Screenshot NPO

Dilan Yeşilgöz, de leidster van de grootste centrumrechtse partij in het Nederlandse parlement, sloot deelname aan een mogelijke coalitie onder leiding van Geert Wilders uit, maar zei dat ze zo’n regering vanaf de zijlijn zou kunnen steunen.

Dit zou de weg vrij kunnen maken voor een alliantie tussen Wilders’ rechtse Partij voor de Vrijheid (PVV) en Pieter Omtzigt’s centrum-rechtse Nieuw Sociaal Contract (NSC) in de regering.

“De grote winnaars zijn de PVV en NSC. Ons past na dertien jaar een andere rol,” vertelde Yeşilgöz, leidster van de liberaal-conservatieve Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), de partij van demissionair premier Mark Rutte vrijdag aan verslaggevers in Den Haag.

“Maar wij gaan wel een centrumrechts kabinet mogelijk maken. Constructieve voorstellen zullen we steunen, het is dus een vorm van gedogen.”, voegde ze er volgens de publieke omroep NOS aan toe.

Wilders reageerde snel op X, voorheen Twitter, en zei dat het besluit van de VVD, genomen voor het begin van de coalitieonderhandelingen, “zeer teleurstellend” was.

“Heel jammer. Ik hoop dat ze van gedachten veranderen, want regeren is beter dan gedogen”, aldus Wilders.

Wilders’ partij was ooit de gedoogpartner van de eerste regering van demissionair premier Mark Rutte, die bestond uit Rutte’s VVD en het christendemocratische CDA en liep van oktober 2010 tot november 2012. Wilders steunde die regering in het parlement, maar had geen kabinetsleden.

Als de VVD een gedoogpartner zou worden van een regering onder leiding van Wilders, zou dat een opmerkelijke omkering van de rollen zijn.

De stap van Yeşilgöz legt ook meer druk op Omtzigt’s NSC en de BBB, een boerenpartij, om te beslissen of ze open staan voor samenwerking met Wilders in de volgende regering.

  Grachten, Nepnieuws, Schurken

Na meer dan tien jaar aan de macht te zijn geweest onder Rutte, leed de VVD woensdag zware verliezen bij de verkiezingen in het land en verloor 10 van haar 34 zetels.

De PVV van Wilders was de grote winnaar van de verkiezingen, met 37 zetels en de grootste politieke kracht in het land, vóór de PvdA-GroenLinks alliantie van voormalig EU-commissaris Frans Timmermans, die 25 zetels won.

De coalitieonderhandelingen zullen naar verwachting maanden duren, omdat de partijen huiverig zijn om zich te associëren met de rechtse PVV. De vorming van de vorige regering nam een record van 299 dagen in beslag – dit keer zou het nog langer kunnen duren.

Via Politico.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NEDERLAND DOSSIER

Wilders wint groots – En de Nederlandse elites huilenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin is tot oorlogsmisdadiger verklaard omdat hij hetzelfde aantal kinderen heeft *verplaatst* als Israël zojuist heeft *vermoord*
Volgend artikelVoorbij Orwells 1984, 5G en de lancering van 6G: “Een samenleving die digitaal is, is gemakkelijk neer te halen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

 1. 299 dagen vorige keer….hmmmm, let op, nu gaat het 2 of 3 jaar duren, en dan zeggen ze van; js coalitie is niet mogelijk en dan niewe verkiezingen!!(demissioner zijn is prima voor ruttler en kaag) Drie keer raden wie gaat winnen? Vvd en pvda…en dan oude verhaal weer, dat wordt wilders z’n schuld! Beste mensen, het is alleen maar tijd rekken, op naar agenda 2030, wie dit niet ziet, is echt blind.

  • Beste Mickey,
   En iedereen telkens alles maar weer slikken van wat ze zeggen.
   Weet je nog?, ” je doet het voor een ander”
   Of nog verder terug naar Balkenende; ” eerst het zuur, dan het zoet”.

   Sinterklaas bestaat echt!!!

