Rusland is begonnen met de serieproductie van de “Termite” onbemande gevechtshelikopter, een nieuwe ontwikkeling die in staat is om lasergeleide precisieraketten in te zetten, bericht Defence Blog.

De onthulling vond plaats tijdens het bezoek van Dmitry Medvedev, plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, aan het Moskouse industriepark “Rudnevo”.

Het geheime contract voor een aanzienlijke hoeveelheid van deze drones werd al in 2021 getekend.

De helikopterachtige drone, ontwikkeld en geproduceerd door de wetenschappelijk-productieonderneming “Strela” in Zhukovsky, onderdeel van de Kronshtadt Group, heeft een maximaal startgewicht van 450 kilogram, een topsnelheid van 150 kilometer per uur en een maximale vlieghoogte van 3500 meter.

De MDP-01 “Termite” UAV is uitgerust met precisiewapens en zal C-8L geleide raketten met semi-actieve lasergeleiding dragen. Deze bewapening dient als een analogon van APKWS, maar vertoont een aanzienlijk hoger niveau van verfijning in vergelijking met het ongeleide raketprojectiel.

De S-8L raket, de primaire bewapening van de drone, is afgeleid van de ongeleide luchtvaartraketten S-8 die door de Russische militaire luchtvaart worden gebruikt. In tegenstelling tot zijn voorganger, de S-8 raketten, heeft de S-8L een semi-actieve doelzoekende kernkop met een fragmentatie-explosieve lading, met een bereik tot 6 kilometer.

Dit raketsysteem betekent een grote sprong voorwaarts in richtprecisie, omdat het de drone-operator in staat stelt doelen aan te wijzen en te volgen langs een laserstraal.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Top Poetin-Kim: Westerse hysterie kan historisch falen van westers imperialisme en criminaliteit niet verhullenVolg Frontnieuws op Telegram

  EU in wanhoop, wil lidstaten als Hongarije dwingen om Russisch gas te "delen" met landen als Duitsland

Lees meer over:

Vorig artikelAls de dollar sterft, sterft ook het Amerikaanse leger, Israël, Argentinië en alle andere dwazen die zo dom zijn om hun economische toekomst te koppelen aan een instortende munt
Volgend artikelDuitsers worden massaal aangevallen, vermoord en verkracht door migranten, volgens federale misdaadgegevens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Dit zijn drones. Waarschijnlijk gebruiken ze dit klassiek layout : 1lift rotor 1 staartrotor omdat ze hiervan de know how hebben. Persoonlijk zou ik gaan voor een quad gezien deze meer lift heeft

  • ik vermoed dat hier een potige verbrandingsmotor wordt gebruikt en dat met de quad electromotoren & batterijen niet zulke power/gewicht-verhouding kan behaald worden.

 2. Gaan we ooit nog in een wereld terechtkomen waar al deze energie wordt gebruikt om alles fijner en beter te maken? Of laten we het kliekje gestoorde moordenaars de macht besturen om dood en verderf te zaaien?

   • Onzin.Rusland kan zelf chips maken zij het wat lomper dan de modernste kleine 6 a7 nM.Rusland produceert zelf chips van 20/30 nM.
    Misschien niet zo krachtig als van het westen,maar het werkt!

    • Westen heeft juist last van de wet van de remmende voorsprong
     We hebben nog veel oud spul met oude tech dat moet eerst op en financieel uitgemolken. OnZe moderne kruisraket werkt op een intel 386 processor, stokoud en dus heel erg duur om te maken programmeren en opslag en onderhoud. Stokoude software die ook moet draaien op stokoude hardware die er bijna niet meer is.

     De russen en chinezen beginnen pas met allemaal nieuwe spullen en de laatste technische inzichten die ze rustig kunnen dumpen voor betere tech zonder dat boekhouder klaagt over verloren omzet.

  • Hoi,

   Ik kan je aanraden om je te verdiepen in hoe chips worden gemaakt. Je maakt ze voor een doel. Zeg wasmachine. Dan kan die chip een wasmachine aansturen. Je kan de chip na het maken niet aanpassen om zeg een raket aan te sturen.

   Probeer niet langer te vallen voor simpele leugens vanuit het regime en de dienstdoende media welke je zelf kan ontkrachten met minimale inzet. Chips zijn gemaakt voor een doel. Dat doel kan je daarna niet meer aanpassen. Punt.

   Groeten,
   Hugo

  • …godver , ik had al ns gereaguurd met mijn ‘smart’ phone , maar dat lukte blijkbaar nie, dus zeg ik nu, met de laptop, 2x hetzelfde waarvoor mn excuses ….t was trouwens cynisch bedoeld ….maar dat wisten jullie al, TOCH ?

 3. Laten we elkaar niet wijsmaken.Technologie wordt ontwikkeld door oorlog en ruimtevaart.
  Waar denk je anders dat die touchsrceen voor ontwikkeld waren,voor jou?
  Het MIC loopt +- 20 jaar voor op de commercie.
  Het internet is ook door het amerikaanse leger ontwikkeld.
  Tuurlijk zijn er ook andere uitvindingen,maar is redelijk recent.
  In iedergeval,de burgerbevolking staat al met 5-0 achter wat betreft kennis.
  Ik ben wel onder de indruk van de sprong voorwaarts die Rusland heeft gemaakt,helemaal op raket-technologie.

 4. Zeer geachte heer putin/ graag zou ik en mijn buurtje 2 van deze apparaten willen bestellen…helaas en gezien de belabberde economische grafzooi in den nederlanden zou ik toch enige clementie aangaande de betaling per omgaande tot mij willen nemen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in