Litouwen beperkt nu verder de binnenkomst van goederen in de Russische exclave Kaliningrad, meldt Sveriges Radio. Rusland heeft eerder gedreigd met “ernstige” gevolgen en “harde” tegenmaatregelen als Litouwen de blokkade niet opheft.

Maar vanaf vandaag beperkt Litouwen in plaats daarvan de invoer naar Kaliningrad verder. De beperkingen gelden nu ook voor beton, hout en alcohol, aldus de Litouwse douane-autoriteit.

De invoer van staal over land naar Kaliningrad is reeds stopgezet, onder verwijzing naar de EU-sancties tegen Rusland.

Al het spoorwegvervoer naar Kaliningrad gaat via Litouwen.

In een eerste reactie op de nieuwe aankondiging stelt de gouverneur van Kaliningrad voor dat Rusland zou reageren door alle verkeer tussen Rusland en de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen stop te zetten.

Binnen de EU heeft Duitsland gepleit voor een compromis over het verkeer naar Kaliningrad. Daarom heeft Litouwen de Europese Commissie om opheldering gevraagd over de wijze waarop de sancties zullen worden uitgevoerd. Volgens bronnen van Reuters heeft het land echter betoogd dat de beperkingen op het verkeer naar Kaliningrad moeten blijven bestaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwittenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

23 REACTIES

 1. Köningsbergen bevrijden van de Russische bezetting, zouden de ex-Pruisen zover kunnen gaan?
  Niemand die weet wat er gaat gebeuren. De teerlingen zijn geworpen en tollen over de speeltafel.
  Deze winter weten we meer. Regelrechte oorlog of een hoop politiek gekonkelfoes -ook wel eens diplomatie genoemd- om hier uit te raken. Eén ding staat vast: wij gewone mensen die om niets van dit alles ooit gevraagd hebben moeten de gevolgen ondergaan, wat die gevolgen ook zijn. Een vurige paddenstoelwolk of een winter vol ontberingen, gevolgd door armoedige jaren.

  • Schijnbaar doet de overname van Köningsbergen nog steeds zeer bij de oud Pruisen. Die Pruisen hebben het overigens wel verdiend hun land te verliezen, die waren zo oorlogszuchtig als de pest.

 2. BREAKING NEWS: Rusland geeft laatste waarschuwing aan Litouwen: ze hebben maar “enkele dagen” om te stoppen met het blokkeren van het treinverkeer naar Kaliningrad
  WERELD
  HAL TURNER
  08 JULI 2022
  HITS: 20130

  Rusland heeft zijn voorbereidingen afgerond en is klaar om te reageren op de Litouwse blokkade van Kaliningrad als er de komende dagen niets verandert, zei Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Ze specificeerde niet wat Rusland van plan is, maar één ding is zeker: als Rusland een ander land vertelt dat ze iets gaan doen, doet Rusland wat het zegt.

  Litouwen is lid van de NAVO.

  Dit kan heel lelijk worden, heel snel.

  Meer info als ik het heb. . . .

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-russia-issues-final-warning-to-lithuania-they-have-only-a-few-days-to-stop-blocking-rail-traffic-to-kaliningrad

 3. Ik heb ergens een samenzweringstheorie gelezen dat WO3 op 15 juli ontketend zou worden. Als dat zo is, iets dat ik niet denk overigens, dan zit Poetin gewoon in het plan.

  • Nee, Poetin zit niet in het plan, maar hij wordt gebruikt om het plan uit te voeren. 15 Juli is precies op de “Bradley Model turn date” waarbij (mogelijk) een gigantische beurscrash (+/- ’n paar dagen) zou kunnen plaats vinden. Dit gevalletje is in elk geval kandidaat als veroorzaker. Mensen die nog aandelen bezitten: ik zou voor de zekerheid verkopen voor 15 juli.

 4. Zou Litouwen werkelijk zo idioot zijn om zelf die actie te willen? Voor je het weet verander je je land in een slagveld. Zitten díe lui daarop te wachten of is het weer een zoveelste gewetenloze daad van NAVO / EU, waarmee ze over de lijken van andermans kinderen oorlog wil voeren.

  Zou Rusland er niet handiger aan doen om gewoon de hele energie-uitvoer naar Europa te stoppen? In dat geval zijn de Europese economieën volgend jaar om deze tijd compleet vernield en zal er een ongekende volkswoede zijn. Als je niet meer te eten hebt, je woning niet kunt verwarmen en geen toekomst meer ziet heb je als inwoner niets meer te verliezen. Zodra zulke mensen zich verenigen is het doorgaans snel gedaan met de regenten.