   • Politiek leider van vrijmetselaarspartij PvdA in de periode 1986 – 2002 Wim Kok (1938 – 2018) ging hen voor door de brandstof in 1991 te verhogen met ‘het kwartje van Kok’.
    Kok mocht in 2003 zijn beloning voor gewezen diensten (ook het WEF-huwelijk in 2002 van Lex + Màx heeft hij er doorheen geramd) incasseren door aanwezig te mogen zijn bij de Bilderberg-conferentie in het Franse Versailles.

 2. Dat chagrijnige gezicht van haar roept al weerstand op, en dan heeft ze nog niets gezegd.
  Ze is niet verantwoordelijk voor haar uiterlijk, echter wel hoe ze het gebruikt.

  Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat er op internet een getekende karikatuur van haar verschijnt.
  Iets voor Halloween volgend jaar.

  • Een heks carnavals masker heeft eigenlijk maar weinig verandering nodig. Buiten de mensen van de FvD hoor ik altijd maar bitter weinigen die zich intelligent uit kunnen drukken….zonder daar ook nog bij te stotteren… Dat Nederlanders op dat oncapabele schijnheilige zooitje hun stem heeft uitgebracht spreekt dus weer eens voor zich…

  • Toen de uittocht van de Joden uit Egypte plaatsvond, huilde de farao van geluk. Hij wilde er dolgraag vanaf zijn. Terwijl de geschiedenis doet alsof ze er bijna voor moesten vechten om weg te komen, was het eigenlijk meer zo dat ze het land uitgestuurd werden. Vanwege hun reputatie hebben ze toen overlegd en gedaan alsof ze vrijwillig weg wilden. Zoiets kunnen we nu ook regelen.

 3. In de politiek gebeurt niets per ongeluk, iedere seconde van deze poppenkast is gepland. Maar vooral netjes blijven stemmen allemaal, dat is goed voor de democratie 🤡

 4. Wilders moet alle zeilen bijzetten om de juiste koers te blijven varen Doet hij dat niet en doet hij water bij de wijn ja dan is het volk weer genaaid en gaart rutte gewoon weer verder onder het mom van Frans de gluiperd die erin geslopen is en zodoende blijft er van dit kikkerlandje geen spaan meer over, mocht wilders tog niet aan de macht komen dan breken er rellen uit tijdens de jaarwisseling….Het schapenkudde volk…die nu nog steeds achter Rutte staan zal dan vernietigd worden Het grote probleem van dit landje dat ze boven hun stand asielzoekers in de watten hebben gelegd Wilders moet dan radicaal deze wantoetanden opruimen waardoor hij met adolf H. wordt vergeleken en dat wil hij niet!!!!!!!!

  • Het volg-volk, blijft Wilders en iedereen maar met Hitler vergelijken.
   Wanneer denken ze dat Nederland Duitsland binnen valt en met wie dan?
   De Nazi Liefhebbers die bereidt zijn om gewelddadig te zijn, zitten onder de sLinkse mensen, zie de aanvallen op Baudet. Zie franS timmermanS, die een speech gaf waar het respect voor het volk van Nederlandse Nederlanders ontbrak!
   Waren Wilders en Baudet Neo Nazi’s, dan zouden ze op zijn minst een zonnestudio met grote regelmaat hebben bezocht!
   Voor de Nazi Liefhebbers, voor het sLinkse tuig, maakt de huidskleur immers het verschil!

   Dat VVD staat voor; Volks Verraders Delegatie blijkt maar weer eens!

 5. Niet samen willen werken is werkweigering.
  In het bedrijfsleven wordt je dan op staande voet ontslagen.
  Waarom in de politiek niet??
  Duidelijk; toch?

 6. De vernedering. Ze proberen allemaal ‘interessante’ mensen te krijgen. Ik had ook zo iemand die met me wilde trouwen om Nederlander te worden, haar ouders waren zo bij elkaar gekomen, Amerikanen in de VS. Ik deed het niet want het is tegen mijn principes, maar ze kwam terug. Achteraf bleken het halve Joden te zijn waar ze steeds zwaarder aan hechtten. Ze had achteraf al problemen in haar land door eigen schuld, maar wat kunnen mensen (vrouwen) liegen. Nu zitten er miljoenen van dit soort opportunisten in dit land, want zo ongeveer zitten ze in elkaar. Het zijn geen echte Joden maar dat komt op een cruciaal moment naar boven als blijkt dat ze geen principes hebben en ze je in alles hebben verlinkt.

