Bewakingsrobot in park Singapore zorgt ervoor dat mensen hun social distance behouden

1

Er bestaan reeds technieken zoals robotachtige drones en vierpotige bewakingsrobots om mensen te bewaken en te controleren. De Coronapandemie opent nu het gebruik van deze robots op een breed front.

In Bishan-Ang Mo Kio Park in Singapore bewaakt een vierpotige robot vanaf vrijdag de bezoekers van het park en zorgt ervoor dat ze een passende veiligheidsafstand tot elkaar houden, schrijft The Straitstimes.

De robot, die de bijnaam “Spot” heeft gekregen, maakt deel uit van een pilotproject onder leiding van de National Parks Board (NParks), Smart Nation en Digital Government Group (SNDGG).

De vierpotige bewakingsrobot, oorspronkelijk ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics, is geschikt voor gebruik in verschillende soorten terrein, in tegenstelling tot robots met wielen. De robot is uitgerust met veiligheidssensoren die omliggende objecten en personen binnen 1 meter afstand moeten detecteren om botsingen te voorkomen.

Een van de taken van de robot is het verzenden van een vooraf opgenomen bericht om bezoekers eraan te herinneren de juiste veiligheidsafstand in acht te nemen. De robot is ook uitgerust met camera’s die zijn uitgerust met een video-analyseprogramma dat is ontwikkeld door de GovTech-autoriteit. Het doel van de camera’s moet zijn om het aantal bezoekers van het park te schatten.

De camera’s moeten echter “niet in staat zijn om specifieke personen te volgen of te herkennen” en mogen “geen persoonlijke informatie verzamelen”.

De machine kan op afstand worden bediend en is ook door GovTech voorzien van 3D-mapping en halfautomatische functies.

Het proefproject duurt twee weken en dan zal de robot zich, tijdens de uren dat het park het laagste aantal bezoekers heeft, over een traject van drie kilometer verplaatsen in een bepaald deel van het park. Hij zal worden begeleid door ten minste één bewaker van NParks.

  Vaccins falen in Singapore: Aantal gevallen stijgt ondanks 80% vaccinatiegraad

Als het experiment succesvol blijkt te zijn, wordt de robot zowel ’s ochtends als’ s avonds in de spits door het hele park gebruikt en mogelijk zelfs in andere parken.

NParks heeft ook 30 drones verspreid om de bezoekers van geselecteerde parken en natuurgebieden te ontdekken. Het idee is om het publiek via het portaal “Safe Distance At Parks” te laten zien hoeveel bezoekers er in een bepaald gebied zijn voordat ze erheen gaan.

De vierbenige robot wordt ook geëvalueerd in een ander project, waar hij wordt gebruikt om medicijnen te verspreiden onder patiënten die geïsoleerd zijn met milde Covid-19 symptomen.

Kardinalen waarschuwen voor NWO: “Er zijn machten die Corona misbruiken voor greep naar wereldheerschappij”

Vorig artikelDominantiecriminaliteit: Zweedse jongen gedwongen schoenen te kussen – naakt gestript en tegen hoofd geschopt
Volgend artikelHet dodental in Nederland is het op zes na hoogste ter wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Hier hebben ze al op geoevend. Het kan niet zo maar uit de hemel vallen. Waar zijn we in godsnaam beland?
    Kijk s.v.p. ook naar de video op BITCHUTE – The people we are becoming – door Computing forever

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in