De theorie over de opwarming van de aarde werd voor het eerst populair toen wetenschappelijke uitgevers foto’s begonnen te verspreiden van ijsberen die stierven in arctische wateren, omringd door smeltende ijsbergen. Dit beeld van stervende ijsberen werd jarenlang in het publieke bewustzijn gegrift en was de drijvende kracht achter klimaatactivisme, wetenschappelijke financiering en politieke agenda’s. Dit zou niet de eerste keer zijn dat menselijke empathie voor dieren gebruikt wordt om de publieke opinie te manipuleren en politieke doelen te bereiken, schrijft Lance D Johnson.

Vandaag de dag opereren klimaatveranderingscultisten uit pure emotie en pleiten ze voor grootschalige, ingrijpende interventies waar alleen multinationale belangen bij gebaat zijn. In plaats van de milieuproblemen waar hun eigen gemeenschappen mee te maken hebben objectief aan te pakken en op te lossen, springen klimaatveranderingscultisten op de laatste doemdagbandwagon, terwijl ze nooit praktische oplossingen aandragen om de basisvervuilingsproblemen in hun eigen gemeenschap aan te pakken.

De grote ijsbeersterfte blijft uit, zelfs tijdens de zomermaanden

Veel mensen beginnen te merken dat de angstcampagne voor de opwarming van de aarde NIET langer ijsberen als rekwisieten gebruikt. Het blijkt dat dit probleem nooit een serieus ecologisch probleem is geweest. De ijsbeerpopulaties floreren nog steeds, vele jaren nadat alle emotie opwekkende propaganda werd gepubliceerd. In een artikel op Grist werd onlangs de vraag gesteld waarom de klimaatbeweging het niet meer over ijsberen heeft. Het artikel wijst erop dat stervende ijsberen “grotendeels uit de mode zijn geraakt” door “overbelichting” met als gevolg dat beelden van ijsberen “cynisme en vermoeidheid” oproepen.

Jarenlang hebben klimaatactivisten ijsberen afgeschilderd als symbolische slachtoffers van de opwarming van de aarde, door de nadruk te leggen op hun slinkende aantallen als gevolg van smeltende ijskappen. In 1999 produceerde bioloog Ian Stirling een film waarin een “opwarming van het klimaat” werd gehypet met de angst dat ijsberen uit de Hudson Baai massaal zouden uitsterven. Zijn artikel werd gebruikt ter ondersteuning van een cover van Time Magazine in 2000, waarin gewaarschuwd werd voor een “Arctic Meltdown” met foto’s van ijsberen die op het punt stonden om in de arctische zeeën in te storten. In 2007 voorspelden Andrew Derocher en zijn collega’s dat de ijsbeerpopulaties de komende jaren zouden instorten. Recente wetenschappelijke studies hebben echter een aantal van deze angstverhalen in twijfel getrokken en een complexere realiteit aan het licht gebracht.

  Net zoals we vermoedden, Greta Thunberg wordt gecontroleerd door George Soros

Terwijl bepaalde dierenpopulaties het moeilijk hebben als gevolg van habitatverlies, hebben andere populaties tekenen van veerkracht en aanpassing laten zien. Deze discrepantie tussen het activistische beeld en de wetenschappelijke bevindingen roept vragen op over de nauwkeurigheid en effectiviteit van berichtgeving over ijsberen en propaganda over klimaatverandering. Kranten en wetenschappelijke publicaties hebben een ethische verantwoordelijkheid om ecologische en milieukwesties te presenteren zonder een beroep te doen op emoties en politieke propagandakrachten.

Hoewel wetenschappers algemeen erkennen dat het krimpende Noordpoolijs een aanzienlijke bedreiging vormt voor deze iconische wezens, is de realiteit dat ze niet in recordaantallen uitsterven en zelfs floreren in de zomer, wanneer de ijskappen op hun laagste niveau zijn. In 2017 en 2018 overdreef National Geographic de leugen dat ijsberen in recordaantallen zouden verhongeren en uitsterven. Het blijkt dat ijsbeerpopulaties in de Chuckchi Zee het goed hebben gedaan in de zomermaanden, wanneer het ijspeil op een significant laag niveau staat. Het blijkt dat ijsberen niet eens ijs nodig hebben om het hele jaar door te kunnen overleven.

In bepaalde delen van de wereld heeft het zee-ijs zich teruggetrokken. Tussen 1979 en 2013 is het ijsvrije zomerseizoen in de Barentszzee met 20 weken toegenomen. Andere gebieden in het noordpoolgebied behouden elk jaar hun ijskap. Desondanks hebben de veranderingen in de hoeveelheid ijs in deze gebieden geen invloed gehad op de totale populatie ijsberen. Het blijkt dat deze dieren veerkrachtig zijn. Het echte probleem hier is dat mensen de neiging hebben om deugd te signaleren over zaken waar ze heel weinig vanaf weten. Wanneer deze zaken gebruikt worden om populaties emotioneel te manipuleren, kunnen ze gebruikt worden om meer geld te genereren voor wetenschappelijke hypotheses die politieke agenda’s aansturen.