  • Ze was tamelijk knap, blond en had blauwe ogen (want ik wil geen donker type, dat probeerden ze me ook al op te dringen), en dat is niet makkelijk in de VS, maar asiel of huwelijk?
   Maar goed, bij Share is het erger, daar moet je Christus, Mahdi, Boeddha en Krishna tegelijk zijn voor asiel, en dat zijn de opportunisten ook.

 7. In een land waarbij de dag na de verkiezingen al een spandoek bij de hofvijver hangt met de leus “Geen klimaatontkenner in het torentje” is het niet mogelijk een constructieve regering te vormen. PVV heeft veel te veel Deugers als tegenstanders, op nr 1. de main stream media.
  Geert: laat ze maar zelf een regering vormen en gebruik je zetel aantal om ze het zo lastig mogelijk te maken. Zeg ook gewoon waarom het niet zal lukken.

 8. VVD is alleen geschikt om te slopen ,met politieke onbenullen als van de burg, van de wal en becker hoog op de lijst gaat opbouwen niets worden.

  • VVD is de ultieme hoer van Nederland… eerst met Samson, toen met Kaag… ongelofelijk dat er nog mensen op deze door geslachtziektes totaal bedorven partij stemmen!!! Wat zat er toch in die coronaprikken???

 9. Gedogen??? dan komen de beslissingen via de achterdeur en mogen er maar 50 kabinetsleden in de kamer aanwezig zijn….. dat zal dan wel een paar keer per dag aangevuld moeten worden!!!!!

 10. Natuurlijk wil de VVD zijn gram nog halen voor de manier waarop ‘gedoger’ Wilders het minderheidskabinet VVD/CDA in 2012 liet klappen.
  Maar (all-in) afzien van ELKE verantwoordelijkheid voor een nieuw kabinet, vanwege de nederlaag bij de jongste verkiezingen? Pruimen de VVD-kiezers zoiets, nu de concrete invulling moet komen van wat diezelfde VVD hoofdzakelijk zélf op de rails heeft gezet? Dat is idd bizar en totaal onverantwoordelijk; de Rutte-spelletjes zijn we spuugzat!
  Laat Wilders gecontroleerd zijn ding doen, wat Brussel er ook van vindt. Veel gekker dan onder Rutte kan het in dit land niet worden!

 11. Dat hier mensen nog steeds denken dat de politiek er voor ons is. Zolang mensen maar blijven denken dat stemmen zin heeft en dat die corrupte politici er voor ons zijn, zijn we gewoon de sigaar. De overheid is een criminele organisatie die er alleen maar is om de echte machthebbers buiten schot te houden, om ons te beroven van ons geld, onze vrijheid en de mensen af te leiden om ze zo dom mogelijk te houden. Discussies over politiek zijn compleet zinloos en spelen de echte machthebbers alleen maar in de kaart, want dan gaat het niet over die smerige etterbakken.

 12. Dit is o.a. de reden geweest dat ik een blanco stem heb gedaan, voor het eerst van mijn leven, ik voel mij nergens meer thuis, een soort dakloze, we zullen zien wat er gaat gebeuren, Premier Wilders die met zijn Hongaarse vrouw in hoofddoek op werkbezoek gaat naar Riyad, zou zomaar kunnen toch!

  • flardinga november 25, 2023 Bij 13:21

   Voor het eerst sinds 1986 heb ik mijn burgerplicht verzaakt om niet te gaan stemmen, ik neem niet meer de moeite om dit verrotte system mijn nietszeggende mandaat te geven.

 13. VVD-leidster Dilan Yeşilgöz

  Dilan Yesilgöz-Zegerius is zó links als een draaideur net zoals de rest van de VVD’ers gezien het aantal toegenomen migranten sinds 2010…Tijdens tien jaar Rutte zijn 750 duizend niet-westerse migranten naar Nederland gekomen. 470 duizend hebben het land verlaten, Factcheckers vertrouw ik óók niet.

