Jan Flückiger, secretaris-generaal van de federale conferentie van energiedirecteuren, heeft gewaarschuwd dat “de binnenlandse veiligheid een probleem zal worden”, omdat de federale regering in Bern nog geen urgentie heeft ingezien nu het vooruitzicht van een koude winter vol ontberingen opdoemt. Fredy Fässler, politicus van het kanton St.Gallen, was het met deze waarschuwing eens, bericht Freewestmedia.com.

In het Zwitserse dagblad Blick waarschuwde de politicus onomwonden dat er rellen en plunderingen zouden kunnen uitbreken als Zwitserland in de winter door een ernstige energiecrisis zou worden getroffen. “Stelt u zich eens voor dat u geen geld meer kunt opnemen uit geldautomaten, dat u uw kaart niet meer kunt gebruiken om in winkels te betalen of bij benzinestations te tanken. De verwarming werkt niet meer. Het is koud. De straten worden donker. Het is denkbaar dat de bevolking in opstand komt of dat er geplunderd wordt,” zei Fässler, en hij raadde de autoriteiten van het land sterk aan maatregelen te nemen om zich op dergelijke extreme scenario’s voor te bereiden.

Fässler herinnerde er zelfs aan dat tijdens oefeningen die in 2014 werden gehouden om zich voor te bereiden op een black-outscenario, aanzienlijke tekortkomingen werden vastgesteld, waaronder het ontbreken van noodstroomgeneratoren voor de politie, ziekenhuizen en andere belangrijke infrastructuur en diensten. Deze tekortkomingen zijn de afgelopen jaren verholpen – de veiligheidstroepen zijn nu bewapend.

Er zijn goede redenen voor deze voorzorgsmaatregel: “Ik wil niet extreem klinken, maar bij milieurampen is ook gebleken dat bepaalde mensen de situatie hebben misbruikt om onbeschermde voorwerpen te plunderen. Dit zou ook het geval kunnen zijn wanneer het netwerk is uitgeschakeld, bijvoorbeeld in winkels waar iets te koop is.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De lijdensweg van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

  Franse huurlingen weggevaagd in Charkov, slecht voorteken voor NAVO-personeel in Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelCanada bouwt ONDERVRAGINGSKAMERS met wapenarsenalen om mensen te arresteren en te vervolgen voor “klimaatmisdaden”
Volgend artikelPoetin: Nieuwe Wereldorde aanbidt Satan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Dat is niet eens het ergste. Buiten crimineel misbruik van de situatie als beschreven in het artikel, krijg je ook ongelukken als gevolg van de onwetendheid en daaruit volgende stommiteiten door mensen die al enkele generaties nooit armoede gekend hebben. Hopelijk zijn ziekenhuizen en brandweer voorbereid op een forse toename van het aantal koolmonoxidevergiftigingen en felle per ongeluk aangestoken woningbranden komende winter, want eerder dan gewapende opstand zullen nog veel meer mensen gaan improviseren om er het beste van te maken in afwachting van betere tijden.
  Bijvoorbeeld door tot elke prijs de kinderen de nodige warmte te geven en zodoende per ongeluk een heel appartementsgebouw in lichterlaaie te zetten.

  • Ja, dat kan het geval zijn. Maar ze zijn (goed) “voorbereid”. De veiligheidstroepen zijn bewapend! Ook daar dus in het hol van de diverse leeuwen die daar hun domicilie hebben.
   Maar over de andere zaken wordt, zoals in andere landen, geen woord gerept om het op te lossen cq ermee op te houden leugens te verkondigen.

 2. Zwitserland, veilig ingebed in de EU maar nooit ingelijfd. Vluchthaven van de rijken. Van oudsher de stalling van geld en edelmetalen.

  Een last resort, een gated community met eigen soeverein monetair systeem voor de elite als de Euro en de EU er omheen in elkaar zakken wanneer ze het niet meer kunnen “managen”.

  En ohja, waarom zit het WEF in Davos/Zwitserland? Ingemetseld in muren opgetrokken uit goudbaren die de ellende van elitaire technocratie kunnen weren als een fort. Ondoordringbaar voor kogels, scherven en straling van de oorlog die men aanwakkert. Dat is mijn idee.

