© Javi Pallares AP (CC BY 2.0)

De autoriteiten in Denemarken hebben een groot deel van de toegang tot videoplatform Bitchute afgesloten om de verspreiding van “gevaarlijke informatie” over COVID tegen te gaan, meldt summit.news.

Het Deense nationale politiecentrum voor cybercriminaliteit (NC3) heeft een verzoek ingediend voor een gerechtelijk bevel om de site te blokkeren en internetaanbieders hebben dit voorbeeld gevolgd door de toegang voor gebruikers te blokkeren.

“De Nationale Politie Cyber Crime Center (NC3) heeft de homepage geblokkeerd die uw browser heeft geprobeerd te bereiken, omdat er reden is om aan te nemen dat op de website een strafrechtelijke overtreding wordt begaan die een achtergrond heeft in, of verband houdt met de covid-19 epidemie in Denemarken”, staat in een bericht dat gebruikers te zien krijgen wanneer ze toegang proberen te krijgen tot Bitchute.

Vervolgens wordt de eigenaar van de website geadviseerd contact op te nemen met de autoriteiten om te proberen de website weer online te krijgen.

“De blokkade lijkt site-breed te zijn, wat betekent dat Deense burgers niet alleen worden verhinderd om vermeende COVID-19 misinformatie op BitChute te bekijken – ze worden geblokkeerd om alle BitChute video’s te bekijken, ongeacht het onderwerp”, schrijft Tom Parker.

Bitchute is routinematig het doelwit van overheden omdat het een platform biedt voor controversiële inhoud die niet is toegestaan op YouTube.

Sommige ISP’s in Australië hebben eerder geprobeerd de site te blokkeren, terwijl Twitter vorig jaar mensen blokkeerde om Bitchute links op haar platform te plaatsen.

Autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en de EU proberen ook om de site te laten sluiten, met als argument dat de site “aanzet tot haat”.

Ignorantie en vooroordelen in de geneeskunde

Voorstanders van censuur op social media beweren stelselmatig dat de vrijheid van meningsuiting niet in het geding is omdat mensen gewoon “hun eigen platform kunnen bouwen”.

Maar wanneer een entiteit als Bitchute dat doet, worden ze door de staat uit de weg geruimd.

Dit is regelrecht communistisch Chinees totalitarisme, maar wat het nog erger maakt is de timing.

Zoals we hebben geleerd in de afgelopen weken, door het censureren van “verkeerde informatie” over de Wuhan lab lek-theorie die al die tijd waar zou kunnen blijken te zijn geweest, kunnen social medianetwerken medeplichtig zijn geweest aan het faciliteren van een van de grootste cover-ups in de moderne geschiedenis.

Dus dat de Deense autoriteiten Bitchute om precies dezelfde reden aanvallen is weer een afschrikwekkend voorbeeld van het gevaar van het toestaan dat bedrijven en overheden de grenzen van aanvaardbare meningsuiting bepalen en letterlijk de werkelijkheid dicteren.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Tientallen Denen eisen schadevergoeding voor bijwerkingen van COVID-19 vaccinatiesVolg Frontnieuws op Telegram

9 REACTIES

  1. Hou toch eens op om andere te beschuldigen Frontnieuws.
    Wij in het westen zijn beland in een totalitair systeem.
    Alle propaganda en tweedeling in onze maatschappij zegt genoeg.
    Wij het “westen” zijn al 300 jaar en meer de barbaren in de geschiedenis van de mens,
    en kijk wat ze nu doen en wat er nog gaat komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here