikte meer dan 700 Iron Dome raketten om de ruim 300 drones van Iran tegen te houden. Waarom? Normaal vuur je twee Iron Dome-raketten per doelwit af om een treffer te garanderen. Hetzelfde geldt voor de kruisraketten.

Wat we zeker weten is dat de meeste ballistische raketten hun doelen in Israël hebben geraakt. Hier is een video van een van de inslagen. Iran demonstreerde een opmerkelijk geavanceerd vermogen – d.w.z. een manoeuvreerbare granaatkop. Merk op dat de inkomende Iraanse raket de Israëlische onderschepper ontwijkt en het doel raakt. Wauw!!!

Scott Ritter vatte het het beste samen met deze Xwitter (spreek uit als Shitter):

De VS heeft een geavanceerde AN/TPY-2 X-band radar gestationeerd in Har Qeren, in de Negev woestijn. De missie is om Iraanse raketlanceringen te detecteren en richtgegevens door te geven aan Israëlische Arrow en David’s Sling en Amerikaanse THAAD ABM-batterijen die zijn ingezet om gevoelige Israëlische locaties te beschermen, waaronder Dimona en de luchtmachtbases Nevatim en Ramon.

Iraanse raketten troffen zowel de Nevatim als de Ramon luchtmachtbases. De beste surveillanceradar ter wereld, die samenwerkt met de meest geavanceerde raketafweer ter wereld, stond machteloos tegenover de Iraanse aanval.

Voor al diegenen die de gebeurtenissen van gisteren proberen te verdraaien als een Israëlische overwinning, kauw op dit feit: Het beste raketafweersysteem ter wereld kon de locaties die ze moesten beschermen, niet beschermen tegen aanvallen van Iraanse raketten.

Wie heeft het afschrikkingsoverwicht? Dat is Israël niet.

Ik ben het eens met Scott. Terwijl Israël en zijn westerse bondgenoten bedreven bleken in het neerschieten van langzaam bewegende drones, faalden ze toen het aankwam op het verslaan van ballistische raketten gewapend met een conventionele explosieve granaatkop.

  Terugslag: De enorme tol van de Gaza-oorlog op de Israëlische economie

We zitten nu in de afwachtende modus. Er komen tegenstrijdige signalen uit Israël. Sommigen houden vol dat de vergelding van Israël op handen is. Anderen suggereren dat er geen vergelding komt. Ik denk dat Israël onder controle staat van een paar echte krankzinnigen en zal proberen een Iraanse olie-installatie of militaire installatie in Iran te raken. Als ze dat doen, zal Iran zijn belofte nakomen en een veel grotere, meer verwoestende aanval lanceren op Israëlische militaire en inlichtingendoelen. Dit is een gevecht dat Israël niet kan winnen. Als het ervoor kiest om deze weg in te slaan, zal dat leiden tot het uiteenvallen van zijn militaire inspanningen om Hamas te verslaan en de gijzelaars die nog in leven zijn te redden.

Ik besprak de nasleep van de Israëlische aanval met de Judge tijdens ons reguliere gesprek op maandagochtend.

Bonus:

Het aantal groeit…

… zoals helemaal was verwacht. Je kunt dingen maar tot op zekere hoogte verdraaien, daarna wordt het lachwekkend.

Een hoge Amerikaanse functionaris vertelde ABC News dat ten minste negen Iraanse raketten de Israëlische luchtverdediging zijn binnengedrongen en twee Israëlische luchtmachtbases hebben geraakt. Hij voegde eraan toe dat vijf ballistische raketten de Nevatim luchtmachtbasis raakten en schade veroorzaakten aan een C-130 transportvliegtuig, een landingsbaan en opslagfaciliteiten. De functionaris zei dat nog eens vier ballistische raketten de Nevatim luchtmachtbasis raakten. – ABC News

Natuurlijk zwijgt Israël over het lot van de installatie op de Golanhoogte. Maar mijn video, waarin ik een aantal uiterst belangrijke technische kwesties uitleg achter die negen raketten die het Israëlische luchtruim binnendrongen (in werkelijkheid is het aantal groter) en waarom de Israëlische militaire top aan het schudden is, zal binnenkort verschijnen. Het is net zo goed een Amerikaanse mislukking als een Israëlische.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is het Russische plan voor Oekraïne voor deze zomer
Volgend artikelDit zijn de schokkende extremen die het menselijk lichaam kan overleven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Wat dacht je dan, dat het US/Zionistisch-Israël de Waarheid zou zeggen…neen dus tot het einde voltooid is, en niets anders…er zal nog wat tijd overgaan maar de Nederlaag lijkt elke dag reëel te worden… samen met Oekraïne kan niet één regering in de EU/Navo landen overeind blijven… het worden Ongemakkelijke tijden in de Westerse wereld…

 2. Off topic: het uit 1625 daterende beursgebouw in Kopenhagen is vandaag 16.04 (1 + 6 + 4 = 11) grotendeels verbrand en de iconische toren is ingestort.

