Het wordt steeds duidelijker dat de sancties van het “Westen” tegen Rusland averechts werken op de sanctienemers. Het idee van de Europeanen en de burgers van de VS dat zij een veel sterkere economie hebben dan Rusland en het reusachtige land op de knieën kunnen krijgen, is waarschijnlijk een illusie. Er zijn enkele aspecten die, volgens deskundigen, het tegendeel bewijzen. Op het eerste gezicht lijkt de glinsterende façade van de westerse economieën superieur. Op het tweede gezicht is de Russische economie veerkrachtiger. Rusland is fundamenteel in staat om grotendeels zelfvoorzienend te zijn en heeft een sterke partner: China, dat in werkelijkheid al wereldmacht nummer één is, schrijft Niki Vogt.

De afkalvende wereldmacht nummer één, de VS, heeft een zware schuldenlast en staat aan de vooravond van een grote inflatie en een steeds erger wordende financiële en economische crisis. In tegenstelling tot de roebel, die momenteel een duikeling maakt wegens de huidige gebeurtenissen, maar de mogelijkheid heeft om weer aan te sterken, lijdt het Westen onder een langzame valuta-erosie naarmate de koopkracht gestaag afneemt. De toverdoos van het nul-rentebeleid en de “kwantitatieve versoepeling”, het “bijdrukken van geld” via gigantische leningen zonder onderpand, is eigenlijk al in reële termen uitgeput. De staatsschuld is alleen maar betrekkelijk stabiel omdat iedereen doet alsof die op de een of andere manier afbetaald kan worden. Omdat de staatsobligaties nu in reële termen met min rente door de kredietgever worden betaald, blijft het systeem van overmatige schuldenlast van de overheid voorlopig stabiel. Maar de financiële markten weten dit en houden de situatie nauwlettend in de gaten.

Rusland is een van de grote landen zonder schulden en met grote goudreserves

Rusland heeft geen schuld. Integendeel, het heeft 497,56 miljard dollar in vreemde valuta. In totaal heeft Rusland 624,24 miljard US dollar aan internationale reserves, volgens Statista. Daarvan is meer dan honderd miljard geparkeerd als deposito bij de BIS (Bank voor Internationale Betalingen, de centrale bank van de centrale banken van de wereld). Op dit ogenblik kan Rusland niet meer over zijn kredietbalans beschikken. Tot nu toe was dit geld ook internationaal beschikbaar voor kortlopende leningen. Een kredietreservoir dat nu voor de hele wereld gesloten is.

Rusland heeft nog 300 miljard aan offshore swaps tot zijn beschikking. Dat is voldoende om de internationale geldmarkten ernstig te ontwrichten. Het grootste deel van deze bedragen wordt in dollars aangehouden. Rusland probeert hier momenteel uit de dollar te komen, wat de dollar verder zal verzwakken.

Bovendien heeft Rusland $132,74 miljard aan goudreserves.

Onder Poetin vermindert het reusachtige Rusland al jaren voorzichtig maar gestaag de invloed van de dollar op zijn economie, om zich minder kwetsbaar te maken. Dit tempert het effect van de sancties. Toch zijn er enkele manieren om niet aangegeven reserves te verbergen in offshore-transacties. Deze worden momenteel waarschijnlijk omgezet van dollars in andere valuta of edelmetalen. Het is zeer waarschijnlijk dat er op het ogenblik in de hele wereld een heimelijke jacht wordt gemaakt op Russische valutareserves. Rusland probeert ze te redden van sancties, de VS doen er alles aan om deze reserves op te sporen en te voorkomen dat ze uit de dollar komen om de daling van de dollar en de verdere de-dollarisering tegen te houden.

  De slagersrekening voor Oekraine groeit

Bloomberg schrijft:

De centrale bank en de particuliere sector van Rusland hebben bijna $ 1 biljoen aan liquide middelen, waarbij dollars meer vertegenwoordigen dan de meeste mensen denken, zelfs nadat het land in 2018 al zijn staatsobligaties heeft verkocht, schrijft Pozsar. (Zoltan Pozsar, een strateeg bij Credit Suisse Group AG) Hij schat dat ongeveer $200 miljard in valutaswaps zit, met nog eens $100 miljard in deposito’s bij buitenlandse banken.

