Persbriefing met de NSC-coördinator voor strategische communicatie John Kirby – 24 oktober 2023

En ik denk dat u ons hebt horen zeggen dat een staakt-het-vuren op dit moment alleen in het voordeel van Hamas is. Dat is waar we nu staan.

Een staakt-het-vuren zou natuurlijk ten goede komen aan ALLE mensen die in Gaza wonen en aan alle Israëli’s die onder dreiging van raketbeschietingen van Hamas staan.

De secretaris-generaal van de VN, António Guterres, nam een veel verstandiger standpunt in:

Opmerkingen van de secretaris-generaal bij de Veiligheidsraad – over het Midden-Oosten – 24 oktober 2023

Het is belangrijk om te erkennen dat de aanvallen van Hamas niet in een vacuüm plaatsvonden.
Het Palestijnse volk heeft 56 jaar te lijden gehad onder een verstikkende bezetting.

Ze hebben gezien hoe hun land gestaag werd opgeslokt door nederzettingen en geteisterd door geweld; hoe hun economie werd verstikt; hoe hun mensen werden verdreven en hun huizen werden gesloopt. Hun hoop op een politieke oplossing voor hun benarde situatie is vervlogen.

Maar de grieven van het Palestijnse volk kunnen de afschuwelijke aanvallen van Hamas niet rechtvaardigen. En die afschuwelijke aanvallen kunnen de collectieve bestraffing van het Palestijnse volk niet rechtvaardigen.

Excellenties,
Zelfs oorlog heeft regels.

We moeten van alle partijen eisen dat ze hun verplichtingen volgens het internationaal humanitair recht nakomen en naleven; dat ze er bij militaire operaties voortdurend op letten dat burgers gespaard worden; en dat ze ziekenhuizen respecteren en beschermen en de onschendbaarheid van VN-faciliteiten respecteren, die vandaag onderdak bieden aan meer dan 600.000 Palestijnen.

  Netanyahu en IDF bagatelliseren toenemend aantal Israëlische doden en zwaargewonden in Gaza + Video

De onophoudelijke bombardementen op Gaza door Israëlische troepen, het aantal burgerslachtoffers en de grootschalige vernietiging van wijken blijven toenemen en zijn zeer alarmerend.

De bescherming van burgers is van het grootste belang in elk gewapend conflict.

Het beschermen van burgers mag nooit betekenen dat ze als menselijk schild worden gebruikt.

Burgers beschermen betekent niet meer dan een miljoen mensen het bevel geven om naar het zuiden te evacueren, waar geen onderdak, voedsel, water, medicijnen en brandstof is, en dan het zuiden zelf blijven bombarderen.

Ik maak me grote zorgen over de duidelijke schendingen van het internationaal humanitair recht waarvan we getuige zijn in Gaza.

Laat ik duidelijk zijn: geen enkele partij in een gewapend conflict staat boven het internationaal humanitair recht.

Vandaag is het de Dag van de Verenigde Naties. Het is 78 jaar geleden dat het Handvest van de Verenigde Naties in werking trad.

Dat Handvest weerspiegelt onze gezamenlijke inzet om vrede, duurzame ontwikkeling en mensenrechten te bevorderen.

Op deze VN-dag, op dit kritieke moment, doe ik een beroep op iedereen om zich terug te trekken van de rand van de afgrond voordat het geweld nog meer levens eist en zich nog verder verspreidt.

Ik vind dit ongekend. De secretaris-generaal van de VN wijst duidelijk naar de VS, die vorige week in de VN-Veiligheidsraad een veto had uitgesproken over de resolutie voor een staakt-het-vuren.

  Hamas houdt stand in Gaza ondanks inspanningen leger: Israëlische media

Als de VS oproept tot een staakt-het-vuren zal Israël zijn bombardementen moeten beëindigen. Het zou dat sowieso onmiddellijk moeten doen, omdat zijn tegenstanders klaar zijn voor de volgende fase van de strijd.

Leiders van Hezbollah, Hamas en Islamitische Jihad bespreken hoe ‘overwinning’ te bereiken

Bij de bijeenkomst waren Hezbollah’s Sayyed Hassan Nasrallah, Hamas plaatsvervangend hoofd Saleh al-Arouri en Islamic Jihad hoofd Ziad al-Nakhala betrokken, zei Hezbollah in een verklaring. Er werd niet vermeld wanneer de bijeenkomst plaatsvond.

“Er werd een beoordeling gemaakt van de internationale standpunten die worden ingenomen en wat de partijen van de As van Verzet moeten doen … om een echte overwinning voor het verzet in Gaza en Palestina te realiseren en de brutale agressie te stoppen,” zei Hezbollah.

Als Hezbollah haar raketmacht loslaat op de infrastructuur en industriegebieden van Israël, is het gedaan met de Zionistische entiteit.

Via Bernhard.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Dit alles en de wereldoorlog ookVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe hedendaagse artsen hun patiënten vermoorden
Volgend artikelErdogan gaat naar de laatste fase van het Turkse plan voor Gaza: “Hamas is geen terroristische organisatie maar een patriottische organisatie van bevrijders” (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Er mag niet vergeten worden, dat de directe aanleiding, een ongekend brute en wrede massa-slachting op zo’n 1200 Israelische burgers was, plus een gijzeling van zo’n 200 mensen, plus een massale beschieting met raketten, door de terroristische organisatie Hamas, die ook in [ het Egyptische ] Gaza een terreur-bewind uitoefent.

