Grote overwinning voor de Europese moslims. De vrijheid van godsdienst is volgens de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie belangrijker dan het welzijn van dieren. De EU wordt door het Europese Hof van Justitie verondersteld de lidstaten te dwingen het ritueel slachten van dieren te accepteren, zoals het halal-slachten door moslims, meldt Politico.

Het is de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie, Gerard Hogan, die, voordat een uitspraak in de rechtbank wordt gedaan, zegt dat godsdienstvrijheid “gerespecteerd moet worden” en dat deze voorrang heeft boven andere belangen, zoals dierenwelzijnskwesties.

Gerard Hogan © UCD Sutherland School of Law/Jason Clarke

De achtergrond van de uitspraak is dat het Belgische gewest Vlaanderen in 2017 heeft besloten tot een verbod op halal en koosjer slachten. Na de inwerkingtreding van het verbod op 1 januari vorig jaar volgde het Waalse Gewest na 1 september van dat jaar en besloot het ook zo’n verbod in te voeren. Daarmee is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het enige gewest in België waar deze slachtmethoden nog zijn toegestaan.

Het verbod op halal- en kosjerslachtingen wordt meestal gemotiveerd om redenen van dierenwelzijn. De twee slachtmethoden zijn gebaseerd op het feit dat de keel van het dier wordt doorgesneden en dat het dier doodbloedt, wat wordt beschouwd als een wreed en uiterst pijnlijke manier om een dier te doden.

Maar het halalslacht-verbod heeft niet in de laatste plaats sterke reacties uitgelokt van de meer dan 500.000 moslims in België, die er actie tegen hebben ondernomen. En nu lijkt het erop dat het Europese Hof van Justitie moslims het recht zal geven om zich te beroepen op de vrijheid van godsdienst.

  Spanje bouwt de hoogste muur ter wereld om illegale migranten af te weren

Gerard Hogan, advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie, vindt het belangrijk om de belangen van de dieren te beschermen, maar dat het ritueel slachten zo’n centraal onderdeel van de godsdienst van de moslims inneemt dat het niet mag worden beperkt. De dierenwelzijnsaspecten van het slachten mogen alleen worden aangescherpt “indien de ‘kern’ van de betreffende religieuze praktijk, namelijk het ritueel slachten, niet wordt aangetast”, schrijft hij in een verklaring.

We moeten moslims eindelijk eens behandelen zoals zij christenen behandelen

Vorig artikelKindermisbruik door Duitse “elites”?
Volgend artikelLijnvliegtuig schopt gezin eruit en annuleert de vlucht omdat baby geen mondkapje draagt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Een grote nederlaag voor het dierenwelzijn. Europa verliest hiermee alle geloofwaardigheid. Voor mij is dit instituut dood en begraven. We hebben ons als Belgen toch nooit kunnen uitspreken over de Europese Grondwet. Alles wordt in onze strot geduwd. Het zijn enkel idioten die niet inzien dat onze Westerse cultuur – en waarden te grabbel worden gegooid . Barbaarse moslims horen in Europa niet thuis! Wat Napoleon en Hitler niet is gelukt is de moslims wel gelukt. Een totale overheersing van Europa , en met uitbreiding de ganse wereld , is het enige doel van Mohameddanen. De vijand is binnen, wij worden onder de voet gelopen maar niemand ziet het! Verwerpelijk. Hier moet burgeroorlog van komen!

 2. Is in strijd met NL wet; niet alleen vanwege het slachten.
  maar de belasting kan watdoen; het gaat per jaar om meer dan 500.000 dieren. Diewrden vehandeld;alles zwart…

  Een klein wetje datregistratie verplicht.
  —————-
  Dan tweede:eindelijk eens vaststellen via NL rechter wat een religie is.
  NiET een organisatie die de Sharia wil vestigen; datiseen politieke cult.

  Dan zullen er ook nog wel wat regeltjes zijn in voorwaarden voor intergratie..

  Wat die corrupte EU wil:negeren.

 3. Staat er niets in de bijbel over moslims haten ofzo? Een andere godsdienst mag ook.
  Dan kunnen we de moslims op godsdienstelijke basis het land uit gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in