De eurozone daarentegen is zeer kwetsbaar

De euro bevindt zich in een gevaarlijke situatie. Het is op de financiële markten algemeen bekend dat de ECB het betaalmiddel is voor de aangesloten landen die tekorten hebben en alleen maar kunnen aanmodderen met staatsobligaties. Een zeer groot deel van deze staatsobligaties wordt opgekocht door de ECB, die weet dat ze in feite waardeloos zijn. De ECB financiert dus de tekorteconomieën van de EU om het systeem draaiende te houden. Het banksysteem van de EU is dus ook een pompeus omhulsel, dat bij buitengewone stress elk ogenblik in elkaar kan storten.

In dat geval zou de ECB vooral een beroep moeten doen op Duitsland, dat aansprakelijk is. Het VK is “uit”, de op één na grootste economie Frankrijk heeft ook schulden en Duitsland heeft ook een aanzienlijke staatsschuld. Door de energietransitie en andere ongunstige factoren staat de economische locomotief van Europa, Duitsland, ook aan de rand van zijn prestatievermogen, als het daar al niet overheen is. Als daar nog de wijdverspreide stroomonderbrekingen en gastekorten bij komen, zijn de gevolgen moeilijk te overzien. In ieder geval zal dit niet bijdragen tot economische groei. Rusland daarentegen heeft China en India nog steeds als enorme markten voor zijn gas, kolen en olie. Rusland kan de sancties wegstoppen en heeft de overlevingskracht – en de Russen zijn gewend hun problemen zelf op te lossen. Deze mensen staan erom bekend dat zij in het dagelijks leven 1001 manieren vinden om zich te redden met geïmproviseerde en zelfbedachte oplossingen. Zij zijn taaier dan wij. De oude, heimelijk bewonderende grap over de overlevingskunsten van de Russen is waar: “Als u een hamer en draad hebt, zult u Leningrad wel halen.”

  Rusland zal terugslaan met kernwapens! - Moskou: Oekraïense "vuile bom" explosie komt neer op eerste nucleaire aanval tegen Rusland!

Dan zijn er nog de Target2 tegoeden van de Duitse Bundesbank. Zelfs onze eens zo solide Bundesbank zit vast op meer dan een miljard wanbetalingen binnen de Eurozone. In januari 2022 was dat 1.149.868 euro. Deze betalingsverplichtingen zijn in feite oninbaar. De hele zaak werkt alleen zolang de rente op deze schulden nul is – of zelfs lager. Als de rentevoeten in beweging komen en weer positief worden, zal de hele constructie in elkaar storten.

Of het tempo van de “inflatiefinanciering” van de ECB zal aanzienlijk toenemen – als de markt daar nog achter staat. Want de economische recessie in de Eurozone, die door de Covid-beperkingen nog aan kracht heeft gewonnen, zal de staten dwingen nog meer schulden op zich te nemen. De 100 miljard euro die de Duitse regering in de Bundeswehr steekt, worden ook niet uit de kleine kas gehaald.

De site Goldmoney.com schrijft:

De Duitse producentenprijzen zijn in oktober met 18,4% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Het lijdt geen twijfel dat de producentenprijzen zullen doorwerken in de consumentenprijzen en dat de stijgende consumentenprijzen nog veel verder zullen gaan, aangewakkerd door de versnelde geldontwaarding van de laatste jaren.

Tegelijkertijd betekent dit echter dat de val van de euro voor de Duitsers niet langer alleen zichtbaar zal zijn in verhouding tot andere munten, maar pijnlijk aan den lijve zal worden ondervonden in de stijgende prijzen van grondstoffen en levensnoodzakelijke producten. Of het nu gaat om olie voor autobrandstof, verwarming of plastic producten, of om hout voor de bouw of tarwe voor de voedselproductie – het zal alleen al duurder worden door de val van de euro, en daar komt nog bij dat er tekorten zullen ontstaan door de breuk in de bevoorradingsketens.

