Vergelijkingen van foto's uit Bakhmut, Donersk Oblast, met scènes uit het Westelijk Front van de Eerste Wereldoorlog.(Viktor Borinets via Twitter)

Waarom is de Oekraïense legercommandant Zaluzhnyi bezig met een media blitz? Dat is de fascinerende vraag gezien wat hij een verslaggever van The Economist (UK) vertelde, dat werd opgepikt en opnieuw gepubliceerd door het Turkse Anadolu Agency:

De opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten zei donderdag dat er een nieuw offensief komt van Rusland tegen de hoofdstad van Oekraïne.

“Volgens onze schattingen hebben zij (Rusland) een reserve van 1,2-1,5 miljoen mensen … de Russen trainen ongeveer 200.000 nieuwe soldaten. Ik twijfel er niet aan dat ze nog een uitstapje naar Kiev zullen maken,” zei Valerii Zaluzhnyi tegen het tijdschrift The Economist.

Zaluzhnyi verwierp beweringen dat er in Rusland problemen zijn met een gebrek aan wil om te vechten. “De Russische mobilisatie heeft gewerkt. Het is niet waar dat hun problemen zo ernstig zijn dat deze mensen niet zullen vechten. Dat zullen ze wel,” zei Zaluzhnyi. “Ik heb de geschiedenis van de twee Tsjetsjeense oorlogen bestudeerd – het was hetzelfde. Ze zijn misschien niet zo goed uitgerust, maar ze zijn nog steeds een probleem voor ons.””

Over de mobilisatie in Oekraïne zei Zaluzhnyi dat dergelijke extra maatregelen niet nodig zijn. Het Oekraïense leger heeft genoeg mensen, maar niet genoeg pantservoertuigen en munitie.

Op basis hiervan maakte Zaluzhny eigenlijk duidelijk wat het volgende doel is van het Oekraïense offensief – dat is toegang tot Melitopol om de landcorridor naar de Krim onder vuur te nemen. – https://www.economist.com/zaluzhny-transcript

Zaluzhnyi

Het verbaast me dat Zaluzhnyi niet de gebruikelijke praatjes napraat van president Zelennsky en een groot deel van de westerse media. Hij erkent bijvoorbeeld dat Rusland een numeriek voordeel heeft wat betreft het aantal getrainde troepen dat in de frontlinies wordt ingezet en verwerpt de herhaalde beweringen dat de Russen niet willen vechten. Zaluzhnyi zegt NYET! schrijft Larry Johnson.

  Oekraïense strijdkrachten hebben het kinderrevalidatiecentrum, een supermarkt en een apotheek in Donetsk beschoten

Zaluzhnyi let ook op de opbouw van Russische troepen in Wit-Rusland en schroomde niet te verklaren dat hij ten volle verwacht dat de Russen een nieuwe aanval met grondtroepen op Kiev zullen inzetten. Rusland’s historische staat van dienst in het gebruik van misleiding om vijandelijke troepen te lokaliseren en de vijand aan te vallen waar deze dat het minst verwacht, wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen in het moderne tijdperk, dat wordt gekenmerkt door buitengewone beeldvormingsmogelijkheden boven het hoofd en elektronische inlichtingensystemen. Het is vrijwel onmogelijk om de bewegingen van troepen op divisieniveau te verbergen. Als George S Patton nog zou leven, zou hij de creatie van een spookleger, waarmee hij de Duitse generale staf ervan kon overtuigen dat de geallieerden bij Pas de Calais zouden aanvallen, niet kunnen nabootsen.

Maar Zaluzhnyi’s openhartigheid had zijn grenzen. Hij loog ronduit over het aantal Oekraïense reserves dat beschikbaar was om eenheden in het veld te versterken. Maar daarnaast benadrukte hij nauwkeurig de wanhopige behoefte van Oekraïne aan pantsers, artillerie en munitie. Oekraïne kan niet produceren wat het nodig heeft en de voorraden van de Verenigde Staten en de NAVO raken op.

Vervolgens hield hij vol dat Oekraïne Melitopol zal aanvallen. Dat is een waanidee. Met weinig bewapening, beperkte brandstofvoorraden, verstoorde communicatielijnen en geen luchtmacht zou Oekraïne een nieuw slachthuis binnengaan als het een dergelijke operatie zou proberen te lanceren, omdat Rusland zijn verdediging rond Melitopol heeft versterkt.

Een Oekraïense bron publiceerde het volgende verslag van de gevechten in de Donetsk:

Buiten de stad betekent de dichte nabijheid van de Russische en Oekraïense linies, die vaak minder dan een kilometer van elkaar verwijderd zijn, dat Rusland zijn zware artillerie niet eens zo vaak hoeft te gebruiken en in plaats daarvan vertrouwt op een eindeloze stroom mortier-, granaat- en raketlanceervuur om de Oekraïense stellingen te bestoken.

Voor de Oekraïense soldaten die de eerste linie moeten vasthouden, zit er weinig anders op dan te hopen dat hun loopgraaf of schuilhol niet getroffen wordt.

“Onze eerste en tweede verdedigingslinie zijn relatief stabiel, maar dat gaat gepaard met hoge verliezen”, zegt Ivan, wiens eenheid en exacte post om veiligheidsredenen niet bekend zijn gemaakt.

“Sommige eenheden komen gewoonweg mensen tekort. Van wat ik gezien heb, zijn er in één gevecht ongeveer 10 van onze jongens gedood, laat staan het aantal gewonden. Niet iedereen kon van het slagveld worden gehaald, sommigen bloedden gewoon dood waar ze lagen.”

In deze omstandigheden kan het algemene geloof over de geringe effectiviteit van Rusland als strijdmacht snel wegsmelten.

“De Oekraïense legerleiding vertelt iedereen over de enorme verliezen aan Russische zijde, maar van wat ik rond Bakhmut kon zien, gaat het min of meer goed met hen,” zei Ivan.

“Wat betreft de coördinatie tussen hun brigades en artillerie, en hun algemene eenheidscohesie, kun je zien dat ze het heel goed doen in deze sector, omdat het zo moeilijk is om tegen hen te vechten.” – https://t.me/intelslava/42565

Ik weet niet of Zaluzhnyi’s opmerkingen aan The Economist een duidelijke breuk vormen met Zelensky en zijn westerse adviseurs of dat Zaluzhnyi de opdracht had de basis te leggen voor een verschuiving in het Oekraïense narratief. Wat denkt u?

  Meer over de terroristische aanslag van vrijdag in Moskou

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van Kasteel Europa en de eerste dag van de vrijheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelThaise prinses, wier vader profiteert van Covid-vaccins, stort plotseling in door hartaanval
Volgend artikelWaarom verandert de persoonlijkheid van sommige mensen plotseling na een mRNA-injectie?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Goed zo, genoeg militairen dus maar te weinig wapens en gepanserde voertuigen

  Is ook nog een fout want de meeste ukki militairen laten.het leven door artillerievuur en zien de Russische militairen niet eens….dom dom

 2. Tja oorlog is niet meer wat het geweest is.

  het is nu: spotten, wordt de vijand gespot–en verbergen kan niet- artillerie en dag vijand.
  Maakt niet uit of het infanterie is of tank. Boem is boem.

 3. ze hebben reeds zoveel tanks en artillerie bekomen .
  maar er komt slechts 30% aan het front bij soldaten die er niet mee kunnen omgaan of gebruiken tegen hun eigen burgers.
  maar waar is de 70% van het materiaal ,verkocht , of in zo een slechte staat dat het het front niet bereikt ?????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in