CNN beschreef de rassenrellen van Kenosha als “vurig maar vooral vreedzaam” – terwijl zijn eigen verslaggever voor een brandende inferno stond. Nu wordt het links-liberale op social media gehoond, schrijft Fox News.

Dat de almaar gewelddadig wordende Black lives matter-gerelateerde rassenrellen in de Verenigde Staten in de links-liberale media worden beschreven als “meestal vreedzaam” of soortgelijk downplayen, is de regel geworden in plaats van de uitzondering.

Maar de vraag is of de Amerikaanse nieuwszender CNN tijdens de verslaggeving over de rellen in Kenosha, Wisconsin op woensdagavond niet een stap te ver is gegaan.

De verslaggever van CNN deed rechtstreeks vanuit Kenosha verslag toen hij voor brandende autowrakken stond. In het vlammend beeldmateriaal had de sterk links georiënteerde nieuwszender tegelijkertijd de tekst “Vurige maar vooral vreedzame protesten” gezet.

In het videoverslag was de verslaggever ook zorgvuldig om te benadrukken dat de rellen “overwegend vreedzaam” waren geweest en dat het hele gebeuren gewoon het resultaat was van “mensen die boos en gefrustreerd waren” over hoe racistisch de politie is.

De bizarre frase van CNN werd al snel een trend op social media en inspireerden velen tot sarcastische commentaren.

“De uitdrukking ‘voorbij de parodie’ komt niet eens in de buurt van de beschrijving hiervan”, tweet bijvoorbeeld het rechtse profiel Matt Walsh.

De rellen in Kenosha begonnen nadat een zwarte was neergeschoten in verband met een politie-interventie op zondag. In de nacht tot en met woensdag werden twee mensen gedood door een 17-jarige die behoorde tot een militie die eigendommen beschermde tegen aanvallen van een linkse meute.

Zwarte man schiet zichzelf in het hoofd – politie krijgt de schuld… en uiteraard weer rellen

  Zwarte Amerikaanse agent blijft kalm te midden van racistische beschimpingen van BLM-activisten
Vorig artikelZwarte man schiet zichzelf in het hoofd – politie krijgt de schuld… en uiteraard weer rellen
Volgend artikelZweedse politie “machteloos” tegen migrantenbendes – 5.000 criminelen met vuurwapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in