  Zij werd geboren in Ankara en emigreerde als kind naar Nederland, de moeder van Yeilgöz-Zegerius is van Turkse afkomst en haar vader is Koerdisch en komt oorspronkelijk uit Tunceli. Haar moeder, Fatma Özgümüş, is directeur van de Nederlandse Vluchtelingenorganisatie (VON).

  Haar vader, Yücel Yeilgöz , een linkse vakbondsman , ontvluchtte Turkije in 1980 na de staatsgreep van 12 september en zocht zijn toevlucht in Nederland. In 1984, toen ze 7 jaar oud was, vluchtte Dilan Yesilgöz met haar moeder en zus per boot naar het Griekse eiland Kos, later zocht zij als vluchteling haar toevlucht in Nederland.

  Yoshigöz, die tussen 1991 en 1997 zijn middelbare schoolopleiding aan het Vallei College in Amersfoort voltooide, studeerde later sociale en cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en behaalde in 2003 de master Cultuur, Organisatie en Management.

  https://www.vvdamsterdam.nl/nieuws/21034/de-vrije-amsterdammer-dilan-yesilgoz-zegerius
  https://kro-ncrv.nl/dilan-yesilgoz-over-de-nederlandse-nationaliteit

 14. Het zit schijnbaar nog anders dan verteld.

  >Het lijkt alsof Dilan Yesilgöz zich gedraagt als een hele slechte verliezer, maar zij beslist niet wat er met de partij gebeurt.

  Wat niet veel mensen weten is dat in Europees verband VVD en D66 één partij vormen en het hoofdkantoor bepaalt dan ook wat er gebeurt.

  Niets is ooit wat het lijkt en zeker niet in de politiek.

  Dilan Yesilgöz is in korte tijd uitgegroeid tot de Kop van Jut vanwege haar weigering om met de VVD deel te nemen in een kabinet samen met de PVV.

  Er komen nu echter een aantal dingen aan het licht waardoor er meer duidelijkheid komt over de reden van die weigering.

  Er zijn meerdere redenen klaarblijkelijk.

  De eerste is dat de VVD eigenlijk helemaal niet als een zelfstandige partij opereert, maar onderdeel vormt van een groter Europees geheel. Want samen met D66 vormt de VVD onderdeel van Renew Europe.
  https://niburu.co/binnenland/19161-vvd-ligt-dwars-om-navo-baan-rutte-veilig-te-stellen

  en>

  https://niburu.co/binnenland/19158-eerste-stap-naar-uitsluiten-pvv-is-gezet

 15. Verkiezingen is m.i.z. het organizeren van ” brood en spelen” voor het volk.
  Achter deze zoethouder buiten de eerste en tweede kamer om word door ongekozenen beslist wat de tweede en eerste kamer erdoor moeten jassen.
  Dwang, drang, omkoperij en chantage regeren.
  Niet de door het volk gestemde partijen.
  Het individu word bespeelt.
  Vandaar de debatten waar niet word gedebatteerd, maar op de vrouw/man word gesproken als het niet in het straatje past, om deze te framen, e.d. pers doet mooi mee.
  Onze volksvertegenwoordigers, op de welbekende partijen na, die voor het volk zijn, zijn voor een beleid dat de “nieuwe wereldorde” in moet luiden.
  M.P. Milders (Wilders) maak waar wat u al vele jaren etaleert, laat zien wat uw stemmers van u verwachten.

  Eerlijk gezegd verwacht ik er net zoveel van als mijn voorgaande bloggers.

  In het geniep, op de achtergrond, zullen onze volksvertegenwoordigers het “praatclubje” in Davos blijven volgen.

   • Tigron november 26, 2023 Bij 15:03

    Krijg je ervan om de commando’s van Rutte op te volgen, geen eigen mening mogen uitdragen, daar staat Rutte bij vriend en vijand bekend om Tigron, er heerst een angst cultuur in de VVD factie door hem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in