Vaccinatiecentrum in Frankrijk sluit uit vrees om AstraZeneca te injecteren

0
1789

Een vaccinatiecentrum in Calais, Frankrijk, heeft zijn deuren gesloten uit angst voor het injecteren van AstraZeneca. Volgens de burgemeester hebben de gevallen van trombose die door de media worden gemeld de terughoudendheid versterkt.

Op 3 april heeft het gemeentelijk vaccinatiecentrum in het Gambetta-forum in Calais (Pas-de-Calais) zijn deuren vroeger dan gepland gesloten. Van de 750 AstraZeneca-doses die de autoriteiten in de namiddag wilden toedienen, werden er slechts 200 uit de 300 geregistreerde afspraken gehaald, bericht mpr21.

De burgemeester van Calais, Nathalie Bouchart, legt een direct verband met de gevallen van trombose die in de pers zijn gemeld:

“Sinds de aankondiging van de zeven sterfgevallen in het Verenigd Koninkrijk in verband met dit vaccin, zijn de afzeggingen van afspraken verveelvoudigd”, zei de burgemeester.

In het VK zijn 7 mensen die het AstraZeneca-vaccin kregen, overleden aan bloedstolsels, op een totaal van 30 tot nu toe vastgestelde gevallen, volgens het Britse Geneesmiddelenbureau.

De AstraZeneca doses zullen niet verloren gaan.

“We hebben de flesjes niet geopend. We zullen ze de komende week injecteren. Mensen kunnen nog steeds een afspraak maken vanaf de leeftijd van 55 jaar. Mensen moeten verstandig zijn, ze moeten hun verstand bewaren. We moeten de mensen voor ogen houden dat er geen probleem is”, aldus de burgemeester.

Sinds het begin van de vaccinatie met AstraZeneca hebben zich in Frankrijk 12 trombosegevallen voorgedaan, waarvan er vier zijn overleden. De gemiddelde tijd is 9 dagen na de inenting en de meesten zijn vrouwen.

Eind maart bevestigde het Franse Bureau voor de Veiligheid van Geneesmiddelen het bestaan van een zeldzaam risico op trombose bij degenen die met AstraZeneca waren gevaccineerd.

Wiskundige experts in Frankrijk tonen sterftecijfer pandemie aan als gewoon “doorsnee”

Pfizer vaccin in Israël: deskundigen spreken van "een nieuwe Holocaust"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here