Het lijkt erop dat Israël in Gaza op hevige tegenstand stuit. Ik baseer deze conclusie op het lezen van de laatste edities van Hareetz en de Times of Israel. De Times of Israel schildert de Israëlische militaire operaties in een zo positief mogelijk daglicht, maar haalt weinig concrete resultaten aan naast de beweringen dat het een groep terroristen heeft gedood. In tegenstelling tot Hareetz, dat hard heeft gerapporteerd over de schuld van Israël bij het veroorzaken van burgerslachtoffers in Gaza, blijft de Times of Israel de meme verspreiden dat Israël alleen terroristen doodt. Geen van beide rapporteert echter over de tegenaanvallen van Hamas, schrijft Larry Johson.

De volgende video beweert een montage te zijn van Hamasstrijders die Israëlische tanks en gepantserde voertuigen in Gaza in een hinderlaag lokken. Ik kan op geen enkele manier verifiëren of dit echt is. Maar ongeacht de legitimiteit ervan, voedt het de propagandamolen en ondersteunt het de stelling dat Hamas enkele straatgevechten uitvecht en wint.

The Times of Israel probeert de aanvallen van de IDF in Gaza goed te praten. De volgende passage is representatief:

AP meldde dat Israëlische militaire aanvallen meerdere burgers hebben gedood bij een VN-onderkomen en ziekenhuis in de belangrijkste gevechtszone in het noorden van Gaza. Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen zei dat twee aanvallen een VN-school omgebouwd tot opvanghuis net ten noorden van Gaza Stad troffen, waarbij verschillende mensen in tenten op het schoolplein werden gedood en vrouwen die brood aan het bakken waren in het gebouw.

Het was niet duidelijk hoe het persbureau had vastgesteld dat het om een Israëlische aanval ging (Palestijnse raketbeschietingen hebben in Gaza ook meerdere burgerslachtoffers gemaakt).

De IDF gaf niet direct commentaar, maar zegt over het algemeen de terreurinfrastructuur van Hamas als doelwit te nemen – een uitgebreid netwerk van posten, commandocentra, wapenopslagplaatsen en tunnels – dat is ingebed in de burgerbevolking. Het leger heeft er bij de inwoners van Noord-Gaza op aangedrongen om naar het zuiden te trekken, terwijl het zijn activiteiten in het gebied rond Gaza-Stad intensiveert.

Het probleem waar Israël mee te maken heeft, is dat maar heel weinig mensen buiten Israël het verslag van de Times of Israel lezen en voor waar aannemen. Video’s en foto’s zoals de volgende blijven circuleren op social media zodat de hele wereld ze kan zien (tenminste degenen die ervoor kiezen om te kijken) en ze voeden de groeiende roep naar Israël om zijn willekeurige bombardementen te stoppen.

  Gaza, Oekraïne en de val van de liberale internationale orde, of: Hoe de westerse politiek zo krankzinnig werd en waarom ze alleen nog maar erger lijkt te worden


De vrouw die bedolven ligt onder het puin van haar flatgebouw is geen Hamas-terrorist en dit beeld, samen met haar hulpkreten, weerklinkt over de hele wereld. De echte klap op de vuurpijl, die Israëls bewering dat het alleen op terroristen mikt, onderuit haalt, zijn de lichamen van de kinderen. Hoe lang kan Israël doorgaan met zijn huidige aanvallen totdat de internationale druk zo groot wordt dat de regering Netanyahu gedwongen wordt om een halt toe te roepen?

Ondertussen ging de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken naar Amman om enkele van de belangrijkste Arabische leiders te ontmoeten en hun steun te verwerven voor een Amerikaans plan om een mythische Palestijnse staat te creëren. Waarom zeg ik mythisch? Ik geloof niet dat de regering Biden haar voorstel serieus neemt. Niemand vertrouwt Biden of zijn onbekwame nationale veiligheidsteam. Netanyahu zei tegen Tony dat hij moest oprotten. Deze afwijzing werd gevolgd door Blinken die de goede oude Arabische koude hand kreeg in Jordanië. In tegenstelling tot Netanyahu, die weigerde om met Blinken te verschijnen na hun ontmoeting, genoten de Arabieren er volop van om Blinken voor de wereldpers op de korrel te nemen. Er is niet genoeg Viagra in de wereld om Blinken krachtig of formidabel te laten lijken.

Na een middag praten in Amman met Egyptische, Jordaanse, Saoedische, Qatarese en Emiratieke diplomaten en een hoge functionaris van de Palestijnse Autoriteit, stond Blinken zij aan zij op een rij podia met zijn tegenhangers uit Jordanië en Egypte om te praten over wat hij zei dat hun gezamenlijke wens was om burgers in Gaza te beschermen en de hulpstroom naar het belegerde gebied te verbeteren.

De dissonantie in de boodschappen was duidelijk. De gezamenlijke nieuwsconferentie tussen ministers uit de Arabische wereld en de topdiplomaat van Israëls naaste bondgenoot en de vele fotomomenten stonden echter in contrast met Blinkens tijd in Tel Aviv op vrijdag, toen Blinken alleen met verslaggevers sprak na gesprekken met premier Benjamin Netanyahu achter gesloten deuren.

De Arabische ministers riepen herhaaldelijk op om de gevechten nu te stoppen en veroordeelden de oorlogstactieken van Israël…

Een belangrijk doel van Blinkens reis naar Amman was om regionale steun te krijgen voor Washingtons poging om de huidige crisis om te zetten in een kans om de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever te herenigen en zo een tweestatenoplossing dichterbij te brengen – iets waar Amerikaanse bondgenoten in de regio achter staan.

Arabische functionarissen zeiden echter dat het veel te vroeg was om een van Blinkens belangrijkste agendapunten, de naoorlogse toekomst van Gaza, te bespreken. Ze zeiden dat het stoppen van het moorden en het herstellen van de humanitaire hulp onmiddellijke zaken zijn die eerst moeten worden aangepakt.

Blinken ontpopt zich als de Rodney Dangerfield van de regering Biden (behalve dat er niets grappigs aan hem of zijn beleidsvoorstellen is) – hij krijgt geen respect. Hij wordt heen en weer geslingerd als een badminton shuttlecock in een orkaan.

  China en Rusland spelen militaire en diplomatieke troeven uit in het Midden-Oosten

Vrijdag besprak ik enkele van deze uitdagingen met Stephen Gardner:

Ik kreeg ook een uitnodiging van een Braziliaanse software-ingenieur die in Italië woont om te praten over BRICS en de implicaties van BRICS voor de oorlogen in Oekraïne en Israël.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Op weg naar de EndlösungVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe nieuwe elektrische oorlogscampagne – Hoe het Russische leger de Oekrainse doelen zal selecteren
Volgend artikelAfvalscharrelen: Het is niet alleen als de SHTF – Het is al een manier van leven voor velen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Zoals gewoonlijk ligt alles wat er nog kan geschieden op het Slagveld..de dode vrouwen en kinderen zijn een zeer grote én harde stimulans… het Palestijnse volk/leger/Hamas… speelt thuis !!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in