YouTube heeft ongeveer 2,5 miljoen ‘dislikes’ verwijderd van video’s op het officiële Witte Huis-kanaal van president Joe Biden, volgens gegevens die zijn verzameld en online geplaatst door een onderzoeker die anoniem wenst te blijven.

Op het videoplatform van Google kunnen gebruikers video’s een duim omhoog (vind ik leuk) of omlaag (vind ik niet leuk) geven.

“We hebben een beleid en systemen om ervoor te zorgen dat de betrokkenheid op YouTube authentiek is en om frauduleuze statistieken te verwijderen”, vertelde een woordvoerder van YouTube aan The Epoch Times via e-mail, maar wilde desgevraagd niet in detail treden over de criteria die het gebruikt om deze beslissingen uit te voeren.

De video’s van het Witte Huis hebben dit soort interventies voortdurend gezien, maar het lijkt erop dat het alleen de dislikes zijn die verdwijnen.

Biden heeft meer dan 300 video’s geplaatst die bijna 3,7 miljoen dislikes hebben gekregen, waarvan er bijna 2,5 miljoen zijn verwijderd.

YouTube heeft gemiddeld bijna 8.000 dislikes per video verwijderd. Geen enkele like werd verwijderd, zo blijkt uit de gegevens.

Zelfs na de interventies hebben de video’s gemiddeld bijna zes keer meer dislikes dan likes, zo blijkt. Zonder interventie zou de verhouding meer dan 17 dislikes voor elke like zijn.

YouTube heeft onlangs een test aangekondigd van een ontwerp dat nog steeds de dislike knop bevat, maar niet langer het aantal dislikes laat zien.

YouTube en zijn eigenaar, Google, worden al lang beschuldigd van politieke vooringenomenheid. De bedrijven hebben gezegd dat hun producten politiek neutraal worden ontwikkeld en beheerd, maar werknemersverslagen en uitgelekt intern materiaal wijzen erop dat de bedrijven hun politiek in hun producten verweven.

Volgens onderzoekspsycholoog Robert Epstein heeft Google bij de verkiezingen van 3 november miljoenen stemmen verschoven door de zoekresultaten en andere tools scheef te zetten ten opzichte van concurrenten.

“Google zoekresultaten waren sterk bevooroordeeld in het voordeel van liberalen en democraten. Dit was niet het geval op Bing of Yahoo”, vertelde Epstein aan Fox News’ Tucker Carlson, verwijzend naar gegevens van meer dan 700 kiezers die met hem samenwerkten om te controleren welke resultaten ze ontvingen van kanalen zoals zoekresultaten, herinneringen, zoeksuggesties en nieuwsfeeds in de aanloop naar de verkiezingen.

YouTube verwijdert ‘dislike’-functie omdat Biden’s WH-content meer ‘Dislikes’ dan ‘Likes’ blijft zien

Vorig artikelWaarom u zich geen zorgen hoeft te maken over de nieuwe COVID-19-varianten en wie zijn de poppenspelers op de achtergrond?
Volgend artikelTwijfel over de intrinsieke kwaliteit van producten die als anti-Covid vaccins worden aangeboden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in