 3. We kunnen dit ook voorkomen door de Russische minderheid in de Donbass een soort eigen Kosovo of Taiwan achtige staat te geven en toe te zeggen dat Oekraine geen lid wordt van de NAVO….Of is Oekraine belangrijker dan de eigen bevolking. Het eerste wat dan in lichterlaaie brandt is de geel blauwe vlag

 4. Wat kunnen mensen toch een geneuzel uitkramen.
  Wie mag er morgen iets zeggen dat zorgelijk klinkt? .
  Ik ben blij dat Cern nu niet meer in Zwitserse
  handen is.
  Want het is op verschrikkelijke wijze tegen de mensheid gebruikt.
  Hoe een neutraal land voor misdragingen haar deur heeft open kunnen zetten!

 5. Onder het meer van Geneve is een enorme basis en een tunnelcomplex.
  Dat nog moet worden geruimd en opgeruimd.
  Het is het centrum van de KZ maffia.
  De politiek danst er leugenachtig omheen.

 6. Misschien moeten die Zwitsers zich meer druk maken over de Pan Europesche Terroristische Bases op hun grondgebied en daarmee naast bancaire diensten ook logistieke diensten en terroristische trainingen toestaan op hun grondgebied, ter omverwerping van de wereld democratieën door Nazistische Fascistische als het WEF en haar zuster- en dochterorganisaties, de WHO aangevoerd door een terrorist gezocht door Ethiopië voor Genocide tijdens burgeroorlog in dat land, de Melinda en Bill [psychopaten] Foundation gezocht voor misdaden tegen de menselijkheid in India en de Filipijnen. Voorts moeten ook de Zwitsers door de NEURENBERG CODE 1947 aan de tand gevoeld worden ook zij weten beter en hadden moeten voorkomen deze nazi ondersteunende bancaire bandieten tijdens en na de tweede wereld oorlog hebben zich altijd verrijkt ten kosten van de mensheid aan het leed van de volkeren en zijn het schuim der aarde! Zwitsers hebben Boter op hun kop en zijn gewoon Duitsers.

 7. Gas gebruiken voor de kachel gaat deze winter voor velen onbetaalbaar worden dus gaan veel mensen elec verwarming nemen. Dat gaat een overbelasting van het elec netwerk worden. Helemaal omdat Frankrijk (welke de grootste voorziening van elec in heel Europa is) de helft van zijn kerncentrales gesloten heeft (zogenaamd voor onderhoud) en aangezien alle elec netwerken in Europa met elkaar verbonden zijn … gaan letterlijk en even later figuurlijk in heel Europa de stoppen doorslaan. Ook in Duitsland is men reeds bezig het leger te trainen voor de inzet tegen woedende Duitse burgers. Zorg ervoor dat u minimaal 3 weken totaal off-grid in uw eigen huis kan overleven zonder dat u uw huis hoeft te verlaten!

 8. Zal een geheimpje vertellen.
  Alle Zwitserse mannen hebben een oorlogswapen plus ammo in huis.
  Vroeger moest een jongen als ie 19 was, 6 weken training, daarna naarhuis en ieder jaar 2 week oefening. tot 55 jaar; daarna landes wehr.

  Voor de rest: Zwitserland is het meest militairistische land ter wereld. Weleens die “vreemde “villa’s gezien in Zwitserland? Waar het lijkt dat niemand er woont? Daar woont ook niemand, dat zijn gecanmoefleerde bunkers.

  Verder: alle viaducten, spoorwegen, tunnels autobahnen zijn ondermijnd.
  In geval van oorlog is Zwitserland binnen 45 minuten een onherbergzaam terrein waar niemand door kan.

  • Dit hele verhaal klopt. Elk huis heeft ook een atoomschuilkelder met elk minstens een jaar proviand. Hele steden kunnen ze daar ondergronds herbergen…..

 9. Zwitserland zitten ook vele kwade krachten, ook bv WEF = Rockefellers idea en WHO en UN en foute banken en foute lieden die er wonen en en en en… in Europa maar buiten de EU maar toch in de… en niemand die erover praat heel normaal… ow normaal? helemaal niet normaal, met opzet zo gedaan long time ago!

  Veel van het ‘kwaad’ of duister gebeuren hoe je het ook wil noemen heeft daar een vaste plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in