© user20678629 / Freepik

Spaanse politici overtraden de wet toen zij de inwoners van het land verboden hun huis te verlaten tijdens de eerste maanden van de coronapandemie.

Spanjaarden die de quarantaineregels hebben overtreden tijdens de lockdowns van 2020 krijgen hun geldboetes terug nadat het Ministerie van Territoriale Zaken heeft geoordeeld dat de lockdowns volgens de grondwet onwettig waren, meldt Apnews.com.

De aankondiging sluit aan bij een eerdere uitspraak van een rechtbank dat de beperkte bewegingsvrijheid van de burgers in strijd is met hun grondrechten. Het gaat om boetes die zijn uitgedeeld tijdens de eerste noodtoestand op gezondheidsgebied, die van 14 maart tot 21 juni vorig jaar heeft geduurd.

Volgens het Ministerie van Territoriale Zaken werden meer dan 1,1 miljoen boetes uitgedeeld aan mensen die de destijds opgelegde restricties, waaronder het voorschrift het huis niet te verlaten, hadden overtreden.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Israël: de 4e, Spanje de 3e vaccinatie – maar dat heeft allemaal geen zin meerVolg Frontnieuws op Telegram

  Hogere vaccinatiegraad leidt tot meer covid-gevallen omdat LEKKE, niet-steriliserende vaccins de pandemie verergeren
Vorig artikelAmerikaanse gezondheidsautoriteit CDC: “Mogelijk moeten we onze definitie van ‘volledig gevaccineerd’ aanpassen”
Volgend artikelAmerikaanse staatsimmunoloog Fauci financierde wrede puppy-experimenten waarbij zandvliegen hen levend opaten; stembanden afgesneden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Dat is dan toch wel weer een positief teken? Dat in elk geval éen land beseft dat het fouten heeft gemaakt tav de burgers en die fouten nu wilt herstellen. Hopelijk leidt dit ook tot het besef dat die fouten waren gemaakt obv grote leugens en bedrog. En dat dit nooit meer mag gebeuren.

 2. Das mooi. Ik had in die tijd een boete uitgelokt en die eikels verteld dat een masker in de buitenlucht mijn eigen keus was waarop de agent zei dat het de wet was en ik een bekeuring zou krijgen. Ik had hem toen al verteld dat die wet vals was waarop de agent de bekeuring uitschreef. Ik moest niet zoveel YouTube kijken zei hij waarop ik zei dat niet zo heel lang geleden agenten zoals hij alles deden wat Franco hun opdroeg. Vond hij niet zo leuk ?. Goed te zien dat ik mijn gelijk krijg.

 3. Wanneer politici de grondwet overtreden is dit bewust. Er zijn immers juridische medewerkers die beslissingen controleren op tegenstrijdig heid met wet en grondwet…..

  ….je kunt dus stellen dat wetten en grondwet eigenlijk geen waarde meer hebben, als ze bewust worden genegeerd en de burger na een jaar of langer weer in het gelijk word gesteld. Ondertussen is de schade gedaan. Voor het overtreden van de grodnwet door politici zou de doodstraf moeten worden ingevoerd, cq als appendix in de grondwet moeten worden verankerd. Het recht om als burger zelf een vonnis uit te voeren wanneer de regeging of overheid de basis van het samenleven beschadigd.

  Dat er een groot deel van de burgers geen inspuiting wil heeft ALLES te maken met het vertrouwen in de overheid en regering, of beter , het gebrek aan vertrouwen.

  En dat is onderaan de streep waar we staan: de binding tussen de staat en de burger is kapotgemaakt door politici en regering. We zijn gestopt een samenleving te zijn, we zijn nu een groep wezens waarvan het gros zowel doel als nut van leven aan het verliezen is of deze al kwijt zijn. Vooral de iets intelligentere jongeren verliezen toekomst perspectief en beeindigen steeds vaker hun leven. Door dit soort gevolgen van regeringsbeleid moeten wij als burgers ons heel erg afvragen of we nog wel een regering willen hebben.

  En de andere vraag; we hebben vanaf 1945 een burgerbescherming en een rampencomissie, welke vetbetaald plannen moet uitwerken in geval van rampen. je zou denken dat na ruim 75 jaar financiering er wel een en ander was geregeld, maar dan komt er een griep epedemie die dieper op de longen slaat dan normaal en blijkt er niks eigenlijk goed te zijn geregeld. Te weinig beademings apperatuur, maatregelen die ter plekke door politici worden verzonnen en andere ongein. Hoe komt het dat al die lui die hebben gevreten van het maken van plannetjes nog met functionerende knieen en grote bek en vette pens rondlopen?

  Onze politieke kaste heeft zichzelf overbodig gemaakt door uit te blinken in wanprestatie.
  Ontslag en permantent verbieden nog enige controle te hebben over zelfs maar een hamster is niet meer dan logica.

 4. Vijgen na pasen. Ze blijven hun onderdrukkende maatregelen nog steeds doorvoeren. De BS die ik hier soms lees, dat er in spanje bijna totale vrijheid is, is totaal gelogen, maakt het alle dagen mee. Politie, ambtenarij, politiek, gerecht en wetenschap zijn hier tot op het bot corrupt en haten de bevolking tot in het absurde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in