 3. mijn idee is dat Iran maar de helft had gebruikt en de rest voor een latere dag.
  dan moet Israël steeds paraat blijven richting Iran ook de VS en de Fransen.
  dan een aanval uitvoeren weken later tesamen met hesbolah dat zou hun een lesje leren.

 4. Off topic uit het AD:

  Demissionair premier Mark Rutte vindt de Russische president Vladimir Poetin geen ‘sterke man’, zei hij in een debat in de Tweede Kamer toen het ging over volhardendheid van Poetin in de oorlog in Oekraïne. ,,Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent.”

  Volgens Rutte is Poetin ‘niet iemand waar we nou als persoon vreselijk bang voor moeten zijn. Alleen hij heeft natuurlijk de middelen die Rusland hem biedt om dit te doen, maar het is als persoon geen sterke persoonlijkheid. Echt niet, dat kan ik u verzekeren’, verklaarde de demissionaire premier.

  Ook van de BRICS is Rutte niet onder de indruk, maakte hij duidelijk. Deze groep werd oorspronkelijk gevormd door Brazilië, Rusland, India, China en later Zuid-Afrika. Ze willen een tegenwicht zijn voor de G7 van belangrijke westerse industrielanden. Het is volgens Rutte een ‘heel onbeduidend, rommelig clubje. Neem dat nou niet te serieus’, zei hij.

  ,,Daar zitten India en China in, dus wat kan dat nou ooit worden”, was het oordeel van Rutte, vermoedelijk verwijzend naar de rivaliteit tussen Beijing en New Delhi. Inmiddels hebben zich tien landen bij het samenwerkingsverband aangesloten. Dit jaar traden Egypte, Ethiopië, Iran, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten toe tot de BRICS.

 5. Demissionair premier Mark Rutte vindt de Russische president Vladimir Poetin geen ‘sterke man’, zei hij in een debat in de Tweede Kamer toen het ging over volhardendheid van Poetin in de oorlog in Oekraïne. ,,Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent.”

  Volgens Rutte is Poetin ‘niet iemand waar we nou als persoon vreselijk bang voor moeten zijn. Alleen hij heeft natuurlijk de middelen die Rusland hem biedt om dit te doen, maar het is als persoon geen sterke persoonlijkheid. Echt niet, dat kan ik u verzekeren’, verklaarde de demissionaire premier.

  Ook van de BRICS is Rutte niet onder de indruk, maakte hij duidelijk. Deze groep werd oorspronkelijk gevormd door Brazilië, Rusland, India, China en later Zuid-Afrika. Ze willen een tegenwicht zijn voor de G7 van belangrijke westerse industrielanden. Het is volgens Rutte een ‘heel onbeduidend, rommelig clubje. Neem dat nou niet te serieus’, zei hij.

  ,,Daar zitten India en China in, dus wat kan dat nou ooit worden”, was het oordeel van Rutte, vermoedelijk verwijzend naar de rivaliteit tussen Beijing en New Delhi. Inmiddels hebben zich tien landen bij het samenwerkingsverband aangesloten. Dit jaar traden Egypte, Ethiopië, Iran, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten toe tot de BRICS.

 6. Helaas kan geen op of aanmerking worden gedaan gemaakt op gebeuren aangezien er ook nog eens om geld word gevraagd voor het geven van advies mening of hoe U het ook zou willen noemen
  Dus blijft het hierbij
  En val dus gewoon niet meer lastig
  Gierigaards om Uzelf in bescherming te kunnen nemen hoort U gezond verstand op gezonde manier te gebruiken
  Weest eerst zelf geen Moordenaar van onschuldige wezens zonder dringende noodzaak gekeken vanuit perspectief van hetzelf lijk lijf bescherming gezien
  Wie een kuil ge-raaft graaft voor een ander …..
  Een Raaf is Slim een mens heeft hersenen om te copiëren
  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in