Samenzweringstheorie of al in volle gang? De term “Great Reset” wordt in het linkse establishment vaak afgedaan als een grove samenzweringsideologie, geïnitieerd door rechtse radicalen, zogenaamde wappies en “Corona-ontkenners”. Zij die deze emotioneel geladen term gebruiken, katapulteren zichzelf meestal naar de ondergang. De notie van de “Great Reset”, een maatschappelijke omwenteling waartoe elites de aanzet hebben gegeven, past niet in het links-groene marketingconcept. Maar wat zit er werkelijk achter de “Great Reset”, wie zit erachter en vooral: wat is het doel?, schrijft Max Bergmann.

De spil is het Wereld Economisch Forum (WEF) en zijn oprichter Klaus Schwab. Het WEF werd in 1971 door dezelfde stichter opgericht als een stichting in Zwitserland. Zij is vooral bekend om haar jaarlijkse bijeenkomst in Davos, waar internationaal bekende figuren uit het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving regelmatig bijeenkomen om het economisch, sociaal en milieubeleid te bespreken en oplossingen uit te werken voor de problemen van de geglobaliseerde wereld. In juni 2020 kwamen zij bijeen onder het motto “The Great Reset”. Het doel was de wereldeconomie na de COVID-19 pandemie “duurzamer en rechtvaardiger” te maken.

Klaus Schwab: COVID-19 pandemie is de “kans om economie te heroverwegen”

Amper een maand na de bijeenkomst in Davos publiceerde WEF-oprichter Schwab een boek waarin hij en auteur en econoom Thierry Malleret de doelstellingen van het initiatief beschrijven. Het doel, zo zeggen zij, is de wereld minder verdeeld, minder vervuilend, minder destructief, meer solidair, rechtvaardiger en eerlijker te maken (blz. 239 in “Covid-19: The Great Upheaval,” Klaus Schwab en Thierry Malleret). De auteurs stellen dat de pandemie een unieke gelegenheid zou zijn om de economie volledig te heroverwegen. De pandemie heeft aangetoond dat onze oude systemen niet meer in de 21e eeuw passen, aldus Schwab.

COVID-19 pandemie als rechtvaardiging voor de meest radicale nieuwe wereldorde mogelijk

Het ogenschijnlijke doel van het WEF is duidelijk: een zo radicaal, ingrijpend en wereldwijd mogelijk economisch herstel, en de pretentie om de toekomstige richting van de wereldrelaties, -economieën en -prioriteiten volledig te herschikken. Als we de auteurs mogen geloven, staan de wereld grote veranderingen te wachten: een herverdeling van “de rijken naar de armen en van kapitaal naar arbeid”. De pandemie zal de dood inluiden van het neoliberalisme, dat “concurrentie boven solidariteit” stelt, creatieve vernietiging boven staatsinterventie, en economische groei boven sociaal welzijn. Overheden zouden “weer de overhand krijgen”; op de schaal tussen “overheid en markten is de naald beslist naar links verschoven”. Bovendien wijzen Schwab en Malleret op de mogelijke toename van nationalisme en deglobalisering – het zich distantiëren van de integratie van de wereldmarkt.

  Sodom en Gomorra wordt aan de burgers opgelegd door zogenaamd representatieve regeringen

Voormalig partijleider waarschuwt: transhumanisme en communisme

“Vorarlberg Online” sprak onlangs met voormalig FPÖ partijleider en voormalig Oostenrijks vice-kanselier Heinz-Christian Strache (Team HC Strache, THC) over zijn perceptie van de “Great Reset”. Er werd gedocumenteerd dat lang voor de pandemie van COVID-19 24 ministers van Volksgezondheid uit verschillende landen bijeen waren gekomen “in geval van een pandemie en wat zij dan gezamenlijk zouden besluiten”. Die kort daarna gebeurde. Strache bevestigt de indruk dat Schwab de planeet wil veranderen – maar volgens hem in een richting waar men bang voor moet zijn en ertegen moet vechten, aldus Strache in het VOL-interview. “Namelijk in de richting van een transhumanisme en een communistische ontwikkeling, waarbij de top tienduizend kennelijk op de voorgrond staat en de rest kennelijk niet meer geacht wordt deze belangenwaarde te hebben”. Slimmer, gezonder, sterker en altijd gelukkig – het transhumanisme staat onder meer voor de samensmelting van biologie en technologische mogelijkheden.

“Iedereen die niet links is, wordt geëlimineerd”

Ook al wordt de “nieuwe wereldorde” regelmatig ontkend, vooral door links, en afgedaan als een rechtse samenzweringstheorie: de weg ernaartoe is reëel, bestaat en wordt geplaveid door links en de Groenen. In het VOL-interview stelt Strache de terechte vraag in hoeverre deze fundamentele veranderingen door de bevolking worden gewenst: “Dat de top tienduizend met speciale uitnodigingen wordt uitgenodigd op het World Economic Forum, … de grote miljardairs van deze wereld en de essentiële beslissende politici en misschien een paar prominente acteurs, die daar dan bespreken hoe de toekomst eruit moet zien, van onze planeet”. Hij voegde eraan toe dat wij democratisch gestructureerd zijn en daarom de belangen van alle burgers en mensen als belangrijk moeten beschouwen, en niet alleen die van een vermeende elitaire minderheid. Volgens Heinz-Christian Strache moeten de ontwikkelingen die Klaus Schwab en blijkbaar ook mevrouw Merkel en haar aanhangers wensen, dringend kritisch worden bezien. Het is van elementair belang, zei hij, dat conservatieven wereldwijd netwerken, niet alleen links. “Anders zullen we meemaken wat we nu overal meemaken: degenen die niet links zijn, zullen worden geëlimineerd”. In een thans opkomende alliantie van 16 conservatieve Europese partijen (de FPÖ is er ook bij betrokken, een deelname van de Duitse AfD aan de alliantie is momenteel hangende), is dit precies wat wordt nagestreefd: Netwerkvorming met het oog op de hervorming van Europa.