  One flew over de Groenen nest

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Michael Moore over de leugen van “Groene energie”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen vecht om zijn tanende hegemonie te behouden
Volgend artikelMoeder eist dat dierenarts (illegaal) de medische aandoening van haar zoon behandelt: “Als mijn zoon zegt dat hij een kat is, dan is hij een kat”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Hahaha… ze zijn zo knetter knetter dom…

  Klimaatverandering pushen terwijl de poolkappen groeien en noord europa een koele zomer beleeft.

  Bosbranden die alleen stedelijke gebieden in de as leggen en de bossen ongemoeid laten.

  ‘Vaccins’ die vele malen dodelijker zijn dan de fake virussen die ze moeten verhelpen.

  Mannen en vrouwen in honderden andere genders veranderen.

  Politieke partijen die niemand wil, krijgen record aantallen stemmen.

  Rusland en andere landen zijn een vijand terwijl de NAVO zelf al decennialang wereldwijd dood en verderf zaait terwijl ze alle land en grondstoffen roven.

  Boetes voor opgewekte stroom via zonnepanelen omdat het stroomnet het allemaal niet aankan.

  Honger in landen die vruchtbaarder zijn dan waar ook ter wereld.

  Het westen is een tumor en Rusland gaat, samen met de BRICS+ landen, die tumor onschadelijk maken. Als ik nu in de politiek of media of justitie zou werken, dan zou ik heel rap mn spullen pakken en maken dat ik wegkwam, want de terugslag die gaat komen van deze maximaal gespannen boog, gaat niet mals zijn.

  Aan de AIVD meelezers, jullie zijn de schaduwregering, we hebben jullie wel door. De politiek is slechts de handhaver, het doorgeefluik. De inlichtingendiensten van het westen zijn de deepstate. Erik Akerboom heeft de politie omgetoverd tot blind volgende tirannen en alles klaargezet om de politie te vervangen voor BOA’S. En als beloning voor zijn landverraad is hij nu baas van de AIVD. Geniet er nog maar even van Erik.

  De AIVD probeert rauwe aardappels in één keer door te slikken, ze gaan stikken in hun zelfoverschattende arrogantie. Dusss… kom maar op met meer meer meer van die domme propaganda, hoe belachelijker, hoe sneller jullie gaan vallen. Er is geen weg meer terug voor de domme AIVD. Jullie hebben je hand overspeelt en het wordt elke week erger en erger.

 2. Wat nou “ijsberen”…. de aarde is toch al vier keer vergaan in de afgelopen 50 jaar??? Dat hadden ze toch beloofd! Dus, dan ze liegen eigenlijk altijd?!

  • Sinds de jacht op dit, zo’n beetje gevaarlijkste roofdier op deze planeet, is verboden, is de populatie meer dan verdubbeld. Om voedsel te vinden komen ze dichter bij door de mens bewoonde gebieden. Deze beer maakt geen onderscheid tussen zeehond of mens.

   • Mwa… Nijlpaarden zijn herbivoren maar ze maken veel meer slachtoffers. Ze lijken trouwens ook veel meer op die sjw wokies.

    Wel mooi hoe de natuur die wokies leugenstraft!

 3. Het woord ijsbeer doet al denken dat ze ijs nodig hebben, als het witte of blanke beren waren was er nooit over uitsterven door smeltend ijs nagedacht.

  • Tja, ijsberen zijn zwart. Om zoveel mogelijk zonnewarmte op te nemen. Met holle haren vacht om te camoufleren en maximaal te isoleren. Het zijn echt wonderbaarlijke dieren.

   Zwarten, altijd goed voor een slachtoffer rol…

 4. 2 vragen voor Greta:
  – Hoe komt het dat de ijsberen populatie groeit in plaats van afneemt zoals voorspeld?
  5 jaar geleden wist jij zeker dat Nederland voor de helft onder water zou staan door de snelle stijging van de zeespiegel. We zijn nu precies 5 jaar verder en de zeespiegel is niet meetbaar gedaald of gestegen, dus niks veranderd eigenlijk.
  – Waar haal je die wijsheid vandaan?
  Graag antwoord, Greta, via deze site. (Als je durft!)

  • De zeespiegel is zelfs gezakt de laatste tien jaar , . We zitten wel in een interglaciaal tijdperk , maar het mauder tijdperk is weer aangebroken. Zie recente gegevens , niet de gevens die de zogenaamde zelfbenoemde nietwettenschappers gebruiken. Kijk naar weerberichten van 15 jaar geleden , werd een temp van 25 C aangegeven in het geel wordt nu aan gegeven in het helrood enz… Bedriegen beliegen meer kunnen ze niet en de meerderheid trapt erin.

 5. misschien een paar foto`s van stervende Oekraïnse soldaten, die, als het in dit tempo doorgaat, eerder met uitsterven bedreigd worden, dan de ijsberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in