Britse historicus Niall Ferguson: Als Biden wint, dreigt de Derde Wereldoorlog

2

De Britse historicus Niall Ferguson is niet alleen een briljant historicus. Hij maakt ook keer op keer indruk met zijn precieze prognoses van de actualiteit. Hij voorspelde de val van de Berlijnse Muur in 1989 en de financiële crisis aan het eind van het vorige decennium.

Eind augustus sprak Ferguson zich in de “Neue Zürcher Zeitung” (NZZ) uit over de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen – en waarschuwde nadrukkelijk voor een overwinning voor de Democratische kandidaat Joe Biden. Volgens Ferguson’s inschatting zou het gevaar van een grote oorlog of zelfs een wereldoorlog aanzienlijk toenemen als Joe Biden zou winnen.

In de NZZ betoogde de historicus, die aan de Universiteit van Oxford doceert, dat de wereld allang een “Tweede Koude Oorlog” tussen het Westen en de Volksrepubliek China is ingegaan. Met het oog op de komende presidentsverkiezingen verklaarde hij:

Als er één persoon is die ik me gemakkelijk kan voorstellen de Tweede Koude Oorlog te veranderen in de Derde Wereldoorlog – onbedoeld, natuurlijk, en met de beste bedoelingen en de meest stichtelijke retoriek – dan is het wel de zelfgenoegzame erfgenaam van Roosevelt, namelijk Joseph Robinette Biden.

Het Duitse nieuwsorgaan Zuerst meldt dat Ferguson zich baseert op de historische ervaring van de afgelopen 120 jaar, waarin het vooral de hypermoraliteit van Democratische presidenten was die de wereld in nieuwe oorlogen leidde – hier hebben we onder andere Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt, Harry S. Truman en Lyndon B. Johnson. Volgens Ferguson zou het conflict in Taiwan de aanleiding kunnen zijn voor een grote oorlog.

  Er is meer met de dood dan alleen COVID-19

Met betrekking tot de zittende president daarentegen merkte de Britse historicus – in tegenstelling tot de meerderheid van de mainstream media – op:

Maar ondanks al zijn vele fouten heeft Trump een grote republikeinse traditie in stand gehouden – om geen oorlogen in het buitenland te beginnen. De uitzondering op de heerschappij van de Republikeinse duivenideologie in de vorige eeuw was natuurlijk George W. Bush. Alle anderen – Harding, Coolidge, Hoover, Eisenhower, Nixon en Reagan – waren opmerkelijk voor het kleine aantal jonge Amerikanen dat ze in de strijd stuurden: veel minder dan hun Democratische tegenhangers.

Ferguson voegde daar nu aan toe in een interview met The World en bevestigde zijn beoordeling. Letterlijk:

Ik heb een eeuw Amerikaanse geschiedenis in detail bestudeerd, en telkens wanneer democratische presidenten een heel belangrijke binnenlandse agenda hadden toen ze werden verkozen, raakten ze vervolgens betrokken bij grote oorlogen. Dat is wat er gebeurd is met Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt, Harry Truman, John F. Kennedy en Lyndon B. Johnson. (…) Er zou een scenario kunnen ontstaan waarin de regering van Biden aan de macht komt, bereid is om allerlei geld uit te geven aan sociale voorzieningen, onderwijs, belastingverhogingen en het gebruikelijke, en dan geconfronteerd wordt met een Taiwanese crisis. Ik geloof dat China uiteindelijk op dit scenario zal aansturen.

Trump is de eerste Amerikaanse president in 40 jaar die niet een nieuwe oorlog is begonnen – Democraten verontwaardigd

Vorig artikelVluchtelingenleugen gebarsten: EU-Commissie dringt aan op massale hervestiging van migranten
Volgend artikelViraal: Zwaarlijvige linkse vrouw twerkt om anti-abortus activisten te overtuigen dat het vermoorden van baby’s juist is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Links lijkt mij duidelijk op weg naar een WO-III. Zij zullen dat doen als duidelijk wordt dat zij “de macht” gaan verliezen aan rechts. Links is een ongelooflijk intolerante en smerige club van machtswellustelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in