Met andere woorden, de ineenstorting van het EU/Euro-systeem is zeer waarschijnlijk in de niet al te verre toekomst. Of de oorlog in Oekraïne met de sancties de doodsteek zal toedienen aan het fragiele westerse systeem valt nog te bezien. Zo niet: de EU is bezig met het opzetten van een eigendomsregister waarin alle bezittingen van alle EU-burgers worden opgenomen. Deze zal waarschijnlijk worden ontsloten om eerst een vermogensheffing in te voeren en daarna een valutaverlaging en vervolgens de invoering van een digitale munt met volledige controle en doorzichtigheid van het vermogen en het inkomen van alle burgers van de EU.

De site Goldmoney werpt een kritische blik op de mogelijkheden van de eurozone:

  Scott Ritter: Voor de NAVO en Oekraïne, de realiteit bijt

Zoals het spreekwoord zegt over de kameel, zo is het ook met de euro: hij is ontworpen door een comité. Maar in tegenstelling tot het woestijnschip zullen de euro en zijn instellingen het niet overleven – dat kunnen wij met steeds grotere zekerheid zeggen, gezien de huidige ontwikkelingen. (…) De euro (is) nog meer een staatscontrolemechanisme geworden dan de andere grote munteenheden, misschien met uitzondering van de Chinese renminbi. Maar ondanks al zijn gebreken heeft de Chinese staat tenminste aandacht voor de economische eisen van zijn burgers om hem (de staat) te leiden bij het beheer van de munt. De commissarissen in Brussel lijken, samen met de nationale politici, blind voor de sociale en economische gevolgen van het afdrijven naar het totalitarisme, waar mensen gedwongen worden tot nieuwe lockdowns en, in sommige gevallen, verplichte covid vaccinaties.

De Russische centrale bank heeft nog een paar jokers te spelen. Het zou een deel van zijn grote goudreserves kunnen inruilen als goudgerande roebels. Dit zou Rusland de facto op een goudstandaard zetten, zijn muntbezit beschermen, de koopkracht van de roebel stabiliseren en hem onbereikbaar maken voor aanvallen uit het Westen.

De Deutsche Wirtschaftsnachrichten schrijft:

Sinds de poging van het Westen om de roebel te destabiliseren in 2014, heeft Rusland zijn deviezenreserves gediversifieerd, zijn dollarblootstelling verminderd, zijn euro- en renminbi-blootstelling verhoogd en goud geaccumuleerd, dat nu 23 procent van zijn deviezenreserves uitmaakt – iets meer dan zijn dollarbezit. Bij de Schatkist heeft het “National Wealth Fund” ook ongeveer 20 procent van zijn tegoeden in goud (geraamd op nog eens 670 ton).

Zowel Rusland als China zijn al lang vaste kopers van goud. Beiden zijn er zich al jaren van bewust dat het noodlijdende Westen uiteindelijk wanhopig op zoek zal gaan naar een oplossing. De VS willen en zullen niet vrijwillig afstand doen van hun suprematie. Oekraïne is altijd een sudderend brandpunt geweest, dat in 2014 voor het eerst tot uitbarsting kwam tijdens de Euro-Maidan, sindsdien niet meer geblust is, en nu een grote vuurzee kan worden in de confrontatie van de machtsblokken. Als er geen overeenkomst met vaste verdragen tot stand komt die Oekraïne echt neutraal maakt, zullen de machtsblokken, afhankelijk van wie er wint, rechtstreeks tegenover elkaar komen te staan, hetzij aan de westelijke, hetzij aan de oostelijke grens van Oekraïne. Dit zou snel rechtstreeks tot de Derde Wereldoorlog leiden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De tweede fase van de massapsychose is begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDRINGEND: De Covid-infecties in Groot-Brittannië nemen weer toe, en 90 procent van de doden is gevaccineerd. Hebben mRNA-prikken onze kans op kudde-immuniteit verpest?
Volgend artikelDe Grote (Destructieve) Reset van het Kapitalisme
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het vertrouwen in het Europese bankwezen zal steeds sneller afnemen.
  Door de Swift boycot tegen Rusland schiet Amerika en zijn EU vazallen zich steeds meer in eigen voet.
  Swift ( het internationaal betalingsverkeer ) heeft al eerder Iran uitgesloten van het internationale betalingsverkeer en meer recentelijk kwam Swift in opspraak bij de Canadese Truckers die bestolen werden van hun geld.

