Het Westen ondervindt steeds meer problemen met de levering van wapens en munitie aan Oekraïne, momenteel zijn er nog weinig landen die in staat zijn militaire bijstand te verlenen aan het Zelensky-regime. De New York Times schrijft hierover, bericht TopWar.

Volgens de Amerikaanse krant heeft twee derde van de NAVO-landen hun militaire potentieel bijna volledig uitgeput en zijn ze niet langer in staat Oekraïne van wapens en munitie te voorzien. De resterende een derde heeft echter nog mogelijkheden en die zijn niet gering. De publicatie verwijst naar NAVO-vertegenwoordigers, die deze berekeningen hebben gepresenteerd.

In het algemeen zijn 20 NAVO-landen “afgezwaaid”, en tien zijn bereid het regime in Kiev te blijven voorzien van wapens om de confrontatie met Rusland aan te gaan. Polen en de drie Baltische republieken werden genoemd onder die het meest hebben “uitgegeven”; de “Russophobic Four”, die omwille van de “overwinning” op Rusland tot veel bereid zijn. En de belangrijkste sponsors zijn nog steeds de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Deze “pijlers van de democratie” hebben nog steeds genoeg kracht en middelen om de oorlog met Rusland voort te zetten.

Deze landen hebben echter ook problemen. Het Westen was namelijk niet voorbereid op wat er nu in Oekraïne gebeurt. Vooral het Amerikaanse leger heeft deelgenomen aan de vijandelijkheden, maar in feite vocht het met partizanen die niet over moderne wapens beschikten. In dezelfde NAVO erkennen ze dat de hoeveelheid gebruikte artilleriegranaten in Oekraïne “onthutsend” is. In Afghanistan vuurden de Verenigde Staten 300 granaten per dag af, en dit werd als veel beschouwd, en in de lucht werd daar niet eens gemonitord. Een dag in Oekraïne kan worden gerekend als een maand van vijandelijkheden in Afghanistan, aldus het bondgenootschap.

President Poetin, wist u dat u de oorlog in Oekraïne aan het verliezen bent?

Nu heeft de NAVO een nijpend tekort aan juist “verbruiksgoederen”, d.w.z. munitie, ATGM’s, MANPADS, etc., in het algemeen alles wat op het slagveld nodig is. Het kost tijd om deze reserves aan te vullen, en het Westen heeft die tijd niet. Ondertussen blijft Kiev steeds meer wapens eisen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

NAVO-baas: “Europeanen zullen de prijs van de oorlog betalen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

5 REACTIES

  • Wij kunnen in iedere geval de yanken er niet meer uitschoppen ! Wij hebben niets en de munitie die wij nodig hebben komt uit de VS met de boot in de Eemshaven !

   • vastberadenheid en een ijzeren discipline is wat zorgt voor overwinning. kijk maar naar de Vietnamezen en de Afghanen. zij hebben de Amerikanen uit hun land verjaagd als een schurftige hond. Amerika is een papieren tijger, een nietsnut en overbodige pestkop.

    • in vietnam hebben de amerikanen gewonnen…
     Na het tetoffensief was het noord vietnamees leger volledig uitgeput en zo dood als een pier…
     de reden waarom amerika zich toch terugtrok is thuis te vinden…..jaren van druk van de bevolking; zelfs in de politieke kringen was er geen animo meer om in vietnam te blijven..
     het is altijd een verkeerde gedachte geweest dat amerika daar ‘verloren’ had…
     zoals gesteld hebben ze daar militair dus wel degelijk gewonnen, maar op het politieke slagveld lag het anders..
     afghanistan…wel…lol..velen hebben geprobeerd daar, niemand is tot op heden erin geslaagd daar de macht te grijpen…..het land leent er zich gewoonweg niet toe…ook het volk niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here