FENIXX KLASSIEKEN

In een poging om zijn moslimklanten te behagen heeft Fast food gigant Subway uit bijna 200 winkels ham en spek verwijderd en is overgestapt op halal vleesalternatieven.

Het heeft bevestigd dat in plaats daarvan in 185 van zijn winkels kalkoen-ham en kalkoenplakjes zullen worden geserveerd en al het vlees nu volgens de halal-regels zal worden bereid.

In Groot-Brittannië is het doden van een dier zonder voorafgaande bedwelming illegaal, maar de wet voorziet op grond van godsdienst een speciale uitzondering voor moslim- en joodse vleesproducenten .

Er zijn naar schatting ongeveer 12 slachthuizen in het Verenigd Koninkrijk die zich bezighouden met het onverdoofd slachten, terwijl honderden halal praktiseren met bedwelmd slachten.

Een woordvoerster van Subway vertelde het Britse dagblad MailOnline dat al het halal vlees dat in de deelnemende winkels wordt geserveerd, afkomstig is van dieren die voor de slacht verdoofd waren.

De groeiende populariteit van de Subway keten met de diverse multiculturele bevolking in het Verenigd Koninkrijk en Ierland betekent dat we de waarden van veel religieuze gemeenschappen in evenwicht moeten brengen met het algemene doel om de gezondheids- en welzijnsnormen van dieren te verbeteren.

In 2007 hebben we een programma opgezet om ervoor te zorgen dat bij de opening van nieuwe winkels rekening wordt gehouden met de demografische ontwikkeling van de bevolking, zodat we op elke locatie aan de vraag van de consument kunnen voldoen.

Al onze leveranciers voldoen minimaal aan de EU-wetgeving inzake dierenwelzijn en wij eisen van leveranciers van halalproducten dat zij de dieren bedwelmen voordat zij worden geslacht, zegt ze.

.

Al het halal vlees wordt gecertificeerd door de bevoegde halal autoriteiten, op talrijke borden wordt aangegeven dat ze halal voedsel serveren. Deze staan op de menupanelen, op de voedingswaarde-informatie en op de voorruit van de winkel.

Britse huisartsen krijgen € 12 euro extra voor elk kind dat ze een COVID-19 vaccin inspuiten, bovenop de € 14 euro die ze al ontvangen - & Google probeert het te verbergen

5 REACTIES

  1. Komt dat onverdoofd slachten niet gewoon voort uit hun geile idiote gedachte mens en dier zolang mogelijk te zien lijden. Komen ze er door klaar of wat. Maar net als de Joden zijn moslims gewoon echte idioten die denken dat het vlees lekkerder is want met religie heeft het niets te maken. En mocht dat wel zo zijn dan heeft iemand met een borrel te veel of een paddenstoel te veel die boeken geschreven. Maar net als die Aziaten met hun vreemde gewoontes staan ze op nummer 1. Volgens mij gaat alleen het westen nog enigszins normaal met dieren om. Een stel walgelijke personen en slachthuizen daar gelaten.

  2. Niet meer naar toe gaan is denk ik het beste.
    Last ze er maar in stikken, letterlijk en figuurlijk.
    Gaan ze vanzel failliet en hout het op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here