Een paar recente video’s die de afgelopen dagen zijn vrijgegeven vertellen een triest, onaangenaam verhaal over de poging van Oekraïne om zich te weren tegen de Russische invasie ook wel “speciale militaire operatie” genoemd. Als eerste is er een vijf minuten durend interview van een gevangen Oekraïense tankkapitein die uit Zhytomyr komt. Let goed op wanneer hij de verwarde, chaotische commandosituatie beschrijft. Of, beter gezegd, het gebrek aan coherente, georganiseerde commandanten. Herinnert u zich mijn eerdere stuk waarin ik de tactiek van Rusland beschreef om raketaanvallen te richten op commandobunkers en hoofdkwartieren? De verwarring die deze kapitein beschrijft is een natuurlijk gevolg van die tactiek. Dood de leiders en maak de troepen zonder leiderschap, schrijft Larry Johnson.

Natuurlijk moet u bedenken dat dit door Rusland is vrijgegeven en dat de propagandafactor dus op niveau 10 staat.

Een andere kritische indicator die in dit interview naar voren komt, betreft de gemiddelde leeftijd van deze Oekraïense rekruten-45-50 jaar oud. Dat is geen lentekippengebied. Het is dichter bij een verpleeghuisbrigade-man met rolstoelen en rollators, wij vallen Rusland binnen.

Ik bekijk dit soort video’s met het volgende voorbehoud: de man is een krijgsgevangene en “getuigt” misschien onder bedreiging met een of andere straf als hij niet het juiste liedje zingt. Dit gezegd zijnde, vind ik dat zijn opmerkingen de waarheid getuigen.

Op een andere video is de overgave te zien van 18 Oekraïense militairen die zich in iemands kelder verschansten. Deze Oekraïners waren in de meerderheid tegenover de Russen, maar zij zaten gevangen in een gat in de grond dat maar één uitgang had. De Rus die de bevelen gaf kon wel een opfriscursus gebruiken over de Conventie van Genève. Dit gezegd zijnde, de soldaten werden niet ter plaatse geëxecuteerd en werden niet geslagen. Dat is een stap in de goede richting.

  Vaarwel Kiev, hallo Cote d'Azur: Terwijl westerlingen hulp sturen, zien we hoe de corrupte Oekraïense elite profiteert van het conflict

Er mag geen twijfel over bestaan dat veel van de Oekraïense soldaten geloofden dat zij vochten voor hun natie, hun nationale trots. De laatste video die ik u wil laten zien stelt u voor aan één van die mannen. Ik denk dat ik gerust kan zeggen dat hij niet erg ingenomen is met het leiderschap van Zelensky en de andere hoge pieten die het Oekraïense staatsschip op de klippen laten lopen.

Ik krijg de indruk dat hij niet al te gelukkig is met de huidige situatie. Van Russische zijde hebben wij dergelijke video’s nog niet gezien. Is dat omdat Rusland de sociale media aan banden heeft gelegd? Nee. In tegenstelling tot Oekraïne, dat de oppositiemedia en  politieke partijen verboden heeft, laat Rusland afwijkende meningen nog steeds toe. Zelfs als Rusland de sociale media zou censureren, dan nog acht ik het niet uitgesloten dat ondernemende Russen dissidente video’s naar de rest van de wereld kunnen smokkelen. De afwezigheid van dergelijke video’s is nog een bewijsstuk om het beeld van wat er op het terrein in Oekraïne gebeurt te completeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZo ziet het falen van een vaccin eruit (Update)
Volgend artikelNew York Times: Dankzij de klimaatverandering is het nu tijd voor… kannibalisme
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Toch een heel verschil (video met die 18 gevangenen): De Russen houden het bij beledigen en schelden terwijl de oekis hun krijgsgevangenen door de knieën schieten, martelen en doden.

   • Loze vraag. nee, maar er is GEEN ENKEL rapport van krijgsgevangenen die door de Russen zijn gemarteld of domweg ge-executeerd. NIET EEN ENKEL GEVAL. En reken er maar op dat de huidige russofobe media die 24 uur per dag zouden afspelen als ze ze hadden.
    Aan de andere kant hebben de Ukrainese troepen zelf enorme aantallen video’s gedeeld van hoe ze gevangen Russen behandelden; martelen, executies, verwonden en dan achterlaten om te sterven etc.
    Probeer voor de verandering een keer logisch na te denken over wat die twee feiten inhouden.

 2. WACHT! WACHT! Het wordt beter . . .

  Denk even na over de positie waarin Zelensky zich bevindt. De twee machtigste naties op aarde willen hem nu dood.

  De Russen zeggen het botweg; de Amerikanen smeedden in het geheim plannen en plannen.

  Dus aangezien Zelensky geen sneeuwbalkans heeft om te overleven. . . wat is het beste (en enige) wat HIJ kan doen?

  Hij kan naar de Russen gaan, aanbieden om ze al het bewijs te geven van alle shenanigans, alle uitbetalingen, alle Biolabs, in ruil voor . . . . o dit is onbetaalbaar. . . Asiel in Rusland!

  Daar zou hij iedereen mee belazeren!

  Wow heeft deze situatie met Rusland-Oekraïne een aantal wilde wendingen genomen. Dit is beter dan een soap.

  – Hal Turner

  • Die bewijzen en info heeft Zelensky niet, hij is slechts een acteur, acteur president. De Russen zullen hem pakken of Oekrainers zullen hem uitleveren als hij niet op tijd vlucht.

   Ik hoop dat Rusland hem pakt, samen met alle belangrijke poppenspelers die de jeugd van Oekraine de dood in hebben gejaagd voor de belangen van de VS!

 3. Wij namen de Duitse keizer, gaven hem een paleis en personeel….degrote Snuiver kan overal terecht behalve in USA.
  Alhoewel: in USA hebben ze van die ongezonde gevangenissen…

  Maar zou hij naar RU gaan, zou hij eerst een goed leven hebben, maar dan bezoek krijgen….gevolgd door een staatsbegrafenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in