  Rusland en China hebben hun eigen Swift systeem en Rusland gebruikt nu Unionpay in plaats van Visa en Mastercard

  Alle westerse sancties zullen als een boemerang naar de westerse landen terugkomen en zullen Amerika en het westen tot de afgrond brengen.

  Mensen sta op tegen u criminele politici.

 2. Europa zal evenals Amerika helaas door domheid volledig tot stilstand komen en een economische misère worden. De reden hiervan is dat mensen zodanig geconditioneerd, geprepareerd en gebrainwasht zijn dat ze denken dat de regering voor je zorgt en dat wat de Main Stream Media (MSM) verteld waar is; totaal zich niet realiserend dat het net omgekeerd is. Regeringen volgen allemaal hun meesters de [R]othchilds en de [R]ockefellers en hebben niets op met burgers. Mensen slikken alles wat de MSM zegt als zoete koek. Die laatste is er alleen voor desinformatie en genereren van maximale angst en het neerzetten van een realiteit die er niet is. Eerst hadden we de corona-hoax. Dit virus was er 5, 10, 25, 50 en 100 jaar geleden ook al. Niemand reageerde. En nu is het zwakste virus van alle virussen nog erger dan ebola? Mensen pikten het. Hoofdpijnpil; dan een bijsluiter als een pleerol. Bij de coronaspuit ging menigeen in de rij staan om de arm op te houden en niemand die zich af vroeg wat er in zit. Waarom zitten er nu o.a. stoffen als kwik, neurotoxinen, hafnium, grafeen(oxide), 2-[(poly ethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide; zijnde nano lipid, nagalase en de parasiet Trypanosoma cruzi in het vaccin voor een virus dat verward wordt met een zwakke verkoudheid? Omdat we staan te wachten op slapenden die niet verder komen dan de zogenaamde complottheorie. We kunnen blijkbaar niet anders.
  Nu hebben we de hoax Rusland. De grootste vijand op aarde aldus het narratief van de MSM. Maar wat nou als deze tot de white hats (de goede der aarden) horen en ons gaan bevrijden van de satanisch elite die alleen maar streeft naar een wereldorde waar maar 500 miljoen mensen als transhumaan slaaf mogen leven. Nu komt de waarheid aan het licht. Rusland heeft in de corrupte boevenstaat [Red] alle biolabs waar dodelijke virussen en bacteriën voor ons en Rusland werden bereid, vernietigd. Zoals gebruikelijk wordt dit niet in de MSM verteld evenals de genocide die [red] op Loehansk en Donnetsk pleegde. Tuurlijk niet. wat zou je zelf doen als je tot deze satanische kliek behoort en je de mensheid van voor tot achter zou vervloeken. Doordat nu weer een valse realiteit wordt neergezet moeten we Rusland zogenaamd boycotten. Dom zoals we in het Westen zijn denken we zo een machtig land op de knieen te krijgen. Echter wij hebben hun wel nodig. Zij ons niet. Daarmee wordt iedere sanctie 10 voudig gebackfired. Tel daar noch de pyschopatische verdorven satanische EU bij op evenals het WEF met zijn great reset (voor het verkrijgen van de satanische nieuwe wereldorde) dan kun je het verder zelf invullen. Mensen moeten eens wat research doen en niet alles als zoeten koek slikken. Weg met al die verdorven gespeelde regeringen en EU. Wij moeten onze soevereiniteit opeisen en het eigen Westen tot de orde roepen.

 3. Wij moeten onze soevereiniteit opeisen en het eigen Westen tot de orde roepen; Met wat? Het volk is verkocht en verraden. Als je de deur open laat staan komt er vuile lucht binnen. Uitgewoond Nederland is naar de kloten! Uit ervaring weet ik dat het eten uit de gaarkeuken, in de hongerwinter, beter te vreten was dan hetgeen ons thans door het world economic schorem door de strot geduwd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in