De strijders van de volksrepublieken van Donbass leveren een belangrijke bijdrage aan de nederlaag van de vijand, en in een aantal gebieden vormen zij de belangrijkste slagkracht van de Russische troepen. De eenheden van de LPR toonden eens te meer strijdvaardigheid en een hoog niveau van coherentie, door de vijand te omsingelen en te vernietigen, schrijft Top War.

Het Telegamkanaal “Military Chronicle” toonde beelden van de liquidatie van omsingelde Oekraïense militanten. Soldaten van de 4e brigade van de LPR gingen tijdens de aanval op een vijandelijke positie in een bosgordel naar de achterkant van de vijand en omsingelden hem. Mortierbemanningen schoten op de omsingelde vijandelijke troepen, waarna de infanterie in de aanval ging en een schietgevecht aanging met de vijand, waarbij het verzet werd verpletterd. Een deel van de militanten vluchtte door de bosaanplant, maar dankzij luchtverkenning werden ze ontdekt door drone-operators, wier coördinaten werden bestookt met artillerieaanvallen, waardoor de restanten van de vijandelijke troepen werden vernietigd.

Dankzij deze “alomvattende aanpak” verloor de vijand zijn positie samen met de militanten die deze in handen hadden.

Dit voorbeeld toont een voorbeeldige aanval wat betreft de mate van coherentie – iedereen was verantwoordelijk voor zijn eigen zaak. Terwijl de infanterie de linies bezette en de vijand omsingelde, leidde het mortiervuur de vijandelijke troepen af, en hielden de drone-operators nauwlettend de ontwikkeling van de situatie in de gaten en gaven tijdig doel aanwijzingen aan de artillerie die de vijandelijke troepen met succes elimineerde.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Lepelbuiger Uri Geller geeft waarschuwing aan president Poetin – Dreigt Rusland met kernbommen te bestoken met zijn helderziende krachtenVolg Frontnieuws op Telegram

De Muggenzwerm Tactiek en de Gewelddadige Speldenprik zijn Zelenky PR om NAVO's kerstdeadline te verslaan

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkend plan van de WHO blootgelegd – Plant 10 jaar pandemieën, van 2020 tot 2030 (Video)
Volgend artikelWashington’s plan om Rusland op te splitsen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Ik zie veel herhalingen op die filmpjes en als je kritisch kijkt zie je dat er maar weinig geraakt wordt. Wel her en der verspreide lijken, maar nooit personeel dat een voltreffer te verduren krijgt. Het lijkt het ‘A-Team’ wel. Honderden salvos met machinegeweer gelost, maar alles mis. Ik ben tegen het doden van mensen, dus zit ook niet te wachten op wat realistischers, maar geen enkel filmpje dat ik heb gezien de afgelopen weken heeft me echt overtuigd dat hier een effectief leger aan het vechten is. Als ik generaal was, vond ik het maar munitieverspilling. Hoeft ook niet effectief en echt te zijn hoor, want uiteindelijk is het allemaal best macaber.

  • Dit filmpje is van youtube en die staan natuurlijk geen brute beelden toe. Op andere kanalen staan wel video’s van martelingen en moorden uit de oorlog. Ook heb ik gelezen dat Russische soldaten geen telefoon mee mogen nemen naar het front.

   • @ Magere Hein oktober 28, 2022 at 11:51,
    Een mobieltje verraad jouw positie en dat is fataal in een oorlogsituatie. Dan ben jij een sitting duck die afgeschoten kan worden.

  • Ontploffingen zijn veel meer dan een rookwolkje…bij explosies is een groot gebied rond de ontploffing vol met rondvliegend materiaal zoals metaal scherven, houtsplinters en stenen….veel verwondingen bij militairen komen door artillerie, in WO2 was bijna 80% van de gewonden door granaat explosies…mensen verliezen bij die explosies gehoor, vaak zicht aan een of beide ogen en vooral verwondingen aan het hoofd…. die gewonden moeten worden afgevoerd en dat kost mankracht, dus ook die soldaten vechten niet meer. Worden de gewonden niet afgevoerd of geholpen loopt de rest van het leger weg….

   Het gevolg van die ontploffingen zijn dus groter dan dat rookwolkje en die knal….