  • Beste Cool,
   Dat is niet zo ‘cool’ wat je zegt. Als je de lange geschiedenis kent van Hamas dat opgericht en gefinancierd werd door het westen en als je weet dat de 9/11 aanslagen ook gefinancierd en bedacht werden door zionistische dubbele pasport houdende entiteiten met de hulp van de moZZad en de very deep state en als je weet dat BIBI N. de grootste voorstander is om terreur te gebruiken onder het mom van false flags dan is het maar een kleine logische stap te makken en te weten dat werderom BIBI met zijn MosterdZaad er achter zit ter verwezenlijking van hun natte zionistische droom: een GROOT Israel met Jeruzalem als hun hoofdstad en het centrum van de hele planeet waardoor de komst van hun messias dichterbij zal geschieden.

   • Precies Coole Pete. Het Palestijnse vluchtelingenprobleem is in al die jaren in stand gehouden door Arabische landen die het verrekken om ‘Palestijnse’ vluchtelingen op te nemen. Er is een speciale VN-organisatie UNWRA opgericht met 27.000 werknemers en een enorm budget alleen om deze ‘vluchtelingen’ tot de 3e en 4e generatie op te vangen. Normaal doet de UNHCR dit voor alle vluchtelingen ter wereld. Dat Arabische landen niet geneigd waren om het probleem op te lossen bleek ook al door de weinige bijdragen financieel die ze gaven aan de PLO. Ik heb niet de link maar luister naar wat Mosab Hassan Yousef zegt over de Hamas. Hij is zoon van een van de leiders van Hamas maar heeft daar volledig afstand van genomen. Israel wordt verantwoordelijk gesteld voor het leed vd inwoners van Gaza. En bombarderen is het laatste wat je moet doen natuurlijk, maar misschien kunnen we ook Hamas zelf verantwoordelijk stellen voor wat ze haar burgerbevolking aandoet.. Zij heeft 300km aan onderaardse tunnels waar ze ook haar eigen burgerbevolking (en niet alleen gegijzelden) kan onderbrengen. Als je tenminste iets over hebt voor je eigen bevolking. Israel heeft dat wel voor zijn eigen bevolking., behalve op die 7e oktober en dat zal grondig onderzocht moeten worden. Netanyahu zal het veld moeten ruimen. Mijn hoop is dat de burgerbevolking van de Westoever vd Jordaan en van Gaza er ooit achter komet hoe ze besodemieterd is en wordt door haar eigen leiders.

    • “Arabische landen die het verrekken om ‘Palestijnse’ vluchtelingen op te nemen” gelukkig maar, de oplossing “deporteer ze naar elders” zeker?
     De Joden zijn trouwens niet tevreden wat de V.N. heeft toegekend, brutale landdieven zijn het.

  • Cool Pete October 26, 2023 at 10:47

   You are obviously ignoring the ongoing cause of the action of October 7 and that you are a zionist troll!

   The FACT of the matter is that the Palestinians have endured the genocidal, murderous actions of the khazarian animals for 75 years and they have had enough! Your lies and obfuscations are only meant to cloud the facts that the zio occupiers have been bombing, rocketing and murdering the Palestinian people and stealing their lands, destroying their homes and forcing the Gazans to live in the largest concentration camp in the world!

   The only “terrorist organisation” are the khazarian invaders who claim to be jews but are only converts to Judaism!

   • De islam is sinds een aantal jaren een nieuw politiek element dat een grote rol is gaan spelen in de zienswijzen van landen en bewegingen. Ook als Israël niet zou bestaan dan nog zou men tegen de joden zijn. En dan Israël in de VN beschuldigen van apartheid en mensenrechtenschendingen, zoals landen als Pakistan en Iran dat doen. Die landen hebben niets op met mensenrechten. Ik kan me heel goed voorstellen dat Israël wil dat Guterres opstapt.
    Iemand hier een zionistische troll noemen helpt niet.

 2. ik geloof niemand meer zij zijn niet te vertrouwen alles wat met de EU USA VK te maken heeft zijn leugens en moorddadig zelfs onze regering ook verraders kinderverkrachters liegen en bedriegen dat is het WALGELIJK

 3. That ineffectual, unelected puppet, Guterres can’t even get his facts straight! He claims that the Palestinians have had to endure “56 years” of zionist murders and brutality when, in fact, it has been 75 years since the Nakba began!

  And now, the zionist occupiers have the gall and audacity to call for the resignation of the UN Secretary simply because spoke the truth and the zionists don’t like it!

  All those who have supported and condoned these ongoing murders and atrocities need to face a Nurenburg style tribunal for war crimes! And include the ones like the Bushes, Clinton, O’Bomber and the Delaware village idiot, Biden for their complicity in these atrocities!

 4. Wanneer we nu eens mensen, instellingen, en bedrijven (parasieten) met te veel geld dat nu eens allemaal gaan afpakken en verbieden dan zijn alle problemen opeens opgelost. Net zoiets als The Great Reset maar dan die van ons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in