Een grote mislukking waarvan het “geknetter” Kiev bereikte, werd door de Oekraïense strijdkrachten geregistreerd in een offensief in Zaporizhzhia en meer specifiek in het dorp Pyatikhatki, dat sinds het begin van het Oekraïense offensief bijna elke week van “eigenaar” is veranderd: de Oekraïners bezetten het vier keer en de Russen heroverden het nog eens vier keer!

Oekraïens eigen president Volodymyr Zelensky vond het na een mislukt tweedaags NAVO-bezoek nodig om gisteravond naar buiten te komen en te verklaren dat “Oekraïners moeten begrijpen dat Rusland alle middelen inzet die het tot zijn beschikking heeft om de opmars van Kievs troepen naar het oosten en zuiden te stoppen” om de nieuwe Oekraïense mislukking te rechtvaardigen, bericht Pronews.

“We moeten allemaal duidelijk begrijpen, zo duidelijk mogelijk, dat de Russische strijdkrachten in onze zuidelijke en oostelijke gebieden er alles aan doen om onze soldaten tegen te houden,” zei Zelensky in zijn laat op de avond opgenomen videoboodschap.

Eerder had hij een spoedvergadering voorgezeten met zijn hoogste militaire commandanten toen Russische troepen in een paar uur tijd twee hele Oekraïense bataljons elimineerden.

De verliezen van Oekraïners van eergisteren toen de aanval begon, waren meer dan 630 doden en ongeveer 950 gewonden.

Als gevolg hiervan mislukte de aanval en bleef het dorp onder Russische controle. Oekraïense commandanten gebruikten een nieuwe tactische manoeuvre; ze probeerden de Russen te omsingelen, maar helaas, het absolute luchtoverwicht van de Russen bracht Ka-52 gevechtshelikopters om met raketten op de ongedekte Oekraïense troepen te “schieten”.

Een tweede en derde aanvalsgolf op Pyatikhatki volgde, maar de Oekraïners konden niet door de Russische verdediging breken die een combinatie gebruikte van zware antitankwapens, artillerievuur, vuur van aanvalshelikopters en schoten van lichte antitankwapens,

Vooral de Ka-52’s vernietigden verschillende M113’s met raketten. Het (onbestaande) overlevingsvermogen van de M113’s zou de Griekse militaire leiding ook zorgen moeten baren. Ze zijn bijna allemaal verloren gegaan met de gevechtsgroepen die ze vervoerden.

“Vandaag gaat de tegenaanval niet zo snel,” zei ook Andrey Germac, terwijl hij een kleine groep mediavertegenwoordigers, waaronder Agence France-Presse, toesprak en erkende dat de gevechten moeilijk zijn. “Als we zien dat er iets niet naar wens verloopt, zullen we dat zeggen. Niemand zal de situatie verfraaien,” voegde hij eraan toe.

Volgens de AP zei Jermak ook dat Westerse bondgenoten geen druk uitoefenen op Kiev in deze kwestie. “Er is geen druk, alleen een vraag: ‘Hoe kunnen we jullie nog steeds helpen?'” zei hij.

“Iedereen in de wereld begrijpt dat het onmogelijk is om druk uit te oefenen op Oekraïne”, voegde het hoofd van de diensten van het Oekraïense voorzitterschap toe, dat wordt beschouwd als “de rechterhand ” van de president van het land, Volodyir Zelesky.

Gisteravond probeerden de soldaten die zich in het gebied van het dorp hadden gevestigd aan de omsingeling te ontsnappen, maar ze stuitten opnieuw op Russische artillerie. Slechts weinigen slaagden erin levend te ontsnappen,” concluderen de Russische media (via Warnews24/7)

Bekijk de video’s van de Oekraïense mislukte aanval


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Oekraïense troepen liquideren burger in auto bij Ugledar – Woedende Oekraïner ziet dat de sancties B.S. zijn omdat Polen tonnen aluminium van Rusland kooptVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSancties zinloos: Rusland wordt OPEC+’s grootste olieproducent
Volgend artikelKlein meisje doodsbang als Joe Biden aan haar arm knabbelt en aan haar haar snuffelt!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Hoeveel Jan Soldaten moeten er nog kapotgeschoten worden voordat de veroorzakers van deze proxy oorlog hun begeerten bevredigd zien worden?
    Zum Kotzen heel die toestand in dat Oekriland en ook zum Kotzen voor de westerse veroorzakers van deze puinhoop. Er kleeft heel veel, echt heel veel bloed aan menig handje van de dames en heren politici, die deze krankzinnige oorlog in stand willen houden door steeds meer en meer militaire rotzooi aan dit Oekriland te leveren. De waanzin ten top.
    Streef verdomme naar vrede, maar dat komt in de woordenboeken van deze dames en heren niet voor. Laten die idioten zelf naar het front gaan, maar dat durven de dames en heren oorlogophitsers niet. Daar zijn ze te laf voor, maar wel Jan Soldaat en vele burgers opofferen voor hun natte dromen. Walgelijk!!

  2. Niemand in de EU huilt voor de mensen uit Oekraïne zij zien niet de mensen uit Oekraïne dat zij worden misbruik door het Westen en de rat Zelensky. Jouw leven is meer belangrijker dat geen land en Russia gaat winnen waarom zijn zo hypocriet de mensen uit Oekraïne zij vechten voor de elite.

  3. Welke drugs geeft men die gasten om zelfmoord te plegen ….voor een lap grond die Donbass heet.. ongelooflijk , pure WAANZIN ! Zelf het coke brein van het GI Joe klootzakskse van Kiev zou zo gek niet zijn …. die gasten aan t front krijgen maw héél straf spul !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in