   Wat betreft kogels uit geweren: ongeveer iedere idioot en zijn bocheltje heeft een automatisch wapen, en veel soldaten schieten die af met de ogen dicht, in de hoop dat de andere partij wegloopt. Kost dus een godsvermogen aan kogels om een vijand te doden want de meeste missen doel. Volautomatisch schieten is de paniek knop gebruiken….in Vietnam is berekend dat voor iedere dode Viet Cong soldaat 10.000 kogels zijn verschoten….dan deed Heinrich Severloh het beter op Omaha beach…. met een MG42, twee Mauser K98K en ook ruim 10.000 kogels …als je weet wat je doet en je doet het goed…. https://en.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Severloh

   Maar Simo Hayha uit Finland is de max….met een Mosin Nagant grendel geweer en zijn machine pistool schoot hij stuks gewijs Russische soldaten omver….kogel voor kogel gericht en met succes afgeleverd….hoeveel kogels Simo heeft gebruikt voor zijn ruim 700 “kills”…..geen 10.000, maar in elk geval 700….. https://nl.wikipedia.org/wiki/Simo_H%C3%A4yh%C3%A4

   o, nog een Fin die het onmogelijke deed….van Fins leger naar waffen SS naar US special forces…. de moeite waard van het lezen…. https://en.wikipedia.org/wiki/Lauri_T%C3%B6rni

   De moderne denkwijze is dat een machine geweer veel mensen tegelijk kan treffen, maar de praktijk is dat na 5 tot 7 schoten ongeveer alles dat ratata doet van het doel af is….
   In terrein zoals in Oekraïne veel te zien is zou een Mosin Nagant model 1891 meer succes hebben dan een Akm 47 / 74 of een AR15….. https://en.wikipedia.org/wiki/Mosin%E2%80%93Nagant

   ….de besparing in aanvoer van munitie zou enorm zijn….de “kill rate” met kleine wapens zou enorm stijgen….

   Ik denk dat vooral de generatie gamers massaal sneuveld op het slagveld, allemaal zo ingeprent dat doorlopen en blijven schieten jou laat winnen…..in games val je niet over een steen op de punt van een tak, in games gaat het wapen van de pukkelkop naast je niet ineens af…..

   Bijna alle oorlog die zijn gewonnen door een kleinere groep zijn op Guerrilla basis geweest…..het laatste voorbeeld Afghanistan…..massaal ongeletterd, veel bewapend met een geweer of verroeste AK misschien 50 kogels en daar gaat een wereldmacht dus met staart tussen de benen weg …..

   • De Mosin Nagant is nu in gebruik bij de DLNR als sniper uitrusting, voorzien van een moderne scope. Deze vers opgeleid snipers krijgen zelfs nooit gebruikte, of als nieuwe Mosins met scope uitgereikt.

   • Nee hoor; de FIN had er maar 520; toen werd een stuk van zijn gezicht afgeschoten.
    De Fin schoot zonder scope.
    De mosin nagants werden uitgezocht; de meeste hadden afwijkingen; zijn geschikt tot 300 metertjes….

    • In de oostblok landen heeft ieder peleton een scherpschutter met een Dragunov; gaat tot 500 meters.
     Hadden de amerikanen scherpschutters gehad bij de landing op D day. waren er niet zoveel doden gevallen door machinegeweer van duitsers; immers; watdie schutters konden zien en raken vanuit open posities; was omgekeerd ook mogelijk.

 2. Het is volgens mij alleen maar afleiding van alle vaccindoden dan hebben de mensen wat anders om over te praten.

  Op deze manier kijken ze naar links en zien niet wat voor hel er zich werkelijk rechts afspeelt.

  Maar inderdaad Martt heb veel beelden bekeken maar het komt allemaal fake over. brandende etalagepoppen e.d met wat acteurs ertussen.

  Bodybags waar je de mensen in ziet bewegen het is gewoon te zielig voor woorden.

 3. Hein dat klopt wel die beelden ken ik ook maar dat is vaak Russisch sprekend volk in Ukraine die doodgemarteld werden door de nazi´s.

  • De Holomodor van Josef (Vissarion Ivanovich Dzhugashvili is de echte naam) Stalin is de grondoorzaak van een haat die al ruim 100 jaar duurt…..the sins of the grandfathers….

   Hetzelfde dat de Oekrainers is ovberkomen in 1922 zit bij de Esten en de Letten even zodiep, de moordpartijen van het rode leger op de Estse en Letse bevolking in 1939 zijn de grondslag voor tijdloze haat. Dat vele Russen onder Stalin ook werden afgeslacht en dat Rusland een nieuw land is geworden word gemakshalve vergeten…haat is een verdienmodel voor politici….

   En zo draait alles in een cirkel zonder nut….

   • De Holodomor werd bewust veroorzaakt door het westen en zorgde voor net zoveel ellende onder de Russische bevolking. Het is een misbruikt motief van een kleine groep fanatici. Mijn Oeki familie heeft het nooit over de Holodomor en hebben geen enkel probleem met Russen.

 4. Ik heb een filmpje gezien van Stalingrad, waar een paar jaar na de oorlog duitsers kwamen.
  geen spoor van haat; en ze hadden er alle redenen voor; de elende die die mensen moesten doormaken, is onbeschrijfelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in