De Russische minister van Buitenlandse Zaken zegt dat het onaanvaardbaar is dat Israël de operatie van 7 oktober van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas gebruikt als rechtvaardiging voor een collectieve bestraffing van Palestijnen in de belegerde Gazastrook.

Sergei Lavrov riep in zijn toespraak op het Doha Forum op zondag op tot internationaal toezicht op de situatie ter plaatse in de belegerde Palestijnse gebieden, bericht Sott.

De Russische topdiplomaat zei ook dat de ongekende aanval van Hamas binnen het Israëlische grondgebied niet in een vacuüm plaatsvond.

Het was te wijten aan “decennia en decennia van een blokkade [in Gaza] en decennia en decennia van onvervulde beloften aan de Palestijnen dat ze een staat zouden hebben, zij aan zij levend met Israël in veiligheid en goed nabuurschap”, zei hij.

Elders in zijn opmerkingen zei Lavrov dat de voortdurende oorlog in Gaza te maken heeft met de “cancelcultuur” – een recent fenomeen dat verwijst naar het massaal intrekken van steun aan publieke figuren of beroemdheden die in het verleden dingen deden die vandaag niet langer aanvaardbaar zijn.

“Wat je niet leuk vindt in de gebeurtenissen die tot een situatie leiden, cancel je,” zei hij.

Commentaar: Een van de manieren waarop dit speelt in sommige Westerse landen is dat wat er gebeurt in Gaza vaak onderbelicht blijft, of verkeerd wordt weergegeven.

Moskou heeft deze week ook het veto van de VS veroordeeld over een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties waarin werd opgeroepen tot een humanitair staakt-het-vuren in Gaza.

Dmitry Polyanskiy, vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, heeft gezegd dat de Amerikaanse diplomatie “verschroeide aarde achterlaat.”

  Hamas heeft Israël al verslagen, maar de VS noch Israël kunnen dat toegeven

De ontwikkelingen komen op een moment dat er geen teken is van een afname in de aanval van het Israëlische regime op de Gazastrook.

Bij de laatste aanvallen richtte het Israëlische leger zich op een huis in Jabalia in het noorden van de kuststrook, waarbij ten minste 39 mensen omkwamen.

Israëlische gevechtsvliegtuigen voerden ook felle aanvallen uit op verschillende andere Palestijnse vluchtelingenkampen, waaronder in de zuidelijke stad Khan Yunis, die ook onder zwaar artillerievuur ligt.

Meer dan twee maanden na de Israëlische genocide in Gaza zijn burgergebieden en infrastructuur, waaronder meer dan 190 moskeeën, verwoest ondanks wereldwijde veroordelingen.

Palestijnse verzetsstrijders brengen zware verliezen toe aan binnenvallende Israëlische bezettingstroepen in de Gazastrook.

De al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van Hamas, zegt dat het Israëlische troepen in een hinderlaag heeft gelokt in het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van de Gazastrook. Verschillende soldaten van het regime werden gedood en raakten gewond. Zes Israëlische pantservoertuigen werden ook met raketten bestookt in Jabalia.

Intensieve gevechten gaan ook door in de kuststrook, inclusief Khan Yunis in het zuiden. Israël heeft tot nu toe bevestigd dat 102 van zijn soldaten zijn gedood sinds het ongeveer vijf weken geleden een grondoffensief begon in Gaza. Palestijnen zeggen dat het aantal Israëlische doden veel hoger ligt.

Ongeveer 18.000 Palestijnen, waaronder 297 in de afgelopen 24 uur, zijn gedood, de meesten van hen vrouwen en kinderen, en meer dan 49.500 anderen zijn gewond geraakt sinds het begin van de huidige door de VS gesteunde oorlog.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Gaza, Oekraïne en de val van de liberale internationale orde, of: Hoe de westerse politiek zo krankzinnig werd en waarom ze alleen nog maar erger lijkt te wordenVolg Frontnieuws op Telegram

  Onderbuikgevoelens zorgen voor strategische fouten - VS meegesleept in strijdgewoel in Gaza, Jemen en nu Irak

Lees meer over:

Vorig artikelTraumanatie
Volgend artikelVN eist bevoegdheid om wereldwijd ‘klimaatbeleid’ te dicteren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Rusland en zijn vertegenwoordigers zeggen alles wel en duidelijk, hoe doof,blind de Westerse journalisten ook zijn, Lavrov benoemde vooral het bewust weglaten van feiten in de Westerse media waardoor zij dus of de Palestijnen of Rusland aanvallen in die media, maar ja als je feiten bewust weglaat dan lieg je bewust, fijn dat Lavrov o.a. het zo goed kan duiden, een verademing vergeleken met al die of mannelijke of vrouwelijke vertegenwoordigers van de Westerse regimes!

 2. De Westerse wereld leeft al eeuwen in een leugen.
  De dubbele moraal is zo schijnheilig.
  Heeft een Amerikaan zich ooit hoeven te verantwoorden voor de vele oorlogen die zijn land heeft begaan.
  Zijn Amerikaanse sportlui ooit geweigerd omdat Amerika oorlog voerde tegen Irak of Afghanistan, NEE natuurlijk niet,alleen Russische atleten worden uitgesloten.
  Eerst hebben ze de moslim wereld gedemoniseerd en nu is het Rusland dat gedemoniseerd wordt,zelfs Mevr Nanninga van JA21 noemt Russen tegenwoordig ORKS.
  Het is te gek voor worden dat onze bevrijders nu ORKS worden genoemd omdat ze Nazi`s uitroeien in de Oekraine en dat kan natuurlijk niet volgens de Annalena Bearbocks van deze wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in