Zo werkt grensbescherming: Orbán blokkeert illegale tunnelmigratie naar Hongarije

3
Foto grenshek: Bőr Benedek; Foto Orbán: Europese Volkspartij (beide Wikimedia, (CC BY 2.0); Fotocollage: Wochenblick

Omdat migranten voortdurend proberen Hongarije illegaal binnen te komen via zelfgebouwde tunnelsystemen, heeft regeringsleider Viktor Orbán opdracht gegeven tot de bouw van ondergrondse barrières langs de Servische grens.

De imposante verdedigingswerken zijn in totaal tien kilometer lang en zijn nu bedrijfsvaardig. Met behulp van deze nieuwe barrière heeft de conservatieve premier weer een lacune voor mensensmokkelaars en illegale immigranten gedicht. Orbán staat hier niet alleen in: Griekenland verhoogt ook zijn inspanningen op het gebied van grenscontrole en breidt zijn grensmuur met Turkije met nog eens 26 kilometer uit, meldt Wochenblick.

Sinds de herfst is het aantal migranten dat Hongarije illegaal binnenkomt dramatisch gestegen. Volgens de politie brengen mensenhandelaars deze mensen via tunnels het land binnen. De autoriteiten ontdekten ooit binnen enkele uren drie verschillende tunnelsystemen, die bijna precies onder het grenshek lopen.

Ze zijn blijkbaar gegraven vanaf de Servische kant – beginnend bij de grensplaatsen Katymár, Csikéria en Kelebia, maar ook in de buurt van Szeged en Asotthalom. De eerste tunnel werd eind vorig jaar ontdekt, daarna steeds meer en het meest recent in augustus en begin oktober.

High-tech waarschuwing in vijf talen

In augustus werd besloten de landgrens te versterken met ondergrondse blokkades. Om begrijpelijke redenen werd deze onderneming niet openbaar gemaakt. Hongarije heeft tot nu toe ongeveer 35 miljoen euro geïnvesteerd in de hightech beveiliging van de zuidgrens. Het is uitgerust met 117 warmtebeeldcamera’s en 297 lasercamera’s, en wordt voortdurend door de politie en het leger bewaakt.

Er is ook een optische kabel langs het grenshek gelegd; als er beweging wordt geregistreerd, wordt de grensverdediging onmiddellijk gealarmeerd. De sensoren die op het hek zijn gemonteerd, triggeren waarschuwingsberichten via luidsprekers – in het Urdu, Servisch, Arabisch, Engels en Perzisch. Het systeem moest echter tijdelijk worden uitgeschakeld, omdat de geluidsoverlast te veel werd voor de omwonenden.

Griekse muur tegen Turkije

Om zich te beschermen tegen een verdere aanval van migranten uit Turkije – mogelijkerwijze door een diplomatische aanval geforceerd – wil Griekenland ook een muur langs de grensrivier Evros bouwen. Deze wordt 26 kilometer lang en sluit aan op een reeds bestaande barrière van 10 kilometer. Het project kost 63 miljoen euro en zou eind april afgerond moeten zijn.

Volgens een regeringswoordvoerder is de muur bedoeld om te voorkomen dat migranten Europa binnenkomen. In februari was er een ernstig conflict in de regio toen Turkije massa’s migranten naar de grens bracht en hen aanmoedigde of hielp de grens illegaal over te steken naar Griekenland.

Walgelijke moord in Wenen: asielzoekers blokkeren reddingsoperatie – patiënt sterft

Vorig artikelFrance is at War!
Volgend artikelSamuel Paty werd gedagvaard voor politieverhoor over de cartoons van Mohammed vier dagen voordat hij werd onthoofd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Er bestaan tril schakelaars. Als je zwaarden bent dan 2kg,,of een hakt of graaft kunnen die een mijn triggeren. Goedkoop, is de rotzooi meteen begraven–geen rotzooi op de openbare weg.

    En verder: Orban MP in Holland? Dan zou NL gered ijn en zou het leven weer goed worden in NL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in