  Wat niemand u vertelde over Oekraïne - Mindblowing!

Surveillance op elke hoek – is dit hoe de nieuwe wereldorde eruit ziet?

Terwijl de regeringen van deze wereld, onder het mom van de COVID-19 pandemie, blijven vasthouden aan bijna alle eerdere maatregelen, ondanks een de facto nul-incidentie, wordt de indruk steeds dwingender: het geheel is opzettelijk en volgt een rode draad. In Duitsland, bijvoorbeeld, is het nog steeds alleen mogelijk een bouwmarkt, kledingzaak of restaurant te bezoeken nadat men zich heeft laten registreren. Er moet gebruik worden gemaakt van de door de overheid ter beschikking gestelde “Corona-waarschuwingsapp” of van de “Luca-app” voor het inchecken, die veel kritiek heeft gekregen in verband met de gegevensbescherming. Naam, adres, datum en tijdstip van het bezoek worden opgeslagen – waarvoor de gegevens in de toekomst kunnen worden gebruikt, blijft onduidelijk. Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat gegevens die zogenaamd worden verzameld om infecties op te sporen door de autoriteiten en de politie voor andere doeleinden worden misbruikt. Bijna als propaganda werd er gewaarschuwd tegen het gebruik van contant geld – het kon besmettelijk zijn. Betaling dient zoveel mogelijk digitaal of per kaart te geschieden – tot vreugde van de gegevensverzamelaars en makers van digitale bewegingsprofielen. Er treedt een gewenningseffect op – en dat is waar de verantwoordelijken en de mensen achter de schermen op rekenen.

Social-Scoring zoals in China: op weg naar totalitarisme

Enkele dagen geleden heeft het Duitse federale ministerie van onderwijs en onderzoek (BMBF) voor opschudding gezorgd. Volgens het ministerie zou de bevolking kunnen worden beoordeeld op basis van het gedrag op het werk, het aantal verkeersovertredingen of de CO2-voetafdruk. WELT heeft het treffend verwoord: “Wie zich onderwerpt, klimt op de ranglijst. Maar wie onaangenaam opvalt, krijgt aftrek. Achterstelling en discriminatie in het dagelijks leven en het beroepsleven zijn het gevolg”. Een dergelijk beoordelingssysteem zou in Duitsland al in 2030 gemeengoed kunnen zijn. Wie zich dan niet de bio Schnitzel van de goed-eerlijke houding van de varkensboer naast de deur kan veroorloven: punten aftrek, de aankoop van goedkoop vlees wordt dan geregistreerd door de vermoedelijk spoedig ontbrekende mogelijkheid van anonieme contante betaling. De auteur van het essay over dit onderwerp, de culturele en politieke wetenschapper Karim Fathi, verklaarde: Bonuspunten zouden “een aanzienlijke invloed hebben op wie zonder te wachten kan profiteren van begeerde en beperkte onderwijsmogelijkheden”. Totalitaire systemen zoals China maken al lang gebruik van dergelijke puntensystemen – om de bevolking tevreden te houden, en te motiveren om de staatspropaganda te blijven volgen.

  Het "Grote Reset"-plan van de Nieuwe Wereldorde heeft een Derde Wereldoorlog nodig om te proberen het te laten slagen

Great Reset geen samenzweringstheorie, maar bittere waarheid

Het lijdt geen twijfel dat het plan van de “Great Reset” bestaat en zoveel mogelijk wordt gepropageerd – zelfs als het linkse establishment het regelmatig en heftig ontkent. Het is de weg die door een elitaire minderheid is ingeslagen naar een nieuwe wereldorde waarin democratische structuren zoals wij die kennen geen plaats meer hebben. De bewaking en controle door de machthebbers zal toenemen, en de rechten van de bevolking zullen verder en permanent worden ingeperkt. Totalitaire en autoritaire structuren, zoals wij die in het West-Europa van onze tijd niet kennen, worden steeds meer gevestigd, de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid worden steeds verder en stap voor stap ingeperkt, ongeacht de massa. De bevolking begint te wennen aan het zo vaak gepropageerde “nieuwe normaal”. Zij die nu meegaan zijn meelopers. Zij die nu meegaan, laten toe dat de geschiedenis zich herhaalt. Maar wie nu meedoet, kan later niet zeggen dat hij er niets van wist. Wij zijn het aan de jonge generatie in dit Europa verplicht om op te komen voor een democratische toekomst in vrijheid: niet morgen, niet overmorgen, niet volgend jaar, maar nu!


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Holocaust-overlevende waarschuwt dat Great Reset erger is dan Hitlers masterplan – “Dit is globaal”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHoeveel kinderen zullen er sterven?
Volgend artikelIneenstorting van het pleidooi voor vaccinapartheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

  1. die foto van swaab vind ik nou echt angstzaaierij. je kan echt van iedere kop zo’n satanische kop zo’n foto maken.
    het is de tweede keer nu dat ik hier op fn deze regelrechte, en vooral onnodige fearporn aantref.
    vanaf nu zal ik deze site aan niemand meer aanraden die net aan t ontwaken is.
    …….

    • Het is idd niet nodig zoals de bijbel zegt, ”een engels des licht maar in feite een alles verscheurende wolf”…..Ik kan je punt begrijpen, is clownesk om zo iemand af te beelden en totaal oevrbodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in