  • Goed gezien. De dwazen die bewust aansturen op een grote plof. EU op weg naar wat er in Skri Lanka nu aan de hand is. We worden geregeerd door compleet gestoorden, die onder invloed staan van Schwabber en zijn orders uitvoeren. Weg met die bende en de macht weer bij het gewone volk.

 5. Kan niet anders concluderen dat men WO III wil.In opdracht van de VS.Mocht Rusland Litouwen binnenvvallen,of Polen,zal de EU reageren.En als Rusland nukes afvuurt is het binnen een uur gedaan met de wereld.Zal pappa Poetin het doen.? Daar speculeert de EU namelijk op.Russisch roulette.
  En mocht het niet zover komen moeten alle globalisten snel van de kaart geveegd worden.

  • Ze lokken het idd uit, als dit een film zou zijn zou iedereen het normaal vinden dat in dit geval Rusland goed reageert en er heel wat uitschakelt, ze zijn zo vaak gewaarschuwd.

   Maja, dit is geen film en Putin wil het liever niet, maar wordt ernstig bedreigd, doch als het zwaar reageert dan misbruikt de NWO dat om te zeggen, zie Rusland is de agressor, ja wij wakkeren weten beter hoe het zit, maar helaas velen niet (de TV MSM gehypnotiseerden)

   Wat er ook gebeurt, ik kan en zal het Rusland niet kwalijk nemen, ook al zou bv mijn leven ook ophouden te bestaan door de reacties daaropvolgende, when its time, its time, wat dat betreft, maar hoop dat de NWO en volgers en WEF en partners er 100% aan onderdoor zullen gaan.

   Go Russia, Go.

 6. Als het los gaat zorgen we dan maar dat die parasieten uit het paleis en den haag niet naar hun prive jets en kelders kunnen

 7. De anti-raket systeem van de Nato kunnen niet reageren. Satan 2 is te snel….die is al geland, voordat die gekkies in Brussel of Washington of London hem zien komen….

  Als alles goed functioneert kan Poetin USA van de kaart vegen, zonder zelfs een enkel raketje terug te krijgen….
  ——————————–
  Ik denk dat hij de infra structuur van Litouwen gaat vernietigen; spoorwegverbindingen, haven.

  • Als hij de bewuste Infra structuur vernietigd creëren ze een nog veel groter probleem voor de Russische exclave Kaliningrad.

   Dus ik denk dat ze dat niet doen 😉

   Maar we een dreiging uitzetten van, als je goederen van en naar Kaliningrad niet doorlaat dan gebeurt er ‘optie’ 1 of 2 of? en dan ook dat doet wat ze zeggen, ze zullen de baan vrij maken, of zelfs alleen voor Kaliningrad open stellen, dus bv de weg/brug geheel overnemen onder hun controle en dan bv Russisch grondgebied (die route) maken.

   En dan zeggen, praatjes? hou je koest anders nemen we het hele land over, ik heb jullie gewaarschuwd en voor de keuze gesteld, de schoolklas is over.

 8. Maar onbegrijpelijk dat NL tv–de önpartijdige NOS” en dito kranten, Niets melden van de voorgeschiedenis van af 2004 van Oekraine, niets van de Azov eenheden, de dagelijkse aanvallen op burgers inde Donbass regio, de aanvallen door Oekraiense leger op burgers, en de rol van de USA en NATO

  het was ook ONS geld gebruikt om Russische burgers te vermoorden aldaar.
  Laat Poetin maar rustig een strategische atoombom gooien op Kiev.

 9. Trouwens: bluf werkt ook.

  Stel Poetin eist volledige overgave en geeft 3 dagen; en zegt erbij: geen overgave, dan atoom bom op Kiev en Constanta.

  Wedden dat die snuiver zich dood snuift?

 10. We weten inmiddels wel dat Poetin zijn woord houd i.t.t Trutte.
  Dus er zal wel het een en ander gaan gebeuren.
  Het eenvoudigst kan de gaskraan dicht laten, zijn.
  De MSM en politiek etc zitten onder het bewind van de globalisten en laten
  het er meestal goed uitzien voor het Westen.Niets is minder waar.
  We gaan naar de kloten.
  Links of rechtsom, door inflatie,werkeloosheid,voedseltekorten, ziektes,
  Kortom,laten we over ons heenlopen.? ik zeg NEE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here